Podcasts by Category
Radio Thessaloniki 94,5

- 227 - Ζωή μετά τον θάνατο; Οι μαρτυρίες και τα όρια της επιστήμης
Υπάρχει κάτι μετά τον θάνατο; Πρόκειται ίσως για ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που έχει θέσει ποτέ ο άνθρωπος.Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Τελειώνουν όλα εκείνη τη στιγμή και σβήνει η συνείδηση ή υπάρχει κάτι που η ανθρώπινη γνώση δεν μπορεί ακόμη να κατανοήσει και να αποδείξει;Η σύγχρονη επιστήμη προσπαθεί να φωτίσει όσα συμβαίνουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και στη συνείδηση κατά τη διαδικασία του θανάτου. Την ίδια στιγμή, άνθρωποι που βρέθηκαν πολύ κοντά στο τέλος και επέστρεψαν στη ζωή περιγράφουν έντονες εμπειρίες, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, τους άλλαξαν για πάντα.Ακούστε τα βιώματα ακροατών του Ράδιο Θεσσαλονίκη για το θέμα, όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς.
Fri, 04 Sep 2026 - 43min - 226 - Χειριστές Jet ski ταχύπλοων χωρίς δίπλωμα και τραυματισμοίFri, 28 Aug 2026 - 50min
- 225 - Ο Σάκης Αρναούτογλου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5Tue, 11 Aug 2026 - 19min
- 224 - Ο δικηγόρος - συγγραφέας και ερευνητής Γιώργος Λαθύρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5Thu, 30 Jul 2026 - 27min
- 223 - Ελλιπείς έλεγχοι και τοξικοί ρύποι από τη φωτιά στη μονάδα ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη
Σημαντικές διαστάσεις λαμβάνει η συζήτηση που άνοιξε μετά την πυρκαγιά στη μονάδα ανακύκλωσης στη Φιλοθέη του Δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τόσο το καθεστώς ελέγχων των εγκαταστάσεων όσο και τις επιπτώσεις στην υγεία από τους ρύπους που εκλύονται κατά την καύση πλαστικών.
Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Αβραμίδης, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη μονάδα ως μία από τις πλέον σύγχρονες και καλά οργανωμένες της περιοχής.
Όπως ανέφερε, στην Κεντρική Μακεδονία λειτουργούν συνολικά 162 μονάδες αποθήκευσης και 7 κέντρα διαλογής, τα οποία αδειοδοτούνται από την Περιφέρεια.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η νομοθεσία δεν επιβάλλει ετήσιους ελέγχους σε όλες τις εγκαταστάσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι οι υπηρεσίες δεν διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό για συστηματικές επιθεωρήσεις.
«Η σωστή λειτουργία έγκειται σε μεγάλο βαθμό στο φιλότιμο του κάθε επιχειρηματία», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι έλεγχοι πραγματοποιούνται έπειτα από καταγγελίες πολιτών ή φορέων. Σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως είπε, επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία η έκλυση τοξικών ουσιών
Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δημήτρης Μελάς, εξήγησε ότι η διασπορά ενός τοξικού νέφους εξαρτάται από τις μετεωρολογικές συνθήκες και τον άνεμο, με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ρύπων να είναι δυνατόν να εμφανιστούν σε περιοχές αρκετά μακριά από το σημείο της πυρκαγιάς και όχι απαραίτητα στις γειτονικές.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διοξίνες και τα φουράνια, τα οποία χαρακτήρισε ως τους πλέον επικίνδυνους ρύπους που παράγονται κατά την καύση πλαστικών. Όπως είπε, πρόκειται για άοσμες ουσίες, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ανίχνευσή τους από τον άνθρωπο χωρίς ειδικές μετρήσεις.
Ο καθηγητής επισήμανε ακόμη ότι οι κοινές μάσκες δεν μπορούν να προσφέρουν πλήρη προστασία απέναντι στα πολύ μικρά αιωρούμενα σωματίδια, τα οποία διεισδύουν βαθιά στο αναπνευστικό σύστημα.
Ενώ τα μεγαλύτερα σωματίδια κατακρατούνται σε σημαντικό βαθμό από τον οργανισμό, τα μικρότερα φτάνουν μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων, αυξάνοντας τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι ατελείς καύσεις είναι εξαιρετικά επιβλαβείς,καθώς μεταξύ άλλων παράγουν μονοξείδιο του άνθρακα, ένα ιδιαίτερα τοξικό αέριο που σε κλειστούς χώρους μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρο. Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με τον καπνό τέτοιων πυρκαγιών.
