Podcasts by Category
- 2795 - Όταν το παιδί ζωγραφίζει | 5 χρονών και κάνει μουτζούρες; Μήπως να ξεκινήσει μαθήματα ζωγραφικής;
Μια ερώτηση εκπαιδευτικού γίνεται η αφορμή να ανακαλύψουμε πώς εξελίσσεται το παιδικό σχέδιο και τι πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά αυτής της ηλικίας.
Πόσο σημαντικά είναι το ελεύθερο παιχνίδι, οι φιλίες, οι καθημερινές εμπειρίες και ο χρόνος με τους φροντιστές τους; Τι μπορεί να προσφέρει ένα εργαστήριο τέχνης και πότε αξίζει να το επιλέξουμε;
Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τη σχεδιαστική ανάπτυξη των παιδιών, δίνοντας χώρο στην εξερεύνηση, στη δημιουργικότητα και στη χαρά της κοινής εμπειρίας.
Wed, 28 Oct 2026 - 11min - 2794 - Deep Thought: Paperback+ | Ώρα για Cosy Crime TV (φθινόπωρο γαρ)
Podcast Deep Thought: Paperback+ | Κυριάκος Αθανασιάδης και Σαπφώ Καρδιακού συζητούν για το Cosy Crime
Tue, 27 Oct 2026 - 31min - 2793 - Βιογραφίες | Νίκος Καζαντζάκης: «Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβούμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος»
Η πολυτάραχη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, οι ιδέες που τον καθόρισαν, οι συγκρούσεις με την Εκκλησία και η διαρκής αναζήτηση της ελευθερίας. Στο νέο επεισόδιο του podcast «Βιογραφίες», με την Επιστήμη Μπινάζη.
Mon, 26 Oct 2026 - 17min - 2792 - Διάσημα εγκλήματα | Μάικα Κουκουτσόβα: Ο χωρισμός που κατέληξε σε δολοφονία
Η Μάικα Κουκουτσόβα, μια νεαρή γυναίκα από τη Σλοβακία, γνώρισε τον Άντριου Μπους στην Αγγλία και οι δυο τους διατήρησαν σχέση για περίπου δυόμισι χρόνια. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η σχέση τους χαρακτηριζόταν από έντονη ζήλια και συγκρούσεις. Όταν ο επιχειρηματίας αποφάσισε να χωρίσουν, εκείνη δυσκολεύτηκε να αποδεχτεί το τέλος. Ο Μπους προχώρησε στη ζωή του και απέκτησε νέα σύντροφο, τη Μαρία Κοροτάεβα.
Τον Απρίλιο του 2014, η Κουκουτσόβα επέστρεψε στην Ισπανία και μπήκε στην πολυτελή κατοικία του πρώην συντρόφου της, χρησιμοποιώντας κλειδιά που είχε κρατήσει. Στις 4 Απριλίου, ο Μπους επέστρεψε στο σπίτι μαζί με τη νέα του σύντροφο και βρήκε εκεί την πρώην αγαπημένη του. Της ζήτησε να φύγει, όμως η κατάσταση εξελίχθηκε τραγικά.
Λίγο αργότερα, ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί. Ο Άντριου Μπους βρέθηκε νεκρός, έχοντας δεχθεί τρεις σφαίρες. Η Κουκουτσόβα εγκατέλειψε την έπαυλη με το αυτοκίνητό του. Τρεις ημέρες αργότερα, παραδόθηκε στις αρχές της Σλοβακίας και στη συνέχεια εκδόθηκε στην Ισπανία.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, το 2016, παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε τον Μπους, υποστηρίζοντας ότι είχε προηγηθεί βίαιος καβγάς και ότι ενήργησε σε συνθήκες αυτοάμυνας. Το δικαστήριο, ωστόσο, την έκρινε ένοχη για τη δολοφονία του και της επέβαλε αρχικά ποινή δεκαπέντε ετών κάθειρξης, η οποία μειώθηκε κατόπιν έφεσης στα δεκατρία χρόνια.
Συντελεστές: Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη | Αφήγηση, Sound Design, Ηχοληψία: Δάφνη Γερογιάννη
Sun, 25 Oct 2026 - 09min - 2791 - 40+ | Είναι οι νέες γενιές τόσο χάλια όσο ακούγεται;
Οι νέοι δεν ξέρουν να ζούνε – ή μήπως ξέρουν μια χαρά, όπως ξέραμε κι εμείς στην ηλικία τους, όπως ξέρουν όλοι οι νέοι, σε όλες τις γενιές; Οι εξεγέρσεις των μαθητών στη Γαλλία μάς θυμίζουν ότι οι επαναστάσεις ξεκινάνε από τους (πολύ) νέους, έτσι όπως ξεκινάνε και οι αλλαγές στις κοινωνίες που έχουνε μπατάρει διεθνώς. Κι αν δεν αντιδράσει έντονα, ζωηρά και επαναστατικά ένας πιτσιρικάς, στην αρχή ή στο τέλος της εφηβείας του, βλέποντας το μέλλον να ανοίγεται μπροστά του χωρίς προοπτικές, δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα και το μέλλον θα συνεχίσει να είναι μαύρο κι άραχλο. Το να τα βάζουμε με τους νέους είναι κακό σημάδι – σημαίνει ότι ξεχνάμε τι κάναμε, πιστεύαμε και λέγαμε κι εμείς όταν ήμασταν τσικό (πουμ ας μη το συζητάμε, ήμασταν τρις χειρότερες!)
Συντελεστές: Sound design, ηχοληψία: Γιώργος Παΐδης
Η ηχογράφηση έγινε στο Athens Voice StudioSat, 24 Oct 2026 - 20min - 2790 - Ζήσε με αγάπη | Ποια συναισθήματα δεν πρέπει να εκδηλώνετε στους άλλους
Τα συναισθήματά μας είναι η ενέργειά μας και ειδικά όταν είναι δυσάρεστα, είναι σαν καμπανάκια που σας ειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι οι αξίες σας προδίδονται, ότι ο εαυτός σας διαμαρτύρεται γιατί πιέζεται, στριμώχνεται, ακόμα και απειλείται. Και αυτά τα συναισθήματα δεν πρέπει να τα μοιράζεστε με ανθρώπους που μπορεί να σας βλάψουν.
Αν νιώθετε απόγνωση ή απελπισία: Αν βρίσκεστε σε μεγάλη ανάγκη για μια δουλειά, για χρήματα, για ένα σύντροφο, ένα φίλο… Βιώνετε έλλειψη και απώλεια, ακόμα και αδικία, όμως αυτό το συναίσθημα της απελπισίας σε συνδυασμό με την ανάγκη σας μπορεί να γίνει αντικείμενο μεγάλης εκμετάλλευσης αν το εκφράσετε στους λάθος ανθρώπους. Γι’ αυτό σφίξτε τα δόντια και απομακρυνθείτε κρατώντας ψυχραιμία. Και αφεθείτε στο συναίσθημά σας όταν είστε μόνοι, ή εκφράστε το μόνο σε πολύ δικούς σας ανθρώπους.
Αν νιώθετε ανασφάλεια ή αμφιβολία για τις ικανότητές σας: Για παράδειγμα, είστε σε μια καινούργια δουλειά, ή είστε στη φάση που θέλετε να ζητήσετε ραντεβού από μια κοπέλα που σας αρέσει και αισθάνεστε ότι μπορεί να μην τα καταφέρετε ή να απορριφθείτε. Μην εκδηλώσετε αυτά τα συναισθήματα σε ανθρώπους που μπορεί αύριο να σας βάλουν παγίδες ή τρικλοποδιές. Κρατήστε τα για τον εαυτό σας και διαχειριστείτε τα μέσα από τον εσωτερικό σας διάλογο. Σκεφθείτε εμπειρίες σας που νιώθατε το ίδιο ανασφαλείς αλλά τελικά τα καταφέρατε και πάρτε δύναμη από αυτές.
Αν νιώθετε αδικία γιατί κάποιος σας πρόσβαλε ή σας φέρθηκε υποτιμητικά: Προτιμήστε την σιωπή, μην το πάρετε προσωπικά, και κυρίως μην προσπαθήσετε να δικαιολογηθείτε και να προβάλετε επιχειρήματα για να δείξετε το δίκιο σας. Γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνετε χαμηλή αυτοεκτίμηση και εξάρτηση από την γνώμη των άλλων.
