Filtrer par genre

Presa internaţională

Presa internaţională

RFI România

Ascultați programele și podcasturi RFI România. Podcasturi, interviuri, dosare, invitați - RFI

1805 - Peste 130 de protestatari arestați în urma confruntărilor de la Universitatea din L.A.
0:00 / 0:00
1x
  • 1805 - Peste 130 de protestatari arestați în urma confruntărilor de la Universitatea din L.A.

    Poliția a evacuat, după confruntări intense, tabăra pro-palestiniană de la Universitatea din Los Angeles. Peste 130 de protestatari arestați Europol publică raportul privind reţelele criminale; România, campioană la furturi
     

    Sute de protestatari pro-palestinieni au fost arestați în ultimele zile în campusurile americane după ce mișcarea de protest care a început în urma atacului din 7 octombrie și a intervenției militare israeliene în Gaza, s-a intensificat.

    Europol: Românii, campioni la furturi

    Europol, agenţia europeană a poliţiilor, a publicat recent un voluminos raport privind cele mai periculoase reţeme criminale din UE. 

    Profesorii, inginerii, sportivii si asistentele medicale domina in topul profesiilor candidatilor la un fotoliu de consilier local al municipiul Iasi. 

    Campanie în Rep. Moldova: Hai de Paști acasă

    ”Hai de Paști acasă” este îndemnul lansat pentru moldoveni să se reunească cu cei dragi și să descopere Moldova turistică. Vorbim despre campania lansată de Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii care își propune să arate frumusețea și bucuria de a petrece în familie Sărbătoarea Învierii. 

    Thu, 02 May 2024
  • 1804 - Jurnalul de joi, 2 mai 2024, 13h00

    Jurnal de știri

    Thu, 02 May 2024
  • 1803 - Jurnalul de joi, 2 mai 2024, 10h00

    Jurnal de știri

    Thu, 02 May 2024
  • 1802 - Double bill la CNDB de Ziua Internationala a Dansului

    În 29 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, CNDB a prezentat două spectacole: „Toujours de 3/4 face!” de Lorain Dambermont (o producție din Belgia) și „Reverse discourse” de Ioana Marchidan (o producție din România). Anul acesta CNDB implineste si 20 de ani de existenta.

    Am stat de vorba cu coregrafa Vava Stefanescu, directoarea CNDB si cu coregrafa belgiana Loraine Dambermont.

    Thu, 02 May 2024
  • 1801 - Dan Barna, candidat ADU la PE, despre alegerile locale și cele europarlamentare

    Dan Barna este cap de listă pentru Alianța Dreapta Unită (ADU) la alegerile europarlamentare din 9 iunie. El spune că viitorul Parlament European va avea multe teme dificile pe agendă.

    Dan Barna e de părere că votul de la alegerile europarlamentare trebuie să însemne un NU dat extremismului: ”Este importantă participarea la aceste alegeri și votul la europarlamentare pe ceea ce înseamnă NU extremism, NU goarnele Rusiei, NU aceste linii suveraniste, vezi Doamne, care de fapt nu urmăresc decât cum să slăbească sau să destructureze proiectul european”.

    Vicepreședintele USR vorbește pe de altă parte despre alegerile locale din București. El e convins că Nicușor Dan și ADU vor câștiga acest scrutin: ”În măsurătorile pe care le facem și noi, alianța stă bine pe București, Nicușor Dan și Dreapta Unită vor câștiga alegerile la București”.

    Thu, 02 May 2024
Afficher plus d'épisodes