Nach Genre filtern

Teknoloji ve Oyun Sohbetleri

Teknoloji ve Oyun Sohbetleri

Recep Emre Ercetin

Merhaba, ben Recep Emre. Her hafta dünyada ve ülkemizde olan teknoloji, yazılım ve oyun alanlarındaki gelişmeleri konuştuğum sohbet tadındaki podcastim ile sizlerin karşısındayım. Soru, öneri ve işbirlikleri için ; E-mail: iletisim@recepemreercetin.com Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCYS7daPnN2_--teHVAsUS4Q Websitesi: https://www.recepemreercetin.com Instagram: https://www.instagram.com/reercetin/ LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/recep-emre-ercetin-254489bb/ X: https://twitter.com/reercetin

25 - Frontend Geliştirici Nasıl Olunur
0:00 / 0:00
1x
  • 25 - Frontend Geliştirici Nasıl Olunur

    Herkese selamlar bu hafta sizlere anlatmak istediğim konu aslına bana sosyal medyadan çok sık gelen Frontend Geliştiricilik üzerine. Frontend geliştirici nasıl olunur bunu incelediğimiz bu videoda aslında adım adım konuya bakmaya çalıştım. Frontend developer olmak isteyen arkadaşların öncelikle yapması gereken şey bilgisayarın ve internetin temellerini öğrenmektir aksi taktirde içeriğimde de bahsettiğim gibi temelsiz bir apartman gibi ilerlerler ve bu yapı sonunda yıkılmaya mahkum olur. Sonrasında HTML, CSS, JS, ANGULAR, REACT, VUE gibi yazılım dillleri ve frameworklere geçiş yapması kişi için çok doğru olacaktır. Bu paralelde kişi UX, UI alanlarında ve tasarım uygulamaların hatta SEO gibi dijital pazarlama alanlarının teknik kısımlarında kendini geliştirirse çok ama çok daha başarılı olacaktır. Bu adımların ardında GİT gibi bir versiyon kontrol sistemini ve Github vb. sistemleri öğrenmesi de kişi için olmazsa olmazlardandır.Bu adımlardan sonrasıyla ilgili yorumlarım ve bu başlıkları açıkladığım bilgiler içeriğimde sizlerle

    Sat, 06 Apr 2024 - 24min
  • 24 - Oyun Tasarımcısı ve Oyun Geliştiricisi Arasında Ne Far Var

    Herkese selamlar bu hafta oyun sektörüne girmek isteyen ve bu sebeple oyun sektöründeki mesleki pozisyonları araştıran arkadaşlardan sıkça gelen bir sorunu cevabı ile karşınızdayım. Aslında her iki alan da irlikte koordineli çalışan alanlar olsalarda birbirlerinden çok farklı iki alandan bahsetmekteyiz. Oyun geliştiriciler oyunları farklı oyun motorlarında farklı programlama dilleri ile kodlayan kişilerken oyun tasarımcıları daha önceki içeriğimde de bahsettiğim gibi oyun fikir aşamasından son aşamasına kadar tüm sürecini, oyunun mekaniklerini, oyunun senaryosunu ve oyunun içerisindeki diğer pek çok aşamayı kurgulayan ve dökümanlaştıran kişi ya da kişilerdir. Oyun tasarımcıları oyun geliştiricilere tam ve eksiksiz bir biçimde oyun tasarımı dökümanı hazırlayarak onların geliştirme sürecinde yapmaları gereken yyaklaşımları belirlemelerini sağlarlar, oyun geliştiriciler ise oyun tasarımcılarının tasarladıkları oyunu en düzgün ve optimize şekilde kodlarlar.

    Sat, 30 Mar 2024 - 11min
  • 23 - Herkes Yazılımcı Ya Da Oyun Geliştirci Olabilir Mi?