Αναφερόμενος στο σύστημα παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο κ. Μελάς σημείωσε ότι μετρήσεις πραγματοποιούνται τόσο μέσω του δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από σταθμούς που διατηρούν επιμέρους δήμοι. Ωστόσο, εκτίμησε ότι ο κατακερματισμός των δικτύων δεν βοηθά στην αποτελεσματική παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και πρότεινε τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος καταγραφής και αξιολόγησης των μετρήσεων.
Tue, 07 Jul 2026 - 20min - 222 - Ο Ιωάννης Βαληνάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκης 94.5Thu, 21 May 2026 - 19min
- 221 - Ο Θοδωρής Κρίντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 15 Apr 2026 - 17min
- 220 - «Κρύβεται, κοροϊδεύει τον κόσμο ο Μητσοτάκης» / Στέφανος Κασσελάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5
Τα επόμενα βήματα της πολιτικής του πορείας μετά την μετονομοσία του κόμματος σε «Δημοκράτες» αναλύει σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης. Αποκλείει προεκλογικές συνεργασίες τονίζοντας την ανάγκη για έναν αυτόνομο φορέα που θα εκφράζει το προοδευτικό κέντρο.
«Η συνεδριακή μας απόφαση είναι ότι θα κατέβουμε αυτόνομα στις εκλογές. Εκλογομαγειρέματα δεν κάνουμε. Δεν το θεωρούμε δημοκρατικό» ανέφερε για την επόμενη μέρα των Δημοκρατών. «Δεσμεύομαι ότι οι Δημοκράτες στην επόμενη Βουλή, εφόσον μας τιμήσει ο ελληνικός λαός, θα είναι αδιάφθορο κόμμα. […] Είμαι ο μόνος ο οποίος έχει και τα κότσια και τη γνώση να συγκρουστεί με τις τράπεζες» επεσήμανε μεταξύ άλλων.Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε πως «δεν θα κάνει εκλογές πιο νωρίς επειδή έχει τεράστια νομικά ζητήματα για προανακριτικές» δείχνοντας το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και τα Τέμπη. «Είναι ντροπή αυτό για τη δημοκρατία μας… Κρύβεται, κοροϊδεύει τον κόσμο. Άρα δεν πρόκειται να χάσει αυτή την ομπρέλα προστασίας που έχει στη Βουλή αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε με νόημα.Άσκησε κριτική για την «μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που είναι υποτέλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ισραήλ και υποτέλεια και στη Γερμανία εντός Ευρώπης». «Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία τώρα να προωθήσει το αμυντικό δόγμα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης… να είναι ξεκάθαρο στις συνθήκες της Ευρώπης… η επίθεση προς ένα (κράτος-μέλος)» σημείωσε μεταξύ άλλων.«Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ανεξάρτητος στις επόμενες εκλογές. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το κόμμα θα κλείσει τον κύκλο του και είναι κρίμα. Διότι υπάρχει πολύ καλός κόσμος ο οποίος έχει στηρίξει αυτό το χώρο τόσα χρόνια και δεν άξιζε αυτή την κατάληξη» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης.«Δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω φάει χαστούκια και πίκρες. Έχω φάει πάρα πολλά… Άρα το να τρώω χαστούκια, πίκρες και τρικλοποδιές είναι μέρος της διαδικασίας… Δεν είμαι τζάκι όπως είναι τα τζάκια που κυβερνούν» απάντησε σε προσωπικό ερώτημα.«Η ακρίβεια είναι δομική και βασίζεται κυρίως στο πόσο ανελεύθερη είναι η ελληνική οικονομία […] Η ελληνική οικονομία δεν έχει εξωστρέφεια, δεν παράγει αρκετά πράγματα, δεν είναι ανταγωνιστική, δεν είναι ανθεκτική. Έχει γίνει μία μονοκαλλιέργεια (τουρισμού) που τώρα θα χτυπηθούμε το καλοκαίρι» ανέφερε για την ακρίβεια.Για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος σημείωσε «Αυτό το πολιτικό προσωπικό που έχει χτίσει καριέρες πάνω στον ξύλινο λόγο, στις μαχαιριές κ.τ.λ., πρέπει να πάει σπίτι του. Φτάνει πια […] «Πρέπει να μπει πάνω από όλα ρύθμιση στο πολιτικό χρήμα της χώρας. Έχω κάνει πρόταση νόμου, έχει σταλεί στα άλλα κόμματα… Δεν έχει απαντήσει κανείς».Κλείνοντας αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι οι «Δημοκράτες» θέλουν Μητροπολιτικό Πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ και αυτή να μετεγκατασταθεί δυτικά ενώ το μετρό πρέπει να συνδεθεί με τρένο μέχρι το αεροδρόμιο. «Βλέπω τεράστια προοπτική σε αυτήν εδώ την πόλη […] Θα μπορούσε να ήταν μια πόλη με ακμαίο τουρισμό… με περισσότερο πράσινο, με startups, με clusters επιχειρηματικότητας» είπε για τη Θεσσαλονίκη.
