Nach Genre filtern

Artistens Fodspor

Artistens Fodspor

Michelle Josefsen

I denne podcastserie dykker Michelle Josefsen ned i en artists historie - tidsspændet strækker sig fra, da artistens blev født og frem til i dag. Vi kommer omkring privatliv, karriere og andre mærkværdige punkter i artistens liv.

Hvert afsnit omhandler en ny artist og hans eller hendes fodspor. Udkommer hver uge.

11 - Kylie Minogue's fodspor
0:00 / 0:00
1x
  • 11 - Kylie Minogue's fodspor

    I dette afsnit dykker Michelle Josefsen ned i Kylie Minogues historie. Den bedstsælgende sangerinde fra Australien, som fik en mavepuster i 2005. "Det er et traume, og ethvert traume bor i dig" Kylie Minogue, CBS News 17 december 2023. Vi kommer omkring Kylies barndom i Melbourne, sit samarbejde med producer trioen Stock Aitken Waterman, som ved første møde havde glemt alt om, at hun kom, samt hendes arbejde med manageren Terry Blamey. Vi kommer også ind på hendes rebranding af sig selv, af at gå fra Bubblegum-lyden over til det mere elektroniske. Og så dykker vi også ned i tidspunktet, hvor det hele startede - sæbeoperaen Neighbours, samt hendes mange albums og turneer, som det er blevet til gennem årene. Vi starter i år 1968.

    Mon, 15 Apr 2024
  • 10 - Avicii's fodspor

    I dette afsnit af Artistens Fodspor dykker Michelle Josefsen ned i Aviciis historie. Vi kommer forbi hans passion for elektronisk musik, samt hans kreative indvirkning på genren. Vi tager også fat på hans inspirationer, såsom Daft Punk og Swedish House Mafia, hans samarbejdspartnere såsom Chris Martin, David Guetta og Nile Rodgers, samt hvem han endte med at inspirere - heriblandt Kygo, Alan Walker og DubVision. Vi kigger også på hans mere private liv, som de mentale problemer han sloges med, hans indlæggelse i 2015, og om hans bortgang d. 20 april 2018. Men ikke mindst ser vi også på de hyldester og minde-materiale, der er kommet til verden efter 2018. Vi starter i år 1989.

    Sun, 07 Apr 2024
  • 9 - Lady Gaga's fodspor

    Dette afsnit dykker Michelle Josefsen ned i den italiensk-amerikanske sanger, sangskriver og skuespiller Lady Gaga. En kvinde, som barn, der ikke kun lærte at spille klaver, men klaveret hjalp hende også med at gå. "Dét familieklaver var starten på og en katalysator for en nysgerrig, kreativ, medfølende og selvdreven pige" Cynthia Germanotta, Billboards Woman in Music 2015. Vi kommer omkring Lady Gaga's spirende passion for musik og skuespil som blandt andet ledte til optagelse på den prestigefyldte skole Tish School of the Arts i New York, samt hendes sangskrivning for store artister som Britney Spears og Pussycat Dolls. Vi runder hendes arbejde med produceren Robert Fusari, samt hendes samarbejde med Lady Starlight og den svenske producer RedOne. Og så kigger vi også på de dybere skår i Lady Gaga's ungdom, som var med mobning og en lav selvtillid. Men selvfølgelig tager vi også et kig på hendes rebranding af sig selv, som hun er kendt for. Vi starter i år 1986.

    Sun, 31 Mar 2024
  • 8 - Taylor Swift's fodspor

    I dette afsnit dykker vi ned i Taylor Swifts historie. En kvinde som finder kærlighed til countrymusikken i en tidlig alder og får overbevist sine forældre om at flytte 1300 km vest til Nashville i jagten om en countrysang-karriere. Vi kommer omkring hendes barndom på juletræsplantagen i Pennsylvania, øjeblikket hvor hun bliver fast besluttet på at hun vil være countrysangerinde, men også at det ikke altid lykkedes første gang. Vi runder også hendes strid med Scooter Braun og pladeselskabet Big Machine Records, som er grunden til hendes genindspilninger af ældre albums, og konflikten med radioværten David Mnueller, som var inspirationen til et af hendes albums. Vi starter i år 1989.

    Sun, 24 Mar 2024
  • 7 - Mariah Carey's fodspor

    I dette afsnit dykker vi ned i Mariah Careys historie. En kvinde med en kæmpe stemme, som skulle vise sig at komme fra en barndom med masser af modvind. “At synge var en form for flugt for mig, og at skrive var en form for bearbejdelse. Der var en nydelse i det, men hovedsageligt var det overlevelse (og stadig er).” Meaning of Mariah Carey, 2020. Vi kommer forbi Mariah Careys hårde bandom i et kvarter med racisme og et hjem med vold, hendes store stemme i en tidlig alder, og hendes Askepot-lignende skæbne med Tommy Mottola, som hun senere giftede sig med. Vi kigger selvfølgelig på hendes opgang i musikken, men også hendes nedgang i 2001, som er begyndelsen på hendes bipolar-lidelse. Og så runder vi også nogle af Mariah Careys milepæle, hendes to børn Moroccan og Monroe samt hendes store indflydelse på ikke kun verden med hendes musik, men også hendes indflydelse på andre store artister. Vi begynder i år 1969.

    Sun, 17 Mar 2024
Weitere Folgen anzeigen