Μην εκδηλώσετε τον φόβο σας αν περνάτε μια μεγάλη κρίση: Ειδικά στην δουλειά ή στα οικονομικά σας, το να εκδηλώσετε τον φόβο σας ή τον πανικό σας, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Είναι πολύ καλύτερο να μείνετε μόνοι, ή να μιλήσετε μόνο με ανθρώπους που εμπιστεύεστε απόλυτα, να βάλετε κάτω τα νέα δεδομένα και να κρατήσετε ψυχραιμία, ώστε να μπείτε σε αναζήτηση επόμενων κινήσεων και λύσεων.
Αν νιώθετε ενοχή για κάποιο λάθος που έχετε κάνει: Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο: ποιοι είναι πραγματικά οι άνθρωποι στους οποίους χρειάζεται να παραδεχτείτε το λάθος σας και να ζητήσετε συγγνώμη; Περιοριστείτε μόνο σε αυτούς και αποφύγετε να συζητήσετε το βάρος των ενοχών σας με άσχετους, που δεν χρειάζεται να μοιραστείτε, και πιθανά να σας κουτσομπολέψουν ή να σας εκμεταλλευτούν αργότερα.
Αν αισθάνεστε μοναξιά και έλλειψη φίλων και δικών σας ανθρώπων: Είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση που εύκολα μπορεί να γίνει παγίδα. Γιατί στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε την μοναξιά, μπορεί να έρθετε κοντά με ακατάλληλους για σας ανθρώπους που μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα χειριστικοί απέναντί σας γιατί εκμεταλλεύονται την ανάγκη σας για παρέα και συντροφιά.
Fri, 23 Oct 2026 - 03min - 2789 - Μαμάδες με Ρούμι by Athens Voice | Παύσεις στην οικογενειακή καθημερινότητα
Πώς γίνεται το μυαλό μας να ταξιδεύει ταυτόχρονα στο παρελθόν και στο μέλλον, ενώ εμείς προσπαθούμε να παραμείνουμε στο παρόν; Γιατί ακόμη και ο ελεύθερος χρόνος καταλήγει συχνά να γίνεται μία ακόμη δραστηριότητα στο πρόγραμμα; Και πώς μπορεί μια απλή βόλτα γύρω από το τετράγωνο, πριν επιστρέψουμε στο σπίτι, να μας βοηθήσει να αφήσουμε πίσω τα «βαρίδια» της ημέρας;
Με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη, Mindset Mentor & Coach, συγγραφέα και ομιλητή, μιλάμε για την παρουσία, την οικογενειακή βιασύνη και τους μικρούς, ρεαλιστικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πατάμε pause και να επιστρέφουμε στη στιγμή — χωρίς να μετατρέψουμε ακόμη και την παύση σε μία επιπλέον υποχρέωση.
Fri, 23 Oct 2026 - 32min - 2788 - Αλήθειες | Όταν οι άντρες ονειρεύτηκαν πως γεννούν
Η Αφροδίτη γεννήθηκε από τα αποκομμένα γεννητικά όργανα του Ουρανού. Η Εύα δημιουργήθηκε από την πλευρά του Αδάμ. Η Αθηνά αναδύθηκε από το κεφάλι του Δία, αφού εκείνος είχε καταπιεί την έγκυο Μήτιδα.
Τρεις μυθολογικές και θρησκευτικές αφηγήσεις που συναντιούνται σε ένα παράδοξο: η δημιουργία της γυναίκας περνά μέσα από το ανδρικό σώμα.
Τι συμβαίνει όταν η δύναμη της γέννησης μεταφέρεται συμβολικά από τη μήτρα στον άνδρα; Ποια σχέση μπορεί να έχει αυτή η αντιστροφή με τον φθόνο, την εξάρτηση, την ανάγκη ελέγχου και την πατριαρχική εξουσία;
Με αφετηρία την έννοια του φθόνου της μήτρας της Karen Horney και τη σκέψη της Julia Kristeva για τη μητρική λειτουργία, εξερευνούμε τις ασυνείδητες φαντασιώσεις που περιβάλλουν τη δημιουργία, τη σεξουαλική διαφορά και τη γυναικεία αναπαραγωγική δύναμη.
Μια διαφορετική ανάγνωση των μύθων που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό μας και των αντιλήψεων για τη γυναίκα που εξακολουθούν να μας συνοδεύουν.
Thu, 22 Oct 2026 - 21min - 2787 - Business & Marketing Tips | Αναγνωρίστε τα σημάδια
Στο 222ο podcast της στήλης Business & Marketing Tips της Athens Voice, με τίτλο «Αναγνωρίστε τα σημάδια», συζητάμε για εκείνες τις μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά των ανθρώπων μιας επιχείρησης που μπορεί να δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, ακόμη κι όταν οι αριθμοί και τα αποτελέσματα φαίνονται θετικά. Από την απουσία eye contact στα meetings και την ασυνήθιστη σιωπή των πιο «θορυβωδών» εργαζομένων, μέχρι τα αιχμηρά αστεία, την αποφυγή ανάληψης ευθύνης και τις συζητήσεις που συνεχίζονται στους διαδρόμους μετά τις συσκέψεις, βλέπουμε ποια σημάδια αξίζει να προσέξει ένας επιχειρηματίας ή manager. Εξετάζουμε ακόμη τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπερβολική συμφωνία, τις ξαφνικές απουσίες, την αποστασιοποίηση παλαιότερων στελεχών, την εξαφάνιση προσωπικών αντικειμένων από τα γραφεία και την αντικατάσταση της άμεσης επικοινωνίας από emails και κοινοποιήσεις. Γιατί πολλές φορές τα προβλήματα σε μια επιχείρηση δεν εμφανίζονται ξαφνικά. Προειδοποιούν μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα και στις συμπεριφορές των ανθρώπων της. Το ζητούμενο είναι να αναγνωρίσετε εγκαίρως τα σημάδια, πριν το «καζάνι» αρχίσει πραγματικά να βράζει.
Wed, 21 Oct 2026 - 06min - 2786 - Writers Voice | Ηλίας Μαγκλίνης: Από το Άουσβιτς μέχρι τον Εμφύλιο
Ηλίας Μαγκλίνης: Ο συγγραφέας μιλάει στο Vidcast Writers Voice με τον Στέφανο Δάνδολο στην Athens Voice
Wed, 21 Oct 2026 - 53min - 2785 - Όταν το παιδί ζωγραφίζει | «Άντε να ζωγραφίσεις!»
«Άντε να ζωγραφίσεις!» Μια φράση που πολλοί ενήλικες λέμε στα παιδιά με την καλύτερη πρόθεση. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η ζωγραφική γίνεται εντολή;
Πόσο χώρο αφήνουμε στο παιδί να αποφασίσει πότε, τι και πώς θα ζωγραφίσει;
Σε αυτό το επεισόδιο ανακαλύπτουμε πώς οι καθημερινές παρεμβάσεις των ενηλίκων μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση του παιδιού με το σχέδιο. Μέσα από γνώριμα παραδείγματα, εξερευνούμε τρόπους να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και την ελευθερία της έκφρασης.
Wed, 21 Oct 2026 - 11min - 2784 - Deep Thought: Paperback+ | Πράξεις και συνέπειες - Η εκδίκηση των γυναικών
Podcast Deep Thought: Paperback+ | Το μυθιστόρημα «Όμορφη ασχήμια» της Alice Feeney (μετάφραση Νέλλα Γιατράκου, Εκδόσεις Bell) και η σειρά «Furious» στο Disney+
Tue, 20 Oct 2026 - 30min - 2783 - Ζήσε με αγάπη | Πώς να διαχειριστείτε τις προσβλητικές συμπεριφορές και καταστάσεις χωρίς να χάνετε το δίκιο σας
Όταν σας προσβάλουν ή σας φέρονται άδικα, είναι πολύ φυσιολογικό να θυμώσετε, να χάσετε την ψυχραιμία σας και να απαντήσετε με τρόπους επιθετικούς. Όμως, έτσι πέφτετε στην παγίδα του θυμού και χάνετε το δίκιο σας. Θα περιγράψω δέκα τέτοιες καταστάσεις και πώς να απαντήσετε έξυπνα και αποτελεσματικά.
