Podcasts by Category

SBS Serbian - СБС на српском

SBS Serbian - СБС на српском

SBS

Independent news and stories from SBS Audio, connecting you to life in Australia and Serbian-speaking Australians. - Nezavisne vesti i priče povezuju vas sa životom u Australiji i sa Australijancima koji govore srpski jezik.

7088 - Преглед вести за 28. март 2024. године
0:00 / 0:00
1x
  • 7088 - Преглед вести за 28. март 2024. године

    Најзначајније информације из Аустралије, Србије и света - на једном месту.

    Thu, 28 Mar 2024 - 13min
  • 7087 - Асанжове присталице поздрављају одлуку суда, али и траже да случај буде обустављен

    Аустралијски новинар добио је право да уложи нову жалбу Врховном суду Велике Британије, у процесу о његовом изручењу САД. Судије Викторија Шарп и Џереми Џонсон рекли су да Вашингтон мора да гарантује да ће Асанж, као држављанин Аустралије, добити исту заштиту кроз Први амандман, као да је држављанин САД и да му смртна казна неће бити изречена.

    Thu, 28 Mar 2024 - 06min
  • 7086 - Пионирски медицински захват учинио је Вали најсрећнијом несрећницом на свету

    Један пионирски медицински захват је пре десет година, када је изведен први пут у свету, подарио срећу мајчинства једној Аустралијанки која је победила рак. Да би то било могуће било је потребно одстранити, замрзнути, а затим тадашњом експериманталном методом извршити трансплантацију ткива јајника, као и 17 покушаја вантелесне оплодње. Сада научници истражују на које друге начине би се пресађивање ткива јајника могло користити за помоћ пацијентима.

    Thu, 28 Mar 2024 - 06min
  • 7085 - Разишли се Ђоковић и Иванишевић, фаворит за новог Новаковог тренера - Ненад Зимоњић

    Најбољи тенисер света објавио да је после пет година прекинуо сарадњу са својим дугогодишњим тренером. Медији у Србији најављују да ће Новаков некадашњи саиграч и бивши селектор Дејвис куп репрезентације бити у његовом "боксу" већ на Мастерсу у Монте Карлу.

    Thu, 28 Mar 2024 - 02min
  • 7084 - Лабуристи се залажу да плате прате стопу инфлације

    Влада ће од Комисије за правичне односе на раду затражити да стопа раста минималне загарантоване зараде прати стопу инфлације. Комисија ће тај предлог разматрати у склопу своје годишње ревизије новчане накнаде запослених у Аустралији док се Лабуристи залажу за то да плате иду у корак са економијом.

    Thu, 28 Mar 2024 - 06min
Show More Episodes