Filtra per genere
השבוע - פודקאסט הארץ

- 691 - "הציבור עובר מנתניהו לימין הקיצוני. איזנקוט ובנט עשו טעות גורלית כשלא התאחדו" | פרק 673
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(00:57) האם איחוד פוליטי בין נפתלי בנט לגדי איזנקוט היה יוצר את המפץ הגדול בפוליטיקה הישראלית? רוית הכט וארי שביט, מחבר הספר "בנט - שעת אמת", הגיעו לאולפן לשיחה על רשימות המועמדים המוזרות בגוש השינוי, ובעיקר על דמותו המתחדשת של בנט. שביט, שבילה לאחרונה 100 שעות בשיחות עומק עם ראש הממשלה לשעבר, ישרטט את קוויו של איש ימין שמוכן לקחת סיכונים וללכת לפשרות למען אחדות העם. נדבר גם על מערכת היחסים עם איילת שקד, עתיד ההפיכה המשטרית, מפעל ההתנחלויות והסיכויים המעשיים לחולל מהפך.
בהמשך (38:14) נצלול אל האזהרות הדרמטיות האחרונות של ראשי חברות הבינה המלאכותית, שהעלו מחדש את השאלה האם המכונה עומדת להשתלט על האנושות או אף להכחיד אותה. ברקע דבריו של דונלד טראמפ שמפחית מהאיום, מה שאולי מפחיד עוד יותר, שוחחנו עם פרופ׳ דוד מנדלוביץ, נשיא המכללה האקדמית כנרת, כדי להבין האם הפאניקה הציבורית מוצדקת ומהם הסיכונים הממשיים הניצבים בפנינו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 17 Sep 2026 - 690 - "זה לא ימשך עוד הרבה. או שיהיה הסכם או שטראמפ ישתולל על איראן" | פרק 672
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:05) המתיחות הגוברת במפרץ וסגירת נתיבי השיט המרכזיים הובילו לזינוק במחירי הנפט והגז ברחבי העולם. סימה שיין, חוקרת בכירה ב-INSS ולשעבר ראש חטיבת המחקר במוסד, תנתח את מאזן הכוחות המתוח בין ארצות הברית לאיראן. נשאל האם המלחמה עומדת להתחדש, האם ישראל תיגרר שוב לעימות ישיר, ואולי בכלל המשטר בטהראן מתקרב לקריסה.
בהמשך (21:52)נדון במצבן של נשים בצה"ל, לפני ואחרי שבעה באוקטובר. בעקבות ספרה החדש של העיתונאית טל שניידר, "מלחמה משלהן", שוחחנו עם שניידר, עם ניצב הדס שפירא מדמוני, ראש אגף ההדרכה במשטרת ישראל, ועם ד"ר זאב לרר, ראש תוכנית הסוציולוגיה והמכון לחקר זהויות במרכז האקדמי פרס. דנו במעבר האיטי והמפותל של נשים לתפקידי לחימה, שאלנו מי מונע את המהפכה הזו בשטח, ולמה למערכת הביטחונית והפוליטית נוח יותר להתמקד בסוגיית גיוס החרדים.
ולבסוף (1:08:16)עד כמה תעשיית הקולנוע והטלוויזיה שלנו נשלטת על ידי אלגוריתם פשטני שמדכא יצירתיות ומכתיב תכנים? נדבר על כך יחד עם יונתן אנגלנדר והתסריטאית והבמאית נטלי מרכוס.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 15 Sep 2026 - 689 - "אנחנו סתם בדיכאון. בסוף זה 16 אנשים שאמרו בסקר שיצביעו להנדל או וינטר" | פרק 671
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
הסקרים האחרונים מצביעים בבירור על כך שללא המפלגות הערביות או ממשלת אחדות, לא ניתן להרכיב קואליציה. העובדה הזו מעוררת בהלה בגוש השינוי, ואנו נשאל האם האירועים לציון שלוש שנים לטבח שבעה באוקטובר, לצד חשיפת הארץ על האזהרה שקיבל נתניהו, בכלל משפיעים על המצביעים.
(01:00) יחד עם הסוקר של חדשות 13, שמואל רוזנר, נבדוק אילו מפלגות מתנדנדות על סף אחוז החסימה והאם בוחרי הליכוד ייצאו לקלפיות. עם נעה שפיגל ואורי משגב ננתח את מצב הרוח הלאומי.
בהמשך (54:35) נדבר עם ערן אפרת על מחירי הדלק והגז: אף שמצרי הורמוז רחוקים מלהיות פתוחים לשיט חופשי, המחירים בשווקים אינם שוברים שיאים. ננסה להבין מה עומד מאחורי התופעה וכמה זמן השקט הזה עוד יוכל להחזיק.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 10 Sep 2026 - 688 - "קיבלתי את המידע מיד אחרי הטבח. לקח לי שנה וחצי לוודא שנתניהו הוזהר לפני 7.10" | פרק 670
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
פרק מיוחד בעקבות תחקיר מוסף הארץ החושף את האזהרה הדרמטית שקיבל בנימין נתניהו לפני טבח שבעה באוקטובר, ושלא נחשפה עד היום.
כמעט שלוש שנים מאז השבת האיומה של שמחת תורה, עדיין לא הוקמה ועדת חקירה ממלכתית, בעוד ראש הממשלה וסביבתו מפזרים רמזים על בגידה של ראשי מערכת הביטחון - שלא העירו את נתניהו. היום אנחנו יכולים לחשוף שבדומה לאזהרה שקיבלה גולדה מאיר מהמלך חוסיין לפני מלחמת יום הכיפורים, גם נתניהו הוזהר מפני סכנה ברורה ומיידית, ובחר להתעלם ולהסתיר.
על פי התחקיר שמתפרסם בשער המוסף, שבוע וחצי לפני שבעה באוקטובר התקשר לנתניהו נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד. בפיו הייתה התרעה מפורשת: יחיא סינוואר מתכנן מהלך מלחמתי נרחב מתוך עזה שעלול להבעיר את האזור כולו. השיחה נמשכה 45 דקות. נתניהו שמע את הדברים, אך לא עדכן את ראשי מערכת הביטחון.
על התחקיר חתומים העיתונאים שלומי אלדר ורותי יובל. שלומי מגיע לאולפן כדי לפרק את הסיפור המדהים הזה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 08 Sep 2026 - 687 - "וירוסים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית הם כבר לא מדע בדיוני, אלא איום ממשי"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נחזור לשיחה על הווירוסים המהונדסים שנוצרים על ידי בינה מלאכותית, והסכנות של עולם הרפואה בעתיד הקרוב.
דיברנו עם פרופ' עידו וולף מבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, בעקבות הדיווחים של מדענים על פיתוח נגיפים חדשים באמצעות AI. שוחחנו על המשמעות של הטכנולוגיה עבור פיתוח תרופות, ועל החשש הממשי מפני לוחמה ביולוגית או דליפה ממעבדות.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 06 Sep 2026 - 686 - "בשמאל חושבים שכל הציונות הדתית הם אוכלי מוות. אם הם לא יתפכחו נהיה בבעיה" | פרק 639
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:10) עופר וינטר הוא המתמודד החדש בגזרה שהייתה מזוהה בעבר עם הציונות הדתית. המפלגה שלו מצטרפת לאלה של בצלאל סמוטריץ', איתמר בן גביר ובמידה רבה גם לליכוד של בנימין נתניהו. ננסה להבין את האידיאולוגיה של המפלגות האלה ומי מצביע להן, יחד עם רן שמעוני, עיתונאית "ידיעות אחרונות" חן ארצי סרור, ופנחס ולרשטיין, ממקימי עפרה ולשעבר מנכ"ל מועצת יש"ע. נבדוק אם מדובר רק במתנחלים, למה הם מתנגדים למערכת המשפט ומתבטאים בגזענות נגד ערבים, ונשאל עד כמה המאבק סביב ההתנתקות משפיע על הפוליטיקה הישראלית עד היום.
בהמשך (56:09) נרחיב על החיבור בין מחאה, אמנות ופוליטיקה: ציפה קמפינסקי, עורכת ועיתונאית, מוציאה ספר חדש שעוקב אחר כתובות גרפיטי - כיצד סלוגן נגד הממשלה מתהפך במהרה עם מסר הפוך, מה זה אומר על החזרת החטופים והמלחמה בעזה, ומה מחפשים התיירים שמסתובבים בין גושי הצבע. בנוסף, נשאל את יגאל שתיים, צייר ופעיל חברתי, מתי כתובת או ציור קיר הופכים למיצג אומנותי.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 03 Sep 2026 - 685 - "שרה נתניהו היא אשפית תקשורת. לא סתם היא דיברה על בגידה" | פרק 638
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(00:50)שבוע לפני סגירת הרשימות לכנסת, המפה הפוליטית בסערה. לפי חלק מהסקרים הפער בין גוש איזנקוט לנתניהו מצטמצם, בזמן שסקרים אחרים דווקא חוזים שהמפלגות החדשות לא יעברו בכלל את אחוז החסימה. ננסה לעשות סדר ברשימות השונות ובמצב הגושים עם מיכאל האוזר טוב, רוית הכט ואמנון הררי ("הולכים לבחירות").
בהמשך (41:36) נרחיב על פריצת דרך מדעית דרמטית: וירוסים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית. עם פרופ' עידו וולף, הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, נברר מה המשמעות של הפיתוח עבור תרופות חדשות, ונדון בחשש הגובר מלוחמה ביולוגית או מסתם דליפה ממעבדה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 01 Sep 2026 - 684 - "בעלי חיים משקרים בשירה שלהם בדיוק כמו בני אדם בטינדר"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נחזור לשיחה על הניסיון העתיק של האדם לתקשר עם בעלי חיים והאפשרות שזה הופך להיות אפשרי בעידן הבינה המלאכותית.
דיברנו עם פרופ' לי קורן מבר אילן ופרופ' יוסי יובל מאונ' תל אביב על שירת שפני הסלע והמידע שמקודד בה, על התחרות הבינלאומית לפענוח קוד בעלי החיים, על תקשורת עטלפים, והשאלה האם אי פעם נוכל לנהל שיחה אמיתית עם חיות המחמד שלנו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 30 Aug 2026 - 683 - אפרת רייטן: "התחלנו עם אפס מנדטים. זה לא מקרה שאנשי המחאה השתלבו אצלנו" | פרק 637
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
חודשיים לבחירות, וכמעט מדי יום מוצגת מפלגה חדשה. אף אחת מהן בינתיים לא עוברת את אחוז החסימה, אך אובדן הקולות משפיע על החלוקה בין הגושים ומונע הקמת ממשלה.
(22:42) אפרת רייטן, יו"ר סיעת הדמוקרטים, תהיה באולפן לשיחה על חרמות, אידיאולוגיה ושמאל. בהמשך יצטרפו ניצן הורוביץ, לשעבר יו"ר מרץ ושר הבריאות בממשלת השינוי, וד"ר גייל טלשיר, חוקרת מחאות, מערכות מפלגתיות ואידיאולוגיה פוליטית, לדיון על המקורות של מפלגת הדמוקרטים: מדוע אנשי המחאה נגד הממשלה מצאו את דרכם למפלגה, האם הם דומים יותר למרצ או למפלגת העבודה, ומה פוטנציאל המנדטים שלה בציבור.
עוד קודם לכן (01:00) יהיה פה סמי פרץ לשיחה על תקציב הביטחון ששובר שיאים. היעדר מסלול מדיני רק מגדיל את ההוצאות, בזמן שהסיוע הביטחוני האמריקאי בסכנה והמדינה מחזיקה עשרות אלפי חיילי מילואים בעלות של מיליארדי שקלים.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 27 Aug 2026 - 682 - "הטורקים משכנעים את העולם שישראל היא המדינה המשוגעת של המזרח התיכון" | פרק 636
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:00) מיד נהיה בטורקיה וננסה להבין את ההתחממות הצבאית האחרונה מול ישראל. מה מנסה רג'פ טאיפ ארדואן לעשות בסוריה, מדוע זה מלחיץ את ממשלת נתניהו, ולמה שלטים עם תמונות של המנהיג הטורקי צצו בנתיבי איילון? רמי דניאל, חוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי ומומחה לטורקיה, יהיה באולפן כדי להעריך האם ההידרדרות הזו תמשיך או שהמצב הנוכחי נוח לשני הצדדים, ונשאל גם האם הישראלים יחזרו מתישהו לקלאבים של הכל כלול ולטיסות של טורקיש איירליינס.
(30:03)בהמשך נדבר על יהודים, ישראלים ואמריקה. שני ליטמן חזרה לארץ מהרווארד, ומיקי גיצין נמצא בארצות הברית מטעם "הקרן החדשה לישראל". נדבר איתם על היחס המשתנה לישראל: המחאות בקמפוסים אמנם נבלמו, אבל בעלי ההון מעדיפים לתרום להגנה על פלסטינים בגדה המערבית ולא לקק"ל, והלובי הישראלי מאבד את אחיזתו מול הדמוקרטים והרפובליקאים.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 25 Aug 2026 - 681 - "זו מלחמה של ממש. דוחסים טרנזיסטורים עד שהבינה תקבל יכולות אנושיות"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נחזור לשיחה על הנושא שמניע את העולם, אבל לא תמיד מגיע לכותרות הראשיות: מלחמת הטכנולוגיה והשבבים.
דיברנו עם סגן נשיא אינטל העולמית לשעבר, מולי אדן,על המערכה שמתנהלת כרגע בין ארצות הברית לסין. כדי לתפעל מודלים של בינה מלאכותית צריך שבבים, והרבה מהם. הייצור של השבבים האלה מורכב מאוד, ודורש יכולות הנדסיות והשקעות של עשרות ואף מאות מיליארדי דולרים. שוחחנו על יכולות המכונה, על השאלות האתיות, על ההשפעות על שוק התעסוקה וגם על עתיד האנושות.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 20 Aug 2026 - 680 - "אני בתפקיד בזכות יאיר נתניהו. בסוף המטרה היא להביא יהודים לגליל ולא ערבים" | פרק 635
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(22:03)בראשית ימיה הקימה התנועה הציונית מוסדות, שפעלו לרכישת קרקעות, הבאת עולים ועוד שלל דברים שהיו נחוצים כדי להקים את ישראל. 78 שנים לאחר שהמדינה הזו קמה, המוסדות עדיין איתנו, בעיקר כמפעל ג'ובים עבור פוליטיקאים.
הפעם נתמקד בקרן הקיימת לישראל - גוף שאמור להיות אחראי על היערות - אבל בתכל'ס שולט בקרקעות רבות ופועל לייהוד השטח. את יושב ראש קק"ל, אייל אוסטרינסקי, נשאל למה מדינה דמוקרטית צריכה גוף שכזה, מדוע החליט לצמצם את הפעילות בגדה המערבית ואיך מונה לתפקיד בזכות יאיר נתניהו. נעה שפיגל תצטרף אלי לשיחה הזו.
עוד קודם לכן(01:40), על קמפיין צללים של הליכוד שמנוהל ממשרדים של חברת הפקות בפתח תקוה. בנימין נתניהו ביקר במשרדים האלה לפחות ארבע פעמים בימים האחרונים. ובמקביל יצאו משם שלל סרטונים ופודקסטים עם קו פוליטי מוכר, ובמימון לא ברור. בר פלג ירחיב.
ולבסוף(1:00:55)על המלחמה שמתנהלת כרגע בין ארצות הברית לסין. כדי לתפעל את המודלים של בינה מלאכותית צריך שבבים והרבה מהם. הייצור של השבבים האלה מאוד מורכב - ודורש יכולות הנדסיות והשקעות של עשרות ואף מאות מיליארדי דולרים. עם מולי אדן שהיה בכיר באינטל, נרחיב על יכולות המכונה, השאלות האתיות, ההשפעות על שוק התעסוקה וגם על עתיד האנושות.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 20 Aug 2026 - 679 - "אתם קוראים לנו ביביסטים. כלומר, אתם מניחים שאני אהבל שמקבל הוראות מנתניהו" | פרק 634
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(18:55) תוצאות הפריימריז בליכוד הציגו תמונה ברורה: טלי גוטליב נדחקה לתחתית הרשימה, ובנימין נתניהו ביצר את מעמדו. יחד עם רן שמעוני, חבר מרכז הליכוד מוטי אוחנה והסוציולוג אוהד כהן נשאל מה זה אומר על פוטנציאל המנדטים של המפלגה, נדבר על בסיס המצביעים ואיך הליכוד מצליח לשרוד כל כך הרבה שנים, ונבדוק מדוע ההתגייסות נגד בית המשפט העליון עדיין סוחפת המונים והיכן עומד הקרע המזרחי-אשכנזי.
עוד קודם לכן (01:00) נהיה עם סיון קלינגבייל על שוק העבודה המשתנה. ישראל הופכת למעצמת תעשיות ביטחוניות, ופליטי ההייטק עוברים לעבוד על כיפת ברזל או על מערכת החץ. זו עבודה עם שליחות, ומסתבר שגם השכר לא רע בכלל.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 18 Aug 2026 - 678 - "הלוואי שהמודלים טועים, אבל אנחנו בדרך לאירוע אקלים היסטורי בעוד 4 חודשים"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם ננסה לעזור לכם להתמודד עם החום בחוץ. בישראל כמעט לכולם יש מזגן, ואפשר גם ללכת לקניון, לבית קפה או לספרייה כדי להתקרר, אבל באירופה ובאמריקה זה לא המצב.
