Podcasts by Category

Nevýchova

Nevýchova

Nevýchova

Jak doma zastavit zlobení, vztekání, pláč a křik a začít si s dětmi rozumět

98 - Období vzdoru: Už dorazilo? Moje dítě se vzteká desetkrát za den
0:00 / 0:00
1x
  • 98 - Období vzdoru: Už dorazilo? Moje dítě se vzteká desetkrát za den

    „Mít doma mimino, to je v pohodě. Počkej si na období vzdoru, to je teprve peklo,“ strašili mě. Ze všech stran. Tak jsem si na to dávala pozor a vyhlížela, kdy to udeří. Synovi byly minulý měsíc dva roky. Tohle je zatím výsledek mého pozorování…  

    Tue, 30 Jan 2024 - 19min
  • 97 - Jak pomoct dětem k odvaze, když se něčeho bojí a netroufají si

    Místo marného hecování „dělej, polez, neboj, skoč“ zkuste 3 krůčky, které dítě podpoří   „Neboj, to zvládneš, jsi velká holka, tak šup, jsi přece chlapák, nebuď poseroutka.“ Podobně se rodiče většinou snaží děti povzbudit, když si do něčeho netroufají. Třeba na klouzačku, do vody, na lyže, nebo si samy koupit zmrzku. Tak rádi bychom, aby se odvážily. A přitom je nechtíc srážíme. Poslechněte si čím.

    Tue, 10 Oct 2023 - 24min
  • 96 - Když se dítě sekne a respektující přístupy selhávají: Co s ním?

    Taky vám děti občas kazí plány a komplikují situaci? Zaseknou se, když se to nejmíň hodí. Nechtějí třeba na výletě jít dál. Odmítají sebou hodit, když spěcháte. Řeší brouky u cesty, když za 5 minut zavírá školka. Znáte to? A taky z toho někdy už rostete? Tak tohle audio je pro vás :)

    Wed, 13 Sep 2023 - 24min
  • 95 - Chybí dnes dětem empatie? 3 příběhy dětské vlídnosti

    Citlivost k druhým, laskavost, soucítění, umí to vůbec naše děti? Poslechněte si 3 příběhy dětské vlídnosti, leccos vám k tomu napoví. Možná vás ale přitom napadne úplně jiná otázka: A co my dospělí? Předáváme jim tyhle hodnoty?

    Mon, 10 Jul 2023 - 17min
  • 94 - Nezvladatelné dítě: Jak k němu najít cestu? Nepřeslechněte jeho volání

    Náročné dítě. V naštvání se mu říká spratek, sígr, hajzlík. Jestli takové máte doma nebo ve třídě a někdy už nevíte kudy kam, příběh Ondry, nadaného kluka s ADHD, vás navede. Jeho paní učitelce pomohly 4 věci, aby to s Ondrou zvládla. Tady je najdete. Ale na začátku bylo srdce. To, které bije i ve vás a touží rozumět.

    Mon, 05 Jun 2023 - 21min
Show More Episodes