Tue, 10 Mar 2026 - 23min - 219 - «Στόχος ο διαμελισμός του Ιράν» – Ο Γ. Αϋφαντής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο Γιώργος Αϋφαντής, πρέσβης επί τιμή, μιλά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 9,45 fm και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.
Ο Πρέσβης υποστηρίζει ότι οι πραγματικοί στόχοι των ξένων δυνάμεων είναι ο διαμελισμός της χώρας και ο έλεγχος των ενεργειακών πόρων για την αποδυνάμωση της Κίνας.
Έκανε λόγο για προσπάθεια διαμόρφωσης νέων συνόρων στη Μέση Ανατολή και να κατακερματιστεί το Ιράν σε μικρά κρατίδια. «Είναι μεγάλος ο πειρασμός να στερηθεί η Κίνα το ιρανικό πετρέλαιο. Δεν έπιασε τη Δύση ο «πόνος» για την κατάσταση στην ιρανική κοινωνία» συμπλήρωσε με νόημα.
Περιγράφει τον ιρανικό λαό ως ένα έθνος με βαθιά ιστορική συνείδηση που δεν θα αποδεχθεί την «ελευθερία» ως ξενόφερτο δώρο, ενώ καταγγέλλει την υποκρισία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. «Δεκάρα δεν δίνουμε για το τι συμβαίνει στο Ιράν. Κανείς δεν μιλάει για τα 120 κορίτσια που σκοτώθηκαν από την χειρουργική επέμβαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Tue, 03 Mar 2026 - 12min - 218 - Όλα όσα ακούστηκαν στη δίκη για τις υποκλοπέςFri, 27 Feb 2026 - 14min
- 217 - Ο εκτελεσθείς Κυριακούδης στη Καισαριανή και η μαρτυρία της οικογένειας από το Σιτοχώρι ΣερρώνThu, 19 Feb 2026 - 30min
- 216 - Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στο Υπερταμείο Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Thu, 12 Feb 2026 - 21min
- 215 - Τιμόθεος Επίσκοπος Κολομβίας - Βενεζουέλας στο στούντιο του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Το τεράστιο έργο της Ορθόδοξης εκκλησίας στη Λατινική Αμερική.
Σε άπταιστα Ελληνικά, με σπουδές στη Θεσσαλονίκη, γεννημένος στη Κολομβία, ο Θεοφιλέστατος Τιμόθεος περιγράφει την προσπάθεια να εξαπλωθεί η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη Λατινική Αμερική.
Η ιερά Μητρόπολη Μεξικού με τον Αρχιεπίσκοπο Σεβασμιότατο Ιάκωβο έχει στη σκέπη της την Κεντρική Αμερική, τα νησιά της Καραϊβικής και τη Βενεζουέλα. Η ιερά μητρόπολη τα τελευταία 30 χρόνια δημιούργησε περισσότερες από 40 εκκλησίες σε Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Βενεζουέλα, Νησιά της Καραϊβικής και άλλες περιοχές με νέους ιερείς οι οποίοι σπούδασαν στην Ελλάδα.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου και Επίσκοπος Μητροπόλεως Μεξικού, Τιμόθεος, μαζί με τον πατέρα Ιερώνυμο φιλοξενήθηκαν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην πρωινή εκπομπή με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο και περιγράφουν την ελληνική ορθόδοξη κοινότητα στη Κολομβία, τις προσπάθειες που γίνονται για να διαδοθεί ο χριστιανισμός αλλά και για την ανάγκη διατήρησης της Ελληνική γλώσσα και του πολιτισμού στις περιοχές της Κεντρικής Αμερικής.
