Nach Genre filtern

Tech med John G | MereMobil.dk

Tech med John G | MereMobil.dk

John G

Jeg taler om ny teknologi på dansk og anmelder alle de nye smartphones. Du skal ikke være 'nørd' for at lytte med. Her er tonen uformel så alle kan være med. I podcasten sætter jeg også fokus på den teknologi og de gadgets, der omgiver os.

216 - Alt det du IKKE vidste om 5G-internet til hjemmet
0:00 / 0:00
1x
  • 216 - Alt det du IKKE vidste om 5G-internet til hjemmet

    Når firmaer som YouSee (Nuuday / TDC Net) eller Norlys har investeret i en stor infrastruktur på kablede internetforbindelser med fiber og COAX, hvilken interesse har de så i at opbygge et 5G-net med fiberlignende kapacitet?

    Altså et produkt der skal konkurrere med dem selv.

    Dette spørgsmål får du svaret på i denne podcastepisode.

    Eller hvad med:

    Er der et maksimalt antal samtidige brugere på en 5G-mast Kan de alle få den samme hastighed?

    I denne episode kommer vi rundt om alle de detaljer, som er rare at kende til, når det er 5G-internet man overvejer – eller blot har en interesse i at vide, hvordan fungerer.

    Min gæst er Johnny K. Olesen, som siden starten af MereMobil.dk, har bidraget med artikler, viden og indsigt i mobilnetværk.

    Og i øvrigt tak til Michael Andersen, som via en mail med spørgsmål til min tidligere episode om 5G-internet, har givet inspiration til denne episode om 5G-internet.

    Thu, 25 Apr 2024 - 53min
  • 215 - Apple Watch Ultra 2 ANMELDELSE

    Kom tæt på Apple Watch Ultra 2. Hvad er forskellene fra et almindeligt Apple Watch og skal du opgradere?


    Jeg bemærker, at Ultra 2 er et stort og tungt ur, der ikke er for alle. Den har et robust design med titaniumramme og orange knapper, der adskiller den fra de almindelige Apple Watch-modeller.

    Unikke funktioner:

    Nødsirene med 86 dB lydstyrke Forbedret GPS med "brødkrumme"-funktion Dykkerfunktion med Oceanic+ app

    Sundhedsfunktioner:

    Ligesom de billigere modeller tilbyder Ultra 2 EKG, pulsmåling, blodets iltmætning, søvnmåling, motionsregistrering og mere.

    Forbedringer i forhold til forgængeren:

    Nytt S9 SiP-chipset med bedre ydeevne "Tap"-funktion til besvarelse af opkald, pause af musik osv. 50% lysere skærm

    Batterilevetid:

    Ultra 2 har en bedre batterilevetid end almindelige Apple Watch-modeller og kan holde i to dage uden opladning.

    Konklusion:

    Apple Watch Ultra 2 er et godt valg for folk, der ønsker et robust ur med avanceret GPS, dykkerfunktion og lang batterilevetid. Men prisen på 7.199 kroner er høj, og forgængeren fra 2022 kan være et bedre valg for de fleste.

    Anbefaling:

    Anmelderen anbefaler at købe Apple Watch Ultra (2022) i stedet for Ultra 2, da den er betydeligt billigere og tilbyder lignende funktioner.

    Thu, 04 Apr 2024 - 21min
  • 214 - Så VIGTIGE er softwareopdateringer til din telefon

    Skal du købe en ny telefon, når den gamle ikke længere opdateres? Her får du svaret fra den største producent.

    Hvis du har en velfungerende telefon, der ikke modtager softwareopdateringer, kan du så trygt bruge den, eller skal den smides ud?

    Jeg ringer til Samsung og spørger… Jeg spørger også om den kommende EU-lov, der tvinger producenterne til at opdatere telefonerne i fem år efter, at de er taget af markedet.”

    Wed, 13 Mar 2024 - 28min
  • 213 - Slut efter 82 år: Frøken Klokken lægger på

    Med udgangen af november kan man ikke længere få læst klokken op i telefonen. Lyt til historien om Frøken Klokken.

    I det herrens år 2021 kan man måske nok tænke, hvad det dog skulle til for med “Frøken Klokken”.

    Til dem, som ikke ved, hvad Frøken Klokken er for en størrelse, kan jeg fortælle, at hun i 82 år loyalt og troligt forsynet danskerne med præcise klokkeslæt via telefonnettet.

    Og hvordan nu det? Jo, man tager bare sin telefon og taster 7010 1155 og kort efter vil man høre den agtværdige frøken maskinelt messe det præcise tidspunkt opkaldet foretages på. I “gamle dage” var nummeret 0055.

    Og fortrylles man af stemmen kan man blive hængende og på fascinerende vis få læst tiden op, men nu er det slut. 

     I denne podcastepisode kan du høre radioentusiast Martin Rasmussen fra Dansk Radio fortælle om Frøken Klokken. Martin har også fundet manden, der har den originale maskine stående, som afviklede klokken over telefonen. Maskinen er et imponerede stykke mekanik, der nu er indleveret til Ringsted Radiomuseum.

    Sat, 20 Nov 2021 - 08min
  • 212 - Tech behøver ikke forældes med stormskridt

    Forbrugerelektronik skal holde længere og måske skal der sendes færre produkter på markedet. Danske B&O vil trække techindustrien i en ny retning og de går selv forrest.

    Nutidens teknologi som højttalere, headsets, fjernsyn og mobiltelefoner, forældes med lynets hast, men sådan behøver det ikke at være, lyder det fra danske Bang & Olufsen.

    B&O har lanceret en højttaler, som er designet til at holde længere end konkurrerende produkter. Og netop længere holdbarhed, mener B&O, er en af nøglerne til en mere miljørigtig fremtid for vores gadgets.

    – ”Der er ikke fundet en løsning på, hvordan man i dag laver et bæredygtigt forbrugerelektronikprodukt. Vi skal bruge materialer og energi og vi transporterer globalt. Hvis det er præmissen, så er det bedste vi kan gøre at tænke lang holdbarhed og lang relevans,” fortæller Mads Kogsgaard Hansen, Senior Global Product Manager for Classics & Produkt Circularity, i B&O, til MereMobil.dk.


    Dette er den første episode af to om ‘smid-væk-tech’. Du kan høre episode to her.

    Fri, 12 Nov 2021 - 30min
Weitere Folgen anzeigen