Nach Genre filtern

השקעות למתחילים - סטפק & רבינוביץ

השקעות למתחילים - סטפק & רבינוביץ

רשת אינווסטור 360

אבנר סטפק מבעלי מיטב ועומר רבינוביץ׳ מנכ״ל ומייסד אינווסטור 360 מלווים אתכם בצעדים הראשונים שלכם בשוק ההון ועולם ההשקעות. נעבור על מונחי הבסיס - בורסה, מניות, אג״ח, תעודות סל, מדדים, מכפיל רווח, מכפיל מכירות ועוד. בסוף כל פרק נבחן אתכם בחידון קהוט מיועד לגילאי 9 עד 120. הפודקאסט הוא חלק מרשת הפודקאסטים של אינווסטור 360 רשת הפודקאסטים המובילה בישראל בתחום הפיננסים וההשקעות. פודקאסטים נוספים שלנו - אינווסטור 360 לייב, כסף חדש והשקעות למתחילים https://investor360.co.il/landing/podcast/ גרסת הפודקאסט לסדרת הוובינרים שמתקיימת בימי שלישי בשעה 19:30. ניתן לצפות בוידאו כאן https://investor360.co.il/category/השקעות-למתחילים/ הסרטונים מונגשים לכבדי שמיעה משתתפים בהפקת הפרקים: עמי ארביב , אור חלמיש, ואורן ברסקי, מצוות אינווסטור 360, אור גצליק מצוות של מיטב דש תמלול - שיר פלדמן תרגום לשפת סימנים - איתן גרבר הופק ע"י SHEMMA פודקאסטים ויצירות סאונד

277 - תחום הענן והנאוקלאוד - הייפרסקיילרים, Neoclouds וספקי מחשוב
0:00 / 0:00
1x
  • 277 - תחום הענן והנאוקלאוד - הייפרסקיילרים, Neoclouds וספקי מחשוב
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    ​תשכחו מההגדרות הישנות על אחסון קבצים ברשת - תשתיות הענן הפיננסיות עוברות כעת את הטלטלה הגדולה ביותר בתולדותיהן, וההבנה של מפת השחקנים הופכת לקריטית עבור כל משקיע בתחילת הדרך. הערב, עומר רבינוביץ' ואבנר סטפק מארחים את חיים אייזנברג, אנליסט מחברת המחקר הגלובלית SemiAnalysis, לשיחה מרתקת שמפרקת את שרשרת הערך של עולם המחשוב לגובה העיניים.


    נדבר על ההבדל בין ה"הייפרסקיילרים" המסורתיים (כמו אמזון AWS, מיקרוסופט Azure וגוגל Cloud) לבין ספקיות הענן מהדור החדש - ה-Neoclouds (כמו CoreWeave ו-Lambda Labs) שמתמחות בתשתיות עיבוד מואצות ל-AI, ונבחן את תפקידן של ספקיות חומרה ומחשוב מקומיות.


    ננתח כיצד חברות אלו מנהלות את הוצאות ההון האדירות שלהן בסביבת מאקרו שבה ריבית בנק ישראל עומדת על 3.25% והשקל נסחר סביב 3.00 שקלים לדולר, ונעניק כלים פשוטים לזיהוי החברות שימשיכו להוביל את תשתיות המחר.
    Wed, 04 Nov 2026
  • 276 - ישראל בחרה: האם הבורסה עומדת בפני טלטלה
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    שידור משותף עם השקעות למתחילים

    תשכחו מכל מה שחשבתם על הימים שאחרי הבחירות: בזמן שפרשנים פוליטיים מתווכחים מי יצליח להרכיב ממשלה, האם תוקם ממשלת אחדות או שהציבור בישראל יידרש להגיע פעם נוספת לקלפי בקרוב, מנהלי תיקי ההשקעות שואלים את עצמם, ״לאן הולכים השווקים?״ היסטורית, פתיחת הקלפיות וחילופי שלטון לא רק מייצרים כותרות בעיתונים, אלא מטלטלים את פרמיית הסיכון של המשק, מזיזים את תזרימי ההון הגלובליים וקובעים לאן ינועו המדדים המובילים. 


    במשדר מיוחד וחשוב לכל משקיע, עומר רבינוביץ' ואבנר סטפק מפרקים את הדרמה הפוליטית למספרים קשיחים ומספקים הצצה למפת דרכים אסטרטגית לקבלת החלטות חשובות בסביבה רועשת. במהלך המשדר נפרק את השפעות הרוחב של תוצאות הבחירות על הכלכלה הריאלית. איך השוק מתמחר את הרכב הממשלה המסתמן, את המדיניות הפיסקלית הצפויה ואת גורל תקציב המדינה מול מדיניות הריבית של בנק ישראל שעומדת כעת על 3.25%. אי הוודאות עבור המשקיעים בבורסה בתל אביב באה לידי ביטוי בירידות חדות שנרשמו ביום רביעי, כאשר מדד ת"א 35 איבד כ-1.8%, מדד ת"א 90 צנח בכ-4.5% ומדד הבנייה התרסק בכ-8.7% כתוצאה מחשש לקיפאון פוליטי. 