    Herkes Yazılımcı Ya Da Oyun Geliştirci Olabilir Mi? Evet arkadaşlar uzun zamandır bana sosyal medyadan bu ve buna benzer bir çok soru gelmekte. Bu soruların bir çoğuna toplu bir cevap olabilmesi açısından bende sizlere bu içeriği hazırlamış bulunmaktayım. Arkadaşlar herkes yazılım ya da yzılım geliştirme ile, oyun ya da oyun geliştirme ile ilgili çalışmalar yapabilir hatta bu alanlarda başarılı bile olabilme ihtimali vardır ancak herkes yazılım ve oyun geliştirme alanlarında profesyonel olamaz. Belki bu sözüm bir kısmınızı üzebilir ya da bana kızmanıza sebep olabilir ancak inanın gerçekler bu. Özellikle 3 kuruşa 5 köfte misali eğitim satmaya çalışanlara ya da insanların duyguları ile oynayanlara izin vermeyin onlara inanmayın. Bir alanda profesyonel olabilmek için o alanında ya da o alana en yakın alanda bir üniversite eğitimi alıp sonrasında sertifikalar almak, o alanın disiplinlerine ve kültürüne hakim olmak, o alan için evrensel geçerlilikteki yabancı dili bilmek, o alanda portföy sahibi olmak ve en en önemlisi de o alana ticari de bakabilmek çok ama çok önemlidir. Bu içeriği lütfen bu konuda soru işareti olanlarla paylaşın çünkü inanın birileri bu soruyu merak edenlere eğitim satmaya çalışarak ya da yetersiz kişiler yanlış bilgilendirmeler yaparak onlara boş umutlar vermekteler.

    Sat, 16 Mar 2024 - 09min
  • 22 - Konsolların Nasıl Oyunları Akıcı Çalıştırıyor

    Bu hafta bir çok teknoloji severin ve oyun severin aklındaki soruyu cevaplandırmak için sizlerin karşısındayım. Oyun konsolları yapıları itibariyle donanımsal ve yazılımsal bir uyum içerisinde sınırları belirli ürünlerdir. Bu ürünler oyun geliştiren ekiplerin önlerine bir geliştirme kiti olarak üretici firma tarafından ulaştırılmaktadır. Bu kitler sayesinde geliştirici ekipler belirli sınırlar çerçevesinde kullanıcılara yani oyunculara standartlaştırılmış bir sistem ile oyunlarını geliştirmektedirler. Yani bu mantıkla bakacak olursak oyun geliştiriciler aslında bilgisayarlarda çok daha genniş bir havuza hitap ettikleri için maalesef ki konsollardaki kadar hızlı ve nispeten daha kolay bir optimizasyon süreci yürütemez. Kısacası gerek donanımsal gerekse yazılımsal anlamda geliştiriciler konsollarda oyunlarını optimizze ederken bilgisayarlara nazaran daha net bir süreç izledikleri için oyunlar aslında konsollarda daha düşük donanımlarına rağmen akıcı bir deneyimle karşımızda bulunmaktalar. Daha detaylı hali videoda sizlerle. Hepinize iyi dinlemeler.

    Sat, 09 Mar 2024 - 13min
  • 21 - Oyun Geliştiriciler İçin En Temel Bilgisayar Özellikleri Nelerdir

    Oyun Geliştiriciler İçin En Temel Bilgisayar Özellikleri Nelerdir?


    Adım adım gitmemiz bu konuda her zaman çok önemlidir. Öncelikle #işlemci ile başlayalım. #AMD 7000 Serisi yada #Intel 14. Nesil bir işlemci seçmemiz lazım bu konuda bence net olmamız önemli. Mümkünse Ryzen 7-9 ya da i7-9 bir model seçmemiz de lazım. Sonraki adımımız kesinlikle #ekrankartı. Ekran kart konusunda #nvidia tartışılmaz bir lider ve bu sebeple Nvidia RTX 4070Ti, 4080, 4090, 3080, 3090 gibi ekran kartlarını tercih etmeye çalışmalıyız.Gelelim #ram konusuna bu konuda aslında ufak projelerde 16GB Ram ile başlanabilir ama benim sizlere tavsiyem 32GB DDR 5 bir ram ile başlamaya çalışmanız tabii ki bütçe limitliyse yapacak birşey yok işlemci ve ekran kartı yerine ram olarak 16 ile başlayabilir ve ileride yükseltebilirsiniz. Disk olarakta #NVMe türünde 1 ya da 2 TB kapasiteli bir disk tercih etmenizi depolama içinde #ssd yada #hdd tipinde yüksek kapasiteli diskler tercih etmelisiniz.


    #oyungeliştirici olmak için maalesef ki yüksek #donanım ihtiyacı mevcut bunu kabul etmeliyiz fakat en temelde elinizde ne varsa onunla başlamanız da sizin için çok önemli çünkü önce istemek ve pes etmemek gerekli başarı için. Bu içeriğin uzun hali için link profilimde onu izlemeden alışverişe başlamayın derim.

    Sat, 10 Feb 2024 - 13min
Weitere Folgen anzeigen