Podcasts by Category

Αναγνώσεις

Αναγνώσεις

LIFO PODCASTS

Λογοτεχνικά έργα σε νέες ηχογραφήσεις της LIFO και ηχητικά ντοκουμέντα που έρχονται ξανά στο φως.

101 - Η Λένα Κιτσοπούλου διαβάζει το «Ημερολόγιο Φράνκενσταϊν»
0:00 / 0:00
1x
  • 101 - Η Λένα Κιτσοπούλου διαβάζει το «Ημερολόγιο Φράνκενσταϊν»

    H σκηνοθέτιδα και δραματουργός διαβάζει μέρος από το κείμενο που προέκυψε κατά τη διάρκεια της εργασίας της πάνω στο στο μυθιστόρημα «Φράνκενσταϊν ή ο Σύγχρονος Προμηθέας» της Μαίρη Σέλλεϋ.

    Sun, 2 Aug 2026 - 24min
  • 100 - Η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου διαβάζει Έμιλι Ντίκινσον

    Η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου διαβάζει ποιήματα και ένα γράμμα της Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον από τη συλλογή «44 Ποιήματα & 3 Γράμματα», η οποία κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Το Ροδακιό, σε μετάφραση και φιλολογική επιμέλεια του Ερρίκου Σοφρά.

    Fri, 31 Jul 2026 - 08min
  • 99 - Ο Ερρίκος Σοφράς διαβάζει τις «Ωδές στον Πρίγκιπα» του Νίκoυ-Αλέξη Ασλάνογλου

    Τα δεκαέξι ποιήματα γράφτηκαν από το καλοκαίρι του 1971 μέχρι το φθινόπωρο του 1975 στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, θέρετρο λίγο έξω από την πόλη, όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο ποιητής. Τυπώθηκαν έξι χρόνια μετά(εκδ. Ύψιλον, Νοέμβριος 1981). Ο Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου (1931-1996) δήλωνε πως είναι ο τελευταίος συμβολιστής ποιητής. Μετέφρασε Ρεμπό και Ζολά. Έγραψε για τον έρωτα, τον θάνατο και τη μνήμη.

    Fri, 24 Jul 2026 - 22min
  • 98 - Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη διαβάζει Ευτυχισμένες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ

    Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη διαβάζει αποσπάσματα από τις Ευτυχισμένες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ σε μετάφραση Διονύση Καψάλη.

    Sun, 5 Jul 2026 - 59min
  • 97 - «Eίναι βαρετό ν’ ακούς για τα παιδικά χρόνια κάποιου;»

    O Νίκος Καραθάνος διαβάζει αποσπάσματα από το αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Στ' αμπέλια».

    Fri, 29 May 2026 - 28min
Show More Episodes