Mon, 09 Feb 2026 - 16min - 214 - Καταιγισμός από απάτες - Ακροατές του Ράδιο Θεσσαλονίκη αναφέρουν τις περιπέτειες τουςFri, 06 Feb 2026 - 35min
- 213 - RThess: Ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 16 Jan 2026 - 20min
- 212 - Rthess: Ο διεθνώς αναγνωρισμένος βιρτουόζος του μπουζουκιού και της κιθάρας, ο πιο γρήγορος δεξιοτέχνης Μιχάλης Παούρης
Ο βιρτουόζος του μπουζουκιού και της κιθάρας ξεκίνησε το μπουζούκι σε ηλικία 7 ετών, χαρακτηρίστηκε παιδί θαύμα λόγω της ανεξήγητης ταχύτητας και τεχνικής του δεξιότητας και σε ηλικία 15 ετών συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Μιχάλης Παούρης μόλις σε ηλικία 38 ετών σήμερα, έχει συνεργαστεί με θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Al Di Meola, αλλά και με μεγάλα ονόματα όπως το Rosenberg Trio, ο Gonzalo Rubalcaba, ο Gumbi Ortiz, ο Franck Wolf, η Fide Koksal, ο Μίμης Πλέσσας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Δήμου, ο Αλέξανδρος Χατζής, ο Στέφανος Κορκολής, ο Γιώργος Κατσαρός κ.α.
Τον Δεκέμβριο του 2025 ο Μιχάλης Παούρης τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με «Οίκοθεν Βραβείο» ως αναγνώριση εξαιρετικής προσφοράς και έργου.
«Αυτό το βραβείο έχει μια ιστορική βάση διότι το μπουζούκι δεν μπήκε ποτέ στην Ακαδημία Αθηνών. Αποτελεί μεγάλη τιμή να βραβεύεται καταρχήν το όργανο και είναι ιστορικό το βραβείο για όλη τη μουσική κοινότητα» υπογραμμίζει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ.
Wed, 14 Jan 2026 - 22min - 211 - RThess: Mercosur & Ελλάδα - Χαμένοι από χέρι (;) και ποιους αφοράMon, 12 Jan 2026 - 35min
- 210 - Ο ιστορικός - ερεύνητής Πολυχρόνης Καρσαμπάς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Thu, 08 Jan 2026 - 30min
- 209 - Ο δικηγόρος Χρήστος Κιοσσές στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Thu, 08 Jan 2026 - 18min
- 208 - Radio Thessaloniki - Ποια είναι η καλύτερη μπουγάτσα στην πόλη;Wed, 07 Jan 2026 - 34min
- 207 - Ο γραμματέας επικοινωνίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Χριστόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
https://www.rthess.gr/ #rthess
Fri, 14 Nov 2025 - 29min - 206 - Ο Νίκος Μαραντζίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο καθηγητής Πολιτικής και Κοινωνικών Ταυτοτήτων, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, ΠΑ.ΜΑΚ. συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Wed, 12 Nov 2025 - 21min - 205 - Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 31 Oct 2025 - 28min
- 204 - Ο Γιάννης Σμαραγδής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Σμαραγδής μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ για τη νέα του ταινία «Καποδίστριας».
https://www.rthess.gr/ #rthess
Thu, 30 Oct 2025 - 22min - 203 - Ο Γιάννης Μανιάτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 22 Oct 2025 - 20min
- 202 - Ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 15 Oct 2025 - 21min
- 201 - Σκάνδαλο υπερκοστολόγησης: Σπιτάκια ανακύκλωσης από 50-70.000 ευρώ στα 370.000 ευρώWed, 01 Oct 2025 - 32min
- 200 - Ποιος «τρώει» το ηλεκτρικό καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου;Thu, 04 Sep 2025 - 23min
- 199 - Ο Κώστας Μπαλαχούτης για τον Στέλιο Καζαντζίδη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 16 Jul 2025 - 25min
- 198 - Ο Σάββας Καλεντερίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Wed, 09 Jul 2025 - 21min - 197 - Ο εργατολόγος Ανδρέας Μιχαήλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Tue, 08 Jul 2025 - 28min
- 196 - Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Σάκη Μόσχη.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Tue, 24 Jun 2025 - 13min - 195 - Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο αντιστράτηγος ε.α. και γεωστρατηγικός αναλυτής, συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Σάκη Μόσχη.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Mon, 23 Jun 2025 - 18min - 194 - Ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 20 Jun 2025 - 15min