שוחחנו עם ראש המעבדה לחקר שינויי אקלים באוניברסיטת בן גוריון, ד"ר אבנר גרוס, על השאלה אם המזגן הפך למשאב חיוני, לא פחות ממים או חשמל. שאלנו איך אפשר לקרר את עצמנו בדרכים אחרות, איך כל זה קשור להגירה עולמית ולגידול חיטה, ועד כמה המצב יחריף עד סוף העשור.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 16 Aug 2026 - 677 - כשקהל המצביעים שלו קרוע, דרעי בונה על יום כיפור ועל הרבנים מהטיקטוק | פרק 633
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
ב-1999 הביאה ש״ס 17 מנדטים, ומאז לא הצליחה לשחזר את ההישג. הקדנציה הנוכחית זכורה בעיקר סביב המאבקים על התקציבים לתלמידי הישיבות והחוקים שנועדו להסדיר את הפטור מגיוס לצה״ל.
(01:13) יחד עם רן שמעוני, פרופ' נסים לאון, ראש המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באונ' בר אילן, והיועצת האסטרטגית מורן עג׳מי נשוחח על בסיס הבוחרים של המפלגה: חלק מהם שירתו בצה״ל, ואחרים טוענים שרק גדי איזנקוט יכול להכשיר את הפטור מגיוס. נשאל למה חלק מהבוחרים עברו לאיתמר בן גביר, עד כמה המפלגה יכולה להתחזק או להיחלש בבחירות הקרובות, ומה הסיכוי שתנטוש את נתניהו.
ולבסוף (45:45) חם בחוץ, אם לא שמתם לב עד עכשיו. בישראל כמעט לכולם יש מזגנים, אבל בשאר העולם זה עדיין לא המצב. נדבר עם ד"ר אבנר גרוס, ראש המעבדה לחקר שינויי אקלים באונ' בן גוריון, על השאלה האם המזגן הפך למשאב חיוני בדומה למים, איך אפשר לקרר את עצמנו בדרכים אחרות, איך כל זה קשור להגירה עולמית ולגידול חיטה, ועד כמה המצב רק יחריף בשנים הקרובות.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 13 Aug 2026 - 676 - "מוזר מאוד ששני הבנים של ראש הממשלה החליפו את השם שלהם" | פרק 632
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
ב-27 באוקטובר אזרחי ישראל אמורים ללכת להצביע בבחירות חשאיות ושוויוניות, אך אם לשפוט לפי הקולות והמהלכים של הממשלה, יש סימן שאלה גדול סביב קיומן התקין. אנשיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו משקיעים מאמצים רבים כדי לערער את הלגיטימיות של הגוף שאמור לשמור על ההצבעה חופשית ונקייה, ועדת הבחירות המרכזית, אולי מתוך רצון לטעון בהמשך שהתוצאות אינן לגיטימיות.
(01:30) ממלא מקום מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית, דין לבנה, יהיה פה לשיחה על ההיערכות לבחירות ועל הדרכים להתמודד עם הניסיונות לשבש את ההצבעה מבחוץ ומבפנים.
לאחר מכן (41:28) נהיה עם אורי משגב על השערוריות האחרונות סביב משפחת נתניהו: כמה בתים מממנת המדינה למשפחה, כיצד חייבו את קופת חולים מכבי על טיפולים לא מורשים בשנות ה-90, וגם על שינוי השם של יאיר נתניהו, הלא הוא יונתן הון. שאלנו גם למה הסיפורים הללו צפים מחדש לפני כל מערכת בחירות, ואת מי זה משרת?
לבסוף (1:02:54) נדבר על השפה של בעלי החיים: האם באמצעות בינה מלאכותית נצליח להבין מה החיות אומרות, ואיך כבר היום אנחנו מצליחים לפענח את הכוונות שלהן? שוחחנו עם פרופ' לי קורן מהמעבדה להורמונים ואקולוגיה התנהגותית בחיות בר באונ' בר אילן, ועם פרופ' יוסי יובל מבית הספר לזואולוגיה באונ' תל אביב.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 11 Aug 2026 - 675 - "אירופה תצטרך לבחור - להפוך למבצר או להתערבב דמוגרפית"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם אנחנו מתמקדים ביחסי ספרד ואירופה, הימין הקיצוני וההגירה: ספרד איימה בסוף השבוע להקשות על אזרחי איטליה להיכנס לתחומה, על רקע פלישה של מהגרים ממרוקו למובלעת ספרדית באפריקה.
עשרות אלפי מרוקאים הגיעו למובלעת, וגם ישראל הואשמה בארגון המהומות האלה. טענות שנשענות, ללא הוכחות, על קריאה ישנה של יאיר נתניהו למוסלמים לשחרר את השטח, וכחלק מגל אנטישמי בימין האמריקאי ובשמאל האירופי. על כל אלה שוחחנו עם ד״ר יוסי הרפז, מרצה בכיר בחוג לסוציולוגיה באונ' תל אביב.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 09 Aug 2026 - 674 - ארי פולמן: "נתניהו ייפול באוקטובר, אבל חכו מה יקרה כשעזה תיפתח ויבינו מה עשינו" | פרק 631
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(40:18) ישראל מואשמת בימים האחרונים בארגון המהומות במובלעת הספרדית במרוקו. טענות שנשענות, ללא הוכחות, על קריאה ישנה של יאיר נתניהו למוסלמים לשחרר את השטח, וכחלק מגל אנטישמי בימין האמריקאי ובשמאל האירופי. ד"ר יוסי הרפז, מרצה בכיר בחוג לסוציולוגיה באונ' תל אביב, יסביר מה באמת קרה בסאוטה, ולמה כמעט כל מדינות אירופה מיהרו לתקוף את ספרד ולאיים בסגירת הגבולות.
עוד קודם לכן (00:54) החרם התרבותי על ישראל. הסופרת ומבקרת הספרות איריס לעאל והבמאי והתסריטאי ארי פולמן ידברו על הסוכנים שלא עונים לטלפונים, הקרנות שלא מוכנות להתקרב לקולנוע המקומי, והשאלה האם מדובר במהלומה אנושה או בתופעה שתחלוף.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 06 Aug 2026 - 673 - "ציר ההתנגדות חוזר ובגדול. עיראק, חיזבאללה, החות'ים ואיראן מבינים שטראמפ חלש" | פרק 630
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
כשברקע המתיחות באיראן, עזה, הגדה המערבית, לבנון ותימן - "השבוע" עושה סדר בתמונה הביטחונית.
(00:52) עמוס הראל יהיה פה לשיחה על המלחמה שכמעט נפתחה מול טהראן ועל התנהלותו של שר הביטחון ישראל כ"ץ.
(11:31) דני סיטרינוביץ' וענבל נסים לובטון ינתחו את תהליכי קבלת ההחלטות והחשיבה של אנשי משמרות המהפכה והחות'ים.
ולאחר מכן(40:58) מיכאל מילשטיין ידבר על תוכנית השלום בעזה שישראל מנסה לחבל בה, מתווה שלדבריו הוא הטוב ביותר שניתן להשיג כרגע.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 04 Aug 2026 - 672 - "היית במערכת יחסים עם נרקסיסט פסיכופט. כשיצאתי החלטתי לחקור מה זה גזלייט"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם אנחנו עם התופעה הכי מדוברת בעולם היחסים בשנים האחרונות - גזלייטינג. זה קורה במערכות יחסים וגם במקומות עבודה. עם איילת שני ואפרת הראל היימן ניסינו לעשות סדר בתופעה - שאלנו מדוע ברוב המקרים הקורבנות הן נשים, איך בן זוג מתעלל מצליח להשתלט על התודעה של הקורבן, ואיך אפשר לעצור את זה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 02 Aug 2026 - 671 - "אנשים עזבו את הליכוד אחרי איראן. בעיקר לטובת בן גביר" | פרק 629
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
מלחמות, הפיכה משטרית, פגיעה בשלטון החוק, השתמטות מגיוס, הרחבת ההתנחלויות וביזת הקופה הציבורית - נראה ששום דבר כבר לא גורם למצביעים הישראלים לעבור צד. לפי הסקרים האחרונים, גוש נתניהו אמנם יפסיד בבחירות, אבל הצד השני לא יוכל להרכיב ממשלה יציבה ללא המפלגות הערביות או עריקות.
(01:15) יחד עם מנו גבע, הסוקר של חדשות 12, ודליה שיינדלין, ננתח את הסקרים האחרונים וננסה להבין את מגמת מפלגות הימין המתון, שחלקן אף עוברות את אחוז החסימה.
בהמשך (47:10) משבר לאומי - כך מגדירים מומחי בריאות הנפש את מה שקורה כאן מאז 7 באוקטובר. עשרות אלפי לוחמים מטופלים דרך משרד הביטחון, ועוד עשרות אלפי אזרחים כבר הוכרו על ידי הביטוח הלאומי. הבעיות רק הולכות ומצטברות: הפרעות שינה, אלימות במשפחה, הפרעות אכילה, חרדה, תאונות דרכים ועוד. נרחיב על כך עם תום לוינסון, פרופ' גיל זלצמן, יו"ר המועצה הלאומית למניעת אובדנות, ופרופ' יאיר בר-חיים, ראש המרכז הלאומי לטראומה וחוסן.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 30 Jul 2026 - 670 - "הליכוד הייתה אמורה להיות המפלגה הגדולה בתולדות ישראל. נתניהו מוריד להם 30 מנדטים" | פרק 628
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(29:53)בנימין נתניהו מנסה לשכנע את דונלד טראמפ לחדש את המערכה באיראן, האם מהלך כזה בכלל משתלם לו פוליטית? נדבר עם מיכאל האוזר טוב וברק סרי על הספין של התפוררות הגוש, המפלגות החדשות שצצות מימין ומשמאל, אחוז החסימה והסיכוי למהפך פוליטי אמיתי.
עוד קודם לכן (01:15)נשוחח עם תת-אלוף (במיל') רן כוכב על אמצעי היירוט שבידי ישראל וארצות הברית. בעקבות הדיווחים על הפסקת התקיפות באיראן בשל מחסור בטילי פטריוט ובמיירטים נוספים, ננסה להבין מה משמעות המחסור הזה וכיצד ניתן להתגבר עליו.
(1:09:26) נסיים עם התופעה הכי מדוברת בעולם היחסים בשנים האחרונות - גזלייטינג. איילת שני ואפרת הראל היימן, פסיכולוגית קלינית ומנהלת מכון מרווה לנפגעי התעללות, הוציאו ספר חדש שעושה סדר בתופעה. ניסינו להבין איתן למה לא כל יחסים רעילים הם גזלייטינג, איך בן זוג מתעלל מצליח להשתלט על התודעה של הקורבן, ולמה הקורבנות הן ברוב המקרים דווקא נשים.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 28 Jul 2026 - 669 - גיתית פישר: "לקח לי שנים בטיפול להבין שאני יודעת לייצר יהלומים מחרא"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם אנחנו מתמקדים במעבר של דור היוטיוב והטיקטוק לטלוויזיה: בעוד שגופי השידור המסורתיים מנסים להילחם על הקהל הצעיר, כוכבי הרשת מגיעים לפריים-טיים עם סדרות כמו "הפשוטע" (כאן 11) ו"בודקת" (yes).
גיתית פישר, היוצרת והכוכבת של "בודקת", הגיעה לאולפן לשיחה על הומור, סטנדאפ והיעלבויות. יחד עם ד"ר עידו רוזן, חוקר קולנוע וניו-מדיה, ניתחנו מה עובד במסך הקטן ומה לא, איך אפשר להתפרנס כיוצר רשת, והאם גוף השידור של האתמול בכלל מסוגל לפצח את הקהל של המחר.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 26 Jul 2026 - 668 - "הפצצות לא יעזרו. רק פעולה קרקעית תוביל את האיראנים לוויתורים" | פרק 627
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(00:48) האם אנחנו לקראת מלחמה שלישית מול איראן? איך תיראה מלחמה כזו והאם נשיג בה משהו שלא הושג עד כה? את השאלות האלה נפנה לתמיר היימן, ראש אמ"ן לשעבר. נדבר איתו על התוכנית ההזויה של ישראל להמליך את מחמוד אחמדינג'אד למנהיג איראן ולגרום לכורדים לפתוח בחזית פנימית. מדוע בכירים במערכת הביטחון זרמו עם התוכניות האלה, והאם רק פעילות קרקעית או הסכם גרעין חדש עשויים לסיים את המערכה?
בהמשך (52:28) דור היוטיוב והטיקטוק זורם לטלוויזיה. יחד עם גיתית פישר, יוצרת וכוכבת הסדרה החדשה "בודקת" (yes), וד"ר עידו רוזן, חוקר קולנוע וניו מדיה, נדבר על הסדרות החדשות שמביאות למסך הקטן את כוכבי הרשת מדור ה-Y, על המעבר מהסרטונים הקצרים בטלפון להפקות המסורתיות, והאם גוף השידור של האתמול בכלל מסוגל לפצח את הקהל של המחר.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 23 Jul 2026 - 667 - "נתניהו הפך למותג רעיל באמריקה. ישראל צריכה לפעול כמו קוקה קולה" | פרק 626
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(39:54) בליץ החקיקה שהעבירה ממשלת "הימין על מלא" לפני שהתפזרה הרחיק את ישראל עוד יותר מהדמוקרטיה. יחד עם שופט העליון לשעבר והמשנה בדימוס לנשיאת בית המשפט העליון, פרופ' חנן מלצר, דיברנו על החשש הממשי מדחיית הבחירות, על האופן שבו השופטים מצליחים בכל זאת למנוע את נפילת המבצר, וגם על מצב התקשורת והפגיעה בעיתונאים, והפגישה שמפכ"ל המשטרה מסרב לקיים איתו.
עוד קודם לכן (01:04) סגן נשיא ארצות הברית ג'יי די ואנס האשים את ישראל בניהול קמפיין למלחמת נצח. ואנס גם טען שלעבריין המין ג'פרי אפשטיין היו קשרים לבכירי המוסד. יחד עם אמיר תיבון וג'ואנה לנדאו, יו"ר הדירקטוריון של מכון אבא אבן לדיפלומטיה ויחסי חוץ באונ' רייכמן, ניסינו להבין את הדברים וגם לדבר על קמפיין ההשפעה שמנהלת ישראל באמריקה, במטרה כדי להשפיע על דעת הקהל. האם הקרב הזה אבוד ומה ישראל צריכה ללמוד מקוקה קולה?
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 21 Jul 2026 - 666 - "יש תיאוריה שהתקשורת סולחת לו כי הוא לא מקדם את החוקים של ביבי. אבל האיש נאשם בשוחד חמור"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם אנחנו מתמקדים בשחיתות הציבורית: בעוד משפטו של ראש הממשלה זוכה לסיקור שוטף ויומיומי, משפט השוחד של יו"ר ועדת הכלכלה כמעט ואינו מסוקר בכלי התקשורת.
במקביל להתנהלות המשפטית נגדו, דוד ביטן ממשיך לכהן כחבר כנסת רב-עוצמה האחראי על אישורים תקציביים במיליארדים, ואף טוען להגנתו שככה בדיוק עובדת הפוליטיקה המקומית. איתמר ב"ז (כתב "העין השביעית" ו"שקוף"), שעוקב מקרוב אחר הדיונים והפרוטוקולים, הגיע לעשות סדר בפרשה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 19 Jul 2026 - 665 - "החרדים יבגדו בנתניהו רק אם יבינו שהוא גמור" | פרק 625
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:15) הכנסת ה-25 מסיימת את דרכה בשורה של חוקים מפלים וקיצוניים: מהכשרת השתמטות החרדים משירות בצה"ל וחוק יסוד לימוד תורה, דרך פגיעה בנשים באקדמיה, ועד להחלשת היועצת המשפטית לממשלה והתקשורת החופשית. נעה שפיגל ויאיר אטינגר, כתב כאן חדשות, יצטרפו אלינו לשיחה על ההחלטה של בנימין נתניהו לתת לסיעות החרדיות את כל מבוקשן. נשאל אותם מהו ההיגיון הפוליטי מאחורי המהלכים האלה, והאם הבוחרים יגישו את הנקמה בקלפי בבחירות הקרובות.
בהמשך (37:33) נתמקד בסממן נוסף של מפלגת השלטון - השחיתות. יו"ר ועדת הכלכלה, דוד ביטן, עומד לדין באשמת שוחד, בעוד הוא עצמו טוען שככה בדיוק עובדת הפוליטיקה המקומית. איתמר ב"ז, כתב "העין השביעית" ו"שקוף", שעוקב מקרוב אחר המשפט, יגיע לעשות סדר בטענות ובפרוטוקולים.
ולבסוף (57:50) המשחק "פוקימון גו" חוגג עשור, ועולם הפוקימונים כולו חוגג כבר שלושה עשורים של שיגעון גלובלי. אף שפחות ילדים מחפשים כיום פוקימונים ברחובות, שוק קלפי האספנות רותח עם עסקאות שמגיעות לאלפי ואף למיליוני דולרים. יחד עם רועי האן (ויגיימס) ודור מנטל, מנהל קהילת אספני פוקימון בישראל, ננתח את סיפור ההצלחה הפנומנלי של פיקאצ'ו, צ'אריזרד וחבריהם.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 16 Jul 2026 - 664 - "נדרשות 10 שנים לתכנן תוכנית להפלת משטר באיראן. נתניהו הסתפק ב-3 חודשים" | פרק 624
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:03) בעוד בישראל נרשמת דריכות שיא מחשש למלחמה נוספת מול איראן, אנחנו נחזור היום למערכה הקודמת, ובמיוחד למבצע "החתול במגפיים". המבצע הסודי נועד להמליך את הנשיא לשעבר מחמוד אחמדינז'אד למנהיג איראן, ולהביא להשתלטות כורדית על המדינה. יחד עם מיכאל האוזר טוב, נצלול לדיונים הסודיים בתוך המוסד ולהחלטה של בנימין נתניהו ודדי ברנע - בניגוד גמור לדעת אנשי המקצוע - לחסל את חמינאי האב ולנסות להפיל את המשטר בטהראן. הניסיון הכושל הזה הוא שהוליד את התסבוכת הנוכחית במפרץ הפרסי.
