Nach Genre filtern

Radio Wave

Radio Wave

Český rozhlas

Radio Wave je stanice a online platforma Českého rozhlasu, která přináší podcasty o životním stylu, hudbě, psychologii, módě, cestování, vztazích i ekologii.

12296 - Lit: Až budu mít milion prodaných knih, budu spokojená, říká spisovatelka Radka Třeštíková
0:00 / 0:00
1x
  • 12296 - Lit: Až budu mít milion prodaných knih, budu spokojená, říká spisovatelka Radka Třeštíková

    Patří mezi komerčně nejúspěšnější české spisovatelky a podle svých slov prodala už více než 700 tisíc knih. Debutovala před 10 lety románem Dobře mi tak, zásadním zlomem v její kariéře byly ale Bábovky. „Vím, že mi žádná cena nehrozí,“ přiznává Radka Třeštíková v podcastu Lit.

    Wed, 01 May 2024 - 30min
  • 12295 - On Air: Celé české divadlo je v podstatě ochotnické, shrnuje podfinancovanost oboru režisér Michal Hába

    Kontroverzní? Levicový? Nonkonformní? Ať už tyto přívlastky platí méně, nebo více, Michal Hába rozhodně patří mezi svébytné divadelní režiséry současnosti. Dvě z jeho inscenací, Ibsenův Peer Gynt a Büchnerův VOJCEK_jednorozměrný člověk, budou k vidění v květnu na festivalu Divadelní Flora v Olomouci. „Baví mě vyhmátnout klasického autora a ukázat, co je na jeho díle pořád platné,“ vysvětluje Hába a dodává, že chystá zpracování Čapkovy Války s mloky nebo opery La Traviata.

    Tue, 30 Apr 2024 - 30min
  • 12294 - Balanc: Moderní láska: Nemám ráda, když se mě muži snaží převtipnit, říká autorka Historek z Tinderu

    První rande může být plné nervozity, leckomu připomíná pracovní pohovor. Většina lidí se shoduje, že je dobré být sám sebou. Když jsou lidé uvolnění, vtipkují, sdílí, co je těší, pravděpodobně to druhého zaujme. Není od věci se zaměřit taky na vyváženost, když se snažíte někoho oslnit, nejspíše to nebude fungovat. Zajímáte se o sebe oba? V podcastu Moderní láska jsme na téma první rande zpovídali stand up komičku a spisovatelku Lucii Macháčkovou.

    Tue, 30 Apr 2024 - 39min
  • 12293 - Bourání: Taneční a kroužky šití. V „kulturáku“ měli vše. A často taky skvělou architekturu

    Od Teplic po Humenné, všude mají kulturní domy – jsou jich tisíce. Které stojí za vidění? A co je s nimi dnes? O československých „kulturácích“ s Irenou Lehkoživovou a Michaelou Janečkovou.

    Mon, 29 Apr 2024 - 49min
  • 12292 - Vlna: „Je to závan normálnosti.“ Neziskový projekt přináší kulturu vězeňkyním i sociálně vyloučeným

    Platforma Snížit kultuře práh považuje přístup ke kultuře za základní lidské právo, a proto propojuje s kulturními institucemi sociálně vyloučené. Pro ně je návštěva kina, divadla nebo galerie z různých důvodů složitá. Přitom i samy kulturní instituce už často stojí o větší různorodost svého publika.

    Mon, 29 Apr 2024 - 27min
Weitere Folgen anzeigen