- 193 - Ο Κώστας Υφαντής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Thu, 22 May 2025 - 15min
- 192 - Ο Άγγελος Συρίγος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 14 May 2025 - 18min
- 191 - Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 09 May 2025 - 31min
- 190 - Γονείς δικαιολογούν τα πάντα ακόμα και το μαχαίρι - Λ. Γρηγοριάδης στο Ράδιο ΘεσσαλονίκηTue, 06 May 2025 - 14min
- 189 - Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Tue, 15 Apr 2025 - 25min
- 188 - Ο κορυφαίος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 28 Mar 2025 - 11min
- 187 - Ο Ιωάννης Μάζης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Thu, 13 Mar 2025 - 20min
- 186 - Ο Γιάννης Μανιάτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 12 Mar 2025 - 19min
- 185 - Ο καθηγητής Κώστας Υφαντής στο Ράδιο Θεσσαλονίκης 94,5Wed, 05 Mar 2025 - 24min
- 184 - Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Mon, 17 Feb 2025 - 14min
- 183 - Ο διεθνολόγος με ειδίκευση στην αμερικανική εξωτερική πολιτική Πέτρος Τασιός στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 14 Feb 2025 - 21min
- 182 - Ο ομότιμος καθηγητής Νεοτεκτονικής & Παλαιοσεισμολογίας ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Tue, 11 Feb 2025 - 23min
- 181 - Ο Γιάννης Μανιάτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 24 Jan 2025 - 18min
- 180 - Ο Μίνως Μάτσας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Thu, 16 Jan 2025 - 25min
- 179 - Ο Γιάννης Μανιάτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Fri, 29 Nov 2024 - 31min - 178 - Ο Χάρης Καστανίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 27 Nov 2024 - 27min
- 177 - Ρενα Ρεβαχ: Δεν έχω συγχωρέσει κανέναν για ότι έχει συμβεί
Η επιζήσασα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλζεν περιγράφει στον Στέφανο Διαμαντοπουλο πως έβλεπε στα 4 της χρόνια τους ανθρώπους της οικογένειας της να πεθάνουν απο υποσιτισμό και κάτεργα.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Wed, 30 Oct 2024 - 15min - 176 - Ο Κώστας Γρίβας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, στην πρωινή εκπομπή.
Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Fri, 25 Oct 2024 - 17min - 175 - Παράδοση της Θεσσαλονίκης το 1912 - Η ιστορία της Βίλα Μοδιάνο
Παρουσίαση εκπομπής: Στέφανος Διαμαντόπουλος
Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Καρακιουλάχ
Μιλάει και ο Σωτήρης Δημηρόπουλος
https://www.rthess.gr/ #rthess
Fri, 25 Oct 2024 - 23min - 174 - Ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 25 Oct 2024 - 32min
- 173 - Γεωστρατηγική ανάλυση: Οι βομβητές που έσκασαν στα χέρια της Χεζμπολάχ και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-ΙσραήλThu, 19 Sep 2024 - 26min
- 172 - Μετρό Θεσσαλονίκης - Μία πικρή ιστορίαThu, 05 Sep 2024 - 51min
- 171 - Ο Βασίλης Λέκκας μιλά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα ΚαρακιουλάχThu, 25 Jul 2024 - 25min
- 170 - Π.Καλλίνος αρχικελυστης του αντιτορπιλικου ΒΕΛΟΣ μιλάει για την ανταρσία κατά της χούντας το 1973Tue, 23 Jul 2024 - 28min
- 169 - Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μιλάει με τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ
Υπέροχη, συγκινητική, ευδιάθετη και με χιούμορ, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά μιλά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για όλα.
Με αφορμή τις δύο συναυλίες στο φεστιβάλ Επταπυργίου 22-23 Ιουλίου 2024, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ για την συνεργασία της με την Μαρία Παπαγεωργίου, πώς ξεκίνησε το τραγούδι, την πρώτη δουλειά της σε ηλικία 17 ετών με τον Μίκη Θεοδωράκη, πότε ήρθε στην Ελλάδα διότι οι γονείς της ήταν πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη, τους νέους συνθέτες και την ζωή της στην Κύπρο.