(40:27)בהמשך, חברת הכנסת נעמה לזימי בשיחה על מזרחיות, שמאל, דודי אמסלם ופוליטיקה. נשאל אותה האם ראשי הארגונים החשאיים יודחו מיד לאחר הבחירות, והאם ישראל השנייה באמת מוכנה לראש ממשלה ממוצא מרוקאי.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 14 Jul 2026 - 663 - בדקנו אילו שאלות הוציאו את הסטודנטים הישראלים "סתומים" ב-OECD
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נדבר עם ליאור דטל ועם שרת החינוך לשעבר פרופ' יולי תמיר, על מערכת החינוך שקורסת על רקע מחסור חמור במורים, תלמידים שלא לומדים והדתה, ועל כך שהבעיה הנוכחית עמוקה בהרבה מהממשלה הנוכחית.
מבחנים בינלאומיים מהתקופה האחרונה שבחנו את היכולות המתמטיות והבנת הנקרא של ישראלים בני 25 ומעלה, גילו נתונים מדאיגים בהשוואה עולמית. ננסה לענות על השאלות במבחן, לבחון האם דור העתיד נמצא במצב גרוע עוד יותר, ומה בכלל אפשר לעשות כדי להציל את המערכת.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 12 Jul 2026 - 662 - "כל צמרת המשטרה נאמנה לבן גביר ותישאר כזו גם אחרי הבחירות" | פרק 623
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(00:47) האם המלחמה באיראן חוזרת? ישראל ונתניהו דחפו למערכות הקודמות, טראמפ הצטרף בשמחה, ועכשיו ברור שהתוכניות היו גרועות והתוצאות בהתאם. יחד עם עמוס הראל ננסה להבין מה אפשר לעשות עכשיו, והאם ומתי צפויה מלחמה שלישית.
בהמשך (26:33) נדבר על המשבר החריף במשטרת ישראל - יש תקנים, אך אין שוטרים. עם ג'וש בריינר והמפכ"ל לשעבר משה קראדי ננסה להבין האם הפוליטיזציה של איתמר בן גביר הרסה את הארגון, מדוע שוטר בקושי נדרש ל-12 שנות לימוד, והאם המצב הזה בכלל בר תיקון.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 09 Jul 2026 - 661 - "שופטי העליון בחרדה אמיתית שיבואו לעצור אותם בלילה. אני חושב שהם לא טועים" | פרק 622
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
קשה להגיד מתי בדיוק התחילה מלחמת הרשויות בישראל, אבל אין ספק שהשבוע נשבר שיא חדש ואולי גם נשברו כל כללי המשחק. הממשלה הודיעה שלא תכבד את פסיקת בג"ץ, והשופטים מנגד איימו היום בסנקציות ובתביעות אישיות נגד פקידים שלא יצייתו לבתי המשפט.
(01:25) יחד עם פרופ' ברק מדינה, מומחה למשפט חוקתי מהאונ' העברית, ננסה להבין מי יכול לנצח בקרב הזה, לאיזה עימותים נכנסים השופטים ומהם הכלים שעומדים לרשותם. עם רוית הכט ננתח את הקמפיין הפוליטי של הליכוד, שכולל מלחמה בכל הכוח מול השופטים, ונשאל האם אנחנו בדרך למלחמת אזרחים. נדבר גם על המפלגות החדשות שצצות כעת בצד הפוליטי של המפה.
בהמשך (36:58) חברי ברית נאט"ו מתכנסים היום בטורקיה, וזו הזדמנות טובה לדבר על יחסי הכוחות החדשים בשכונה שלנו. את ד"ר נמרוד גורן, נשיא ומייסד מכון מיתווים, נשאל האם ארדואן יצא מחוזק מהמלחמה באיראן, והאם יש סיכוי ממשי לשיפור היחסים עם ישראל.
ולבסוף (1:03:40) מבחנים מהתקופה האחרונה בחנו את היכולות המתמטיות ואת הבנת הנקרא של ישראלים בני 25 ומעלה. התברר שהנתונים שלנו מדאיגים, גם בהשוואה עולמית. עם ליאור דטל ושרת החינוך לשעבר פרופ' יולי תמיר, ננסה לענות על השאלות שהיו במבחן ולהבין האם תלמידי ההווה במצב גרוע עוד יותר ומה אפשר לעשות כדי להציל את מערכת החינוך.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 07 Jul 2026 - 660 - "הביולוגיה חושפת למה התינוק האנושי הוא היצור הכי חסר אונים בטבע"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נדבר עם ד"ר אלון ברש, ראש המעבדה לאנתרופולוגיה ביולוגית באונ' בר-אילן, על היסטוריה רחוקה שרלוונטית גם לימינו אנו ועל מה שזה אומר על עתיד האנושות.
שרידים שנמצאו במגירה גרמו לו לבדוק את תהליך ההתבגרות של הניאנדרטל. ניסינו לברר במה הם היו שונים מבני האדם המודרניים, מדוע הם נכחדו, והאם יש קשר בין סיפור ההישרדות שלהם לטבע האנושי של ימינו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 05 Jul 2026 - 659 - אביעד גליקמן: "חושש מאוד שיהיה פה רצח של היועצת המשפטית או של עיתונאי" | פרק 621
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:14) אחרי 18 חודשים הסתיימה העדות של בנימין נתניהו במשפטו. בימין מיהרו לצעוק שהתיקים קרסו, ומנגד, הסנגורים של נתניהו מתעקשים לנהל את המשפט הזה עוד שנים. נשוחח עם אביעד גליקמן על השאלה האם מכונת הרעל הצליחה להרתיע גם את השופטים, ומדוע הם לא מציבים גבולות לראש הממשלה. נדבר על מלחמת הרשויות בישראל, על אנשים שמאמצים תיאוריות קונספירציה מופרכות, ועל החשש מפגיעה פיזית ביועצת המשפטית לממשלה או בעיתונאים.
בהמשך (46:39) נדבר על המדינה שאי אפשר לשלוט בה. שישה ראשי ממשלה התחלפו בבריטניה תוך עשור, ואנחנו נדבר עם מאיה אילני, מנכ"לית מכון ברנדייס, ועם אוריה בר-מאיר מביה"ס להיסטוריה באונ' ת"א ומקים הבלוג "יס מיניסטר", איתם נבחן האם זה נובע משקיעת האימפריה, כתוצאה מהברקזיט או בגלל כוחן של הרשתות החברתיות.
ולבסוף (1:10:55) היסטוריה עתיקה. שרידים שנמצאו במגירה גרמו לד"ר אלון ברש, ראש המעבדה לאנתרופולוגיה ביולוגית באונ' בר אילן, לבדוק את תהליך ההתבגרות של הניאנדרטל. נברר במה הם היו שונים מבני האדם המודרניים, ולמה הם נכחדו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 02 Jul 2026 - 658 - "אם ארדן או אדלשטיין ירוצו במפלגה חדשה הם יכולים להביא לגוש השינוי את השלטון" | פרק 620
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(00:54)ההכרזה על פיזור הכנסת ועל מועד הבחירות אמורה להתקבל בקרוב, בהנחה שהממשלה והעומד בראשה לא ישברו סופית את הכללים הדמוקרטים. עם נעה שפיגל ומיכאל האוזר טוב ננסה להבין מה מתכנן בנימין נתניהו, האם אייזנקוט הפך סופית למנהיג הגוש הנגדי והאם מפלגות לוויין הן שיכריעו בסוף את הבחירות.
(27:54) אחר כך נהיה עם איימן עודה. היו"ר הפורש של חד"ש התחיל את הקדנציה שלו עם הרבה תקווה לשיתוף פעולה בין יהודים וערבים והרבה אופטימיות. נברר איתו מה נשאר מכל זה, ומה קרה לערבים וליהודים בישראל אחרי 7 באוקטובר. נדבר על האיחוד שלא קורה בציבור הערבי ומי אשם בכך, ומה יקרה כאן אחרי הבחירות.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 30 Jun 2026 - 657 - "ישראלים לא מפסיקים לעשות ילדים. איכות החיים תצנח והתושבים האיכותיים יעזבו"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נדבר עם פרופ' לריסה רמניק מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באונ' בר-אילן, ועם פרופ' איציק ששון, מייסד וראש המרכז למדעי האוכלוסייה באוניברסיטת ת"א.
לפי התחזיות, בתוך 30 שנים יחיו על כדור הארץ כ-10 מיליארד בני אדם. אבל שלל מחקרים מהעת האחרונה חוזים מגמה הפוכה: בעולם עושים פחות ילדים, ומספר התושבים על הכדור יתחיל בקרוב לרדת. גם בישראל יש ירידה מסוימת בילודה, אבל המדינה עדיין מעודדת ילודה ועלולה להגיע ל-16 ואף ל-20 מיליון תושבים - ולהפוך לצפופה וענייה בהרבה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 28 Jun 2026 - 656 - נעם תיבון: "כשאומרים בישראל 'הרגנו עשרות מחבלים' תדעו שמשקרים בגלל שהמורל נמוך" | פרק 619
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:04) ההסכם המתגבש בין ארצות הברית לאיראן כולל גם התייחסות ישירה לפעילות הצבאית של ישראל בתוך לבנון. בינתיים, כוחות צה"ל פרוסים במדינה ומדי יום מדווחות תקריות מול חיזבאללה בשטח. בר פלג שהה בימים האחרונים עם החיילים בתוך רצועת הביטחון החדשה, ונשמע ממנו מה בדיוק אנחנו עושים שם. האלוף בדימוס נעם תיבון ינתח את החיבור בין הזירות השונות, ויסביר מה ישראל יכולה לעשות כדי למזער הפסדים.
בהמשך (40:26) נדבר על דמוגרפיה וגיאוגרפיה. בתוך 30 שנים יחיו על כדור הארץ כ-10 מיליארד בני אדם, אבל דווקא לפי מחקרים אחרונים, בעולם עושים פחות ילדים ומספר התושבים על הכדור יתחיל בקרוב לרדת. המגמה הזו כמובן לא נכונה במקרה הישראלי, שכן המדינה עלולה להגיע ל-16 ואף ל-20 מיליון תושבים - ולהפוך לצפופה וענייה בהרבה. נרחיב על כך עם פרופ' לריסה רמניק מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באונ' בר-אילן, ועם פרופ' איציק ששון, מייסד וראש המרכז למדעי האוכלוסייה באוניברסיטת ת"א.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 25 Jun 2026 - 655 - "אם טראמפ יזהה בקרוב מחליף לנתניהו הוא יתחיל להעביר לו את השלטון" | פרק 618
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
הדמוקרטים מזמן לא איתנו, ובחודשים האחרונים גם הרפובליקנים תוקפים בחריפות את ישראל. סגן הנשיא ואנס מתבטא בגלוי נגד המדינה הקטנה במזרח התיכון, וגם הנשיא טראמפ מכנה את בנימין נתניהו משוגע. היחסים בין ארצות הברית של אמריקה לבין מדינת ישראל הגיעו לשפל חדש - דווקא אחרי ה-7 באוקטובר והמלחמה באיראן.
(01:09) יחד עם שני בכירים לשעבר במועצה לביטחון לאומי, צ'אק פרייליך וערן עציון, נדבר על מערכת היחסים המיוחדת בין המדינות. נשאל האם זה בר תיקון או שאנחנו על סף איום קיומי על מדינת ישראל.
בהמשך (43:19) נדבר עם מתן גולן וירדן מיכאלי, שמביאים תחקיר נרחב הכולל צילומי לוויין ותיעודים מהשטח על המתנחלים שחוזרים לצפון הגדה, 20 שנה אחרי ההתנתקות. נדבר על האופן שבו ממשלת הימין מנסה למנוע כל אפשרות להסדר עתידי, והתפקיד של צה"ל בסיפור הזה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 23 Jun 2026 - 654 - "המודל החדש של אנתרופיק מאפשר להאקר פשוט לפרוץ לחברות ענק בקלות"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נדבר עם נדב כהן, פרופ' לבינה מלאכותית באונ' תל אביב, על פוליטיקה וטכנולוגיה ועל מה שזה אומר על עתיד האנושות.
הממשל האמריקאי אסר על הפצת מודל הבינה המלאכותית החדש של חברת אנתרופיק בטענה שהוא מסוכן מדי. ניסינו לברר מה זה בכלל אומר, איך זה מחזק את המודלים הסינים, או האם מדובר בהמשך המאבק בין אנתרופיק לבין הפנטגון על ניהול אמצעי לחימה בשדה הקרב.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 21 Jun 2026 - 653 - "בחקירה ראינו שנתניהו הוא מגדולי הדור של השקרנים. חסר כל בושה" | פרק 617
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(00:55) אחרי שנה וחצי, עדותו של בנימין נתניהו בתיקי האלפים מתקרבת לסיומה. יעל פרידסון ועורך "העין השביעית" שוקי טאוסיג ינתחו עד כמה עדות ראש הממשלה החזיקה מים, והאם היא בכלל תרמה לו מבחינה משפטית. נשוחח על הבחישות של נתניהו בכלי התקשורת שממשיכות ללוות אותנו, על היחסים המורכבים בין פוליטיקאים לעיתונאים, ומתי קשר מקצועי הופך להטיית סיקור פלילית והצעת שוחד.
בהמשך (44:48) נצלול לתופעה מפתיעה בעולם הקולנוע: אחרי עידן סרטי הקומיקס והשואו הראוותני, דווקא סרטי אימה בתקציב נמוך כובשים בשבועות האחרונים את המסכים. הבמאי והתסריטאי אהרון קשלס יסביר מה עומד מאחורי השינוי הזה, מה הוא אומר על עתידן של הפקות הענק ההוליוודיות, ולאן מועדות פניו של הקולנוע המסחרי.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 18 Jun 2026 - 652 - "באיראן ראו אתמול את נתניהו וחייכו. ישראל פספסה את כל ההזדמנויות שהיו לה" | פרק 616
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:26) ארצות הברית ואיראן הגיעו להסכם שמסיים את הלחימה, מצר הורמוז צפוי להיפתח כבר השבוע, וכעת הדיונים עוברים לסוגיית הגרעין והסרת הסנקציות. על רקע זה, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייצב אתמול מול המצלמות וניסה לשכנע את כולנו שהמלחמות עם איראן שיפרו את מצבנו. אנשיל פפר ינתח האם נתניהו שוב משקר, או שאולי מצבה של ישראל יכול להשתפר.
בהמשך (25:26) נשוחח עם עדן סולומון ויאיר פולדש על גל המעצרים חסר התקדים, במסגרתו הוגשו בחודשים האחרונים יותר מ-70 כתבי אישום נגד ישראלים שריגלו לטובת איראן. נדבר על הרקע של החשודים בריגול, האם הם באמת הזיקו לביטחון המדינה והאם בדרך הזו הצליחו האיראנים לפגוע בחוסן הלאומי של ישראל.
ולסיום (47:00) עברנו לסוגיה גיאופוליטית אחרת שמסעירה את העולם, לאחר שהממשל האמריקאי אסר על הפצת מודל הבינה המלאכותית החדש של חברת אנתרופיק בטענה שהוא מסוכן מדי. נדב כהן, פרופ' לבינה מלאכותית באונ' תל אביב, ינתח את השליטה האמריקאית בתחום ה-AI, יציג את התחרות מצד סין, ויסביר לאן הטכנולוגיה הזו עלולה להוביל אותנו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 16 Jun 2026 - 651 - הבעיה של השמאל – פודקאסט חדש מבית הארץ
הי, כאן ליאור קודנר. אני רוצה להציע לכם להקשיב לפודקאסט חדש מבית הארץ – "הבעיה של השמאל" – מגיש אותו אייל גיל ובכל יום שני הוא מדבר על המציאות עם שלושה שמאלנים, וביחד הם מנסים לנסח את דף המסרים של השמאל, ולהבין מה השמאל חושב על מה שקורה פה ומה יש לו להביא אל הוויכוח עם הימין.
מוזמנים להאזין לפרק של השבוע, ואם נהניתם והיה לכם מעניין, גם לעקוב אחרי הפודקאסט באתר הארץ, באפליקציית הפודקאסטים שלכם או לצפות בפרקים המלאים ביוטיוב.
האזנה נעימה!
