Filtrer par genre

L'ofici de viure

L'ofici de viure

Catalunya Ràdio

Les eines per cultivar el teu benestar emocional, el creixement personal i la psicologia positiva.

4053 - Cal tenir amistats per a tota la vida?
0:00 / 0:00
1x
  • 4053 - Cal tenir amistats per a tota la vida?

    Ens demanem si és necessari que els amics ho siguin per sempre, com n'hem de tenir cura i quins són els millors. També com ho podem fer per tenir-ne de nous. I en parlem amb les psicòlogues Elizabeth Clapés i Alicia Gonzàlez, que n'ha escrit un llibre, "Mejores amigos". Ens hi fa un comentari l'expert en relacions interpersonals Ferran Ramon-Cortès.

    Sat, 20 Apr 2024 - 33min
  • 4039 - Ment de principiant

    Per més que visquem i adquirim experiència, no hem d'oblidar la ment de principiant, que ens manté oberts a nous aprenentatges o sensacions i ens permet ser creatius i no descartar res del nostre entorn. De la ment de principiant ens en parlen la mestra zen Berta Meneses i els psicòlegs Lídia Oliu i Manel Saltor. Ens en fa un apunt el psicòleg i exmonjo budista Simon Bianco, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.

    Mon, 15 Apr 2024 - 54min
  • 4038 - La validació emocional

    Es pot invalidar una altra persona dient-li, amb la millor de les voluntats: "No estiguis trist" o "Ja ho faig jo, que sé com va." Així, el nostre interlocutor pensa que no sap fer les coses o que no mereix estar trist. Hem d'aprendre, doncs, a tractar les persones validant-les emocionalment, i hem de començar primer per nosaltres, permetent-nos sentir el que sigui a cada moment amb l'amor que nosaltres mateixos ens mereixem. Ens hi ajuden les psicòlogues Celia Betrián i Ana Gómez, que ha escrit el llibre "Sintiéndome mejor, amándome mejor". Amb un comentari de la també psicòloga Monia Presta.

    Sat, 13 Apr 2024 - 47min
  • 4037 - L'èxit femení

    Hi ha un èxit femení i un de masculí? El que és clar és que les dones el gestionen d'una manera diferent de la dels homes, i hi impliquen també la seva part personal, tal com raona la psicòloga Paula Folch. També tenim molt en compte la idea de lideratge de la consultora empresarial Mercè Brey. Acabem amb el comentari de la secretària general de l'Esport de la Generalitat, Anna Caula, i amb l'espai de Sergi Torres.

    Mon, 08 Apr 2024 - 55min
  • 4014 - Relacionar-nos amb els pensaments

    Què passaria si ens relacionéssim amb els pensaments d'una altra manera i si veiéssim com funcionen les nostres neurones? Podem triar què pensem? La resposta a tot això la té el neurocientífic David del Rosario, que ha escrit el llibre "Tú has escrito este libro". Hi contribueix amb un apunt el nostre col·laborador Sergi Torres, que també ha coescrit un altre llibre amb del Rosario.

    Sat, 06 Apr 2024 - 38min
Afficher plus d'épisodes