    נדבר גם על הירידות בנאסד״ק של הימים האחרונים וננסה להבין כיצד לפזר את התיק בין ישראל לחו״לֹ


    מה הם הצעדים שכדאי או לא כדאי לבצע בשלב הזה? האם ההימנעות מצעדים פזיזים ומכירות פאניקה בזמן תנודתיות עבור משקיעים מתחילים עדיפה? האם המצב הנוכחי הוא דווקא הזמן לזהות הזדמנויות תמחור בסקטורים כמו בנקים, נדל"ן ותשתיות על רקע השינויים הפוליטיים? הצטרפו אלינו היום למשרד מיוחד וחשוב


    Fri, 30 Oct 2026
  • 275 - מדד הפחד ב-20 - מה זה בעצם אומר?
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    בימים האחרונים נרשמה תנועה מעניינת כאשר המדד הפחד טיפס והתייצב סביב רמת ה-20 נקודות - גבול גזרה שמעורר דריכות רבה בקרב המשקיעים. עבור משקיעים בתחילת הדרך, המושג הזה עשוי להישמע כמו נבואת זעם חמורה, אך למעשה מדובר במדד סטטיסטי שמודד את תנודתיות השוק הצפויה ב-30 הימים הקרובים דרך אופציות על מדד ה-S&P 500. הערב, עומר רבינוביץ' ואבנר סטפק מפרקים את מדד הפחד לגובה העיניים ומסבירים מה בדיוק המספר 20 מסמל עבור התיק האישי שלכם.

    נדבר על ההבדלים בין תנודתיות בריאה וטבעית בשווקים לבין פאניקה אמיתית, ונבין כיצד מעבר של מדד ה-VIX את רמת ה-20 משפיע על התנהגות המשקיעים המוסדיים והפרטיים. נבחן כיצד סביבת המאקרו בישראל, עם ריבית בנק ישראל שעומדת על 3.25% ושקל חזק הנסחר סביב 3.00 שקלים לדולר, משתלבת עם התנודות הגלובליות, ונבין מדוע עבור משקיע פסיבי לטווח ארוך, עלייה בתנודתיות אינה סיבה ללהילחץ - ואף עשויה לייצר הזדמנויות קנייה נוחות בקרנות המחקות. זהו שיעור יסוד חיוני שיעניק לכם קור רוח וכלים מעשיים להבנת השוק דווקא כשהרגשות מתחילים לסעור.

    Wed, 21 Oct 2026
  • 274 - למה המניות הקטנות בישראל מנצחות את הגדולות?
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    ​כשמסתכלים על הכותרות הכלכליות בישראל, קל להניח שהבורסה כולה נעה בכיוון אחד, אך מבט מעמיק אל מתחת לפני השטח מגלה פיצול חסר תקדים בין שתי ספינות הדגל של השוק המקומי. בעוד שמדד ת"א 35 מרכז את חברות הענק הציבוריות ונהנה מסקטורים חסינים יחסית, מדד ת"א 90, המייצג את החברות הבינוניות והמנועי הצמיחה של המשק, מציג ביצועים שונים בתכלית ופער תשואות שהגיע לרמות שיא. הערב, סטפק-רבינוביץ' מפרקים את הפיצול הזה לגובה העיניים, ומסבירים מה הנתונים הללו מלמדים אותנו על מצב החברות בישראל ועל אופן בחירת המסלולים בקרנות המחקות.

    ​נבין את הכוחות שמניעים את הפער הדרמטי בין שני המדדים, החל מחלקן של מניות הבנקים והחברות הביטחוניות הגדולות במדד ת"א 35 ועד לרגישות הגבוהה של חברות ת"א 90 לעלויות המימון ולביקושים המקומיים. נלמד כיצד סביבת הריבית של בנק ישראל, שעומדת כעת על 3.25%, לצד שקל חזק הנסחר סביב 3.00 שקלים לדולר, משפיעות באופן שונה לחלוטין על חברות ענק מול חברות בגודל בינוני. זהו שיעור יסוד חיוני שיעניק למשקיעים בתחילת הדרך כלים מעשיים להבנת מבנה השוק הישראלי, ויעזור לכם לבחון האם פיזור התיק האישי שלכם אכן מגן עליכם או מפקיר אתכם לתנודות בסקטור יחיד.

    Thu, 15 Oct 2026
  • 273 - תשואות האג״ח עולות - האם ההתרסקות בדרך?
    לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסית ללא עלות
    הצטרפות למיטב טרייד

    ​בשבועות האחרונים נרשמת דריכות רבה בחדרי המסחר בארץ ובעולם עקב זינוק מתמשך בתשואות אגרות החוב הממשלתיות. עבור משקיעים בתחילת הדרך, העלייה בתשואות האג"ח עשויה להיראות כמו נתון טכני יבש, אך למעשה מדובר באחד המדדים המשפיעים ביותר על מחיר הכסף, על יציבות שוק המניות ועל גובה ההחזרים של כולנו.


    הערב, עומר רבינוביץ' ואבנר סטפק מפרקים את הקשר ההדוק בין שוק החוב לשוק המניות בגובה העיניים, ומסבירים האם התנודות הנוכחיות בתשואות אכן מבשרות על שינוי מגמה חריף או שמדובר בהזדמנות להבטחת תשואה סולידית.


    ​כיצד התנהגות תשואות האג"ח משפיעה על השוק המקומי בתל אביב, כשרקעה מציב בנק ישראל את הריבית על 3.25% והאינפלציה שומרת על יציבות יחסית? מדוע כשתשואות האג"ח מטפסות הן מייצרות אלטרנטיבת השקעה תחרותית למניות ומעלות את עלויות הגיוס של חברות ממונפות? איך שקל חזק ונסחר סביב 3.00 שקלים לדולר משתלב בתמונה הכוללת?כל זאת ועוד כלים פשוטים להבנת מנועי המאקרו של השוק וכיצד להגן על התיק האישי בזמנים של תנודתיות בשוק החוב


    קראו עוד פרטים על פמילי אופיס באינווסטור 360 באתר

    Thu, 08 Oct 2026
Weitere Folgen anzeigen