Fri, 19 Jul 2024 - 17min - 168 - Ο Αιμίλιος Χειλάκης για την παράσταση "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του ΜολιέρουWed, 10 Jul 2024 - 09min
- 167 - Πλούτος του Αριστοφάνη με Ευθυμίου και ΧατζηφραγκέταTue, 02 Jul 2024 - 14min
- 166 - Ο Σταύρος Ανδρεάδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδας, συνομιλεί με τους: Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Tue, 25 Jun 2024 - 17min - 165 - S04E26: Ο καθηγητής Θανάσης Ντινόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Ανατομικής, Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Fri, 26 Apr 2024 - 20min - 164 - S04E25 - Ο Ματθαίος Σανταμούρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Φυσικός - Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Υψηλής Απόδοσης στο Πανεπιστήμιο Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Thu, 25 Apr 2024 - 19min - 163 - S04E24 - Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 19 Apr 2024 - 23min
- 162 - S04E23: Ο Άγγελος Συρίγος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 17 Apr 2024 - 14min
- 161 - S04E22: Ο Μελέτης Μελετόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης και διδάκτωρ Φιλοσοφίας ου ΕΚΠΑ, συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Fri, 22 Mar 2024 - 15min - 160 - S04E21: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 14 Feb 2024 - 22min
- 158 - S04E19 - Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 02 Feb 2024 - 32min
- 156 - S04E17: Έρευνα του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 για την δημόσια υγεία στην Βόρεια ΕλλάδαWed, 24 Jan 2024 - 15min
- 155 - S04E16: Τα παραμύθια του Ράδιο Θεσσαλονίκη - Χριστούγεννα μαζί!Wed, 20 Dec 2023 - 18min
- 154 - S04E15: Τα παραμύθια του Ράδιο Θεσσαλονίκη - Μία βραδιά με τα καλικαντζαράκιαWed, 20 Dec 2023 - 12min
- 153 - S04E14: Τα παραμύθια του Ράδιο Θεσσαλονίκη - Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των εντόμωνWed, 20 Dec 2023 - 13min
- 152 - S04E13: Μία αληθινή ιστορία, ένα γράμμα του 1941 για τα Χριστούγεννα του 1942
Τα φετινά Χριστούγεννα μοιάζει λιγότερα μπαλκόνια να είναι στολισμένα. Λιγότερες βιτρίνες γιορτινές για την υποδοχή των Χριστουγέννων. Συνεχίζουμε να ζούμε την καθημερινότητα μας με τις δυσκολίες μας. Ίσως για κάποιους οι δυσκολίες να είναι τόσες που μοναδική έξοδος διαφυγής είναι το όνειρο, πως τα επόμενα Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα. Μας πρόφτασαν άνθρωποι που έζησαν σε ακόμη πιο δύσκολα χρόνια. Όπως η ιστορία που κουβαλάει ένα γράμμα που βρέθηκε πεταμμένο ανάμεσα στα σκουπίδια κάπου στην Αθήνα. «Ελεύθερα Χριστούγεννα στο Καροπλέσι, το έτος 1942» έγραφε φαρδιά πλατιά στην εισαγωγή του. To γράμμα είναι γραμμένο το χειμώνα του 1941 την εποχή που η Αθήνα ζούσε μεγαλύτερη πείνα. Παραλήπτης μία κυρία της εποχής η Ελισάβετ Ψιλοπούλου…αποστολέας μία φίλη της που τη προσκαλεί να περάσουν μαζί τις γιορτές. Όλο το γράμμα είναι μία οργασμική περιγραφή μιας «πλούσιας» γιορτής Χριστουγέννων όπως θα είναι την επόμενη χρονιά, το 1942 δηλαδή, στο χωριό Καροπλέσι, στην Καρδίτσα, όταν η Ελλάδα θα έχει απελευθερωθεί πλέον από το γερμανικό ζυγό. Στις γραμμές τους αναλύονται με κάθε γλαφυρή λεπτομέρεια αυτό που η πραγματικότητα τους στερούσε: τα λουκούλεια χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Η ιστορία είναι αληθινή. Το γράμμα το ανακάλυψε πριν κάποια χρόνια στα σκουπίδια καλά κρυμμένο στις σελίδες ενός βιβλίου επίσης πεταμένου η κ. Πέγκυ Ρίγγα που μοιράστηκε το περιεχομένο του στο διαδίκτυο και στην lifo. Σήμερα το ξαναθυμόμαστε για τους συμβολισμούς του και τα δυνατά του μηνύματα.
Θεοδώρα Καρακιουλάχ,- Ελένη Ποιμενίδου
Ραδιοφωνική διασκευή : Χρίστος Καλτσάς https://www.rthess.gr/
Tue, 19 Dec 2023 - 22min - 151 - S04E12: «Πολιτικός με τρομερό ένστικτο ο Ερντογάν» - Α. Παπαχελάς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Thu, 07 Dec 2023 - 09min
- 150 - S04E11: Ελλάδα και Ελληνική παιδεία - Aπογοητευτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων μαθητών στον διαγωνισμό PISAWed, 06 Dec 2023 - 16min
- 149 - S04E10: Η στιγμή που το τανκ εφορμά στο Πολυτεχνείο- Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας 50 χρόνια μετάπεριγράφει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη
Ξημερώματα 17ης Νοεμβρίου 1973 το τανκ εισβάλει στο Πολυτεχνείο.
Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, εργαζόμενος τότε για το Associated Press, βρίσκεται στο σημείο και απαθανατίζει την στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο.
