Nach Genre filtern

ING België

ING België

ING België

Podcast by ING België

144 - EcoCheck #79 - De kaarten liggen gunstig voor goud
0:00 / 0:00
1x
 • 144 - EcoCheck #79 - De kaarten liggen gunstig voor goud

  06/03/2024 In deze aflevering duiken we dieper in de wereld van goud en de verschillende economische factoren die de prijs van het edelmetaal beïnvloeden. In de afgelopen jaren heeft goud een interessante evolutie doorgemaakt. Eind december steeg de goudprijs naar een recordhoogte. Sindsdien is de prijs blijven schommelen rond dit hoge niveau. De vraag is nu wat we dit jaar kunnen verwachten voor de goudprijs. Kunnen we nieuwe recordniveaus verwachten?

  Wed, 06 Mar 2024 - 13min
 • 143 - EcoCheck #78 – Hoe snel zal de rente verlaagd worden?

  14/02/2024 - Welkom in deze nieuwe aflevering van Ecocheck. In de vorige aflevering hadden we het over de problemen in het Midden-Oosten en hun impact op de maritieme transporttarieven. Het gevaar daarbij is dat dergelijke ontwikkelingen de dalende inflatietrend kunnen doen stokken. Dat brengt ons naadloos bij het onderwerp van vandaag, met name de vraag wanneer de centrale banken de rente kunnen beginnen verlagen. De financiële markten rekenden tot voor kort op flinke renteverlagingen dit jaar. Maar gaan die renteverlagingen er snel komen? En hoe sterk zullen ze zijn? In de volgende vijf minuten proberen we aan de hand van recente interviews en toespraken van centrale bankiers een antwoord op deze vraag te formuleren.

  Wed, 14 Feb 2024 - 08min
 • 142 - EcoCheck #77 - De geopolitieke spanningen duwen maritieme transportkosten en inflatie hoger

  23/01/2024: Welkom in deze nieuwe aflevering van Ecocheck, de eerste van het jaar. Vandaag gaan we het hebben over een van de thema’s die in 2024 vermoedelijk een belangrijke impact zullen hebben op de wereldeconomie, namelijk de geopolitiek en meer bepaald de invloed ervan op de economische activiteit en de prijzen. Met het conflict in Oekraïne dat binnenkort zijn derde jaar ingaat, de oorlog in de Gazastrook en de daaruit voortvloeiende spanningen in het hele Midden-Oosten, evenals een groot aantal andere geopolitieke spanningen, hoef je geen waarzegger te zijn omte voorspellen dat 2024 een geopolitiek jaar wordt.

  Thu, 01 Feb 2024 - 08min
 • 141 - EcoCheck #59 - Tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten

  EcoCheck 24/10/2022 De tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten komen eraan en zullen gedomineerd worden door economische thema’s. Wat kunnen we verwachten? Peter Vanden Houte geeft meer uitleg in deze nieuwe aflevering van EcoCheck.

  Mon, 24 Oct 2022 - 07min
 • 140 - EcoCheck #58 - Storm op Britse markten

  EcoCheck 03/10/2022 In deze aflevering bespreken we de storm die vorige week op de Britse markten woedde en die de Bank of England dwong tot een noodingreep. Dit alles heeft aangetoond dat een expansief begrotingsbeleid en een restrictief monetair beleid niet samengaan. Bovenal is het een belangrijke waarschuwing voor de landen van de eurozone. Wat is er precies gebeurd? Hoe kon dit alles gebeuren? In deze aflevering zoeken we het tot op de bodem uit.

  Mon, 03 Oct 2022 - 09min
Weitere Folgen anzeigen