- Όταν ο προϊστάμενος σας έχει αναθέσει μια δουλειά και αντί να σας αφήσει να την κάνετε, σας ελέγχει συνεχώς: Αντί να θυμώσετε, να νιώσετε προσβεβλημένοι και να πείτε «Γιατί δεν με εμπιστεύεσαι;», αναπτύξτε ενσυναίσθηση, αντιληφθείτε πως πρόκειται για δική του ανασφάλεια, και πείτε του με σιγουριά «Θα σε ενημερώσω όταν ολοκληρώσω».Όταν παρουσιάζετε τις απόψεις σας σε μια επαγγελματική συνάντηση και ο άλλος μιλάει πάνω σας: Αντί να διαμαρτυρηθείτε λέγοντας «Σταμάτα να με διακόπτεις» πείτε «Θα ήθελα να ολοκληρώσω προτού μιλήσεις».Αν κάποιος κάνει χοντρό χιούμορ σε βάρος σας: Μην εκνευριστείτε λέγοντας «Αυτό ήταν τεράστια χοντράδα και καθόλου αστείο», προτιμήστε να πείτε «Ας κρατήσουμε το χιούμορ σε κάποιο επίπεδο».Όταν σας ζητούν να πάρετε μια σημαντική απόφαση γρήγορα: Αντί να αντιδράσετε με «Σταμάτα να με πιέζεις», μείνετε ψύχραιμοι και πείτε «θα ήθελα λίγο χρόνο να το σκεφτώ».Αν κάποιος συνεχίζει να σας στέλνει μηνύματα ενώ έχετε πει ότι έχετε δουλειά, αποφύγετε να διαμαρτυρηθείτε λέγοντας «Σταμάτα να μ’ ενοχλείς» και γράψτε του «Θα σου απαντήσω μόλις μπορέσω», και απομακρύνετε το κινητό σας στο αθόρυβο.Όταν σας συγκρίνουν με κάποιον άλλον: Αποφύγετε το «Μα δεν προσπαθώ να μοιάσω σ’ αυτόν που μου περιγράφεις». Εδώ, πολύ πιο έξυπνο είναι να πείτε «Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο, δρόμο και ρυθμό» βάζοντας έτσι τον άλλον στη θέση του!Αν κάποιος καταπατά και αγνοεί τα όρια και τα θέλω σας επανειλημμένα: Είναι πολύ λογικό να εκνευριστείτε, αλλά εγώ σας προτείνω αντί για το θυμωμένο «Δεν με ακούς ποτέ», να δηλώσετε ήρεμα με σιγουριά «Έχω απόλυτη ανάγκη να σέβεσαι τα όριά μου»Όταν σας κατηγορούν για κάτι που δεν ευθύνεστε: Αντί να μπείτε στο τριπάκι να προσπαθήσετε να αποδείξετε ότι δεν φταίτε, πάρτε μια βαθιά αναπνοή, μετρήστε ως το 5 και πείτε «Θέλεις να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε όλες τις πλευρές;»Αν κάποιος αμφισβητεί μόνιμα τις αποφάσεις σας: Στη ζωή θα υπάρχουν άνθρωποι, πιθανά κοντινοί που θα προσπαθούν να σας κρατήσουν πίσω. Αντί να τους πείτε «Γιατί με αμφισβητείς και με απορρίπτεις;» πείτε «Είμαι απόλυτα σίγουρος για τις αποφάσεις μου»Όταν σας ζητάνε συνεχώς χάρες και θελήματα, ενώ εκείνοι δεν σας βοηθούν ποτέ, μην πείτε «Μα τι νομίζεις ότι είμαι; Δούλος ή βοηθός σου;» και προτιμήστε να απαντήσετε λέγοντας «Σήμερα δεν θα μπορέσω, αν όμως με ειδοποιήσεις έγκαιρα, και το επιτρέπει το πρόγραμμά μου, θα το κάνω με πολλή χαρά», κι έτσι τους βάζετε έξυπνα στη θέση τους.
Fri, 16 Oct 2026 - 03min - 2782 - Μαμάδες με Ρούμι by Athens Voice | Slow looking: Μαθαίνοντας να κοιτάζουμε
Podcast Μαμάδες με Ρούμι by Athens Voice | Η Παναγιώτα Στρίκου μιλάει με τη μουσειολόγο και σύμβουλο μουσείων Βασιλική Μαρκάκη για το Slow looking
Fri, 16 Oct 2026 - 28min - 2781 - Αλήθειες | Το τέρας που ταΐζουμε — Πόσο βαθιά φτάνουν οι ρίζες μιας κακοποιητικής σχέσης;
Γιατί ένας άνθρωπος παραμένει σε μια σχέση που τον πληγώνει; Γιατί επιστρέφει εκεί όπου έχει φοβηθεί; Και πώς γίνεται να αναζητά την αγάπη και την ανακούφιση στον ίδιο άνθρωπο που του προκαλεί πόνο;
Μια σκοτεινή ιστορία για μια γυναίκα και ένα τέρας γίνεται η αφετηρία για να εξερευνήσουμε τις αθέατες ρίζες των κακοποιητικών σχέσεων. Επιστρέφουμε στις πρώτες εμπειρίες προσκόλλησης, στους μηχανισμούς επιβίωσης της παιδικής ηλικίας, στην τραυματική σύνδεση και στην ενοχή που μετατρέπει τη φροντίδα του άλλου σε προσωπική υποχρέωση.
Μέσα από μια ψυχοδυναμική και αναπτυξιακή προσέγγιση, αναζητούμε τι συμβαίνει όταν η αγάπη συγχέεται με την αγωνία, η υπομονή με την αυτοθυσία και η ελπίδα για αλλαγή γίνεται ένας ακόμη λόγος παραμονής.
Γιατί μερικές φορές ο δυσκολότερος αποχωρισμός δεν είναι από τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, αλλά από εκείνον που περιμέναμε ότι κάποτε θα γίνει.
Ένα επεισόδιο για όσα μάθαμε να αντέχουμε, για όσα δεν μας αναλογούν να θεραπεύσουμε και για τη στιγμή που η προστασία του εαυτού γίνεται σημαντικότερη από την προσπάθεια να σώσουμε κάποιον άλλον.
Η ευθύνη της κακοποίησης ανήκει πάντοτε σε εκείνον που την ασκεί.
Thu, 15 Oct 2026 - 17min - 2780 - Πανικοβάλ με τον Γιάννη Νένε | Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ: Get up σημαίνει να σηκωνόμαστε ξανά πιο δυνατοί
Podcast Πανικοβάλ | Συνέντευξη με την Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ, διευθύντρια του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
Wed, 6 Nov 2024 - 34min - 2779 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Special Edition: Χρήστος ΤσούνηςTue, 5 Nov 2024 - 45min
- 2778 - Εδώ υπάρχει beef | Είναι υπερβολικά τα χρήματα που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές;
Podcast Εδώ υπάρχει beef: Αθηνά Κλήμη και Άγγελος Κωνσταντούλιας συζητούν για τα χρήματα που παίρνουν οι αθλητές
Tue, 5 Nov 2024 - 09min - 2777 - Μετακινήσου αλλιώς με τον Μάνο Χαραλαμπάκη | Πόσο καταλαβαίνουμε τη βιώσιμη κινητικότητα και τα οφέλη της;
Podcast «Μετακινήσου αλλιώς» με τον Μάνο Χαραλαμπάκη: O Κοσμάς Αναγνωστόπουλος μιλάει για τη βιώσιμη κινητικότητα
Mon, 4 Nov 2024 - 23min - 2776 - Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Υπόθεση: Λιάν ΤίρνανSun, 3 Nov 2024 - 18min
- 2775 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Γιατί συμβιβάζεσαι στη ζωή σου;
Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.
Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...
Όλα αυτά και περισσότερα συζητιούνται με χιούμορ, αισιοδοξία και ανεβαστική διάθεση κάθε εβδομάδα στο Podcast 40+ από τις δύο δημοφιλείς συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Στο νέο επεισόδιο μιλούν για τον συμβιβασμό: Γιατί συμβιβαζόμαστε στην οικογένεια, στις σχέσεις στη δουλειά; Είμαστε αδύναμοι να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε ή είναι ο εύκολος τρόπος για να συνυπάρχουμε; Οι γυναίκες συμβιβάζονται πιο εύκολα από τους άντρες. Είναι στο DNA τους; Είναι έτσι μεγαλωμένες;
Sat, 2 Nov 2024 - 21min - 2774 - Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς να αποφύγετε τις κακοτοπιέςFri, 1 Nov 2024 - 03min
- 2773 - Health bites - Αστερία Σταματάκη | Τι είναι το σπλαχνικό λίπος και πώς μπορούμε να το μειώσουμε
Podcast Health bites με την Αστερία Σταματάκη: τι είναι το σπλαχνικό λίπος και συμβουλές για τη μείωσή του
Thu, 31 Oct 2024 - 11min - 2772 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Η Novartis, η Μάνδρα και οι πολλές ερωτήσεις
Στο επεισόδιο αυτό, η Νεφέλη σχολιάζει τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis, όπου τα ονόματα προστατευόμενων μαρτύρων βγήκαν στη δημοσιότητα, και τα επακόλουθα για τους εμπλεκόμενους. Συζητά επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ελλάδα με το υψηλό κόστος ζωής και τα χαμηλά εισοδήματα, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα για τα κίνητρα επιστροφής τους στη χώρα. Τέλος, μοιράζεται σκέψεις για τις σχέσεις και τις ισορροπίες μεταξύ ανεξαρτησίας και δέσμευσης με τον δικό της χαρακτηριστικό, χιουμοριστικό τρόπο.
