Filtrar por gênero

Radio Wave

Radio Wave

Český rozhlas

Radio Wave je stanice a online platforma Českého rozhlasu, která přináší podcasty o životním stylu, hudbě, psychologii, módě, cestování, vztazích i ekologii.

12305 - Quest: Nastal zlatý věk seriálových adaptací her? Fallout je po The Last of Us dalším příjemným překvapením
0:00 / 0:00
1x
  • 12305 - Quest: Nastal zlatý věk seriálových adaptací her? Fallout je po The Last of Us dalším příjemným překvapením

    Válka. Válka se nikdy nemění. Tak zní motto postapokalyptické herní série Fallout, která se v dubnu dočkala první řady své seriálové adaptace. Šárka ji zhlédla skoro dvakrát, Jarda se dostal do poloviny a Lukáš si dopřál alespoň trailer. Co na postnukleární seriál moderátoři Questu říkají a naučil je mít rád bombu?

    Fri, 03 May 2024 - 54min
  • 12304 - Čelisti: Nenávidět víc než milovat. Jeden Sobík je lepší než deset terapeutů

    Co se to zase děje? Ještě nestačilo doznít nadšené opěvování černobílého vražedného řádění pana Ripleyho a Netflix vytahuje další nekompromisní seriálovou řachu, ze které se autoterapeutické duo Aleš a Vít jen těžko oklepává. Jestli nutně potřebujete pustit do obýváků nějakého cizince, ať jsou jím Čelisti a Sobík!

    Fri, 03 May 2024 - 41min
  • 12303 - On Air: „Témata jsme po dvou sériích určitě nevyčerpali.“ Moderní lásku poslouchejte nově každé druhé úterý

    Od 30. dubna můžete v podcastu Balanc dvakrát měsíčně poslouchat nové epizody Moderní lásky. Petr Bouška a Markéta Šetinová se i na základě vašich, posluchačských příběhů a otázek budou společně s odbornictvem věnovat trendům v lásce, seznamování a randění. „Na obě série jsme měli dobrou odezvu a zpětnou vazbu, spolupráce s Petrem nám sedla a témata jsme rozhodně nevyčerpali,“ shrnuje hlavní důvody pro pravidelný formát psychoterapeutka a socioložka Markéta Šetinová.

    Fri, 03 May 2024 - 20min
  • 12302 - Studovna: Ze studentky laureátkou Nobelovky pro juniory. Dominika Burešová ukazuje, že bakalář může dělat vědu

    „Do prostředí logických soutěží jsem utíkala už od druháku a více lidí mě přesvědčovalo, ať tu matematickou nebo informatickou kariéru zkusím, tak jsem tomu dala šanci,” říká Dominika Burešová, která odešla ze 4. ročníku práv a začala studium na ČVUT. Co jí přineslo ocenění přezdívané Nobelovka pro juniory a čemu se věnuje dnes?

    Thu, 02 May 2024 - 24min
  • 12301 - Brambora s vejcem: Herečka Annette Nesvadbová: Chtěla bych být croissant, bez náplně

    Jelikož si Ivanka vzala na následující dva měsíce volno, budete se teď do půlky června s Bramborou setkávat ob týden – kromě klasických (předtočených) telefonátů celebritkám vás ale čekají i dovolenkové hovory Aleše s Ivankou, což bude nepochybně odvaz. Podobně jako dnešní předfrk, ve kterém Aleš otevřel stěžejní téma využití starých ponožek v domácnosti.

    Thu, 02 May 2024 - 18min
Mostrar mais episódios