50 χρόνια μετά περιγράφει στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ τις εμβληματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βάδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο.
Ακούστε στο podcast τι περιγράφει ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας.
Fri, 17 Nov 2023 - 27min - 148 - S04E09: Η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Παρασκευάς Καρασούλος και ο Φίλιππος Γράψας στο Ράδιο ΘεσσαλονίκηFri, 03 Nov 2023 - 57min
- 147 - S04E08: Το Ξυπόλητο Τάγμα- Τα ορφανά του Παπαφείου - Η πείνα και η κατοχή στη Θεσσαλονίκη - Καρακιουλάχ Θεοδώρα
Η Θεσσαλονίκη στην κατοχή – Η πείνα, τα βασανιστήρια, οι εκτελέσεις και οι φυλακές
Το Ξυπόλητο Τάγμα, η ταινία του Γκρεγκ Τάλλας, εξιστορεί την αληθινή ιστορία των ορφανών του Παπαφείου τα οποία κατά τη διάρκεια της κατοχής έκλεβαν τρόφιμα από τους Γερμανούς και τους μαυραγορίτες και τα μοίραζαν σε όσους είχαν ανάγκη.
Η ταινία γυρίστηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη με μια μηχανή λήψης του 1924.
Οι σαλταδόροι όπως τους αποκαλούσαν ήταν παιδιά του ορφανοτροφείου Παπάφειο στη Θεσσαλονίκη τα οποία εκδιώχθηκαν όταν οι Ναζί κατέλαβαν το κτήριο κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Gregg Tallas αποφάσισε να κάνει ταινία αυτή την αληθινή ιστορία, όταν μετά τον πόλεμο συναντήθηκε στην Αμερική με τον ηθοποιό και σεναριογράφο Νίκο Κατσιώτη ο οποίος του διηγήθηκε πως κατά την διάρκεια της διαδήλωση την ημέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 1944, ένα τσούρμο από πιτσιρικάδες κρατούσαν ένα λάβαρο το οποίο έγραφε «Ξυπόλητο Τάγμα».
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Καρακιουλάχ μίλησε για το Ξυπόλητο Τάγμα και το πώς έγινε ταινία αυτή η αληθινή ιστορία, ο γενικός γραμματέας των αποφοίτων Παπαφείου-Μελιτεύς, Γιάννης Βαφείδης.
Ο πρόεδρος του ορφανοτροφείου Αριστοτέλη, Γιώργος Τσιφλόγλου περιγράφει τη δική του ιστορία στο ορφανοτροφείο Αριστοτέλη ακριβώς μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από του Γερμανούς.
Sat, 28 Oct 2023 - 1h 05min - 146 - S04E07: Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης 1912 – Αφιέρωμα του Ράδιο Θεσσαλονίκη
Τι προηγήθηκε πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης;
Πώς ο Ελληνικός στρατός μπήκε στο Σαραντάπορο και έπειτα Κατερίνη;
Γιατί είναι τόσο σημαντική η μάχη των Γιαννιτσών και πώς συνέβαλε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης;
Ποιος ο ρόλος των κατοίκων της Χαλάστρας για την κατασκευή της γέφυρας στον Αξιό;
Στο αφιέρωμα του Ράδιο Θεσσαλονίκη το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε η δημοσιογράφος Θεοδώρα Καρακιουλάχ θα ακούσετε τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν πριν την απελευθέρωση, τις διαπραγματεύσεις για την παράδοση άνευ όρων της Θεσσαλονίκης, πώς υποδέχθηκε ο κόσμος των Ελληνικό στρατό στην πόλη και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα.
Θα ακούσετε αποσπάσματα από την εκπομπή του βουλευτή και δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Γκιουλέκα από το TV 100 την περίοδο 1994-95 ο οποίος στην έρευνά του συνομίλησε με κατοίκους της Κουλακιάς οι οποίοι κατά την περίοδο της απελευθέρωσης έζησαν τα γεγονότα αλλά και με Θεσσαλονικείς που είδαν τον Ελληνικό Στρατό να μπαίνει στην πόλη.
Στο αφιέρωμα μιλούν οι Θεόδωρος Γκλαβέρης, ιστορικός ερευνητής, δικηγόρος και συγγραφέας και Βασίλειος Νικόλτσιος, ερευνητής και συνταγματάρχης εν αποστρατεία.
Επίσης θα ακούσετε αποσπάσματα της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ελευθέριος Βανιζέλος- 1910-1927».
Thu, 26 Oct 2023 - 52min - 145 - S04E06: Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.