Το Patreon της Νεφέλης https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα, Δημήτρη, την αναστασια, κορίνα, ζωή, dimkouv, nicole, chris anastasiou και chrisan
Thu, 31 Oct 2024 - 23min - 2771 - Business & Marketing Tips | Σημεία επαφής με τον πελάτη
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «Σημεία επαφής με τον πελάτη»
Wed, 30 Oct 2024 - 07min - 2770 - Συναντήσεις στα Εξάρχεια | Η «γυμνή αλήθεια» του Νικόλα ΦραγκιουδάκηWed, 30 Oct 2024 - 27min
- 2769 - Εδώ υπάρχει beef | Instagram ή TikTok;
Podcast Εδώ υπάρχει beef με την Αθηνά Κλήμη και τον Άγγελο Κωνσταντούλια: Μια GenZ και ένας Millennial συζητούν για το Instagram και το TikTok
Tue, 29 Oct 2024 - 12min - 2768 - Μυθικά Πρόσωπα | Ο Γιώργος Χρονάς διαβάζει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του
Podcast Μυθικά Πρόσωπα με τον Γιώργο Παυριανό: Ο Γιώργος Χρονάς διαβάζει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του
Tue, 29 Oct 2024 - 1h 02min - 2767 - Podcast Μετακινήσου αλλιώς | Μην «πυροβολείτε» τα ηλεκτρικά πατίνια και τη μικροκινητικότητα
Podcast «Μετακινήσου αλλιώς» με τον Μάνο Χαραλαμπάκη: O Δημήτρης Σκιάννης μιλάει για τα ηλεκτρικά πατίνια και τη μικροκινητικότητα με ηλεκτρισμό
Tue, 29 Oct 2024 - 25min - 2766 - Criminal minds | Υπόθεση: Κρις ΓουάτςSun, 27 Oct 2024 - 15min
- 2765 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή
Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.
Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...
Όλα αυτά και περισσότερα συζητιούνται με χιούμορ, αισιοδοξία και ανεβαστική διάθεση κάθε εβδομάδα στο Podcast 40+ από τις δύο δημοφιλείς συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Στο νέο επεισόδιο θίγουν το θέμα της εργασίας. Γιατί θεωρούμε μια δουλειά ανώτερη ή κατώτερη από κάποια άλλη; Πληρώνονται το ίδιο άντρες και γυναίκες;
Sat, 26 Oct 2024 - 20min - 2764 - Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο - Θανάσης Δρίτσας | Ιατρική στο σπίτι και οι ανθρωπιστικές σπουδές στην ιατρική - Μέρος ΒFri, 25 Oct 2024 - 21min
- 2763 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Με τον Μαραντίνη!
Νεφέλη σχολιάζει με το γνωστό της χιούμορ την επικαιρότητα: από την αμήχανη στιγμή των DrouliasBrothers και τα νιαουρίσματα του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τη μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη στον κωμικό Χριστόφορο Ζαραλικό. Ο Θοδωρής Μαραντίνης καταρρίπτει στερεότυπα για τη μητρότητα, ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα, που μάλλον μοιάζουν περισσότερο με εικονικές κινήσεις παρά με ουσιαστικές λύσεις.
Το Patreon της Νεφέλης https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα, Δημήτρη, την αναστασια, κορίνα, ζωή, dimkouv, nicole, chris anastasiou και chrisan
Thu, 24 Oct 2024 - 22min - 2762 - Ευρώπη - Κίνα, μία περίπλοκη σχέσηThu, 24 Oct 2024 - 22min
- 2761 - Business & Marketing Tips | Τα μικρά μυστικά των επιτυχημένων επιχειρηματιών
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «Τα μικρά μυστικά των επιτυχημένων επιχειρηματιών»
Wed, 23 Oct 2024 - 06min - 2760 - Εδώ υπάρχει beef | Βλέπουν τηλεόραση η GenZ και οι Millennials ή τη θεωρούν trash;
Podcast Εδώ υπάρχει beef με την Αθηνά Κλήμη και τον Άγγελο Κωνσταντούλια: Μια GenZ και ένας Millennial συζητούν για την τηλεόραση
Tue, 22 Oct 2024 - 12min - 2759 - Μετακινήσου αλλιώς | Λιγότερο αυτοκίνητο για να ανασάνουμε κυκλοφοριακά αλλά πόσο εύκολο είναι;
Podcast «Μετακινήσου αλλιώς» με τον Μάνο Χαραλαμπάκη: Ο Θανάσης Τσιάνος μιλάει για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας και τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης
Mon, 21 Oct 2024 - 17min - 2758 - Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Υπόθεση: Θανάσης Αρβανίτης
Το έγκλημα του Θανάση Αρβανίτη είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ψυχική υγεία του δράστη. Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2008, ο 31χρονος μάγειρας περιφερόταν στη Σαντορίνη κρατώντας στο ένα χέρι το κεφάλι της γυναίκας του, της 25χρονης Αδαμαντίας Κάρκαλη, και στο άλλο ένα κουζινομάχαιρο. Ο Αρβανίτης ήταν σε κατάσταση αμόκ. Οι παράγοντες που δημιουργούν κίνδυνο για την εκδήλωση αμόκ περιλαμβάνουν: ιστορικό ψυχωτικής κατάστασης, προηγούμενα επεισόδια βίαιης συμπεριφορά ή απειλές βίας, πρόσφατες προσωπικές απώλειες, βίαιες απόπειρες αυτοκτονίας, καθώς και κάποιες διαταραχές προσωπικότητας. Στην περίπτωση του Αρβανίτη συνέτρεχαν όλοι σχεδόν οι παράγοντες.
Ο Θανάσης Αρβανίτης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της γυναίκας του, σε κάθειρξη 25 ετών κατά συγχώνευση για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού και δύο γιατρών και σε φυλάκιση δέκα ετών για οπλοφορία, οπλοχρησία, περιϋβριση νεκρού, διατάραξη συγκοινωνιών κ.ά.
Συντελεστές
Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη
Αφήγηση, Sound design, Ηχοληψία: Δάφνη ΓερογιάννηSun, 20 Oct 2024 - 13min - 2757 - Πανικοβάλ | Ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς μας ξεναγεί στον κόσμο του Μπλεκ
Μπλεκ: Ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες των ελληνικών κόμικς, ο «ξανθός γίγαντας» γιορτάζει φέτος 70 χρόνια στον κόσμο των κόμικς και οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως τον τιμούν με μια επετειακή έκδοση. Δημιουργία της ιταλικής ομάδας EsseGesse, ο Μπλεκ, ένας ικανός κυνηγός που αγωνίζεται για την ελευθερία της Αμερικής ενάντια στους Βρετανούς αποικιοκράτες, μας ταξίδεψε για δεκαετίες στις περιπέτειές του στον Αμερικανικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Ο ήρωάς μας δεν πολέμησε μόνο απέναντι στους Βρετανούς αλλά είχε να αντιμετωπίσει και διάφορους Κακούς με επικά ονόματα, από τον Άνθρωπο Νυχτερίδα, τον Πυγμαίο Μπομπίνγκα, τον Μάγος Μπάρκερ, τη Μάγισσα ΝέκΜεκ, τον Καταραμένο Καμπούρη μέχρι Βίκινγκς. Και πάντα ξεστομίζοντας ατάκες και «κατάρες» που έμειναν στην ιστορία όπως «Μα την αρκούδα!».
