Nach Genre filtern

Vltava

Vltava

Český rozhlas

Zaměřeno na kulturu v širším slova smyslu.

9474 - Taktovka: Přijďte dřív! Hosty Taktovky jsou Marianna Shirinyan a Olari Elts
0:00 / 0:00
1x
  • 9474 - Taktovka: Přijďte dřív! Hosty Taktovky jsou Marianna Shirinyan a Olari Elts

    Koncert pro klavír a orchestr norského skladatele E. H. Griega patří k nejpopulárnějším dílům klavírního repertoáru. Na březnovém abonentním koncertu ho se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu provedla arménsko-dánská klavíristka Marianna Shirinyan. Provedení řídil estonský dirigent Olari Elts. A právě Marianna Shirinyan a Olari Elts byli hosty předkoncertního setkání v Talichově salónku pražského Rudolfina, které připravuje Jana Trojanová.

    Sat, 27 Apr 2024 - 27min
  • 9473 - Hororové povídky: Lafcadio Hearn: Karma plná vášně. Láska až za hrob není vždycky jenom vzletná metafora

    Příběh milostného vzplanutí, které svazující společenská pravidla a normy zbaví osudovým způsobem naplnění. Co se nepovede za života, může se zdařit po smrti?

    Fri, 26 Apr 2024 - 28min
  • 9472 - Akcent: Výběr týdne: Doba složitá očima filozofů, Cirk La Putyka slaví, Mladí ladí jazz, filmové retro

    Saša Michailidis mluví se svými hosty o roli filozofů v mediálním prostoru, na Vltavě můžete poslouchat nový filozofický podcast Doba složitá. Cirk La Putyka slaví patnácté narozeniny. Mladí ladí jazz, jaký vztah má mladé publikum k jazzové hudbě? V čem je kouzlo promítání z filmových pásů, kterému zůstávají věrní na festivalu 70mm filmů v Krnově?

    Fri, 26 Apr 2024 - 26min
  • 9471 - Mozaika: Cena prázdnoty. Proč má v prostoru města někdy největší cenu prázdný prostor?

    V současné konzumní euroamerické společnosti jsme učeni, že v otázce materiálních statků platí čím více, tím lépe. Víc věcí, větší dům, víc domů. Spatřujeme v tom i reprezentaci úspěchu. Ve skutečnosti má ale někdy větší cenu prázdnota.

    Fri, 26 Apr 2024 - 06min
  • 9470 - Mozaika: Evergreen i mladá krev. Audiokniha roku ocenila životopis Agathy Christie i akční mikulášský příběh

    Absolutním vítězem cen Audiokniha roku za rok 2023 se staly memoáry královny detektivek, kterých se ujala herečka Alena Vránová v režii Michala Bureše. Nahrávka navíc bodovala i ve své kategorii jednohlasé četby. Několikanásobné ocenění získal i audioseriál podle novely Lukáše Csiscelyho Předvečer sv. Mikuláše v režii Petra Gojdy.

    Thu, 25 Apr 2024 - 06min
Weitere Folgen anzeigen