Filtra per genere

Zināmais nezināmajā

Zināmais nezināmajā

Latvijas Radio 1

Populārzinātnisks radiožurnāls, kas aptver dažādas zinātnes nozares, izzina dabu, ekoloģiju, ģeogrāfiju, ornitoloģiju, zooloģiju, astronomiju, arheoloģiju, vēsturi, ielūkojas zinātnes un tehnikas sasniegumos, izcilu personību dzīvē un darbībā. Īpaša uzmanība veltīta latviešu zinātnieku sasniegumiem pasaulē un Latvijā. Katrā raidījumā kopā ar pētniekiem iztirzājam „galveno tematu”, uz sadarbību aicinot arī savus klausītājus, vai kā citādi uzklausot cilvēku viedokļus un jautājumus.

2329 - Zinātne un ticība: vai abas šīs jomas konfliktē vai papildina vienu otru
0:00 / 0:00
1x
  • 2329 - Zinātne un ticība: vai abas šīs jomas konfliktē vai papildina vienu otru

    Lieldienu noskaņās pievēršamies lieliem jautājumiem, kas nevienu vien zinātnisku un ticīgu prātu ir nodarbinājuši gadsimtu garumā. Kur šajā pasaulē ir vieta zinātnei, kur ticībai un abas šīs jomas konfliktē vai papildina vienu otru?

    Thu, 28 Mar 2024
  • 2328 - Savvaļas dzīvnieku glābšana un rehabilitācija Rīgas Zooloģiskajā dārzā

    Pavasaris ir klāt. Drīzumā dzims savvaļas dzīvnieku mazuļi. Tas parasti ir laiks, kad iedzīvotāji daudz biežāk ar saucienu pēc palīdzības savvaļas dzīvnieku glābašanā vēršas zoodārzā. Kāda ir savvaļas dzīvnieku glābšana, rehabilitācija un sagatavošana dzīvei savvaļā vai zoodārzā?

    Wed, 27 Mar 2024
  • 2327 - Klimata pārmaiņas ietekmē migrējošo putnu populāciju sarukumu

    Inovatīvs pētījums atklāj klimata pārmaiņu ietekmi uz migrējošo putnu populāciju sarukumu. Skaidrojam, kā iespējams konstatēt nobīdes gadalaiku maiņā vairāku desmitu gadu garumā, kā šīs nobīdes skar putnu dzīvesveidu un kuras putnu grupas tas ietekmē visvairāk.

    Tue, 26 Mar 2024
  • 2326 - Pētnieks: Ar deportācijām režīms vēlējās radīt šoku, lai cilvēki saprastu, ka ir jāklausa

    1949. gada 25. martā Padomju Savienības okupācijas iestādes uz attāliem PSRS apgabaliem izveda vairāk nekā 42 tūkstošus Latvijas iedzīvotāju. Traģiskā notikuma 75. atceres gadadienā raidījumā pārlūkosim, kā tas tika īstenots un kurus cilvēkus tas skāra. Raidījumā arī par deportācijām, kas konkrēti skārušas Lietuvas iedzīvotājus.

    Mon, 25 Mar 2024
  • 2325 - Nāves antropoloģija: kas ietekmē uztveri par nāvi un miršanu? Ķermeņa ziedošana izglītībai

    Kas ietekmē mūsu nāves uztveri un kā šī uztvere laika gaitā ir mainījusies? Kā nāvi var pētīt un vai sociālie mediji ar mirušu cilvēku profiliem kļūs par nākotnes kapsētām un sērošanas vietām?

    Thu, 21 Mar 2024
Mostra altri episodi