Filtra per genere

Fallen jag aldrig glömmer

Fallen jag aldrig glömmer

Podplay | Hasse Aro

I 30 år har jag jobbat med att rapportera om brott. Den här podden handlar inte om brottsoffer. Den handlar inte om förövare. Den här podden handlar om de som gör sitt jobb. De som ser till att den skyldige åker fast. De som ger brottsoffren upprättelse. Den här podden handlar om utredarna som löste fallen jag aldrig glömmer. Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro innan alla andra - på torsdagar på Podplay.

147 - 120. Pedofilhärvan i Falun
0:00 / 0:00
1x
 • 147 - 120. Pedofilhärvan i Falun

  Januari 2021. En tolvårig flicka går till sitt rum för att lägga sig. Men så är det inte. När pappan går upp till rummet är flickan borta. Detta blir början på en utredning som sträcker sig över nästan ett år. Utredningen handlar inte om ett enkelt försvinnande; den involverar istället ett betydande antal sexualbrott. Den tolvåriga flickan är inte det enda offret; det visar sig att över 30 barn har blivit utsatta.

  Hasse Aro intervjuar förundersökningsledare Ann-Sofie Lehto-Nordal och gruppledare Anette Zackrisson om nivåerna i utredningen, förhören och den svåra bevisinsamlingen från de utsatta flickorna.

  Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!

  Fri, 01 Dec 2023 - 25min
 • 146 - 119. Dubbelmordet i Långared

  Oktober 2011. Ett äldre par hittas brutalt mördade på sin gård i Långared. Ett troligt motiv för brottet är rån, då polisen noterar att parets kassaskåp är försvunnet. På brottsplatsen upptäcks ett blodigt, men suddigt skoavtryck. Nu står polisen och kriminalteknikerna inför uppgiften att försiktigt sätta ihop de utmanande pusselbitarna.

  Hasse Aro intervjuar åklagare Daniel Larsson om det mycket uppmärksammade dubbelmordet, den utmanande tekniska bevisningen och spåren som ledde till Polen.

  Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!

  Fri, 24 Nov 2023 - 27min
 • 145 - 118. Avgörandets dag

  Augusti 2004. Helena Bering försvinner spårlöst mitt på dagen. Hennes bil är borta och mobiltelefonen verkar vara avstängd. Polisen tar det här på allvar från första stund och förstår direkt att något hemskt måste ha hänt Helena. Nu gäller det att försöka kartlägga Helenas dag, steg för steg.

  Hasse Aro intervjuar spaningsledare Christer Nilsson om det omskakande fallet, fynden, frustrationen på media och spåren som ledde svenska poliser till Litauen.

  Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!

  Fri, 17 Nov 2023 - 34min
 • 144 - 117. Spårhundens triumf

  2019. Telefonerna går varma hos larmcentralen i Sundsvall. En ung man har avrättats på öppen gata, brottsplatsundersökning pågår och en spårhund jagar gärningsmännen. Allt på en och samma natt. Det skulle kunna ha blivit en snabb historia, en hastig utredning och ett kvickt avslut. Men så blev det inte.

  Hasse Aro intervjuar Maria Öberg om den intensiva natten, arbetet med att hitta och bevisa kopplingen mellan gärningsmän och offer, samt hur fallet kunde avgöras av en tålmodig tekniker och en drivande spårhund.

  Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!

  Fri, 10 Nov 2023 - 35min
 • 143 - 116. Bombmannen del 2: Teorin alla glömt

  1979. Lars Tingström avtjänar sitt straff i Kumlabunkern och utvecklar en djup vänskap med Christer Pettersson. Mannen som senare kom att både dömas och frias för mordet på statsminister Olof Palme. Skulle Christer Pettersson kunna ha utfört mordet på Palme som hämnd för rättsövergreppet mot Tingström? Hade Christer Pettersson motiv, möjlighet och medel? Lyssna på fortsättningen om Lars "Bombmannen" Tingström .

  Hasse Aro fortsätter att intervjua advokaten och författaren Per E Samuelson och även advokaten Johan Eriksson. Per berättar om Tingström och Petterssons vänskap, den teoretiska hämnden och Johan om teorierna om vapnet "Silverkillern".

  Lyssna på Fallen jag aldrig glömmer innan alla andra - på Podplay på torsdagar!

  Fri, 03 Nov 2023 - 25min
Mostra altri episodi