Filtra per genere

המשקיענים - סטפק & רבינוביץ

המשקיענים - סטפק & רבינוביץ

רשת אינווסטור 360

אבנר סטפק מבעלי בית ההשקעות מיטב ועומר רבינוביץ, מייסד ומנכל מקים אינווסטור 360 מתייחסים אל האירועים האקטואליים וההשפעה שלהם על הבורסות בעולם. מכירים לכם שווקים חדשים באסיה, ומנתחים את התעשיות והתחומים שידברו חזק בשנים הבאות. מניות הטכנולוגיה, פינטק, גיימינג, רכב חשמלי, בלוק׳ציין וכל השאר, וגם נדל״ן והשקעות אלטרנטיביות. כחלק מרשת הפודקאסטים של אינווסטור 360 רשת הפודקאסטים המובילה בישראל בתחום הפיננסים וההשקעות. פודקאסטים נוספים שלנו - אינווסטור 360 לייב, כסף חדש והשקעות למתחילים https://investor360.co.il/landing/podcast/ משתתפים בהפקת הפרקים: עמי ארביב , אור חלמיש, ואורן ברסקי, מצוות אינווסטור 360, אור גצליק מצוות של מיטב דש תמלול - שיר פלדמן תרגום לשפת סימנים - איתן גרבר הופק ע"י SHEMMA פודקאסטים ויצירות סאונד

261 - בועה? ההנפקה של אנתרופיק והאקוסיסטם של ה-AI
0:00 / 0:00
1x
  • 261 - בועה? ההנפקה של אנתרופיק והאקוסיסטם של ה-AI
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    ​גל ההנפקות בעולם הבינה המלאכותית מגיע לנקודת רתיחה דרמטית עם הדיווחים וההיערכות להנפקה הענקית של אנתרופיק (Anthropic), כשהיא מציפה מחדש את הוויכוח הסוער בחדרי המסחר: האם הערכות השווי הפנומנליות של ענקיות ה-AI משקפות מציאות תזרימית חדשה, או שאנו צופים בהתנפחותה של בועה טכנולוגית שעלולה להתפוצץ? 


    הערב, עומר ואבנר מארחים את חיים אייזנברג, אנליסט SemiAnalysis לניתוח מודלי ההכנסות וקצב שריפת המזומנים של אנתרופיק מול המתחרות הישירות. נבדוק כיצד ענקיות השבבים והסרברים גוזרות את הקופון בדרך, ונבחן כיצד מנהלי תיקים מוסדיים מתמחרים את הסיכונים מול מדד ת"א 35 הנסחר סביב 4,202 נקודות.


     האם השוק המשיך לתמחר חלומות, או שאנו בדרך לסיבוב נוסף של עליות?
    Wed, 04 Nov 2026
  • 260 - ישראל בחרה: האם הבורסה עומדת בפני טלטלה
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    שידור משותף עם השקעות למתחילים

    תשכחו מכל מה שחשבתם על הימים שאחרי הבחירות: בזמן שפרשנים פוליטיים מתווכחים מי יצליח להרכיב ממשלה, האם תוקם ממשלת אחדות או שהציבור בישראל יידרש להגיע פעם נוספת לקלפי בקרוב, מנהלי תיקי ההשקעות שואלים את עצמם, ״לאן הולכים השווקים?״ היסטורית, פתיחת הקלפיות וחילופי שלטון לא רק מייצרים כותרות בעיתונים, אלא מטלטלים את פרמיית הסיכון של המשק, מזיזים את תזרימי ההון הגלובליים וקובעים לאן ינועו המדדים המובילים. 


    במשדר מיוחד וחשוב לכל משקיע, עומר רבינוביץ' ואבנר סטפק מפרקים את הדרמה הפוליטית למספרים קשיחים ומספקים הצצה למפת דרכים אסטרטגית לקבלת החלטות חשובות בסביבה רועשת. במהלך המשדר נפרק את השפעות הרוחב של תוצאות הבחירות על הכלכלה הריאלית. איך השוק מתמחר את הרכב הממשלה המסתמן, את המדיניות הפיסקלית הצפויה ואת גורל תקציב המדינה מול מדיניות הריבית של בנק ישראל שעומדת כעת על 3.25%. אי הוודאות עבור המשקיעים בבורסה בתל אביב באה לידי ביטוי בירידות חדות שנרשמו ביום רביעי, כאשר מדד ת"א 35 איבד כ-1.8%, מדד ת"א 90 צנח בכ-4.5% ומדד הבנייה התרסק בכ-8.7% כתוצאה מחשש לקיפאון פוליטי. 

    נדבר גם על הירידות בנאסד״ק של הימים האחרונים וננסה להבין כיצד לפזר את התיק בין ישראל לחו״לֹ


    מה הם הצעדים שכדאי או לא כדאי לבצע בשלב הזה? האם ההימנעות מצעדים פזיזים ומכירות פאניקה בזמן תנודתיות עבור משקיעים מתחילים עדיפה? האם המצב הנוכחי הוא דווקא הזמן לזהות הזדמנויות תמחור בסקטורים כמו בנקים, נדל"ן ותשתיות על רקע השינויים הפוליטיים? הצטרפו אלינו היום למשרד מיוחד וחשוב


    Fri, 30 Oct 2026
  • 259 - תיקון זמני או תחילתה של נפילה חופשית?
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    גלי הירידות הבלתי פוסקים שנרשמו בשבועות האחרונים בבורסה בתל אביב ובמדדי הרוחב בארה"ב מעמידים את סבלנותם של המשקיעים למבחן מתוח במיוחד. כשהמסכים נצבעים באדום ומדד ת"א 35 נסוג מרמות השיא שלו, בחדרי המסחר עולה השאלה הגורלית שמפלגת את מנהלי התיקים והאנליסטים: האם מדובר בתיקון טכני מתבקש ובריא לאחר רצף עליות ארוך, או שאנו עומדים בפתחה של נפילה חופשית ושינוי מגמה עמוק בשווקים? העאב, עומר רבינוביץ' ואבנר סטפק צוללים אל מאחורי הקלעים של המספרים ומציגים ניתוח קל קר ומבוסס נתונים.

