Filtra per genere

Röda vita rosen

Röda vita rosen

Jenny Strömstedt & Victoria Skoglund

I böljande samtal om allt från blommor, trädgårdsplanering, kompost och pallkragar till livet i stort och smått får vi följa en växande vänskap. I Röda vita rosen möts en av Sveriges främsta trädgårdsmästare - Victoria Skoglund och en av Sveriges mest entusiastiska nybörjare - Jenny Strömstedt.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

124 - Hamnar julstjärnor i klimakteriet?
0:00 / 0:00
1x
 • 124 - Hamnar julstjärnor i klimakteriet?

  Jenny och Victoria har inte setts på hela två veckor. Victoria har julbakat, gjort julgrupper och hanterat sin egen man som heter Ove. Jenny har haft en flipp och flopp-vecka. Sjukdom, glömd nyckel men också finstämd konsert med poptönten och en spontan hotellnatt. 

  I veckans avsnitt bjuder vi på julmys gallore. Vi har med oss kocken och vännen Fredrik Eriksson som varit med och skrivit den nyutkomna boken ”Min barndoms jul - Astrid Lindgrens julkokbok”. Han bjuder på glögg och julgodis och pratar om den klassiska julmaten, det klassiska julfirandet och hur man kan tänka kring sitt eget julbord. Victoria ger tips på blomster inför advent. 

  Dessutom blir det snöröjning, nyord och postmoderna sillar. 


  Mejla till oss: rodavitarosenpodden@gmail.com 
  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Fri, 01 Dec 2023 - 48min
 • 123 - Gudmor Victoria

  Ännu en vecka har gått, det har varit farsdag och Victoria blev lite förvånad över sina känslor när Instagramflödet fylldes av bilder på personer som kramande om sina pappor. Sorgen och saknaden tog över. Hemma hos familjen Strömstedt går man i väntans tider och pirret för den nya lilla familjemedlemmen vet knappt sina gränser. 

  Veckorna går fort och alldeles snart står första advent inför dörren. Vi passar på att redan nu prata om adventsförberedelserna. Vad ska vi sätta i krukorna? När ska vi sätta det? Och vad ska vi baka? Victoria delar med sig av sina finaste tips och Jenny berättar om hyacintens historia. 

  Dessutom blir det inköpslistans inverkan på äktenskapet, cyklamenproblem och plötslig tourettes. 


  Mejla till oss: rodavitarosenpodden@gmail.com   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Fri, 17 Nov 2023 - 47min
 • 122 - Jennys lilla (stora) svampskola

  Det har varit en späckad allhelgonahelg, Victoria har varit på 60-årskalas extra allt och dessutom blivit bjuden på söndagsmiddag hemma hos mamma - finns det egentligen något mysigare? Jenny har varit på bokrelease i kungliga hovstallarna, klappat på kungens hästar och fått anledning att fundera kring sin allmänna hästkunskap. 

  I veckans avsnitt pratar vi bland annat om kompost i allmänhet och bokashi i synnerhet. Hur ska man tänka kring sin kompost under hösten och vintern? Ska man pausa sin bokshikompost eller finns det sätt att fortsätta även under årets kallare månader?

  Dessutom blir det svampskrämsel, ridaura och önskan om mer hushållsavfall. 


  Mejla till oss: rodavitarosenpodden@gmail.com   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Fri, 10 Nov 2023 - 43min
 • 121 - Följ manus, Jenny!

  Vi har kommit in i november och hösten har den senaste veckan bjudit på sitt allra ruskigaste väder. Jenny har bjudit på middag, boeuf bourguignon och chokladtårta. Victoria har slösat en lördagskväll på att gå på Madonnakonsert. Men hur var det egentligen? 

  Allhelgonahelgen står för dörren och i veckans avsnitt talar vi om gravplantering. Vilka är de traditionella växterna att plantera på graven, hur ska man tänka om man ska göra ett eget arrangemang, och hur vill Jenny och Victoria själva ha sin gravplats? 

  Dessutom blir det hibiskus-akut, stor högtidsförvirring och ett stetoskop på sovrumsväggen. 


  Mejla till oss: rodavitarosenpodden@gmail.com   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Fri, 03 Nov 2023 - 44min
 • 120 - Ordningsdjävulen Jenny Strömstedt

  Victoria har stökat i trädgården, gjort plats för vinterförvaring i garaget och burit tunga krukor. Något som lett till en lite kylig stämning mellan henne och poolsvetsarn. Jenny har också varit ute i den friska höstluften och pillat, köpt lite för dyra kuddfodral och lagat lammlägg. 


  I veckans avsnitt får Victoria prata till punkt beträffande pioner och fördjupar sig i cyklamen, denna ofta bortglömda lilla krukväxt som piggar upp i fönsterblecket. Vilka sorter finns? Hur ska man tänka kring matchning? Och hur får man de att vara fina så länge som möjligt?


  Dessutom blir det TikTok-algoritmer, kommande samboskap och Halloweenskepsis 


  Mejla till oss: rodavitarosenpodden@gmail.com 


  Länk till MABS kompressionsstrumpor:  https://www.apotea.se/mabs?utm_source=Podd&utm_medium=partnership&utm_campaign=kp_se_mabs_podd  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Thu, 26 Oct 2023 - 47min
Mostra altri episodi