Αγαπήσαμε τον Μπλεκ γιατί τον βρίσκαμε μέσα σε απλές ιστορίες με μεγάλο μήνυμα: Οι ιστορίες του ήταν απλές και κατανοητές, ενώ ταυτόχρονα έδιναν σημαντικά μηνύματα για την αξία της φιλίας, της ελευθερίας και του αγώνα για ένα δίκαιο κόσμο. Στη χρυσή εποχή των νεανικών περιοδικών, ο Μπλεκ κέρδισε τις καρδιές των «παιδιών κάθε ηλικίας» και σήμερα συνεχίζει ακόμα, σαν ένα σαφώς πιο επικεντρωμένο κόμικ περιοδικό και graphic novel να πολεμάει για τα ιδανικά του.
Ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς είναι εκδότης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς από το 2022. Σπούδασε Επιχειρησιακή Έρευνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ. Εγγονός του συγγραφέα του Μικρού Ήρωα, Στέλιου Ανεμοδουρά, αποφάσισε από σχετικά νεαρή ηλικία ότι η μοίρα του ήταν συνυφασμένη με τα περιοδικά. Μέσα από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, τα τελευταία 10 χρόνια, εκδίδει ιστορίες κόμικς που του αρέσει να διαβάζει και φιλοδοξεί να αρέσουν και στους αναγνώστες.
Μαζί του συζητήσαμε για όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για τον θρυλικό ήρωα.
Sun, 20 Oct 2024 - 28min - 2756 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Τελικά, πρέπει ο άντρας να πληρώνει τα πάντα;
Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.
Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...
Όλα αυτά και περισσότερα συζητιούνται με χιούμορ, αισιοδοξία και ανεβαστική διάθεση κάθε εβδομάδα στο Podcast 40+ από τις δύο δημοφιλείς συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Στο νέο επεισόδιο μιλούν για το ποιος πληρώνει σε μια σχέση. Πρέπει να πληρώσει ο άντρας στο πρώτο ραντεβού; Πρέπει ο άντρας να πληρώνει τα πάντα ή το ζευγάρι πρέπει να τα μοιράζει μισά-μισά; Τι γίνεται αν η γυναίκα βγάζει περισσότερα από τον άντρα;
Sat, 19 Oct 2024 - 25min - 2755 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Οι τηλεοπτικοί που θέλουν να γίνουν Youtubers
Στο νέο επεισόδιο του Μπούκλα 99, η Νεφέλη παίρνει θέση με το γνωστό της χιούμορ. Από τη συναυλία για τα Τέμπη, που αντί να ενώσει μας δίχασε (κλασικά), μέχρι την Αφροδίτη Λατινοπούλου που μάλλον χρειάζεται λίγο μάθημα ελευθερίας έκφρασης. Φυσικά, δεν λείπει και η απαραίτητη σπόντα για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, όπου με Ανδρουλάκη πάμε καρφί για... το 2045. Και κάπου εδώ, σκάει η κόντρα Σούπερ Κική vs Καινούργιου, με τη Νεφέλη να απορεί γιατί οι τηλεοπτικοί θέλουν τόσο απεγνωσμένα να μπλέκονται στα γιουτιουμπικά!
Το Patreon της Νεφέλης https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα, Δημήτρη, την αναστασια, κορίνα, ζωή και dimkouv
Thu, 17 Oct 2024 - 23min - 2754 - Health bites - Αστερία Σταματάκη | Γνωρίστε 4 ελληνικές υπερτροφές
Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, το στρες και οι πολλές απαιτήσεις έχουν οδηγήσει το σύγχρονο άνθρωπο να ψάχνει να βρει τροφές που θα τον βοηθήσουν να ανταπεξέλθει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η αναζήτηση αυτή οδήγησε τα τελευταία χρόνια τον Έλληνα στην κατανάλωση διάφορων ξενόφερτων τροφίμων. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε σε μακρινές και εξωτικές χώρες για να βρούμε υπερτροφές (superfoods), η ελληνική γη μας τα προσφέρει απλόχερα. Στο σημερινό Podcast θα παρουσιάσουμε 4 ελληνικές υπερτροφές.
Thu, 17 Oct 2024 - 09min - 2753 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Η πραγματική έννοια του inclusive marketing
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «Η πραγματική έννοια του inclusive marketing»
Tue, 15 Oct 2024 - 06min - 2752 - Εδώ υπάρχει beef | Ποιοι είμαστε για να κρίνουμε τη Ζαμάνη, τη Σάττι, τη Λιόλιου;
Podcast Εδώ υπάρχει beef με την Αθηνά Κλήμη και τον Άγγελο Κωνσταντούλια: Μια #GenZ και ένας #Millenial διαφωνούν για τα πάντα
Tue, 15 Oct 2024 - 12min - 2751 - Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Υπόθεση: Έρικ Σμιθ
Στις 2 Αυγούστου 1993 σε ένα μικρό χωριό έξω από τη Νέα Υόρκη, στη Σαβόνα, με λιγότερους από χίλιους κατοίκους, έγινε ένα έγκλημα που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και είχε παγκόσμια προβολή. Ο 4χρονος Ντέρικ Ρόμπι βρέθηκε δολοφονημένος εκατό μέτρα από το σπίτι του. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και άρχισε η αγωνιώδης έρευνα για το παιδί. Η αιτία θανάτου ήταν το αμβλύ τραύμα από την κοτρώνα και ασφυξία από στραγγαλισμό.
Τις μέρες που ακολούθησαν ανακρίθηκαν γύρω στα 500 άτομα της περιοχής που ήταν συνδεδεμένα με σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το πρωί της 5ης Αυγούστου ένα 13χρονο αγόρι με κόκκινα μαλλιά και φακίδες, ο Έρικ Σμιθ, που τριγυρνούσε τη μέρα της δολοφονίας με το ποδήλατό του στην περιοχή, εμφανίστηκε στο αστυνομικό Τμήμα με τη συνοδεία της μητέρας του για να προσφέρει πληροφορίες για την έρευνα. Ο Σμιθ αποκάλυψε ότι είχε πάει τρεις-τέσσερις φορές στο πάρκο, αλλά δεν είχε δει τον Ντέρικ. Το ίδιο βράδυ, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι των Σμιθ και ζήτησαν από τον Έρικ να διευκρινίσει κάποιες αποκλίσεις που είχαν οι δηλώσεις του από εκείνες των άλλων μαρτύρων.
Στις 6 Αυγούστου, σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, έγινε η κηδεία του Ντέρικ στη Σαβόνα. Δυο μέρες μετά, στις 8 Αυγούστου 1993, ο Έρικ Σμιθ ομολόγησε στη μητέρα του: «Εγώ σκότωσα το αγοράκι. Δεν ξέρω γιατί». Οι γονείς του ενημέρωσαν την αστυνομία το ίδιο βράδυ, λέγοντας ότι δεν είχαν ιδέα για την πράξη του γιου τους.
Συντελεστές
Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη
Αφήγηση, Sound design, Ηχοληψία: Δάφνη ΓερογιάννηSun, 13 Oct 2024 - 19min - 2750 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Τι σημαίνει συγχώρεση;
Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.
Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...
Όλα αυτά και περισσότερα συζητιούνται με χιούμορ, αισιοδοξία και ανεβαστική διάθεση κάθε εβδομάδα στο Podcast 40+ από τις δύο δημοφιλείς συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Στο νέο επεισόδιο μιλούν για τη συγχώρεση: Πότε συγχωρούμε και πότε όχι; Η προδοσία από φίλους ή συντρόφους και η αντίδρασή μας ανάλογα την περίσταση.
Sat, 12 Oct 2024 - 22min - 2749 - Μπούκλα 99-Νεφέλη Μεγκ | Μεσιτικό Γραφείο: Ο Λιάγκας
Στο νέο επεισόδιο του podcast, η Νεφέλη σχολιάζει το ρεπορταζ του Γιώργου Λιάγκα για το σπίτι του Μπάλντοκ, αναλύει τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις με αναφορές στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τις εντυπωσιακές κινήσεις του Φειδία, Κύπριου ευρωβουλευτή, και την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπως και τις εντάσεις γύρω από το Κυπριακό. Με χιούμορ και αιχμηρά σχόλια, αγγίζει θέματα που αφορούν πολιτικές επιλογές, αντιδράσεις στα ΜΜΕ και τη στάση των πολιτικών προσώπων. Για το τέλος, storytime του πως κάποιες φιλικές κινήσεις ερμηνεύονται με ερωτικό τρόπο.