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Mon, 15 Jun 2026 - 650 - "ככל שארה"ב נשענת על מאסק ואין לה חלופות, כך הוא מתחזק"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נהיה עם ד"ר דגנית פייקובסקי מהמחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית. בעקבות הפיכת אילון מאסק בסוף השבוע האחרון לטריליונר הראשון בהיסטוריה, ניתחנו את המרוץ המתחדש לחלל ואת הקרב האסטרטגי והכלכלי מול ג'ף בזוס. שוחחנו על טילים, פיצוצים, לוויינים, השאיפה להתיישבות במאדים והמון כסף ציבורי שמניע את התעשייה הפרטית.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 14 Jun 2026 - 649 - "זה לא סתם שצועקים בוז לדרעי. הוא מרמה את הציבור שלו" | פרק 613
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
אחרי המלחמה הקצרה שארגנה לנו השבוע, הקואליציה פנתה להמשך ההפיכה המשטרית. המחלקה לחקירות שוטרים הוכפפה ישירות לשר המשפטים לוין, והכנסת אישרה בקריאה טרומית את חוק יסוד לימוד תורה. ברקע, הפגנות החרדים יוצאות משליטה ומפגינים פושטים באלימות על ביתו של שופט עליון וביתם של בעלי תפקידים נוספים.
(01:20) הפעם ננסה להבין את השלכות החוק: האם הוא נועד רק כדי לאפשר לחרדים להשתמט מגיוס, והאם הסנקציות הכלכליות על החרדים באמת מסוגלות לדחוף אותם לשוק התעסוקה? יהיו פה נתי טוקר, אלי ביתאן, עיתונאי ופרשן פוליטי חרדי, ומיכל צ'רנוביצקי, חוקרת חינוך חרדי בקרן ברל כצנלסון.
בהמשך (42:20) אילון מאסק צפוי להפוך בימים הקרובים לטריליונר הראשון בהיסטוריה. זו הזדמנות לנתח את המרוץ המתחדש לחלל ואת הקרב הגדול מול ג'ף בזוס. ד"ר דגנית פייקובסקי, האוניברסיטה העברית, תדבר איתנו על טילים, פיצוצים, לוויינים, התיישבות במאדים והמון כסף ציבורי.
ולבסוף (1:16:55) המונדיאל יוצא לדרך. עוזי דן, רגע לפני שריקת הפתיחה, יסמן לנו את הפייבוריטית שלו לזכייה, אך נדבר בעיקר על הקפיטליזם האמריקאי שהורס את הכדורגל.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 11 Jun 2026 - 648 - "איראן בעמדת כוח. יש סיכוי סביר שיהיה הסכם בלי הבנות על גרעין ונישאר במצב מפחיד" | פרק 614
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר, פרק מיוחד בעקבות חידוש הלחימה בין ישראל לאיראן:
אחרי חודשיים של הפסקה, אמש התחדש הירי האיראני לעבר ישראל. הנשיא טראמפ ניסה, לפחות פומבית, להרגיע את המצב וקרא לאיפוק. הלימודים בבתי הספר בישראל בוטלו, צה"ל הגיב בהפצצות של מפעלים ומערכות הגנה באיראן, ואז האיראנים אמרו שזה נגמר.
בכל מקרה, נראה שישראל נמצאת במלכודת אסטרטגית – מול איראן וגם מול לבנון.
איתנו באולפן: הכתב והפרשן הצבאי שלנו עמוס הראל, וסימה שיין, ראש תוכנית איראן ב-INSS ולשעבר ראש חטיבת המחקר במוסד.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Mon, 08 Jun 2026 - 647 - "אנחנו צודקים בזה שאנחנו נלחמים בלבנון, אבל אנחנו לא ננצח שם. אז מה עושים?"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נהיה עם יוסף סידר. עם היוצר המוערך, שביים גם את "בופור", דיברנו על המקום שלבנון תפסה בתרבות, מדוע הסרט ההוא היה להיט ענק ואף מועמד לאוסקר, והאם שכחנו את הלקחים של מלחמת לבנון הראשונה.
דיברנו גם על הסיפור הישראלי ואיך אפשר לספר אותו אחרי המלחמה בעזה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 07 Jun 2026 - 646 - "צה"ל כבר שנתיים וחצי נלחם ולא עמד באף משימה. הוא הפך לצבא שלא משיג מטרות" | פרק 613
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:15) ארצות הברית החליטה, וישראל ולבנון הודיעו הבוקר על הפסקת אש, כשגם הפעם לא ברור כמה זמן זה יחזיק מעמד. יניב קובוביץ יספר כאן על חוסר האונים של הרמטכ"ל, על כך שלצה"ל אין באמת מטרות בלבנון ושאם לא יהיה שינוי דרמטי, החיילים ימשיכו להיהרג. טל שניידר, כתבת מדינית ופוליטית ב"זמן ישראל", תוסיף את הזווית האמריקאית לסיפור ואת הסיבה שדונלד טראמפ נכנס כל כך חזק בבנימין נתניהו.
(43:17)הבחירות מתקרבות, והממשלה מפזרת כספים לבייס. מירב ארלוזורוב תדבר איתנו על ריקון הקופה הציבורית בעזרת הטבות מס חדשות למתנחלים ועזרה במשכנתאות לחרדים, כשברקע ענף ההייטק שמניע את הכלכלה מתחיל לשדר אותות מצוקה.
(59:35)ולבסוף נהיה עם יוסף סידר. היוצר המוערך, שביים גם את "בופור", יהיה פה לשיחה על המקום שלבנון תפסה בתרבות ולמה הפחד מהבוץ הלבנוני נעלם. נדבר על הסיפור הישראלי ואיך אפשר לספר אותו אחרי המלחמה בעזה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 04 Jun 2026 - 645 - "איחוד בנט-לפיד חיזק את איזנקוט. הוא עוד יכול להפוך לראש ממשלה" | פרק 612
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:22) הפוליטיקה המקומית מורכבת מהרבה יצרים, הפיכה משטרית, מלחמות שלא נגמרות, קצת אידיאולוגיה - וגם מתמטיקה. למי ששכח את החלק האחרון, כדאי להאזין לשיחה המרכזית שלנו היום. דודי חסיד, סוקר ומנכ"ל מכון קנטאר, ופרופ' ערן הלפרין, חוקר ופסיכולוג פוליטי, ינתחו את המעבר בין הגושים שהסתיים לטובת מפלגות האופוזיציה, את הסנטימנט ברחוב הליכודי, את החיבור הלא מוצלח של בנט ולפיד, וגם את הזינוק של איזנקוט שבהחלט יכול להפוך אותו לראש ממשלה.
(40:55) אחרי שאיבד עניין באיראן, נראה שדונלד טראמפ מתכנן להשתלט על קובה. המבצע המוצלח בוונצואלה נתן תיאבון, וגם השמרנים מעדיפים מלחמות שקרובות לבית - בטח אם קל לנצח בהן. עם ד"ר אלי קוק מאוניברסיטת חיפה נדבר על מורשת פידל וראול קסטרו, המצב הכלכלי בקובה, סיגרים, סוכר וקולוניאליזם.
ולבסוף (1:04:02)שיחה על פלישה והכחדה. נדבר על הים שלנו, שבו יותר ויותר מינים מגיעים מאזורים אחרים ודוחקים את האוכלוסייה המקומית. פרופ' תמר גיא חיים מהמכון הלאומי לחקר ימים ואגמים לישראל, שגם תרצה השבוע על הנושא במסגרת פסטיבל ירוק של המכון, תדבר איתנו על זרמי הים, משבר האקלים והפיכתה של ישראל לאזור כמעט טרופי.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 02 Jun 2026 - 644 - "להכיר בן זוג בבר זה מפחיד - להתחתן עם בינה מלאכותית זה נעים"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם נדבר על סקס וטכנולוגיה. גדעון לב ושלי ורוד, פסיכו-סקסולוגית ודוקטורנטית חוקרת מיניות, היו פה לשיחה על פורנו, דייטים, והקשר בין הפודקאסט הזה לבעיית המיניות של המין האנושי.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 31 May 2026 - 643 - "ניצחון מוחלט? אנחנו במשבר הביטחוני הכי גדול בתולדות המדינה מאז 1948" | פרק 611
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
עמוס הראל היה באולפן שלנו עשרות פעמים מאז פלישת חמאס לישראל בשבעה באוקטובר 2023. דיברנו איתו לאורך השנתיים וחצי האחרונות על הכשל המודיעיני והצבאי, ליווינו את החזרת החטופים - החיים והמתים, סיקרנו גם את המלחמות אליהן יצאה ישראל - קודם בעזה, ואז בלבנון ובאיראן.
כעת הוא מוציא ספר חדש "6:29" שמו, שמתפרסם בהוצאת כנרת. את הפרק של היום חילקנו לשני החלקים. בחלק הראשון נסקור עם הראל את מה שידוע היום על פלישת חמאס ומה שקדם לה.
(36:25)לאחר מכן יצטרף אלינו פרופסור אורי בר יוסף לשיחה על השינוי שחל בתפיסת הביטחון של ישראל - המעבר לחשיבה התקפית וטקטית והיעדר חשיבה אסטרטגית.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 28 May 2026 - 642 - "מבחינת איראן המלחמה היא ניצחון יוצא דופן. מבחינת ישראל זו קריסה של כל הקונספציה" | פרק 610
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:18) הפרטים הסופיים עדיין אינם ברורים, אך במערכת הביטחון הישראלית לא מרוצים מההסדר המסתמן מול איראן. בעוד עתיד האורניום נותר לוט בערפל, ברור כי איש לא ייגע במערך הטילים, וכי האיראנים צפויים לקבל תשלום בעבור מעבר ספינות במצר הורמוז לצד הקלות בסנקציות. נשאל את דני סיטרינוביץ, חוקר בכיר בתוכנית איראן והציר השיעי במכון למחקרי הבטחון לאומי, אם מדובר בניצחון מוחלט של האיראנים, מה גרם לדונלד טראמפ להתקפל והאם עוד נותרה תקווה לנפילת המשטר בטהראן.
בהמשך (25:59) נארח את עמרי אסנהיים בעקבות התקדים המשפטי שנקבע על שמו בבית המשפט העליון. מדובר כמובן על הפגישה הלילית בין אלי פלדשטיין לצחי ברוורמן ועל הראיון שחשף אותה. היום החליטה הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד ברוורמן בכפוף לשימוע. נדון עם אסנהיים על יחסי עיתונאים ומקורות ועל הניסיונות המכוונים של הממשלה לפגוע בכלי התקשורת.
לבסוף (39:03) נעסוק בקואליציה הדוהרת עם ההפיכה המשטרית, הפעם באמצעות חוקים שמטרתם להחליש את גופי התקשורת. חברת הכנסת שלי טל מירון מיש עתיד (ביחד) בילתה בחודשים האחרונים מאות שעות בדיונים שמטרתם לחסל עוד שומר סף, ונשמע ממנה מהן הכוונות האמיתיות של בנימין נתניהו, שלמה קרעי וגלית דיסטל.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 26 May 2026 - 641 - כיצד הפכה אבקת המרק לעוד זירה במאבק העדתי-פוליטי?
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
לרגל חג השבועות אנחנו מביאים לקט של שלוש שיחות מהחודשים האחרונים שזכו לפחות חשיפה בגלל החדשות הבוערות והמצב הביטחוני.
(00:21) את השיחה הראשונה ניהלנו עם סיומו של אחד המשפטים הארוכים בתולדות המדינה. לאחר עשור של דיונים, עורך הדין ואיש התקשורת רונאל פישר נדון לעבודות שירות בלבד, בעוד חבר הכנסת משה סעדה מהליכוד, לשעבר בכיר במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), הסתבך בשקרים ובהטעיית השופט והפרקליטות. בעיקר נדמה כי צדק לא נעשה כאן. יחד עם יעל פרידסון ואיתי רום ניתחנו את ההליך שהשתבש ובדקנו כיצד הוא צפוי להשפיע על התיק המתנהל נגד בנימין נתניהו.
(29:55) עד לאחרונה נחשבה אבקת המרק לשריד מהעבר, תקופה שבה המטבח הישראלי היה דל ועני יותר, אך כעת היא הפכה לחלק ממאבק זהויות ולסמל של מזרחים וימנים. כיצד כל זה קשור לפירמידת המזון החדשה בארצות הברית ולטרנדים המעצבנים של השמאל? שאלנו את איתן לשם ואת חוקרת התרבות והאוכל מיכל לויט.
(47:13) אחרי האוכל הגיע הזמן לנמנם. יחד עם פרופ' ריבי טאומן, מנהלת המכון לרפואת שינה במרכז הרפואי איכילוב, סקרנו שורת מחקרים חדשים שממליצים ללכת לישון ולקום בשעות קבועות, ובדקנו כיצד שינה בריאה משפיעה באופן ישיר על איכות החיים שלנו ומאריכה אותם.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 19 May 2026 - 640 - "בלי פעולה מאוד מסוכנת באיראן לא יושג כלום. כרגע המלחמה היא כישלון" | פרק 609
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(38:41) הבינה המלאכותית מסומנת כבר כמהפכה הטכנולוגית הגדולה ביותר בדורות האחרונים, יותר מהאינטרנט, יותר מהסלולר ואולי אף יותר מהחשמל. בעוד הבורסות עולות ומודלים חדשים יוצאים מדי שבוע, האנושות דוהרת לעבר עתיד לא ברור ואפילו מסוכן. גיא רולניק יצטרף אלינו לשיחה על ההליך המשפטי המרתק בין אילון מאסק לסם אלטמן, שניים מהשמות המוכרים ביותר סביב מהפכת הבינה המלאכותית. נדבר על הטכנולוגיה שהייתה אמורה לפעול כמוסד ללא מטרות רווח והפכה לחברה ששווה מאות מיליארדים, על חברי הדירקטוריון שאיתם הביא מאסק ילדים בחשאי, ועל השאלה המטלטלת האם צ'אט ג'יפיטי או דומיו מסוגלים למחוק את המין האנושי.
עוד קודם לכן (01:25)נהיה באיראן. יחד עם ד"ר רז צימט, מנהל תוכנית איראן והציר השיעי במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), ננסה להבין מה בדיוק השיגה ישראל במלחמה האחרונה, מדוע האיראנים מסרבים לקבל את ההצעות של דונלד טראמפ ומהו הצעד שיכול לגרום להם לוותר על תוכנית הגרעין ועל מערך הטילים.
ולבסוף (1:01:16) נבחן האם האירוויזיון האחרון סימן שינוי כיוון עמוק ביחס לישראל בעולם או שמא מדובר במקרה ייחודי בלבד. נעמה ריבה תדווח לנו מהביאנלה לאמנות בוונציה ואיתמר קציר יביא את הקולות של הקומיקאים האמריקאים שיוצאים בימים אלה בגלוי נגד ישראל.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 19 May 2026 - 639 - "בפעם הראשונה במלחמה אני יכול להגיד שרוסיה בבעיה קשה. גם חייו של פוטין על הכף"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם אנחנו נדבר על רוסיה, שם ולדימיר פוטין מצא את עצמו בשבת בסיטואציה משונה כאשר הטנקים נעדרו מהמצעד הצבאי בכיכר האדומה, מחשש לתקיפה אוקראינית. בקרוב תהפוך המלחמה בין המדינות לארוכה יותר ממלחמת העולם השנייה ונראה שלמרות תהליכי התפוררות משמעותיים פוטין לא חותך הפסדים. יחד עם דוד ברון, פרשן לענייני אוקראינה ורוסיה (ישראל היום), נדבר על צבא הרובוטים של אוקראינה, על התעוזה של זלנסקי ועל האיום המפורש על המשך שלטון פוטין או אפילו על חייו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 17 May 2026 - 638 - "נתניהו יודע שלא ינצח בבחירות האלה. עכשיו הוא רק צריך לתקוע את הצד השני" | פרק 608
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(1:10)ראשי סיעות הקואליציה הגישו אתמול הצעת חוק לפיזור הכנסת. המהלך הזה אמנם לא צפוי לקרות בימים הקרובים אך ישראל כבר נמצאת בדרכה לבחירות, כאשר גם סביב התאריך המסתמן בחודש ספטמבר צפוי להתנהל מאבק. יחד עם מיכאל האוזר טוב ונעה שפיגל ננתח את ההחלטה של החרדים לפרק את הממשלה, את האפשרויות שנותרו לבנימין נתניהו, את הקמפיין של נפתלי בנט ואת ההתחזקות של גדי איזנקוט בסקרים.
(32:10)בהמשך השיחה נעסוק במלחמה עם איראן שהובילה לתהליכים דרמטיים ביחסן של מדינות המפרץ אל הרפובליקה האסלאמית. בימים האחרונים נודע שאיחוד האמירויות וסעודיה תקפו באיראן, שמערכות הגנה ישראליות הוצבו במפרץ ושאפילו קטאר מחריפה את הטון נגד טהרן. יחד עם יואל גוז'נסקי, ראש זירת המפרץ ב-INSS ולשעבר במל"ל, נברר מהי המשמעות של הצעדים הללו ומדוע חוסר ההחלטיות של דונלד טראמפ מחזק דווקא את היחסים של המדינות הללו עם איראן.
(1:00:07)ולבסוף נדבר על סקס וטכנולוגיה. גדעון לב ושלי ורוד, פסיכו-סקסולוגית ודוקטורנטית חוקרת מיניות, יהיו פה לשיחה על פורנו, דייטים, והקשר בין הפודקאסט הזה לבעיית המיניות של המין האנושי.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 14 May 2026 - 637 - "יש הרבה דיונים כרגע בחצרות הרבנים על ניקוי אורוות וסיום הברית עם נתניהו" | פרק 607
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:25) המפלגות החרדיות זוכות לפי הסקרים האחרונים לנתון שבין 15 ל-17 מנדטים. היום ננסה להבין מי מצביע להן ועד כמה מספר המצביעים עולה מדי מערכת בחירות. אהרן רבינוביץ ינתח איתנו את הפוליטיקה החרדית שעשויה, בסבירות גבוהה, להכריע מי יהיה ראש הממשלה הבא. עם אודי ניסן, לשעבר הממונה על התקציבים במשרד האוצר, ועם ד"ר הלה אקסלרד, מנהלת המרכז למדיניות כלכלית של החברה החרדית במכון אהרן מאוניברסיטת רייכמן, נצלול לתוך מערכת הרווחה הישראלית שמעודדת את אורח החיים החרדי. לפי חישובים כלכליים החברה החרדית משלמת פחות מיסים ואינה משתלבת באופן מלא בשוק התעסוקה, אך חיה ברמה שמזכירה את מעמד הביניים.