Δευτέρα 02/10/23
https://www.rthess.gr/ #rthess
Mon, 02 Oct 2023 - 22min - 144 - S04E05: Ο Σάββας Καλεντερίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Wed, 20 Sep 2023 - 31min
- 143 - S04E04: Ο Κυριάκος Βελόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, συνομιλεί με τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη, στο στούντιο του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Fri, 15 Sep 2023 - 31min - 142 - S04E03: Ο Γιώργος Νταλάρας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5
Συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, με αφορμή την συναυλία του "Θαλασσάκι" στην Θεσσαλονίκη.
https://www.rthess.gr/ #rthess
Fri, 08 Sep 2023 - 27min - 141 - S04E02: Ο Σωκράτης Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 01 Sep 2023 - 24min
- 140 - S04E01: Ο Νίκος Παππάς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Mon, 28 Aug 2023 - 27min
- 139 - S03E70: Η ιστορία του Νέου Μαρμαρά και του Πόρτο ΚαρράςWed, 19 Jul 2023 - 38min
- 138 - S03E69: Δημοσκόποι "απολογούνται" και περνούν στην αντεπίθεσηWed, 24 May 2023 - 20min
- 137 - S03E68: Μεταdebate. Το σκηνικό στο πολιτικό σύστημαFri, 12 May 2023 - 20min
- 136 - S03E67: Ο Χρήστος Ζερεφός στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Tue, 09 May 2023 - 15min
- 135 - S03E66: Ο Άκης Γκολφίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Tue, 02 May 2023 - 39min
- 134 - 02/05/23 // Οι ειδήσεις της ημέρας από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Tue, 02 May 2023 - 02min
- 133 - 24/04/23 // Οι ειδήσεις της ημέρας από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Mon, 24 Apr 2023 - 04min
- 132 - 03/04/23 // Οι ειδήσεις της ημέρας από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Mon, 03 Apr 2023 - 05min
- 131 - 31/03/23 // Οι ειδήσεις της ημέρας από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 31 Mar 2023 - 02min
- 130 - 27/03/23 // Οι ειδήσεις της ημέρας από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Mon, 27 Mar 2023 - 04min
- 129 - 24/03/23 // Οι ειδήσεις της ημέρας από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 24 Mar 2023 - 02min
- 128 - 20/03/23 // Οι ειδήσεις της ημέρας από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Mon, 20 Mar 2023 - 03min
- 127 - 17/03/23 // Οι ειδήσεις της ημέρας από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fri, 17 Mar 2023 - 03min
- 126 - S03E57: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Mon, 13 Mar 2023 - 34min
Podcasts similar to Radio Thessaloniki 94,5
El Partidazo de COPE COPE
Herrera en COPE COPE
La Linterna COPE
Dante Gebel Live Dante Gebel
Panda Show - Sin Picante El Panda Zambrano
Es la Mañana de Federico esRadio
La noche de Cuesta esRadio
Hondelatte Raconte Europe 1
Au Coeur du Crime Europe1
Affaires sensibles France Inter
LEGEND Guillaume Pley
El colegio invisible OndaCero
La Rosa de los Vientos OndaCero
Les grands dossiers de l'Histoire par Franck Ferrand Radio Classique
Espacio en blanco Radio Nacional
Le grand récit RTL
Les histoires incroyables de Pierre Bellemare RTL
L'Heure Du Crime RTL
El Larguero SER Podcast
SER Historia SER Podcast
Un Libro Una Hora SER Podcast
HISTORIAS DE LA HISTORIA VIVA RADIO
Σκληρές αλήθειες LIFO PODCASTS, ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Ellinofreneia Official Digital Minds
INFOWAR Aris Chatzistefanou
Νίκος Μπογιόπουλος Νίκος Μπογιόπουλος
Ράδιο «Κ» | Kathimerini Kathimerini
LIFO POLITICS LIFO PODCASTS
ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ - ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Focus FM 103.6
Sok FM Morning Show Sok FM 104,8
Militaire.gr Militaire.gr
ΤΟ ΒΗΜΑ Σήμερα Alter Ego Media
Ράδιο 98.4 Ράδιο 98.4
Αυτά δεν γίνονται, με τον Γιάννη Κορδώνη pod.gr
Les Grosses Têtes RTL
Última Hora Caracol Caracol Pódcast
C dans l'air France Télévisions
Στο Στόμα του Λάκη NEWS 24/7 | Λάκης Λαζόπουλος
24 Oras Podcast GMA News
Learn French B1 with News | French Listening Practice LinguaWire
The Charlie Kirk Show Charlie Kirk
Entrez dans l'Histoire RTL