Το Patreon της Νεφέλης: https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα, Δημήτρη, την αναστασια, κορίνα, ζωή και dimkouv
Fri, 11 Oct 2024 - 24min - 2748 - Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς θα διατηρήσετε τη σχέση αληθινής αγάπης για πάντα
Πώς θα διατηρήσετε τη σχέση αληθινής αγάπης για πάντα - Συμβουλές από την Ξένια Κούρτογλου στο Podcast Ζήσε με αγάπη
Fri, 11 Oct 2024 - 03min - 2747 - Μετακινήσου αλλιώς | O 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας και πώς μπορεί να βοηθήσει τη Βιώσιμη Κινητικότητα
Podcast «Μετακινήσου αλλιώς» με τον Μάνο Χαραλαμπάκη - Επ. 13: O 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας και πώς μπορεί να βοηθήσει τη Βιώσιμη Κινητικότητα
Fri, 11 Oct 2024 - 18min - 2746 - Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο - Θανάσης Δρίτσας | Ιατρική στο σπίτι και οι ανθρωπιστικές σπουδές στην ιατρική - Μέρος ΑFri, 11 Oct 2024 - 21min
- 2745 - Κοινωνία πολιτών και απολυταρχισμός στην Κίνα
Κοινωνία πολιτών και απολυταρχισμός στην Κίνα: Η Μαριλίζα Αναστασοπούλου συζητά με τον Cyril Poulopoulos από το Great Britain – China Center
Thu, 10 Oct 2024 - 18min - 2744 - Ο άγνωστος Psy με την Έρρικα Ρούσσου | Τελικά, πώς επιλέγουμε ερωτικό σύντροφο;Mon, 7 Oct 2024 - 27min
- 2743 - Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Υπόθεση: Οικογένεια ΛινSun, 6 Oct 2024 - 18min
- 2742 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Σημάδια ότι δεν σε θέλει πια
Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.
Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...
Όλα αυτά και περισσότερα συζητιούνται με χιούμορ, αισιοδοξία και ανεβαστική διάθεση κάθε εβδομάδα στο Podcast 40+ από τις δύο δημοφιλείς συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Στο νέο επεισόδιο μιλούν για τα σημάδια που δείχνουν ότι ο άλλος δεν σε θέλει πια.
Sat, 5 Oct 2024 - 13min - 2741 - Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς θα καταλάβετε αν βρήκατε την αληθινή αγάπη
Πώς θα καταλάβετε αν βρήκατε την αληθινή αγάπη - Συμβουλές από την Ξένια Κούρτογλου στο Podcast Ζήσε με αγάπη
Fri, 4 Oct 2024 - 03min - 2740 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Ακούσαμε περιγραφή βιασμού;Thu, 3 Oct 2024 - 24min
- 2739 - Κίνα, ο Κόκκινος ΚαπιταλιστήςThu, 3 Oct 2024 - 28min
- 2738 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | 7 σημεία προσοχής για νέες επιχειρήσεις
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «7 σημεία προσοχής για νέες επιχειρήσεις»
Wed, 2 Oct 2024 - 06min - 2737 - Πανικοβάλ: Μελέτη Μοίρα, τι είναι καλτ στον κινηματογράφο;Wed, 2 Oct 2024 - 32min
- 2736 - Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Υπόθεση: Ed Kemper
Στις αρχές του 1972 στη Σάντα Κρουζ οι άνθρωποι άρχισαν να γίνονται καχύποπτοι με τους γείτονές τους. Ένας δολοφόνος που σκότωνε και διαμέλιζε κοπέλες υπήρχε ανάμεσά τους, όμως πρέπει να ζούσε μια πολύ παράξενη διπλή ζωή. Πού θα μπορούσε κάποιος να ακρωτηριάσει τόσο καλά αυτές τις γυναίκες χωρίς να τον δουν; Πώς μπορούσε κάποιος να είναι τόσο άρρωστος και να μην έχει δώσει κάποια ένδειξη επικίνδυνης συμπεριφοράς στην οικογένεια, τους φίλους ή τους γείτονές του; Την Τρίτη 24 Απριλίου χτύπησε το τηλέφωνο στο αστυνομικό Τμήμα της Σάντα Κρουζ. Μια βαθιά αντρική φωνή είπε: «Σκότωσα τη μητέρα μου και μια φίλη της, σκότωσα και τις έξι φοιτήτριες και μπορώ να σας δείξω πού βρίσκονται τα κομμάτια τους». Ήταν ο Ed Kemper.
Συντελεστές
Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη
Αφήγηση, Sound design, Ηχοληψία: Δάφνη ΓερογιάννηSun, 29 Sep 2024 - 13min - 2735 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Δεν με θέλει. Τι να κάνω;
Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.
Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...
Όλα αυτά και περισσότερα συζητιούνται με χιούμορ, αισιοδοξία και ανεβαστική διάθεση κάθε εβδομάδα στο Podcast 40+ από τις δύο δημοφιλείς συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Στο νέο επεισόδιο συζητούν για το τι κάνεις όταν ο άλλος δεν σε θέλει. Προσπαθείς να του αλλάξεις γνώμη και να ξαναφτιάξεις τη σχέση σας ή φεύγεις;
Sat, 28 Sep 2024 - 16min - 2734 - Μηχανικοί στην Πράξη, Πρόγραμμα Έμμισθης Πρακτικής Εργασίας
Η Νεφέλη Μεγκ υποδέχεται την Ιωάννα Παππά και τον Σπύρο Λοΐζο, δύο μέλη από το δυναμικό της METLEN Energy & Metals. Το θέμα συζήτησης είναι το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», ένα Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που τροφοδοτεί με νέα ταλέντα την εταιρεία. Πώς ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία; Πώς καταφέρνει το πρόγραμμα να παρέχει άριστη κατάρτιση στους συμμετέχοντες; Πόσους διαφορετικούς τύπους μηχανικών περιλαμβάνει σήμερα, αλλά και τι επιφυλάσσει στους επόμενους απόφοιτους μηχανικούς που θα εξασφαλίσουν μια θέση σε αυτό.
Η Ιωάννα Παππά, Head of Talent Learning & Development HR στη METLEN Energy & Metals, αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πρόγραμμα και μοιράζεται τα μυστικά του απαιτητικού ρόλου ενός HR.
Ο Σπύρος Λοΐζος, μηχανικός που συμμετέχει στο πρόγραμμα, μιλά για την πορεία του από τις σπουδές μέχρι την ένταξή του στους «Μηχανικούς στην Πράξη». Μοιράζεται την εμπειρία του από τα διάφορα στάδια που πέρασε και εξηγεί γιατί οι 9 στους 10 συμμετέχοντες δηλώνουν ικανοποιημένοι. Από τις αξιολογήσεις μέχρι την ένταξή του στην ομάδα, η εμπειρία του Σπύρου, ενός «Μηχανικού στην Πράξη» της METLEN Energy & Metals, ξετυλίγεται βήμα βήμα μέσα από μία ενδιαφέρουσα συζήτηση Podcast.
Fri, 27 Sep 2024 - 30min - 2733 - Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Ο ένας και μοναδικός λόγος που δεν ζεις αυτό που θέλεις
Ο ένας και μοναδικός λόγος που δεν ζεις αυτό που θέλεις - Συμβουλές από την Ξένια Κούρτογλου στο Podcast Ζήσε με αγάπη
Fri, 27 Sep 2024 - 03min - 2732 - Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο - Θανάσης Δρίτσας | Δημοκρατία και Τεκμηρίωση στην Υγεία - Μέρος ΒFri, 27 Sep 2024 - 30min
- 2731 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | ΠΑΣΟΚ is back!
Σε αυτό το επεισόδιο, η Νεφέλη σχολιάζει με χιούμορ τις πρόσφατες βραβεύσεις πολιτικών, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το βραβείο Global Citizen, μέχρι την ειρωνεία της απονομής βραβείου στον Αλέξη Τσίπρα. Αναλύονται σκάνδαλα όπως η γκάφα της Άννας Διαμαντοπούλου στο Twitter και τα πολιτικά παρασκήνια γύρω από το ΠΑΣΟΚ και τους ηγέτες του. Επίσης, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Μάριου Σαλμά, ενώ η Πηνελόπη Αναστασοπούλου προσφέρει τη δική της φιλοσοφία για το τι είναι αστείο και πώς μετριέται το χιούμορ.