בהמשך השיחה (37:17) נדבר על רוסיה, שם ולדימיר פוטין מצא את עצמו בשבת בסיטואציה משונה כאשר הטנקים נעדרו מהמצעד הצבאי בכיכר האדומה, מחשש לתקיפה אוקראינית. בקרוב תהפוך המלחמה בין המדינות לארוכה יותר ממלחמת העולם השנייה ונראה שלמרות תהליכי התפוררות משמעותיים פוטין לא חותך הפסדים. יחד עם דוד ברון, פרשן לענייני אוקראינה ורוסיה (ישראל היום), נדבר על צבא הרובוטים של אוקראינה, על התעוזה של זלנסקי ועל האיום המפורש על המשך שלטון פוטין או אפילו על חייו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 12 May 2026 - 636 - למה טראמפ והאפיפיור נאבקים דווקא עכשיו ומה הקשר ליהודים, ai ופרוגרסיביות
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
הפעם אנחנו עם מלחמה חדשה שפתח דונלד טראמפ והפעם מול העולם הנוצרי. לאחר שהפיץ תמונות AI של עצמו בדמותו של ישו ותקף את האפיפיור ליאו הארבעה עשר, מנסים השניים להרגיע את האווירה. פרופ' כרמה בן יוחנן, מהחוג למדע הדתות באוניברסיטה העברית בירושלים, תסקור את מערכת היחסים המורכבת הזו ותסביר מדוע עתידה של הכנסייה נמצא דווקא באפריקה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 10 May 2026 - 635 - "אם הסיפור הזה לא היה נחשף בהארץ, רומן גופמן היה מוצא עוד נער להפעיל" | פרק 606
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(25:20) רומן גופמן ממתין להכרעת בג"ץ באשר למינויו לתפקיד ראש המוסד. מה שעשוי למנוע את המינוי הוא הפרשה אשר בליבה נמצא אורי אלמקייס, שהופעל על ידי גופמן כנער בן שבע עשרה במבצע השפעה בינלאומי. בהמשך עבר אלמקייס עינויים קשים במרתפי השב"כ ושהה מעצר ממושך. היום, כשהוא כבר 21, אלמקייס יגיע לאולפן כדי לספר מדוע אסור למנות את גופמן. לשיחה יצטרף מיכאל האוזר טוב שחשף את הפרשה.
עוד קודם לכן (01:15) יהיה פה עמוס הראל כדי לנסות להבין מהן המטרות האמיתיות של דונלד טראמפ ועד כמה קרוב הסכם עם איראן. ננתח גם את הפעולות של בנימין נתניהו שנועדו לסכל את האפשרות שהמלחמה הזו תגיע לסיומה בקרוב.
ולבסוף (58:40)נעסוק במלחמה החדשה שפתח טראמפ והפעם מול העולם הנוצרי. לאחר שהפיץ תמונות AI של עצמו בדמותו של ישו ותקף את האפיפיור ליאו הארבעה עשר, מנסים השניים להרגיע את האווירה. פרופ' כרמה בן יוחנן, החוג למדע הדתות באוניברסיטה העברית בירושלים, תסקור את מערכת היחסים המורכבת הזו ותסביר מדוע עתידה של הכנסייה נמצא דווקא באפריקה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 07 May 2026 - 634 - "זה לא מסתדר אחרת. המלחמה באיראן כנראה תתחדש, אבל זה לא ישיג כלום" | פרק 605
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
"דריכות" - כך מגדירים את זה בכותרות העיתונים. במילים ברורות יותר, לא ברור אם המלחמה של ארצות הברית וישראל מול איראן תתחדש בשעות, בימים או בשבועות הקרובים, וקשה עוד יותר לחזות כיצד היא תיראה.
(00:55)נתנאל שלומוביץ ינסה להיכנס לראשו של דונלד טראמפ שמחמם את הגזרה ועם גילי כהן, כתבת מדינית בכאן 11, ננתח את מידת שיתוף הפעולה בין ישראל לאמריקה ואת הרצון לחזור ללחימה עצימה.
(32:35) בהמשך נדבר על מתקפת הרחפנים של חיזבאללה. ד"ר לירן ענתבי, סמנכ"לית אסטרטגיה ומדיניות AI בחברת שיפטרס וחוקרת בכירה בסדנת יובל נאמן, אוניברסיטת תל אביב, תנתח את היכולות של הארגון ותסביר מה זולג לאזורנו ממלחמת רוסיה ואוקראינה וכיצד ניתן להתגונן מהאיום הזה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 05 May 2026 - 633 - "הישראלים כבר לא מוכנים לעבוד קשה וישראל הופכת לדובאי"
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
השינוי הדרמטי בשוק העבודה הישראלי סביב העסקת עובדים זרים. הם מובאים לכאן ממדינות רחוקות כדי לבנות בתים, אך גם כדי לאייש את הקופות בסופר. רן שמעוני ואוריאל שכטר יסבירו כיצד הפכנו לדובאי.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 03 May 2026 - 632 - "זה שיא השפל של לוחם. הביזה שמתרחשת בלבנון היא באמת חריגה" | פרק 604
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:10) מדי יום מדווח צה"ל על הרוגים ופצועים בקרבות בצפון. עם יניב קובוביץ ננסה להבין מה ישראל מנסה להשיג שם, איך נראית הלחימה בשטח וכיצד מזהים בזמן אמת רחפני נפץ. נשאל מה עושה הרמטכ"ל מול תופעות הביזה בדרום לבנון, ונעסוק בשאלה על מהות המלחמות והשפעתן על החברה הישראלית - אלו שבצה"ל ביקשו להשתיק.
(36:17) מחירי הנפט זינקו בימים האחרונים ל-120 דולר לחבית, כמעט פי שניים ממחירם לפני המלחמה. ערן אפרת, יזם בתחום האנרגיה, ינתח את יעילות המצור האמריקאי, יסביר מה עושים עם תפוקה עודפת שאי אפשר לייצא או לאחסן, ויפרט את משמעות המשבר על מחירי הדלק והטיסות של כולנו.
(1:01:05) ולבסוף, השינוי הדרמטי בשוק העבודה הישראלי סביב העסקת עובדים זרים. הם מובאים לכאן ממדינות רחוקות כדי לבנות בתים, אך גם כדי לאייש את הקופות בסופר. רן שמעוני ואוריאל שכטר יסבירו כיצד הפכנו לדובאי.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 30 Apr 2026 - 631 - "משפחת נתניהו היא נצלנית וקמצנית, אני שילמתי עליהם כדי למנוע מבוכה" | פרק 603
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:12) המפץ הגדול בפוליטיקה הישראלית הגדירו את זה הפרשנים, אבל בינתיים החיבור בין לפיד לבנט לא מגדיל את הגוש של מתנגדי נתניהו. עם רוית הכט ננתח את הסיבות לאיחוד ואת ההשלכות שלו. נשאל מדוע השניים מיהרו לפסול את המפלגות הערביות, מה קורה עם גדי אייזנקוט ומה עוד צפוי להשתנות בזירה עד הבחירות.
(26:35)אחר כך נדבר על מצבו הבריאותי של ראש הממשלה ועל הגינונים של בנימין ושרה נתניהו. אורי משגב ידבר על תביעת הדיבה שחטף מהמשפחה. עדנה חלבני ליוותה אותם מקרוב - נשאל אותה מה תמיד היה שם ומה השתנה.
(1:06:54) ולבסוף. האם החיים והמוות שלנו נקבעים מראש בקוד הגנטי. מדענים מנסים לענות על השאלה הזו הרבה מאוד שנים. מחקר ישראלי חדש קובע שחשוב לאכול, לישון, להתעמל, לא להיכנס ללחץ ועוד המון דברים שמשפיעים על איכות החיים - אבל זה משפיע רק במידה מועטה על תוחלת החיים שלנו. פרופ' אורי אלון, ראש מרכז סגול לאריכות ימים, מכון ויצמן למדע, שהוביל את המחקר יפרט.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 28 Apr 2026 - 630 - "נתניהו הגיע לעזה, ללבנון ולסוריה והשב"כ אישר. אז למה לא לבית המשפט?"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
חצי שנה לאחר מינויו של דוד זיני לראש שב"כ, מצטברות עדויות על שינוי קיצוני שמתחולל בשירות החשאי. בנימין נתניהו קיבל אישור שלא להעיד במשפטו, תמונות של הר הבית הופיעו על מחשבי העובדים ורעייתו של ראש השירות כתבה איגרת רשמית לנשות העובדים שמתאפיינת בטון משיחי.
בשבוע שעבר אירחנו את בכיר השב"כ לשעבר, עדי עין דר, לשיחה על התהליכים שעובר השירות ועל השאלה עד כמה הם צריכים להדאיג כל אחד מאיתנו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 26 Apr 2026 - 629 - "לקחו את השיר שלי והפכו אותו לקיטש לאומני כדי לסמם את הציבור ולהחדיר לו מסרים" | פרק 602
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
טקסי יום הזיכרון והעצמאות הביאו לשיא את השבר שעוברת החברה הישראלית והדגישו את ההפיכה המשטרית שמחוללת הממשלה. בטקס המשואות, הרמטכ"ל, מפקד חיל האוויר וראש המוסד נשלחו לשבת בצד בעוד במרכז יציע הכבוד ישבו דמויות מופת כמו משה מירון שיזם את קמפיין "שמאלנים בוגדים", ופעילים נוספים שקראו "ביבי ביבי" במהלך הטקס הכי ממלכתי במדינת ישראל.
נעה שפיגל ויסמין לוי יהיו כאן (01:13) לשיחה על ישראל כצפון קוריאה. אמיר בן דוד, שכתב את השיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שבו נעשה שימוש בטקס המרכזי, יספר איך הופכים שיר אהבה פשוט להמנון לאומני.
בהמשך (41:25) נהיה עם בכיר שב"כ לשעבר עדי עין דר על התהליכים שעוברים על השירות החשאי. הוא מבקר את ההחלטות של דוד זיני שאישר לראש הממשלה לא להעיד במשפטו, התמיכה הפתאומית בחוק עונש מוות למחבלים וגם את האיגרת המשיחית ששלחה אשתו של זיני. נשאל אותו אם גם השב"כ נפל, ואיך אפשר למנוע את ההידרדרות.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 23 Apr 2026 - 628 - "שרה בקבינט שאלה מתי מצביעים על הפסקת האש והסבירו לה שזו לא החלטה של ישראל" | פרק 601
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר, הפעם ביום ראשון בגלל יום העצמאות:
באיראן ובלבנון יש כרגע הפסקת אש, אך עדיין לא ברור לאן ממשיכים מכאן. יחד עם עמוס הראל ננסה להבין מה עומד מאחורי הביטחון המופרז של האיראנים, מה ניתן להשיג במשא ומתן בין הצדדים, והאם דונלד טראמפ, שכתבה נוספת שהתפרסמה היום חשפה שוב עד כמה הוא אדם לא יציב, בלשון המעטה, עלול לשבור פתאום את הכלים.
דיברנו גם על דברי הרהב שנשמעו בתחילת הלחימה מול איראן ולבנון, ואיפה הם עומדים מול המציאות, על חמאס שעדיין מוסיף להתקיים בעזה, ועל הטענה כי ישראל כבר אינה מדינה ריבונית בכל הנוגע למדיניות חוץ וביטחון שלה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 19 Apr 2026 - 627 - "נתניהו ואורבן דומים ולכן בנט צריך ללמוד איך מגיאר עבד וניצח בהונגריה" | פרק 600
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:34) ההפיכה המשטרית והמשבר החוקתי הגיעו השבוע לשיא נוסף בדיון בבג"ץ על סיום כהונת השר איתמר בן גביר, שהורשע בעבר בתמיכה בארגון טרור, וכעת מעורב עמוקות במינויים במשטרה ובקביעת מידת הפעלת הכוח בשטח. יחד עם ד"ר מאיה שיאון צדקיהו, מנהלת תכנית יחסי ישראל-אירופה במכון מיתווים ומרצה בפורום אירופה באוני' העברית, ופרופ' יניב רוזנאי, סגן דיקן בית ספר הארי רדזינר למשפטים באוני' רייכמן, נשוחח על המצב בישראל ועל המתרחש בהונגריה, שם ויקטור אורבן' שנחשב לאבי הפופוליזם המודרני שמרסק את הדמוקרטיה הליברלית' הפסיד השבוע בבחירות. ננסה להבין איך נראה "ניקוי האורוות" בהונגריה, ומה יכולים נפתלי בנט או מנסור עבאס ללמוד מכך.
(36:06) נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז כי מנהיגי ישראל ולבנון צפויים לשוחח לראשונה מזה עשורים, על רקע המשא ומתן בין המדינות שנפתח בוושינגטון. יחד עם איתמר רבינוביץ', פרופ' אמריטוס באוני' תל אביב, שעמד בראש צוות המשא ומתן לשיחות עם סוריה, ננסה להבין כיצד מנהלים תהליך כזה, מהן נקודות התורפה והאם ממשלת נתניהו בכלל מעוניינת בהישגים דיפלומטיים הכרוכים בפיוס.
לבסוף(1:02:18), אופיר חובב תציג תופעה תרבותית שצוברת תאוצה בעולם ובישראל: "לוקסמקסינג" (Looksmaxxing). מה גורם לגברים צעירים לרסק את עצמות הלחיים שלהם בפטיש, להזריק הורמונים ולבצע ניתוחי הגבהה, ואיך כל זה קשור לגזענות, קפיטליזם וטכנולוגיה?
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 16 Apr 2026 - 626 - "מבחינת המערב לא ניתן חוקית לנצח במלחמה. לכן היה צריך מטורף כמו טראמפ" | פרק 599
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
לפחות 15 ספינות מלחמה אמריקאיות חוסמות בשעות האחרונות את מצר הורמוז. המלחמה האינטנסיבית בין ישראל וארצות הברית לבין איראן אמנם לא התחדשה, אך לא ברור אם הפסקת האש תצליח להחזיק מעמד לאורך זמן.
(30:34) יחד עם אלוף בן ופרופ' דני אורבך, היסטוריון צבאי מהחוגים להיסטוריה ולימודי אסיה באוניברסיטה העברית, ננתח את המערכה האחרונה במזרח התיכון. נשאל האם ישראל תוכל להחזיק מעמד תחת איום הטילים והשבתת המשק לאורך חודשים ואף שנים, איך אפשר בכלל לסיים מלחמות כיום, ועד כמה הדמוקרטיות המערביות מוכנות להקרבה הנדרשת לצורך הכרעה.
עוד קודם לכן(01:00), נהיה בלבנון. בעוד צה"ל מוסיף לדווח מדי יום על נפגעים ישראלים והלחימה בשטח נמשכת, היום אמורות להתחיל שיחות שלום בין הצדדים. האתגרים אמנם גדולים, אך אורנה מזרחי, חוקרת בכירה במכון למחקרי ביטחון לאומי וסגנית ראש המל"ל לשעבר, נשמעת אופטימית.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 14 Apr 2026 - 625 - "אין ספק שמערכת החינוך בישראל היא המערכת הכי יקרה והכי גרועה שיש"
פודקאסט השבוע עם ליאור קודנר:
את השיחה הבאה תכננו לשדר שוב ב-1 במרץ. המלחמה בין ישראל, ארצות הברית ואיראן גרמה לנו לעבור לסדר יום אחר - ומערכת החינוך עברה שוב לזום.
למרות שהתקציבים רק הולכים ותופחים, גם בימים רגילים מערכת החינוך כאן לא מוצלחת במיוחד. שיעורים מתבטלים, מורים מתפטרים, טכנולוגיה משתנה והורים חסרי אונים. ואחרי כל זה לא בטוח שהתלמידים בכלל לומדים משהו בעל ערך.
דווקא עם סיום המלחמה והחזרה לשגרה - בחרנו לשדר שוב את השיחה הזו עם ליאור דטל ולינוי בר גפן שבה ניסינו להבין מה נשבר במערכת החינוך והאם זה בר תיקון. אולי הפתרון למצב העגום הוא בכלל בינה מלאכותית, שאלנו את ד"ר ישי מור, מנהל התוכנית לבינה מלאכותית בבית ברל, ומי שהיה אחראי על היערכות משרד החינוך לעולם הבינה המלאכותית ופרש משם עם המון ביקורת על המערכת.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 12 Apr 2026 - 624 - "על הסכם הגרעין עבדו מאות מומחים במשך שנתיים. עכשיו יש שלושה אנשים חסרי הבנה" | פרק 598
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
אחרי 39 ימים של מלחמה, איראן, ארצות הברית וישראל הגיעו להפסקת אש. זה עדיין שברירי, הלחימה בלבנון נמשכת, ארצות הברית ממשיכה לאיים ואספקת הנפט עוד לא חזרה במלואה - אבל זה מחזיק.
