Filtrar por género

L'ofici de viure

L'ofici de viure

Catalunya Ràdio

Gaspar Hernàndez ens fa la vida més fàcil! "L'ofici de viure" t'ofereix les millors eines per cultivar el teu benestar emocional. I també, creixement personal, psicologia positiva i nova espiritualitat amb els especialistes, Sergi Torres i Àlex Rovira.

1709 - Humanitzar la soledat
0:00 / 0:00
1x
 • 1709 - Humanitzar la soledat

  La soledat és un problema que tenalla la societat i molt especialment les persones grans. Com ens ho hem de fer perquè no ens faci mal estar sols? Com podem humanitzar la soledat i, fins i tot, aprofitar-la? La filòsofa Consuelo Santamaría i el teòleg José Carlos Bermejo han escrit el llibre "Humanizar la soledad" que en parla. El comentem amb ells, i ens en proporciona un apunt la psicòloga experta en el tema Maria Lluïsa Lozano. Acabem amb l'espai de Sergi Torres.

  Mon, 04 Apr 2022 - 58min
 • 1708 - La indefensió apresa

  Hi ha vegades que no ens podem defensar i hi ha moltes altres vegades que només ens pensem que no ens podem defensar, que no ens en sortim, que és inútil tot el que fem. D'això se'n diu "indefensió apresa" i és un comportament curiós que, si coneixem bé, potser ens pot ajudar a viure millor. Ens ho expliquen les psicòlogues Lara Terradas i Mati Segura. Amb l'apunt de la psicòloga Anna Romeu i l'espai de Sergi Torres.

  Mon, 21 Mar 2022 - 55min
 • 1707 - Experiències properes a la mort

  Hi ha persones que han estat a punt de morir i que, després de sortir-se'n, han parlat d'experiències que ens podrien semblar sobrenaturals o paranormals. Tant, que no tenen explicació des del punt de vista científic. És cert que la falta d'oxigen pot provocar al·lucinacions, però no viatges amb la ment a l'altra punta de l'hospital on són, per exemple. Uns quants metges de reconegut prestigi que s'han trobat amb aquest fenomen s'han posat a investigar-lo. Entre aquests metges hi ha el cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital de Belvitge, Manel Sans, que ens acompanya. També ens hi fa un apunt el cardiòleg Manel Ballester. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.

  Mon, 28 Nov 2022 - 55min
 • 1706 - Detectar mentides

  Com podem saber que algú ens està mentint? En general ho fem tots moltes vegades al dia, encara que pensem que diem sempre la veritat. Però hi ha diferents tipus de mentides, i també de vegades és molt difícil detectar-les. Quins són els principals senyals que ens poden alertar que ens estan dient una mentida? Ens ho expliquen les psicòlogues Noemí Calvó i Helen Flix, a més de l'apunt que en fa l'especialista en comunicació interrelacional Ferran Ramon-Cortés.

  Sat, 26 Nov 2022 - 46min
 • 1697 - Les violències invisibles

  Ens horroritzem davant dels casos de violència física, de maltractaments i, fins i tot, de morts. Però potser no pensem tant en les violències invisibles, que també existeixen i que poden fer tant o més mal que una fuetada al cos. Tanmateix, són difícils de detectar, i sovint ni nosaltres mateixos ens adonem per què ens sentim tan malament. Ho té molt clar el psicoanalista i psicoterapeuta Jean-Charles Bouchoux, que ha escrit el llibre "La violencia invisible" i la psicòloga Lara Terradas. A més, la Sílvia Congost, experta en autoestima, ens en fa un apunt molt valuós.

  Sat, 04 Jun 2022 - 35min
Mostrar más episodios