Το Patreon της Νεφέλης https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, θάλεια, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα, Δημήτρη, την αναστασια, κορίνα και την ευελίνα
Thu, 26 Sep 2024 - 29min - 2730 - Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας; Η Μαριλίζα Αναστασοπούλου συζητά με τον καθηγητή Brantly Womack
Thu, 26 Sep 2024 - 21min - 2729 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Καθοδηγήστε σωστά την ομάδα σας
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «Καθοδηγήστε σωστά την ομάδα σας»
Wed, 25 Sep 2024 - 04min - 2728 - Πανικοβάλ: Τα παρανόρμαλ φαινόμενα στην ιστορία της Ελλάδας και η εξήγησή τους
Ο Θανάσης Βέμπος μιλάει για το βιβλίο του «Το Πνεύμα του Χρόνου – Όψεις του παραφυσικού στην Ελλάδα»
Sat, 21 Sep 2024 - 49min - 2727 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Τι καταστρέφει μια σχέση;
Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.
Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...
Όλα αυτά και περισσότερα συζητιούνται με χιούμορ, αισιοδοξία και ανεβαστική διάθεση κάθε εβδομάδα στο Podcast 40+ από τις δύο δημοφιλείς συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Στο νέο επεισόδιο μιλούν για όλα όσα μπορεί να φθείρουν και να καταστρέψουν μια σχέση.
Sat, 21 Sep 2024 - 24min - 2726 - Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πείτε αυτή τη μαγική λέξη και όλα θα αλλάξουν
Πείτε αυτή τη μαγική λέξη και όλα θα αλλάξουν - Συμβουλές από την Ξένια Κούρτογλου στο Podcast Ζήσε με αγάπη
Fri, 20 Sep 2024 - 03min - 2725 - Μπούκλα 99-Νεφέλη Μεγκ | Θέλετε μίνι ή μπούρκα;
Η Νεφέλη αυτήν την εβδομάδα μάς φέρνει στο τραπέζι τα πάντα: από το περίφημο εσώρουχο της Σακίρα και τη φορολογική «ασυλία» των εφοπλιστών, μέχρι το αν ο Παύλος Πολάκης είναι κρυφο-φιλελεύθερος! Κλείνοντας, μας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη άποψη για το κέρατο: το κρατάμε μυστικό ή το λέμε; Με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, το επεισόδιο ξεχειλίζει από εναλλαγές μεταξύ κουτσομπολιού, πολιτικής και κοινωνικών παρατηρήσεων.
Το Patreon της Νεφέλης https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, θάλεια, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα, Δημήτρη, την αναστασια και την κορίνα
Thu, 19 Sep 2024 - 30min - 2724 - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και η ευθύνη της Δύσης
Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και η ευθύνη της Δύσης: Η Μαριλίζα Αναστασοπούλου συζητά με την καθηγήτρια Eva Pils
Thu, 19 Sep 2024 - 45min - 2723 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | 5 λόγοι που κάνουν το marketing στα ψηφιακά μέσα να μην αποδίδει
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «5 λόγοι που κάνουν το marketing στα ψηφιακά μέσα να μην αποδίδει»
Wed, 18 Sep 2024 - 06min - 2722 - Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Υπόθεση: Γιάννης Κατσιλάμπρος - Παναγιώτα ΜαζαράκηSun, 15 Sep 2024 - 12min
- 2721 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Τι τρομάζει τους άντρες;Sat, 14 Sep 2024 - 18min
- 2720 - Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Τα 3 μεγαλύτερα ψυχικά εμπόδια και πώς θα τα ξεπεράσετε
Τα 3 μεγαλύτερα ψυχικά εμπόδια και πώς θα τα ξεπεράσετε - Συμβουλές από την Ξένια Κούρτογλου στο Podcast Ζήσε με αγάπη
Fri, 13 Sep 2024 - 03min - 2719 - Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο - Θανάσης Δρίτσας | Δημοκρατία και Τεκμηρίωση στην Υγεία - Μέρος ΑFri, 13 Sep 2024 - 22min
- 2718 - Ο άγνωστος Psy με την Έρρικα Ρούσσου | Έκθεση ιδεών για τον φόβο έκθεσηςFri, 13 Sep 2024 - 31min
- 2717 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Τα φύλα είναι 2 και οι queer 72!
Η Νεφέλη αυτήν την εβδομάδα φέρνει στη συζήτηση ποικίλα και προκλητικά θέματα, από την πολυπλοκότητα της έμφυλης ταυτότητας μέχρι τις οικονομικές πολιτικές και την επικαιρότητα των ΗΠΑ με αφορμή τον Ντόναλντ Τραμπ. Σχολιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, την κωμωδία του Μάρκου Σεφερλή και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ενώ αναλύει την έννοια της σάτιρας. Το επεισόδιο περιλαμβάνει κριτική σκέψη για τις κοινωνικές αλλαγές, το δικαίωμα της διαφωνίας και την ελευθερία λόγου.
Το Patreon της Νεφέλης https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, θάλεια, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα, Δημήτρη και την αναστασια
Thu, 12 Sep 2024 - 30min - 2716 - Aμερική και Κίνα: ανταγωνιστές ή εχθροί;
Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι μία από τις σημαντικότερες διμερείς σχέσεις στον κόσμο, όπως είχε δηλώσει ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν το 2023.
Είναι η Κίνα ανταγωνιστής ή εχθρός της Αμερικής; Ποια είναι τα τρία βασικά θέματα που απασχολούν την αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με την Κίνα; Τι θα συμβεί με την Ταϊβάν; Ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Κίνα και τις ΗΠΑ; Πώς συνδέεται η Κίνα με τα αυταρχικά καθεστώτα και το «άτυπο» δίκτυο που δημιουργείται παγκοσμίως;
Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά ο καθηγητής Neysun Mahboubi, διευθυντής του Προγράμματος για το «Μέλλον των Αμερικανο-Κινεζικών Σχέσεων» του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.
Αυτή η συζήτηση αποτελεί μέρος της σειράς podcast του Κινεζικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, σε συνεργασία με το "Ti Kosmos podcast". Παρουσιάστρια του podcast είναι η Μαριλίζα Αναστασοπούλου.
Το Κινεζικό Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.Δ.Ι.Σ.) προωθεί τη συστηματική μελέτη της σύγχρονης Κίνας στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να προσφέρει μια σε βάθος κατανόηση της ιστορικής εξέλιξης, των αντιθέσεων, των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών διεργασιών, καθώς και του παγκόσμιου ρόλου της σύγχρονης Κίνας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, δείτεεδώ.
Thu, 12 Sep 2024 - 23min - 2715 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | 6 all time classic επιχειρηματικοί στόχοι
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «6 all time classic επιχειρηματικοί στόχοι»
Wed, 11 Sep 2024 - 05min - 2714 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Ζήσε την κάθε μέρα σαν να είναι η πρώτη
Το εβδομαδιαίο podcast από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη με θέματα που αφορούν τις γυναίκες ηλικίας 40+.
Τι αλλάζει όσο μεγαλώνεις, στο σώμα, στο μυαλό, στην ψυχή, στις ερωτικές-συζυγικές σχέσεις, στις φιλίες, στις σχέσεις με τα παιδιά σου, στις δουλειές, τις δραστηριότητες, τα χόμπι, τον τρόπο που κοιμάσαι, τρως, διασκεδάζεις, ντύνεσαι, βάφεσαι, χτενίζεσαι, κοινωνικοποιείσαι...
Όλα αυτά και περισσότερα συζητιούνται με χιούμορ, αισιοδοξία και ανεβαστική διάθεση κάθε εβδομάδα στο Podcast 40+ από τις δύο δημοφιλείς συγγραφείς και δημοσιογράφους.
Στο νέο επεισόδιο μιλούν για την αξία της κάθε ημέρας που πρέπει να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο.
Sat, 7 Sep 2024 - 15min - 2713 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Οι γυναίκες δεν χρωστάνε σε κανέναν!
Σε αυτό το επεισόδιο η Νεφέλη σχολιάζει τα «πόθεν έσχες» των νέων Ελλήνων ευρωβουλευτών, αποκαλύπτοντας τα εισοδήματά τους και τις πηγές από τις οποίες προέρχονται. Αναφέρεται σε διάφορα παραδείγματα, από τηλεοπτικούς παρουσιαστές και πολιτικούς έως influencers και αθλητές, επισημαίνοντας τις ανισότητες στις αποδοχές. Παράλληλα, γίνεται συζήτηση γύρω από την επικοινωνιακή διαχείριση στην πολιτική σκηνή και την πρόσληψη της σεξουαλικότητας των γυναικών από το αντρικό βλέμμα, θίγοντας ζητήματα κοινωνικών αντιλήψεων και ηθικών διλημμάτων.