טראמפ מיהר להכריז על ניצחון, כמעט מוחלט. נתניהו דיבר על כך שישראל חזקה מאי פעם, והאיראנים מציגים תמונה שונה לחלוטין.
(00:52)את עמוס הראל שאלנו מי צודק ומה השגנו במלחמה הזו, והאם צריך כבר להיערך לסבב הבא?
(34:53)עם פרופ' מאיר ליטבק, ראש מרכז אליאנס ללימודים איראניים באוניברסיטת תל אביב, ננסה להבין מי שולט כרגע באיראן והאם טהראן דוהרת לגרעין. פרופ' יעל שטרנהל, ראש התכנית ללימודים אמריקאיים באוניברסיטת תל אביב, תנתח מה יהיו ההשלכות על דונלד טראמפ.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 09 Apr 2026 - 623 - "השוטרים מצביעים בן גביר. כשיש הפגנה נגד המלחמה לא צריך לדרבן אותם" | פרק 597
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
נעשה הפעם הפוגה מהמלחמות באיראן ובלבנון, ונתמקד בהפיכה המשטרית שדוהרת בישראל ואולי נבלמת בהונגריה.
(00:50) ג'וש בריינר יספר על הפגיעה במשטרה דרך פיזור ההפגנות והקמת המדור החדש שעלול לפגוע בחופש הביטוי, ועל שופטי בית המשפט העליון שמתקשים להדיח את איתמר בן גביר מתפקידו.
(32:15) לאחר מכן נהיה עם ד"ר הדס אהרן, עמיתה במכון מולד ובמכון לחקר מדיניות חוץ בוושינגטון, שתדווח לקראת הבחירות שיתקיימו בהונגריה בשבוע הבא, שם לפי הסקרים צפוי מהפך, ותנתח איך המנגנון שבנה אורבן מאפשר בכלל לערער עליו ומה הסיכוי לשובה של הדמוקרטיה הליברלית.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 05 Apr 2026 - 622 - "השמדנו משגרים? זה משאית שאחרי שלושה ימים במסגרייה חוזרת לירות" | פרק 596
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:10)צה"ל מרחיב את הפעילות בלבנון, וכמעט מדי יום מדווח על הרוגים או נפגעים בפעילות מבצעית או בעורף הישראלי. הממשלה מאיימת להקים מחדש אזור ביטחון בתוך שטח לבנון ולהרוס את הכפרים הסמוכים לגדר. יניב קובוביץ יגיד כאן שמלחמה זה לא קטטה, והרמטכ"ל צריך להציב גבולות ולהסביר לציבור את מטרות המלחמות שלא נגמרות כאן ולתכנן לסיים אותן.
בהמשך(34:14) - האם הנשיא טראמפ יסיים את המלחמה באיראן בקרוב. לפי הדיווחים הוא מיצה את האירוע, ואפילו מוכן להשאיר לאיראנים את השליטה במיצרי הורמוז. דיווחים אחרים מדברים דווקא על פעילות קרקעית אמריקאית קרבה. עם סימה שיין, חוקרת בכירה בINSS ולשעבר ראש חטיבת המחקר במוסד, ננתח את ההנהגה האיראנית שנותרה - האם הם אכן ספגו מכה קשה ועם מי אפשר בכלל לסגור עסקה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 31 Mar 2026 - 621 - יאיר גולן: "נתניהו הפך את ישראל לחברה בציר הרדיקלי שמערער את היציבות באזור" | פרק 595
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר, פרק מיוחד בעקבות המלחמה:
האורח שלנו בפרק הזה הוא יו"ר מפלגת הדמוקרטים, יאיר גולן. נדבר איתו על המלחמה מול איראן, שאותה הוא מגדיר כמלחמה ללא מטרות ברורות המנוהלת רק לטובתו האישית של נתניהו. לטענתו, בשל העובדה שהמערכות בישראל הוחלשו במשך שנים על ידי הממשלה, לגורמי המקצוע לא הייתה דרך לבלום את מהלכי ראש הממשלה והתוצאות בהתאם. ישראל, לדבריו, חייבת לחתור לסיום המערכה ולהשגת הסכם עם האיראנים.
בהמשך נדבר על המצב בלבנון, על השתוללות טרור המתנחלים בגדה ועל מה שהוא מגדיר כהצטרפות ישראל לציר המדינות הרדיקליות שמערערות את יציבות האזור.
נשוחח גם על פוליטיקה, על הבחירות המתקרבות ועל מאבק השליטה בתוך האופוזיציה, שלפחות לפי יאיר לפיד, מבטיח כרגע את ניצחונו של נתניהו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 29 Mar 2026 - 620 - אליזבט צורקוב: "במשמרות המהפכה דרשו שאשקר. הם חיים בתוך קונספירציות" | פרק 594
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(34:10) אליזבט צורקוב הייתה שנתיים וחצי בשבי מיליציה פרו איראנית בעיראק, פגשה לפחות נציג אחד של משמרות המהפכה ולמדה לא מעט איך הם חושבים ופועלים. השבוע היינו אצלה בבית ברמת גן לשיחה על שיטות הפעולה של איראן, על הצורך שלהם בפייק ניוז וגם על הפחד המוחשי של העולם הערבי מתהליכי ההקצנה שעוברת ישראל, שמחזקים את ציר ההתנגדות. יחד איתה נדבר גם על הסיכוי הנמוך לנצח במלחמה ועל התוצאות העגומות שעלולות להגיע אחריה.
(01:18)עוד קודם לכן, נדבר עם עמוס הראל על הרצון הברור של טראמפ לסיים את המלחמה. נשיא ארצות הברית מדבר על משא ומתן עם האיראנים, בעוד הם טוענים שהוא מדבר עם עצמו. נשאל אותו גם על התגברות ירי הטילים לעבר ישראל, המשך התקיפות באיראן והתרחבות הפעולה בלבנון.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 26 Mar 2026 - 619 - "ההימור שלקחנו על בסיס ההנחה שהמשטר האיראני יפול הוא פשוט מטורף" | פרק 593
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:17)אחרי עוד לילה ללא שינה, ננסה להבין לאן ממשיכים מכאן. האם החל משא ומתן בין איראן לארצות הברית, ומה יכולים הצדדים לסכם במשא ומתן כזה. דני סיטרינוביץ, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי ולשעבר ראש ענף איראן בחטיבת המחקר של אמ"ן, ינתח איתנו את הדרישות של טהראן לפיצויים והבטחה שלא תהיה תקיפה נוספת נגדם. נדבר גם על המצב הכלכלי באיראן שדווקא השתפר, על ראש המוסד שנזרק מתחת לגלגלי האוטובוס אחרי שהבטיח שמשטר האייטולות צפוי להתמוטט והאפשרות להחרפת המלחמה.
אחר כך(40:48)יהיה פה אורי משגב. איתו נדבר על בנימין נתניהו. אין ספק שנתניהו הוא הקטליזטור המרכזי במלחמה שמטלטלת את העולם. בינתיים זה לא מתבטא בסקרים, וזה מתסכל את המשפחה. שרה נשלחה פתאום לאמריקה, יאיר מחזק את ויקטור אורבן בהונגריה, ומשאבים רבים מופנים בזמן שישראל מופגזת לביטול המשפט ולהפיכה המשטרית - שהתקדמה הלילה עם חוק בתי הדין הרבניים.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 24 Mar 2026 - 618 - "כבר עכשיו מחשיכים קניונים. אנחנו רק בהתחלה של מלחמה שהיא גזר דין מוות לעתיד המזה"ת" | פרק 592
פודקאסט השבוע עם ליאור קודנר, פרק מיוחד לאור המלחמה:
אחרי סוף שבוע עם עשרות נפגעים בעורף הישראלי, וכשהמהלומות נמשכות בכל החזיתות, הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ איים להפציץ את תשתיות האנרגיה של איראן אם מצרי הורמוז לא ייפתחו עד יום שלישי. בינתיים מלחמת האנרגיה גוררת עוד מדינות אל מעגל המלחמה ולא ברור לאן הולכים מכאן הצדדים.
עם קסניה סבטלובה, מנכ"לית עמותת ROPES לשיתוף פעולה אזורי ועמיתת מחקר בצ'טהאם האוס, נדבר על המתרחש במדינות המפרץ שמלחמת האנרגיה המתגלגלת עלולה להרוס את העתיד שלהן, על האפשרות שסעודיה תפעיל את הצבא שלה מול איראן וגם על תרחיש האימה בו מתקני האנרגיה האיראנים יופצצו בעוד כמה ימים והיא בתגובה תהרוס את מתקני ההתפלה שמיליונים תלויים בהם לחייהם.
נדבר גם על התערערות המשטרים במצרים, ירדן וסוריה בעקבות המלחמה ועל הפלונטר בלבנון.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 22 Mar 2026 - 617 - "בצה"ל מפחדים להיתפס כצבא אוסלו וההתנתקות ומאגפים את ממשלת הימין מימין" | פרק 591
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
ישראל תקפה אתמול את שדה הגז הגדול באיראן ובירושלים טענו שהתקיפה הייתה מתואמת עם ארצות הברית, אלא שדונאלד טראמפ הבהיר כי הופתע מהמהלך. מחירי הנפט קפצו ומדינות המפרץ גינו את התקיפה, בזמן שטראמפ איים בתגובה חריפה עוד יותר.
(01:07)נדבר עם עמוס הראל על ההרוגים בתקיפות האחרונות ועל הלילות ללא שינה בעורף המקומי. ננתח את הסדקים בשיתוף הפעולה בין הפנטגון לצה״ל ונשמע על הגנרלים הניציים שרוצים להוכיח שהם לא מדור אוסלו או ההתנתקות. נדון גם במטרות המלחמה בלבנון ובלוחות הזמנים שלה.
(30:38)בהמשך נבדוק כיצד בחסות המלחמה, ובמידה רבה בגיבוי הממשלה והצבא, האלימות של המתנחלים בגדה המערבית נמצאת נמצאת בעלייה מתמדת. כמעט בכל יום נרצחים פלסטינים ובמקביל מצטברות עדויות על איומים באונס והכאת ילדים, כשהמטרה היא לדחוק אותם מהאדמות ולהרחיב את מפעל ההתנחלויות. מתן גולן, כתבת השטחים, ויונתן פולק, אקטיביסט פוליטי ועובד "הארץ", יביאו לנו דיווח מהשטח.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 19 Mar 2026 - 616 - "חיסול לריג'אני תורם לעם האיראני. הם מחכים לפקודה לצאת לרחוב" | פרק 590
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:13)ישראל הודיעה היום על חיסולו של עלי לריג'אני, מהדמויות החזקות במשטר האיראני, אולם לא ברור מה תהיה ההשפעה של החיסול הזה על המלחמה, אם בכלל. תמר עילם גינדין, מומחית לאיראן ממרכז עזרי באונ' חיפה, מנסה לשמור על קשר עם אזרחים איראנים למרות הקשיים וניתוקי האינטרנט. יחד איתה ננסה להבין מה מצבו האמיתי של העם האיראני, האם יש סיכוי שיצאו לרחובות ומה אפשר להסיק מהעימותים בתוך הצמרת האיראנית.
(28:17) בהמשך, ננתח את המפה הפוליטית עם ברק סרי ומיכאל האוזר טוב. ננסה להבין למה המלחמה לא מתורגמת כרגע לזינוק במנדטים של הקואליציה ואיך מפת הגושים נותרת סטטית בזמן שנתניהו מנסה למשוך זמן ככל האפשר עד הבחירות. האם הלילות ללא שינה והיעדר הניצחון המוחלט ישפיעו לבסוף על המצב, האם בנט בונה על הקמת ממשלת מיעוט, ומתי נתניהו יתחיל לחתור לעסקת טיעון במשפט שלו?
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 17 Mar 2026 - 615 - "המלחמה יצרה את השיבוש הגדול בהיסטוריה. אבל יש מספיק נפט" | פרק 589
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר, פרק מיוחד בעקבות מלחמת איראן השנייה:
האם המערכה בין איראן, ארה"ב וישראל הפכה למלחמת אנרגיה? בעוד מחירי הנפט חוצים את ה-100 דולר והבורסות בעולם צונחות, איראן מנסה לפגוע בנקודה הרגישה ביותר של דונלד טראמפ - הכיס של הצרכן האמריקאי.
נהיה עם דפנה מאור, כתבת כלכלה עולמית ב-TheMarker, ומוטי קופרברג, מהמכון למדיניות ואסטרטגיה ימית, על המצור במצרי הורמוז והחשש מפני השיבוש הקשה ביותר בהיסטוריה המודרנית של שווקי האנרגיה. נברר מדוע האמריקאים דווקא לא רוצים שהנפט האיראני ייעצר, האם מאגרי החירום של מדינות ימנעו אפוקליפסה כלכלית, ואיך איראן הצליחה לערער את ה"נווה מדבר" הפיננסי של דובאי והאמירויות.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 15 Mar 2026 - 614 - "זה בסדר שאין ניצחון מוחלט, אבל למה אתם משקרים לציבור?" | פרק 588
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
אם למישהו עוד היה ספק, הלילה האחרון הבהיר שהתיאום בין איראן לחיזבאללה מלא, כאשר מאות רקטות וטילים שוגרו בו-זמנית לעבר ישראל. אחרי שנתניהו טען שחיזבאללה הובס, גורמים ביטחוניים בכירים כבר מדברים על מבצע רחב בלבנון, בעוד שהאמריקאים ימשיכו לטפל באיראן.
(26:46)עם עמוס הראל נרחיב על ההערכות המשתנות בישראל, שכבר לא מדברות על קריסת המשטר בטהרן, ננסה להבין מה אנחנו בעצם עושים מאז חיסול חמינאי, ומתי לדונלד טראמפ יימאס מהאירוע.
(01:20)עוד קודם לכן, בר פלג יהיה כאן עם עדכון על מצב העורף. נשאל אותו על חרושת השמועות בוואטסאפ, איך נראית הגעה לזירת נפילה של טיל, ועל השיחות הפוליטיות שמתעוררות מיד עם היציאה מהמקלט.
(58:05)ואם לא די בלילות ללא שינה ובמלחמות שלא נגמרות, הקואליציה של בנימין נתניהו ממשיכה בביזת הקופה הציבורית: מיליארדים אמורים לעבור לחרדים - שלא יתגייסו ולא יעבדו - רק כדי שלא יפילו את הממשלה. מירב ארלוזורוב תדבר איתנו על האסון הכלכלי שמביא עלינו "מר כלכלה" ו"מר ביטחון".
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 12 Mar 2026 - 613 - "לאיראן היה אדם אחד שמנע ממנה להשיג נשק גרעיני ואנחנו חיסלנו אותו" | פרק 587
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:15)תחילה נדבר על איראן ועל שאלת היורש. דונלד טראמפ הבטיח שמוג'טבא חמינאי לא יישאר זמן רב בתפקידו, ואף שנפצע בתקיפה הישראלית, הוא מנהיג את איראן וכבר מסתמן כקיצוני יותר מאביו. בזמן שטראמפ מזגזג בין הצהרות על סיום המלחמה להמשך שלה, האיראנים לא מרימים דגל לבן ומקבלים מוטיבציה מוגברת לפתח פצצה גרעינית. נשאל את דני סיטרינוביץ, חוקר בכיר בתוכנית איראן והציר השיעי ב-INSS, לאן כל זה הולך ומתי.
(38:00) עד כמה השתנתה תפיסת הביטחון של הישראלים מאז ה-7 באוקטובר 2023, ואיך היא משפיעה על המלחמה הנוכחית מול איראן? פרופסור יגיל לוי, ראש מכון האוניברסיטה הפתוחה לחקר יחסי חברה-צבא, יטען שישראל שואפת לחסל כל איום ולעצב מחדש כל שלטון שנמצא מסביבה, מתוך תודעה פרנואידית ולא מתפשרת שבשורה התחתונה לא מספקת לה יותר ביטחון, אלא להפך. פרופסור תמר הרמן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה והאוניברסיטה הפתוחה, תסביר שגם אם הניתוח הזה אכן נכון, לישראל אין ברירה אחרת, והציבור הישראלי דווקא חש בטוח יותר במציאות הנוכחית.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 10 Mar 2026 - 612 - "ה-AI בוחר את המטרות באיראן. סביר שבקרוב הוא ימליץ על שימוש בנשק גרעיני" | פרק 586
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר, פרק מיוחד בעקבות מלחמת איראן השנייה:
בעקבות המלחמה באיראן אנחנו עם פרק נוסף השבוע, ובו רצינו לדבר על השימוש התקדימי והנרחב בבינה מלאכותית במלחמה.
ד"ר סבסטיאן בן דניאל מאוניברסיטת בן גוריון ידבר איתנו על המודלים שמחליטים איך ומתי לתקוף. נדבר גם על משחק המלחמה שהוא עצמו עשה עם הצ'אט, אשר חזה די במדויק איזה מטרות יופצצו ומתי. וגם מה הסיכוי שבעוד שבוע קלוד יבהיר שאין מנוס משימוש בנשק גרעיני?
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 08 Mar 2026 - 611 - "יש שני אנשים שנמצאים במעצר בית באיראן שיכולים, אולי, להוציא אותה מהפלונטר" | פרק 585
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(00:52) האם המלחמה האזורית בין איראן, ארצות הברית וישראל מתחילה להידמות למלחמת איראן-עיראק? המלחמה ההיא נמשכה שמונה שנים, ראשי צה"ל עדיין מדברים על כמה שבועות של תקיפות, טראמפ דיבר על חודש. עם עמוס הראל ננסה לברר מה מטרות המלחמה והאם הן הוגדרו מראש או מנוסחות כרגע. נדבר גם על הזירה הלבנונית ועל פתיחה הדרגתית של המשק.
