Filtra per genere

Als De Dood

Als De Dood

Ayse Haphap

Als De Dood is een misdaad podcast van Nederlandse bodem, waar geen enkele zaak ons te bizar, eng of complex is. Hier bespreken we zaken die dichter bij huis zijn en onderzoeken we alle lagen: het slachtoffer, de dader en het politieonderzoek. Elke week een nieuwe aflevering, met een nieuw verhaal. Heb je een zaak die je met ons wil delen? Stuur ons dan een bericht via Instagram! Instagram: @alsdedood_podcast

34 - Mariska Peters | Johan Peters
0:00 / 0:00
1x
 • 34 - Mariska Peters | Johan Peters

  Vandaag bespreek ik de zaak van Mariska Peters uit 2015. In de nacht van 8 op 9 februari van dat jaar verdween de 21 jarige vrouw nadat ze gehaast de deur uit ging. Pas twee weken later werd haar lichaam gevonden, gedeeltelijk ontkleed, in de Hatertse Vennen. Ze was verkracht en gewurgd, en haar lichaam was bedekt met mos en takken. Uiteindelijk bleek de dader wel heel erg dichtbij de zaak betrokken te zijn. De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast). Deze aflevering is in samenwerking met CareYourCurls.com. Care Your Curls verkoopt 100% zijden satijnen kussenslopen en slaapmaskers. Wil jij heerlijk slapen, terwijl je je huid en haar verzorgt? Shop dan nu met extra korting met de speciale kortingscode "Alsdedood" op de website http://www.careyourcurls.com (www.careyourcurls.com).

  Fri, 13 Aug 2021 - 28min
 • 33 - Nanda Kerklaan & Farida Zargar | Patrick S.

  Vandaag bespreek ik de zaken van Nanda Kerklaan en Farida Zargar uit 2010. Nanda werd zwaargewond aangetroffen in een sloot aan de Malledijk, met flinke verwondingen aan haar hoofd. Het was niet duidelijk wat er was gebeurd. Had ze een ongeluk gehad, en was ze daardoor in het water terecht gekomen? Een paar dagen later komt Nanda alsnog te overlijden aan haar verwondingen, en het onderzoek loopt dood. Tot er een vermissing wordt gemeld van de 21 jarige Farida, die de avond ervoor niet meer thuis is gekomen. Dan komt de politie er namelijk achter dat de zaken met elkaar te maken hebben, en dat beide vrouwen simpelweg op de verkeerde plaats, op de verkeerde tijd waren. Wat er precies is gebeurd, en hoe het onderzoek naar deze twee zaken is verlopen, hoor je zo! PS: De zaak Joke L. is natuurlijk dat van Joke Lorsé (50) uit Stolwijk!

  Fri, 06 Aug 2021 - 32min
 • 32 - Gonda Drent - Reinier S.

  Vandaag bespreek ik de moordzaak van Gonda Drent. Zij werd op 12 december 1996 dood aangetroffen in haar woning in Hoogezand nadat er een brand was uitgebroken. Al snel werd voor de politie duidelijk dat er sprake was van een misdrijf, maar het heeft nog heel lang geduurd voordat haar moordenaar werd veroordeeld. Meer hierover hoor je in de aflevering! De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast).

  Fri, 30 Jul 2021 - 38min
 • 31 - Purmerlandmoorden

  Deze week bespreek ik de Purmerlandmoorden. Op dinsdag 22 december 2011 verzamelen zich rond 5 uur ‘s middags zeven mannen bij de vestiging van de Kentucky Fried Chicken aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Ze komen aan met drie auto’s en hangen hier zo’n drie uur rond, tot iets na achten. Er moeten een aantal dingen besproken worden, en dat doen ze onder het genot van het eten. Maar wat niet iedereen weet op dat moment is dat drie van hen het einde van de dag niet zullen halen. Ze worden binnen een half uur na het wegrijden bij de KFC neergeschoten. Meer hierover hoor je in de aflevering! De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast).

  Fri, 23 Jul 2021 - 26min
 • 30 - De Schiedammer Parkmoord | Wik H.

  Deze week bespreek ik de moord op de tienjarige Nienke Kleiss in het Beatrixpark in Schiedam op 22 juni 2000, ook wel bekend als de Schiedammer Parkmoord. Haar beste vriend, de 11 jarige Maikel, was die dag met haar samen in het park en heeft de 8 messteken en poging tot wurging overleefd. De man die 112 had gebeld toen Maikel om hulp vroeg, Kees Borsboom, werd uiteindelijk veroordeeld voor doodslag op Nienke, het neersteken van Maikel en het plegen van ontuchtige handelingen met beide kinderen. Hij kreeg hier 18 jaar gevangenisstraf en TBS voor opgelegd, ondanks dat hij meende dat zijn bekentenis onder druk was afgelegd. Pas na vier jaar onterecht te hebben vastgezeten, kwam de werkelijke dader naar voren: De destijds 25 jarige Wik H. Hij paste precies bij het signalement dat Maikel had gegeven aan de politie, en zijn DNA kwam overeen met de sporen die op het lichaam van Nienke waren gevonden. Meer hierover hoor je in de aflevering! De foto’s die bij deze zaak horen vind je terug op onze instagram pagina, https://bit.ly/3pyCytS (@alsdedood_podcast).

  Fri, 16 Jul 2021 - 45min
Mostra altri episodi