Το Patreon της Νεφέλης https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, θάλεια, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα, Δημήτρη και την αναστασια
Thu, 5 Sep 2024 - 30min - 2712 - «Πρωινή συνομιλία» με την Αντιγόνη Βαλάκου και τον Δάνη Κατρανίδη
«Πρωινή συνομιλία» με την Αντιγόνη Βαλάκου τον Δάνη Κατρανίδη - Ένα ραδιοφωνικό έργο του Γιώργου Μανιώτη
Thu, 5 Sep 2024 - 53min - 2711 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Αν η επιχείρηση είναι ο εκδότης, τότε ο πελάτης είναι ο αρχισυντάκτης
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «Αν η επιχείρηση είναι ο εκδότης, τότε ο πελάτης είναι ο αρχισυντάκτης»
Wed, 4 Sep 2024 - 05min - 2710 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | «Aγοράζοντας» λίγη ευτυχίαSat, 31 Aug 2024 - 21min
- 2709 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Κασσελάκης: Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Σε αυτό το επεισόδιο του "Μπούκλα 99", οι οικοδεσπότες βουτάνε στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας με έντονη κριτική και σατιρική διάθεση. Σχολιάζουν την αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, και την απόλυση του Σωκράτη Φάμελου. Συζητούν επίσης την ανυπαρξία σοβαρού πολιτικού διαλόγου και τη συνεχή κατάρρευση του κόμματος. Παράλληλα, δεν παραλείπουν να σαρκάσουν τα πρόσφατα γεγονότα στο ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας με καυστικές παρατηρήσεις για διεθνή θέματα και αστεία περιστατικά από τη ζωή των διάσημων.
Το Patreon της Νεφέλης https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Eleni Marra, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, θάλεια, andie, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία, ανδρεα και τον Δημήτρη
Thu, 29 Aug 2024 - 33min - 2708 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | 3 τεχνικές πιστότητας του πελάτη
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «3 τεχνικές πιστότητας του πελάτη »
Wed, 28 Aug 2024 - 06min - 2707 - Παξιμάδι, το κέρασμα του ελληνικού καφέWed, 28 Aug 2024 - 12min
- 2706 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Γινόμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι άνθρωποι όσο μεγαλώνουμε;
Γινόμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι άνθρωποι όσο μεγαλώνουμε; H Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη συζητούν στο Podcast 40+
Sat, 24 Aug 2024 - 21min - 2705 - Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Παππάς σε φιάσκο, λούνα παρκ στο χάος
Μπούκλα 99-Νεφέλη Μεγκ| Παππάς σε Φιάσκο, Λούνα Παρκ στο Χάος
Η Νεφέλη επιστρέφει από το επεισοδιακό της καλοκαίρι σχολιάζοντας την πρόσφατη υπόθεση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, και τα προβλήματα που προέκυψαν από αποκαλυπτικές συνομιλίες του. Επίσης, εξετάζει τις σοβαρές αδυναμίες στον έλεγχο λειτουργίας των λούνα παρκ στην Ελλάδα, με αφορμή τραγικά δυστυχήματα, και την ανεπάρκεια των αρχών να επιβάλουν την απαραίτητη νομοθεσία. Με καυστικό χιούμορ και αιχμηρή κριτική, το επεισόδιο αποκαλύπτει πώς η γραφειοκρατία και η μετάθεση ευθυνών συνεχίζουν να υπονομεύουν την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη.Το Patreon της Νεφέλης
https://patreon.com/nefelimeg
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου: Panagiotis Kondyloudis, George Chatzinotas, Marina Matthewd, Konstantinos D., Stelios Taketzis, Artemis Giourgali, Athina, Charalampos Bazakas, Ιωάννης Βαξεβανάκης, Konstantinos Papalopoulos, M4STR, Miltiadis P, Odysseas Papadopoulos, Panos Efraimoglou, Πύρρος, George Pavlidis, Spiri, Maria Pantsiou, Eleni V., Panagiotis Mavrogianis, Thanos, Eva Tomara, Angeliki, jojolos, Antonis & Natalie, Alexandros, Venia, Panagiotis Savvanidis, gskemp, Vaios, Giannis Gonidelis, Joseph, catalyst, antriatik, stella, Giorgos Iliakis, Alexandros, Adamantio, Eleni Marra, Μιχάλη, Thanos keske, George tsirikos, θάλεια, andie, την κατερίνα, την κωσταντίνα αφροδίτη, flan, Panayioti, thanos.p, lilserpi, thanos.p, nikos v, ispiridis, shopie, τον Panuccio, τη Γιώτα, τον Στάθη, τον Κώστα, την Ελευθερία, Αγγελική, Ειρήνη, Αλκυστης Thanos Z, Ioanna, Αντώνη, Αγγέλο, τζι, σοφία και ανδρεα
Thu, 22 Aug 2024 - 38min - 2704 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Γιατί δυσκολεύεστε τόσο πολύ να βρείτε προσωπικό
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «Γιατί δυσκολεύεστε τόσο πολύ να βρείτε προσωπικό»
Wed, 21 Aug 2024 - 06min - 2703 - Αμυγδαλωτά, το γλυκό του γάμουWed, 21 Aug 2024 - 18min
- 2702 - Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Η ευρωπαϊκή και διεθνής πολιτική
Στην ειδική σειρά «50 χρόνια Μεταπολίτευση» του podcast «Οι Κυριακές του Κόσμου» που επιμελούνται οι Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος και Νίκος Σ. Παναγιώτου, οι καθηγητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξετάζουν και να αναλύουν μαζί με ειδικούς κρίσιμες στιγμές και προσωπικότητες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας μέσα από επιστημονικές και ιστορικές προσεγγίσεις. Στο όγδοο επεισόδιο ο Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, συζητά για την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.
Sun, 18 Aug 2024 - 34min - 2701 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Τι μας στρεσάρει;Sat, 17 Aug 2024 - 19min
- 2700 - Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς το less is more οδηγεί στην ευημερία
Πώς το less is more οδηγεί στην ευημερία - Συμβουλές από την Ξένια Κούρτογλου στο Podcast Ζήσε με αγάπη
Fri, 16 Aug 2024 - 03min - 2699 - Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Θέστε εσείς τις προσδοκίες των πελατών σας
Business & Marketing Tips με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Ακούστε το επεισόδιο «Θέστε εσείς τις προσδοκίες των πελατών σας»
Wed, 14 Aug 2024 - 06min - 2698 - Γλυκά στο τηγάνιWed, 14 Aug 2024 - 17min
- 2697 - 40+ με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και την Ελένη Ψυχούλη | Μήπως είσαι ψυχαναγκαστικός;Sat, 10 Aug 2024 - 21min
- 2696 - Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Τρεις άμεσοι τρόποι για να αξιοποιείτε κάθε κατάσταση
Τρεις άμεσοι τρόποι για να αξιοποιείτε κάθε κατάσταση - Συμβουλές από την Ξένια Κούρτογλου στο Podcast Ζήσε με αγάπη
Fri, 9 Aug 2024 - 03min
Podcasts similar to ATHENS VOICE Podcast
El Partidazo de COPE COPE
Herrera en COPE COPE
La Linterna COPE
Panda Show - Sin Picante El Panda Zambrano
Es la Mañana de Federico esRadio
La noche de Cuesta esRadio
La Trinchera de Llamas esRadio
Hondelatte Raconte Europe 1
Affaires sensibles France Inter
LEGEND Guillaume Pley
El colegio invisible OndaCero
La Rosa de los Vientos OndaCero
Les grands dossiers de l'Histoire par Franck Ferrand Radio Classique
Espacio en blanco Radio Nacional
Entrez dans l'Histoire RTL
Le grand récit RTL
Les Grosses Têtes RTL
L'Heure Du Crime RTL
Parlons-nous RTL
El Larguero SER Podcast
Nadie Sabe Nada SER Podcast
SER Historia SER Podcast
Todo Concostrina SER Podcast
Un Libro Una Hora SER Podcast
Other Arts Podcasts
Θέατρο με Αγγελή Γεωργία, ραδιοφωνικά θεατρικά έργα Γεωργια Αγγελή
Been There, Done That ΜΙΝΑ ΜΠΙΡΑΚΟΥ
Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ Mikros Anagnostis
Μικρός Αναγνώστης Mikros Anagnostis
قصص الأنبياء Podcast Record
Service95 Book Club With Dua Lipa Service95
Η Εφημερίδα των Συντακτών efsyn.gr
Μέσα στο κάδρο Λευτέρης Κοντογιαννόπουλος
Six Minutes GZM Shows