אחר כך(28:12)תהיה פה סימה שיין, חוקרת בכירה ב-INSS ולשעבר ראש חטיבת המחקר במוסד, שתנתח איתנו את מצבה של ההנהגה האיראנית והסיבות שהביאו אותה לתקוף את אזרבייג'אן, טורקיה וקפריסין. נשאל גם על בחירת היורש, והשיקולים של משמרות המהפכה ועל שני המנהיגים הכלואים שיכולים להוציא את איראן מהפלונטר.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 05 Mar 2026 - 610 - "אסור לזלזל במה שקורה כרגע באיראן, אבל אם משהו ישתבש אנחנו נאכל אותה"
פודקאסט השבוע עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
בזמן שהקלטנו את הפרק הזה, אזעקות נשמעו במרכז הארץ, כשהעימות בין ישראל, ארצות הברית ואיראן הופך למלחמה אזורית.
(01:03)ישראל נתפסת בשלב זה כמי שגררה את טראמפ לעימות - עם יניב קובוביץ ואנשיל פפר, כתב "האקונומיסט" בישראל. ננסה להבין את המשמעויות של המשך המלחמה והלחץ של מדינות המפרץ לסיים אותה. האם מדובר בעוד סבב, או שאפשר באמת להפיל את שלטון האייטולות.
אחר כך(37:00), נדבר גם על חיזבאללה שנכנס לאירוע. צה"ל היה הפעם מוכן לתרחיש ועם אורנה מזרחי, חוקרת בכירה במכון למחקרי ביטחון לאומי וסגנית ראש המל"ל לשעבר, נרחיב על האיומים מצפון.
לבסוף (53:70), כיצד עובד מערך ההגנה הישראלי מטילים וכלי טייס מעופפים. תת אלוף בדימוס פיני יונגמן, נשיא חברת TSG, יסביר לנו על התיאום ההגנתי של ישראל וארצות הברית, המערכות השונות והתקלות - כפי שהתרחשו בבית שמש ובתל אביב.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 03 Mar 2026 - 609 - מלחמת איראן השנייה | "טראמפ השיג את שלו, נתניהו רוצה להמשיך בלי סוף. לא ברור מתי יגיע הפיצול"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר, פרק מיוחד בעקבות מלחמת איראן השנייה:
האות ניתן בשבת לפנות בוקר, ומבצע משולב של ישראל וצבא ארצות הברית יצא לדרך. במהלך הלילה הודו השלטונות בטהרן שעלי חמינאי, המנהיג הרוחני שהוביל את איראן מזה שלושים ושבע שנים חוסל.
(01:27)עם עמוס הראל ננסה להבין מה קדם למבצע הזה. איך ישראל והסעודים הצליחו לשכנע את טראמפ, ומה צפוי כעת. נשאל גם האם העורף הישראלי ערוך למלחמה.
(22:26)עם ד"ר רז צימט, מנהל תוכנית איראן במכון למחקרי ביטחון לאומי (inss), נדבר על השאננות האיראנית ומדוע חיזבאללה לא הצטרף עד כה למערכה. נברר מי עתיד להחליף את חמינאי ומה הסיכוי לנפילת המשטר.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 01 Mar 2026 - 608 - "לטראמפ היתה שעת זהב לפעול באיראן והוא פספס. זה עוד אפשרי אבל קשה יותר" | פרק 582
(01:25) אחרי רגיעה מסוימת, ישראל שוב מחממת מנועים. לפי הדיווחים בתקשורת האמריקאית, הפנטגון מעדיף שישראל תתחיל את המתקפה על איראן ואז תצטרף אליה ארצות הברית. עם עמוס הראל נתעדכן במוכנות האמריקאית והישראלית לתקיפה, נשאל כמה זמן המתיחות הזו עשויה להימשך.
עם פרופ' יעל שטרנהל, ראש התוכנית ללימודים אמריקאים באוניברסיטת תל אביב, נתמקד בנאום מצב האומה של הנשיא טראמפ, וחוסר הפופולריות של מלחמה נוספת בקרב הציבור.
בהמשך(36:36). נתיב חדש עומד להיפתח בנתיבי איילון, הכביש הכי פקוק במדינה. בינתיים יסעו עליו רק שאטלים, אבל בהמשך זה יהיה עוד כביש אגרה שעלות הנסיעה בו עלולה להגיע למאות שקלים בכל בוקר. מבלי ששמנו לב רבים מהכבישים פה הפכו לכבישים בתשלום, האם זה עוזר להפחית את העומסים בכבישים ומי מרוויח מכך נשאל את כתבת התחבורה של TheMarker יפעת ראובן ואת ד"ר יואב לרמן ממכון פלאנט לתכנון עירוני ותחבורתי.
ולבסוף(1:00:34). כאן בהארץ אנחנו נפרדים מדור של מתרגמות, שעבדו במשך שנים בתרגום כתבות מעיתונים זרים. עכשיו העבודה הזו תעשה באמצעות בינה מלאכותית. יעל גרינפטר שעבדה בעיתון שני עשורים תחלוק איתנו את התחושות של אדם שמוחלף על ידי מכונה. יניב פרקש, מתרגם סיפורת ועיון עם ותק של מעל 25 שנה, ירחיב מה הולך לאיבוד כשהאנושיות נדחקת לצד.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 26 Feb 2026 - 607 - "איראן הבינה את כל החולשות של טראמפ. יש להם מחליף בכל עמדה ושלטון מסודר" | פרק 581
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:15)ההפגנות חזרו, טראמפ שוב מאיים, ובינתיים השלטונות באיראן נערכים לתקיפה אמריקאית ולתגובה - גם נגד ישראל. עם סימה שיין, חוקרת בכירה ב-INSS ולשעבר ראש חטיבת המחקר במוסד, נדבר על שרשרת הפיקוד האיראנית, על הסיכוי למוטט את המשטר וכיצד יכולה להיראות מלחמה אזורית.
בהמשך(28:39). חיזבאללה נמצא תחת לחץ להצטרף להגנה על משטר האייטולות. במלחמה הקודמת נעשה שימוש נרחב בכלי טייס מעופפים, שהולכים ומשתכללים ככל שהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה נמשכת. תא"ל (במי"ל) רן כוכב, שהיה מפקד ההגנה האווירית, ירחיב על ההיערכות לנחילי כטב"מים ומוכנות העורף הישראלי.
ולבסוף(52:51) - כל הורה כבר יודע שמערכת החינוך לא ממש מתפקדת. שיעורים מתבטלים, אין מורים, לילדים אין ידע וההורים נאלצים להיכנס לאירוע. עם ליאור דטל ולינוי בר גפן ננסה להבין מה נשבר שם והאם זה בר תיקון. אולי הפתרון הוא בכלל בינה מלאכותית, נשאל את ד"ר ישי מור, מנהל התוכנית לבינה מלאכותית בבית ברל, ומי שהיה אחראי על היערכות משרד החינוך לעולם הבינה המלאכותית ופרש משם עם המון ביקורת על המערכת.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 24 Feb 2026 - 606 - איך הפכו המכוניות שלנו לכלי ריגול מתוחכמים ולמה מד לחץ האוויר הוא איום ביטחוני
בשבוע שעבר התחלנו משהו חדש בפודקאסט - מדי יום ראשון אנחנו מפרסמים את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
נשמח לשמוע מה אתם חושבים על זה, ובכלל לשמוע מכם, ואת זה אתם יכולים לעשות בתגובות באתר הארץ ובספוטיפיי.
השיחה שבחרנו הפעם ניסתה להבין איך הפכו המכוניות שלנו לכלי ריגול מתוחכמים. עומר בן יעקב פרסם בשבוע שעבר תחקיר שחשף איך חברות ישראליות פיתחו ומכרו כלי סייבר שמשתמשים במערכות הדיגיטליות של האוטו כדי לאסוף עלינו מידע. מסתבר שמד לחץ האוויר יכול להפוך לא רק לסכנה לפרטיות, אלא לאיום ביטחוני.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 22 Feb 2026 - 605 - "זה יכול לקחת יומיים או חודשיים. אין תקדים למה שקורה כרגע מול איראן" | פרק 580
(01:25)הכותרת הראשית של הניו יורק טיימס מציגה היום מפה של המזרח התיכון ובה פריסת הכוחות האמריקאים לקראת מתקפה אפשרית באיראן. מאות מטוסי קרב כבר פרוסים, נושאת מטוסים אחת כבר מוצבת לא רחוק מחופי איראן והשנייה חצתה את מיצרי גיברלטר. הנשיא טראמפ עוד לא החליט, או לפחות מסתיר אם החליט, מה בדיוק יותקף ומתי - גם לא ברור איך תראה מלחמה אווירית מהסוג הזה. הדבר הדומה ביותר הוא כנראה מלחמת 12 הימים שבה פתחה ישראל ביוני. יחד עם אבי שרף נסקור את יחסי הכוחות, וננסה לתאר כאן מלחמה שלא ברור מה תשיג וכמה זמן תמשך.
אחר כך (15:50) - המשפט שאינו נגמר. גם כאן טראמפ מעורב ולוחץ על חנינה לבנימין נתניהו. אבל בינתיים נתניהו עומד לסיים את עדותו בתיק 4000 - ההטבות שקיבלה בזק בתמורה לסיקור אוהד של נתניהו באתר וואלה. יעל פרידסון ומנחי הפודקאסט "כוח להשחית" - שוקי טאוסיג עורך העין השביעית ואורן פרסיקו כתב העין השביעית, ירחיבו איתנו על בעיות הזיכרון והשקרים של נתניהו בעדות הזו.
(51:17) אם לא תהיה מלחמה עם איראן, בשבוע הבא יגיע לכאן ראש ממשלת הודו לביקור משמעותי. עם ד"ר רותם גבע, היסטוריונית של הודו המודרנית וראשת החוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית, נדבר על היחסים בין ירושלים לניו דלהי - ועל הדימיון בין המנהיגים הפופוליסטיים.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 19 Feb 2026 - 604 - "יש בערך 20 מנדטים ששוקלים להיפרד מגוש נתניהו, חלקם כבר הכריעו למי יצביעו" | פרק 579
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:33)תאריך עוד אין, אבל אין גם ספק שהמערכת הפוליטית בישראל מתחילה להסתדר לקראת הבחירות. שמות חדשים מודיעים על כניסה לפוליטיקה, דפי מסרים נשלפים ויו"ר האופוזיציה לפיד מזהיר מפני הפסד של הגוש המנתנגד לנתניהו. עם נעה שפיגל נדבר על המהלכים הפוליטים ועל הרשימות המתגבשות, מאבקי הכוח ובורסת השמות. דודי חסיד, מנכ"ל Kantar וסוקר ראשי של תאגיד השידור הציבורי וישראל היום, יספר לנו על 20 מנדטים שעוד לא יודעים למי יצביעו, האיחודים שכנראה יהיו, על אביגדור ליברמן שהולך ומתחזק ועל אחוז ההצבעה שיהיה הפעם קריטי במיוחד בעבור הליכוד והמפלגות הערביות.
בהמשך(31:34), איך הפכו המכוניות לכלי ריגול מתוחכמים. עומר בן יעקב פרסם השבוע תחקיר שחושף איך חברות ישראליות פיתחו ומכרו כלי סייבר שמשתמשים במערכות הדיגיטליות של האוטו כדי לאסוף עלינו מידע. מסתבר שמד לחץ האוויר יכול להפוך לא רק לסכנה לפרטיות, אלא לאיום ביטחוני.
ולבסוף(48:31), מה קורה לבנאדם שמצליח להתנתק מהזהות הלאומית שלו? הסופרת ארנה קזין ניסתה להחליף את הזהות הישראלית שלה דווקא בזהות סקוטית. זה נגמר בספר חדש ובתובנות מעניינות על ההבדל בין סקוטים חביבים לישראלים עצבניים, על מדינה שהלכה רחוק מדי עם יצר הנקם שלה וגם בהבנה שלכל לאום יש שלדים אפלים בארון.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 17 Feb 2026 - 603 - למה הפרות בישראל אוכלות חרא ולמה אסור לשטוף עוף בכיור?
בפודקאסט הזה אנחנו אוהבים להבין דברים לעומק, וזה אומר שבכל שבוע אנחנו מפרסמים בערך שלוש שעות של תוכן.
מצד אחד ככל שחוזרים לשגרה הפקקים מתארכים ויש יותר זמן לשמוע, אבל מאזינים רבים גם אמרו לנו שלפעמים הם לא מספיקים להקשיב להכל, וגם שהרבה פעמים שיחות שלא זכו להבלטה היו מעניינות במיוחד.אז חשבנו על הרעיון הבא - בשבועות הקרובים נפרסם מדי יום ראשון את אחת השיחות מהשבוע החולף שלא קיבלה כותרת משלה או שרצינו להבליט אותה. זה יאפשר למי שמעוניין לחלק את ההאזנה ולנו להבליט דברים שכדאי להבליט אותם.
נשמח לשמוע מה אתם חושבים על זה, ובכלל לשמוע מכם, ואת זה אתם יכולים לעשות בתגובות באתר הארץ ובספוטיפיי.
השיחה שבחרנו להבליט הפעם היא עם ד"ר דורית אדלר, נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, וגל זגרון, רופאה וטרינרית. דיברנו על כך שרק בישראל מאכילים פרות בצואה של תרנגולות ומסתבר שזה לא כזה נורא. בהזדמנות הזו דיברנו גם על האוכל שלנו, על חיידקים שמגיעים עם הבשר הביתה ועל הסיבה שאסור לשטוף עוף בכיור.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Sun, 15 Feb 2026 - 602 - "ביבי הוא אנטי ציוני. הוא רוצה שתהיו מדוכאים, שתעזבו את המדינה" | פרק 578
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:08)הקואליציה התחילה להתניע באטיות את העברת תקציב המדינה. זאת לצד הדיווחים הסותרים על חוק ההשתמטות מגיוס. נתי טוקר יגיד כאן שמבחינה כלכלית, עדיף בכלל לא להעביר את התקציב הזה, לא לחלק שלל לחרדים וללכת מהר לבחירות.
(15:53)אחריו תהיה פה חברת הכנסת מירב בן ארי לשיחה על האופוזיציה. הגוף האמורפי הזה לא מצליח לעשות הרבה, כשמרכיביו רבים אחד עם השני, מחרימים את המפלגות הערביות ולא בולמים את הממשלה. נשאל אותה אם האידיאולוגיה היחידה שנותרה פה היא רק לא ביבי - ולמה לא נולדים מצביעים חדשים שמוכנים לקנות את הסחורה הזו. למרות הכל היא נשארת אופטימית.
בסוף (58:43)נזכר בסופרת המתח אגתה כריסטי. 50 שנים אחרי מותה, הוליווד ממשיכה להפיק סרטים חדשים שמבוססים על ספריה, וגם הספרים עדיין נמכרים. עם הסופר דרור משעני נדבר עת סוד הקסם של כריסטי ואיך היא משפיעה על ספרי המתח של היום.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 12 Feb 2026 - 601 - "רומן גופמן הוא חייל של ביבי. לא של הצבא, לא של המוסד ולא של המדינה" | פרק 577
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
אף אחד לא יודע מה רוצה דונאלד טראמפ להשיג באיראן, אבל נראה שהסכם אפשרי מפחיד את ישראל - ובנימין נתניהו נזעק לוושינגטון כדי לשמוע ואולי להשפיע.
(01:26) עם מיכאל האוזר טוב ואורי משגב נדבר על הנסיעה לבית הלבן וגם על שיפוץ הנרטיב של 7 באוקטובר. נתניהו פרסם חלקי פרוטוקולים והפעיל חיילי מילואים שיסננו קטעים שנוחים לו במלחמה על התודעה. נדבר גם על רומן גופמן שמחכה למינוי לראש מוסד ובינתיים מפר כל סממן של ממלכתיות - ומסתמן כנאמן אישי של משפחת נתניהו.
בהמשך(32:10), שלושה מיליון מסמכים, אימיילים ותמונות התפרסמו השבוע מפרשת ג'פרי אפשטיין. אהוד ברק קיבל מעבריין המין אירוח בחינם בניו יורק, ביל גייטס מתואר כמי שנדבק במחלת מין מקטינות ששעבד אפשטיין ואז ניסה לתת לאשתו כדורים שלא בידיעתה. שלל פרטים מחרידים יש בסיפור הזה - לא ברור כמה מהם אמיתיים וכמה מקורן בשקרים ותיאוריות קונספירציה. נתנאל שלומוביץ יעשה סדר.
ולבסוף(53:09). האם אנחנו אוכלים חרא? רק בישראל מאכילים פרות בצואה של תרנגולות ומסתבר שזה לא כזה נורא. בהזדמנות הזו נדבר גם על האוכל שלנו, על חיידקים שמגיעים עם הבשר הביתה ועל הסיבה שאסור לשטוף עוף בכיור. ד"ר דורית אדלר, נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, וגל זגרון, רופאה וטרינרית, יהיו איתנו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 10 Feb 2026 - 600 - "ההפיכה המשטרית נועדה לכונן תיאוקרטיה. ישראל תהיה טורקיה ואיראן" | פרק 576
(01:18)מול ההפיכה המשטרית שמקדמת הקואליציה עומדים מעט מאוד שומרי סף שעוד נותרו פה, וגם הם מחוסלים בזה אחר זה. שופטי בית המשפט העליון איפשרו לנתניהו למנות נציב שירות מדינה מטעם, מנגד הם מבקשים הבהרות על המשך כהונתו של איתמר בן גביר.