    במהלך המשדר ננתח את גורמי העומק שמחוללים את הטלטלה הנוכחית, החל מחוסר הוודאות הפיסקלי והמתיחות הביטחונית בישראל, ועד לתמחורי המכפילים המתוחים בוול סטריט והציפיות המשתנות לגבי מדיניות הריבית בארה"ב. נבדוק כיצד הגופים המוסדיים מגיבים לתנודות הללו, אילו סקטורים מציגים חסינות ותזרימי מזומנים חזקים, ומתי נכון להשתמש ברכיב המזומן והנכסים הסולידיים כדי להגן על התיק או לחלופין לאסוף מציאות. הצטרפו אלינו לניתוח אסטרטגי חד ומזוקק: איך מזהים את נקודות המפנה בשוק ומנהלים את התיק בתבונה - מבלי להיגרר לפאניקה או לשגיאות יקרות!

    Wed, 21 Oct 2026
  • 258 - חודש מזעזע של הבורסה בתל אביב - לאן הולכים מכאן?
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    ​לאחר תקופה ארוכה של יציבות ושיאים, השוק המקומי ספג במהלך החודש האחרון גל ירידות חריף וטלטלה שהחזירה את התנודתיות הגבוהה לחדרי המסחר בתל אביב. המתיחות הביטחונית, חוסר הוודאות הפיסקלי סביב התקציב ומימושי רווחים אגרסיביים של גופים מוסדיים יצרו לחץ כבד על הנכסים המקומיים, והעלו חששות כבדים בקרב מנהלי התיקים והמשקיעים הפרטיים.

    הערב, עומר רבינוביץ' ואבנר סטפק צוללים לניתוח הגורמים שהובילו לחודש הקשה בבורסה, ומספקים הערכת מצב קרה ומבוססת נתונים לגבי המשך הדרך.
    ​במהלך המשדר ננתח את עוצמת הפגיעה במדדי הרוחב, נבדוק כיצד מדד ת"א 35 מתמודד עם גל המכירות, ונציג את התנהגות שער השקל - הממשיך לשמש כמדחום מרכזי לפרמיית הסיכון של המשק. נבחן כיצד מנהלי ההשקעות מנווטים את התיק הארגוני בסביבה של תנודתיות שיא, האם התיקון הנוכחי מייצר הזדמנויות קנייה נדירות בחברות איכותיות בעלות תזרים מזומנים חזק, ומתי נכון לרענן את רכיב המזומן והאג"ח הסולידי כדי לשמור על נזילות. הצטרפו אלינו לניתוח חד ומזוקק: איך מנטרלים את הלחץ והפחד, ומנהלים את ההון האישי בקור רוח גם כשהמסכים נצבעים באדום!

    Thu, 15 Oct 2026
  • 257 - האם אבנר טועה? צוללים למניות ספייס אקס וטסלה - עם ד״ר אורן פירסט
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    אימפריית החברות של אילון מאסק ממשיכה לעמוד במוקד הדיונים הלוהטים ביותר בוול סטריט, כאשר חזון התחבורה האוטונומית, הרכב החשמלי והכיבוש המסחרי של החלל פוגש מודלים קשוחים של הערכת שווי ותזרימי מזומנים. בעוד שאבנר סטפק מציג עמדה סקפטית וזהירה יחסית לגבי יכולתן של טסלה וספייס אקס לממש את הציפיות ההתמחרותיות הקיצוניות של השוק לאורך זמן, מולו ניצבים אנליסטים ומומחים שמזהים בהן את מנועי הצמיחה הטכנולוגיים החזקים ביותר של העשור. 


    הערב, סטפק-רבינוביץ׳ מארחים את ד״ר אורן פירסט, אסטרטג השקעות גלובליות, לעימות אסטרטגי מרתק שצולל לעומק המספרים, הנתונים והתיזות שמחלקות את עולם ההשקעות.


    ​במהלך המשדר ננתח את אתגרי הרווחיות והתחרות של טסלה בשוק הרכב והאנרגיה הגלובלי, לצד השווי הנגזר לפעילות החלל והלוויינים של ספייס אקס והתרחישים להנפקתה האפשרית. נבדוק כיצד מניות הצמיחה והטכנולוגיה מגיבות לתנודות במדדים המובילים ולשינויים בסביבת המאקרו בארה"ב, ונבין כיצד מנהלי תיקים מוסדיים מתמחרים סיכוני יזם וטכנולוגיות פורצות דרך מול שווקים מסורתיים. הצטרפו אלינו לשידור חם ומזוקק: מהן נקודות התקפה והתורפה של החברות המובילות בעולם, ומי צודק בוויכוח הגדול על עתיד האימפריה של מאסק!
    קראו עוד פרטים על פמילי אופיס באינווסטור 360 באתר
    Thu, 08 Oct 2026
Mostra altri episodi