Podcasts by Category

Hihetetlen Történelem Podcast

Hihetetlen Történelem Podcast

hihetetlentortenelem

Podcast érdekes és hihetetlen történelmi eseményekről

22 - Magellán, aki nem kerülte meg a Földet - E22
0:00 / 0:00
1x
 • 22 - Magellán, aki nem kerülte meg a Földet - E22

  Habár Magellánhoz kötjük a Föld első megkerülését, ő maga csak az út feléig jutott el. Az expedíció során minden olyan dolog megtörtént, ami egy vérbeli hajós- vagy kalóztörténetben megtörténhet: volt lázadás, lakatlan sziget, kannibálok, éhezések és viharok. Hallgassátok meg adásunkat, hogy megismerjétek Magellánnak és társainak izgalmas történetét.

  Sun, 21 Feb 2021 - 1h 02min
 • 21 - Gyermekvédelmi akció a világháborúk után - E21

  Az I. világháború után a Gyermekvédő Liga az árva, elszegényedett és éhező gyerekek tömegét utaztatta ki Nyugat-Európába, ahol néhány hónap alatt testileg lelkileg erőre kaptak és úgy tértek vissza Magyarországra. Az akció keretében 1920 és 1930 között több mint 60.000 gyerek vett részt, mostani adásunkban az ő történetüket meséljük el.

  Fri, 29 Jan 2021 - 41min
 • 20 - Rudolf trónörökös rejtélyes halála - E20

  1889. január 30-án Rudolf trónörökös, Ferenc József császár egyetlen fia és az Osztrák-Magyar Monarchia trónjának várományosa rejtélyes módon életét veszítette. A korabeli tanúvallomások és a szemtanúk beszámolói számos helyen ellentmondanak egymásnak, a rendelkezésre álló ügyiratot a császári udvar és titkosrendőrség pedig megpróbálta eltüntetni. Mik vezettek a tragédiához és milyen elméletek léteznek a haláleset kapcsán, ezekről beszélgetünk legújabb adásunkban.

  Fri, 15 Jan 2021 - 1h 01min
 • 19 - Az atombomba - Hirosima és Nagaszaki (2. rész) - E19

  Folytatjuk az első atombomba történetét. A sikeres teszt után egy hadihajó szállította a bomba alkatrészeit Tinian szigetére, ahol az akkori legnagyobb amerikai katonai légibázis működött. 1945 augusztus 6-án hajtották végre az amerikaiak a világ első atombomba-támadását; ledobták a bombát Hirosima városára. Az adásban bemutatjuk a bombázás előkészületeit, a támadást és a szörnyű pusztítást, valamint morális kérdésekre is keressük a válaszokat.

  Fri, 1 Jan 2021 - 1h 20min
 • 18 - Az atombomba - Az első teszt (1. rész) - E18

  1945. július 16-án tesztelték az első atombombát, három héttel később pedig már be is vetették Hirosimában. A sikeres tesztig vezető út egyáltalán nem volt zökkenőmentes, ráadásul magyar tudósoknak is igen nagy szerepe volt abban, hogy idáig eljutottak az amerikaiak. Legfrissebb adásunkban az akkori politikai helyzetről, az USA motivációiról és magáról a tesztről beszélgetünk. Tartsatok velünk ismét!

  Fri, 11 Dec 2020 - 00min
Show More Episodes