אבל האם כל מהלכי ההפיכה נועדו בעצם להפוך את ישראל לטורקיה או לאיראן, ולאפשר לאנשי דת להשתלט על מוסדות המדינה? פרופ' אוריאל רייכמן, משפטן והנשיא המייסד של אוניברסיטת רייכמן, משוכנע שכן, ובשיחה איתו הוא מסביר איך כל כל הנקודות האלו מתחברות ואיך ישראל מאבדת את זהותה. דיברנו גם על החרם האקדמי על ישראל שהולך ומחריף ועל הכיבוש המשחית.
בהמשך(39:50), לקראת הבחירות המוקדמות ביפן. ראש הממשלה החדשה - שהיתה בעברה מתופפת ומגישת טלוויזיה, מסתמנת כמי שתקבל מנדט חזק מהעם. רותם קובנר, פרופסור ללימודי יפן מאוניברסיטת חיפה, יסביר איך זה קשור לעובדה שהיא וורקוהולית ולכך שהיא חושבת שיפן צריכה להתנער מהניטרליות ולהפסיק להסתיר את ההתעצמות הצבאית שלה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 05 Feb 2026 - 599 - "הכל עדיף מהסכם עם איראן. גם בלי תקיפה הם יפלו בסוף. הסכם יציל את המשטר" | פרק 575
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:23)לאחר איומים מפורשים בתקיפה והעברת נושאות מטוסים למזרח התיכון, ארצות הברית מתכננת דווקא סבב שיחות משא ומתן עם איראן. במקביל מאיימים בטהראן בתקיפה נגד ישראל. עם ראש אמ"ן לשעבר וכיום ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי תמיר הימן, נדבר על ההיערכות הישראלית, והאם ניתן בכלל למוטט את השלטון באיראן. נשאל כמה טילים נותרו לחיזבאללה, מה הלקחים שהופקו כאן ממלחמת 12 הימים ומה השיקולים שמנחים את טראמפ. נדבר גם על המצב ברצועת עזה, המעורבות הקטארית והטורקית, וההאשמות של גל הירש כלפי משפחות החטופים.
בהמשך(47:00). שער הדולר מתקרב לשלושה שקלים. תסריט שעד לאחרונה נחשב לדמיוני. זה קורה בגלל הכסף שזורם להייטק המקומי וגם כי בנק ישראל לא מתערב במסחר. סמי פרץ ומודי שפריר, אסטרטג ראשי של שווקים פיננסים בבנק הפועלים, ירחיבו.
נסיים עם שובה של אבקת המרק (1:06:37). עד לאחרונה זה נחשב לשריד מהעבר בו המטבח הישראלי היה דל ועני יותר. כעת זה הופך לחלק ממאבק הזהויות ולסמל של מזרחים וימנים. איך כל זה קשור לפרמידת המזון החדשה באמריקה ולטרנדים המעצבנים של השמאל. איתן לשם וחוקרת התרבות והאוכל מיכל לויט ירחיבו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 03 Feb 2026 - 598 - "כל כך הרבה לחץ צבאי הופעל, אח שלי נרצח, ובשביל מה? חמאס שולט ברצועה" | פרק 574
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(10:05) אחרי 843 ימים, 12 שעות, חמש דקות ו-59 שניות השעון בכיכר החטופים סוף סוף עצר. זה קרה אחרי שכל 251 החטופים הושבו לישראל. עם עמוס הראל ומרב סבירסקי, שהוריה רפי ואורית נרצחו ב-7 באוקטובר ואחיה נחטף והוחזק בשבי במשך 99 ימים ולבסוף נרצח, נדבר על למה זה לקח כל כך הרבה זמן, וכמה חטופים נוספים ניתן היה להחזיר בחיים ולא בתוך ארון.
קודם לכן(01:01), נקבל תמונת מצב עדכנית על איראן - עד כמה ארצות הברית קרובה לתקיפה והאם בתגובה יופנו הטילים נגד ישראל.
בהמשך (48:05) על הטיהורים בצבא סין. הגנרל הבכיר בצבא העם נחקר כעת על שחיתות, מה שמאפשר לנשיא שי להגביר את אחיזתו בשלטון. עם ד"ר תמר גרוסוולד עוזרי, מהחוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית, נדבר על המוכנות של הצבא למלחמה בטיוואן ועל הדימיון למהפכת התרבות של מאו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 29 Jan 2026 - 597 - "יש 5 מנדטים שיכריעו את הבחירות, אם הסיפור הוא ביטחוני הם ילכו עם נתניהו" | פרק 573
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:06)נתחיל עם פוליטיקה. האם התקציב יעבור ומתי נלך לבחירות? נשאל את נעה שפיגל, וביחד איתה נדבר עם ברק הרשקוביץ, שניהל את הקמפיין הקודם של נפתלי בנט וכיהן כיועצו כשהיה ראש הממשלה. ננסה לברר את כוחן של מפלגות המרכז, מדוע גנץ החליט לתמוך בנתניהו, האם יש לו סיכוי לעבור את אחוז החסימה, מה השפנים שנותרו לראש הממשלה ומה האיחוד של המפלגות הערביות יעשה לחלוקה בין הגושים.
בהמשך(35:25). רוסיה ואוקראינה דנות בסיום המלחמה. אולי הפעם, אחרי ארבע שנים זה יצליח. עם שלום בוגוסלבסקי ועם קסניה סבטלובה, מנכל"ית עמותת ROPES לשיתוף פעולה אזורי ועמיתת מחקר ב-Chatham House, נבדוק מי עשוי להרוויח מההסכם, עד כמה טראמפ לוחץ על זלנסקי וכמה שטח תקבל רוסיה.
ולבסוף(1:04:40), נהיו ביוטה, עם שלל סדרות שמתמקדות בקהילה המורמונית. בין הניתוחים הפלסטיים, תהליכי המרה להומואים ולוק אחיד מסתתרת גם דת מעניינת ועשירה מאוד. נעמה מורל, שכותבת את הבלוג החדש - בלוג אוף מורמון, תרחיב.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 27 Jan 2026 - 596 - בתוך מכונת הרעל: מה אפשר ללמוד משלוש שנות צפייה בערוץ 14 | פרק 572
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(01:00)דונאלד טראמפ שוב השתפן, ובינתיים המלחמה מול אירופה ירדה מהפרק. המכסים הוקפאו וברית נאט"ו שרדה. דיוויד סטברו חזר מגרילנלד ויספר לנו מה יש שם ואיך אירופה הצליחה לקפל את אמריקה. עם טל שניידר, כתבת מדינית ופוליטית ב"זמן ישראל", נדבר על השגעונות של טראמפ ואיך כולנו נסחפים אחריהם. נשאל גם לגבי המלחמה עם איראן, שחוזרת לכותרות.
בהמשך (32:44). חן אגרי, כתבת "העין השביעית", צפתה בשבילנו בערוץ 14 וחזרה עם דוגמאות להסתה חריפה וקריאות לא לציית לפסקי דין של בג"ץ. נדבר איתה על אנטי-עיתונות ואיך זה משרת את השלטון.
(56:49)נסיים עם ברכת לילה טוב. שורת מחקרים מהתקופה האחרונה ממליצים ללכת לישון ולקום בשעות קבועות. פרופ' ריבי טאומן, מנהלת המכון לרפואת שינה, המרכז הרפואי איכילוב, תהיה כאן עם שלל המלצות לשינה בריאה שמשפרת את איכות החיים ומאריכה אותם.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 22 Jan 2026 - 595 - איך קרס אחד המשפטים הארוכים בתולדות ישראל ומה זה אומר על משפט נתניהו | פרק 571
ישראל התנגדה, אבל אף אחד לא שאל או התחשב, וארצות הברית הודיעה על מעבר לשלב ב' בעזה. הטורקים והקטארים הם חלק מהשלב הזה, וגם איסוף הנשק מחמאס לא על הפרק. עם ד"ר מיכאל מילשטיין, ראש הפורום ללימודים פלסטיניים במרכז דיין באוניברסיטת תל אביב, נדבר על המציאות בשטח, ועל כך שהעולם לא מוכן לקבל את האלטרנטיבה הישראלית - עוד מלחמה ועוד התנחלויות - ומעדיף שקט. נשאל מה זה אומר לגבי התעצמות חמאס ועתיד המאבק הפלסטיני.
בהמשך (38:23)- אחרי עשור, הסתיים אחד המשפטים הארוכים בתולדות המדינה. עורך הדין ואיש התקשורת רונאל פישר קיבל עבודות שירות בלבד. חבר הכנסת משה סעדה מהליכוד שהיה לפני זה בכיר במח"ש הסתבך בשקרים ובהטעיית השופט והפרקליטות, ובעיקר צדק לא נעשה כאן. עם כתבת המשפט שלנו יעל פרידסון ועם איתי רום, כתב תכנית "המקור" - ערוץ 13, נדבר על מה שהשתבש בהליך המשפטי הזה וכיצד הוא ישפיע על התיק נגד בנימין נתניהו.
ולבסוף (1:07:30). חברת WIX הודיעה על חזרה מלאה למשרד. לא עוד עבודה מהבית. זה כמובן גרר לתגובות נזעמות מצד העובדים. עם פרופ' שרון טוקר, חוקרת שחיקה בעבודה מהפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, נצלול לתוך יחסי הכוחות שבין העובדים למעסיקים, ועידן הבינה המלאכותית שבפתח.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 20 Jan 2026 - 594 - שמחה רוטמן: "אנחנו בני האור. זה דמוקרטי להחליט לא לפרסם בעיתון הארץ" | פרק 570
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
מהיכרות עם המאזינים של הפודקאט הזה, אני מניח שהפרק הזה עומד לעצבן לא מעט. ואכן, השיחה המרכזית שלנו הצליחה להסעיר גם אותי. ובכל זאת, אני חושב שיש ערך בלדבר עם יריבים פוליטיים כל עוד הם לא חצו קווים אדומים.
(25:32)שמחה רוטמן הוא אחד הנציגים הבולטים של ההפיכה המשטרית שמתחוללת בישראל בשנים האחרונות. הפיכה שמפלגת את החברה ומחלישה את הדמוקרטיה.
הממשלה של רוטמן גם טענה השבוע בבג"ץ שעיתון הארץ, שהפודקאסט הזה הוא חלק ממנו, "תומך באויב ופוגע בחיילי צה"ל", שר התרבות ושר התקשורת מנסים להצר ולצנזר את היצירה בישראל והשיח שהממשלה מקדמת הופך ליותר גזעני ולאומני. ואם לצטט את מה שכתב כאן הבוקר אורי משגב: "לממשלה הנוכחית לא נותר דבר למכור בבחירות הקרובות מלבד שנאת ערבים. בעזה, בגדה המערבית, בנגב ובגליל".
ביחד עם ד"ר אבי גרפינקל - סופר, מרצה ומבקר תרבות בהארץ, דיברנו על חלוקת העולם בין הטוב לרע, בין הימין לשמאל, אפרופו החלוקה שעשה רוטמן בין "אווטאר" ל"שר הטבעות". רוטמן לא מוכן לקבל פלסטינים, ומדבר רק על ערבים. הוא אמנם לא קורא לשמאל רוע מוחלט, אבל מעוניין להגביל את השפעתו.
דיברנו גם על הסקרים, שבהם המפלגה שלו לא עוברת את אחוז החסימה, גיוס החרדים לצה"ל והפגיעה בבית המשפט העליון שתתגבר לדבריו לאחר הבחירות.
עוד לפני כן(01:50)דיברנו עם ענת שקולניקוב, פרופסור למשפט חוקתי מאוניברסיטת וינצ'סטר באנגליה, שהסבירה כיצד שורת המהלכים שמקדמת הממשלה הם כבר לא בגדר הפיכה משפטית אלא הפיכה משטרית של ממש.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 15 Jan 2026 - 593 - "השמועות על תקיפה איראנית מופצות על ידי האקרים. לא סביר שהם יתקפו בקרוב" | פרק 569
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
ארגוני זכויות אדם מדווחים על מאות ואפילו אלפי הרוגים במחאות ההמוניות באיראן. משמרות המהפכה החליטו לפתוח באש על המפגינים, הנשיא טראמפ מסרב בינתיים להיחלץ לעזרתם וגם ישראל משנה גישה ולא דוהרת לעוד מלחמה.
(01:04) עם עמוס הראל וסימה שיין, חוקרת בכירה ב-INSS ולשעבר ראש חטיבת המחקר במוסד, ננתח את מה שקורה בשטח. האם ניתן בכלל למוטט את הרפובליקה האיסלאמית, איך עושים את זה ומה האלטרנטיבה?
בהמשך(48:18) נחזור לפרשת קטארגייט והספיחים שלה. ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה נחקר השבוע בפרשה. נתניהו מדבר שוב על התיקים נגדו שהקורסים ומאשים את התביעה בסחיטת המעגל הקרוב אליו. נדבר גם על שרוליק איינהורן שמבוקש בפרשה ועל פרשן הארץ לשעבר אלון פנקס שגם הוא קיבל כסף מהלוביסט הקטארי. בר פלג יהיה פה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Tue, 13 Jan 2026 - 592 - "החברים הכי פאסימיים שלי באיראן חושבים שהפעם יש סיכוי. אולי חמינאי לא יחגוג עוד יום הולדת"
פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר בימים שלישי וחמישי:
(1:13) נפתח באיראן, שם בכירים במשטר מודים כמעט בגלוי שהמחאה העממית עלולה להביא לקריסתו של שלטון האייטולות. עם ד"ר תמר עֵילָם גִינְדִין, מומחית לאיראן ממרכז עזרי באונ' חיפה, ננסה לברר אם יש בכלל אלטרנטיבה, מה יעשה המנהיג העליון והאם ישראל יכולה לספוג פתאום מתקפת טילים נוספת כדי להסיט את האש.
בהמשך (31:59) נחזור אלינו. הקואליציה עוד לא החליטה אם לקדם את חוק הגיוס. גם עמדת הרבנים לא ברורה עד הסוף, והציבור החרדי יוצא לרחובות בהפגנות מלאות גזענות ועם ילד בן 14 שנהרג מדריסה של אוטובוס. משיכת הזמן הזו משרתת כמובן את בנימין נתניהו, שמסתמן כמנהיג האמיתי של הציבור החרדי. אהרן רבינוביץ' ויאיר אטינגר, כתב ופרשן כאן חדשות, ירחיבו בנושא.
ולבסוף(1:00:00). ספרד מציינת 50 שנה למותו של הדיקטטור פרנקו. עם פרופ' ענבל עופר היסטוריונית של ספרד המודרנית ודרום אירופה באוניברסיטה הפתוחה, נחזור לרגעיו הגדולים - האימה, הפשיזם, החיבור לכנסיה וגם ההצלחה הכלכלית והנוסטלגיה המתפרצת בקרב הצעירים שבכלל לא הכיר אותו.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Thu, 08 Jan 2026
Podcast simili a <nome>
הפודקאסט של גיא פלג Allin Podcasts
אהבה, רגשות וחכמת הקבלה danny weissfeld
צמד רעים | יותם זמרי ואיתמר פליישמן NVP
טייכר וזרחוביץ׳ Radio Tel Aviv
חור בהשכלה Yuval Sade יובל שדה
בטלים בשישי - אודיה קורן ונתן דטנר אודיה קורן ונתן דטנר
המוג׳ו של בן בן ברוך בן בן ברוך
הארץ על הדרך הכתבות המעניינות של סוף השבוע, מוקלטות באולפני המרכז לתרבות מונגשת
כוח להשחית - פודקאסט "העין השביעית" העין השביעית
המעבדה The Lab כאן | Kan
מנדי ביתאן Mendy Bitan כאן | Kan
אושר זה כאן - עם עידו פוס עידו פוס
עולם חדש מופלא - מפתחות להצלחה בעולם משתנה פרופ' עוז גוטרמן ופרופ' ארי נוימן
עושים היסטוריה עם רן לוי Osim Historia With Ran Levi רשת עושים היסטוריה
עושים תנ"ך עם יותם שטיינמן Osim Tanach רשת עושים היסטוריה
אחד ביום N12
פודקאסט שולחן 4 Table4
גדי טאוב: שומר סף ד"ר גדי טאוב
בזמן שעבדתם mako מאקו
הפודקאסט של נדב פרי All•in & Nadav Perry
חוץ לארץ הארץ
Эхо Москвы Feed Master by Umputun
הכותרת שרון כידון | Be.po
בן וינון, בקיצור - 103fm 103fm
עד הקצה Ad Hakaze כאן | Kan
סג"ל וברקו - עם אראל סג"ל ואייל ברקוביץ' - 103fm 103fm
לוינסון על הבוקר All•in
הקרנף - עם יואב רבינוביץ׳ בית הפודיום
הפודקסט של שלומי אלדר All•in
Les Grosses Têtes RTL
הליברל | עם דרור רפאל NVP
Entrez dans l'Histoire RTL
על המשמעות - ערוץ פילוסופי פוליטי בהנחיית תמיר דורטל תמיר דורטל
LEGEND Guillaume Pley
Hondelatte Raconte Europe 1