Nach Genre filtern

Eu și Copilul Meu

Eu și Copilul Meu

Autism Voice

În fiecare săptămâna aducem în prim plan teme fierbinți, de la neurostiinta la wellbeing, într-o colecție de discuții cu și pentru părinți. Sfaturi pentru viața de zi cu zi și idei inovatoare. Un podcast dezvoltat de către Asociația Autism Voice. https://autismvoice.ro

35 - Stilul de viață sănătos și activ poate fi pentru oricine - Andreea Irimia, Think Healthy
0:00 / 0:00
1x
  • 35 - Stilul de viață sănătos și activ poate fi pentru oricine - Andreea Irimia, Think Healthy

    "Mi-am dorit dintotdeauna să fiu slabă. Fostă sportivă de performanță, n-am știut niciodată cum este să fiu în proporții de care să fiu mulțumită, așa că am decis să schimb asta definitiv, în urmă cu 3 ani. Pe parcurs, am decis că vreau să fiu sănătoasă, nu doar slabă. Am slăbit 26 kg, m-am lăsat de fumat și am adoptat un stil de viață sănătos și activ. Am obținut certificarea de tehnician nutriționist și am demarat proiectul prin care promovez mai multe tipuri de mișcare: #𝟏𝐌𝐨𝐧𝐭𝐡𝟏𝐂𝐡𝐚𝐥𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞." Așa povestește invitata noastră de astăzi, 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐚 𝐈𝐫𝐢𝐦𝐢𝐚 - influencer și blogger la http://thinkhealthy.ro Urmăriți povestea ei, spusă cu mult umor, și vă invităm să implementați măcar unul dintre sfaturile sale. Cu siguranță veți observa îmbunătățiri. Acest episod a fost moderat cu drag de Nicoleta Mariana Orlea și susținut de NN România. ✨Pe noi, ca de obicei, ne găsiți aici: https://autismvoice.ro. ✨Dacă vrei să ținem legătura: https://autismvoice.substack.com

    Wed, 22 Mar 2023 - 24min
  • 34 - Lecțiile de viață și banii: cum, când și de ce? Sergiu Penciu, profesor de educație financiară

    Invitatul nostru de astăzi este tată, blogger, om de comunicare și profesor. Dar nu orice profesor.  

    𝐒𝐞𝐫𝐠𝐢𝐮 𝐏𝐞𝐧𝐜𝐢𝐮 este profesor de educație financiară, cunoscut în România pentru implicarea sa în promovarea importanței educației financiare. A fondat în 2013 platforma de educație financiară 𝐒𝐦𝐚𝐫𝐭 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 și este un susținător al integrării educației financiare în sistemul de învățământ din România.  

    De loc din Cluj, el a adus cu sine și vorba blândă și molcomă din Ardeal, iar acest episod - deși despre un subiect atât de serios, a decurs ca o întâlnire între prieteni.  Și chiar și între prieteni, uneori se discută despre bani!  

    Fiind un înfocat susținător al educației financiare pentru copii, ne-a povestit despre obiceiurile pe care le-a deprins chiar el ca și copil, de acasă, dar și despre sfaturile pe care le oferă părinților, doar după ce le testează cu fetița sa.   

    𝐂𝐚̂𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐬𝐟𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐜𝐮 𝐮𝐬̦𝐮𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐫𝐢  

    ✨ Regula "1 singur produs", care presupune cumpărarea unui singur produs de fiecare dată când mergem la cumpărături - un început bun pentru a învăța copiii să ia decizii financiare mai înțelepte.  

    ✨ Regula celor 24 de ore, care presupune să așteptăm 24 de ore înainte de a cumpăra un produs - pentru a ne asigura că nu este o decizie impulsivă.  

    ✨ Regula donațiilor - pentru a învăța importanța donațiilor și a suportului acordat celor în nevoie.  

    Despre Sergiu Penciu puteți citi pe blogul sau : https://sergiupenciu.ro și o vă promitem că o să vă farmece și pe voi cu autenticitatea lui.   

    Acest episod a fost moderat cu drag de către 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞𝐭𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐎𝐫𝐥𝐞𝐚, cu sprijinul ✨𝐍𝐍 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚. https://www.nn.ro

    ✨Pe noi, ca de obicei, ne găsiți aici: https://autismvoice.ro.   

    ✨Dacă vrei să ținem legătura: https://autismvoice.substack.com

    Wed, 08 Mar 2023 - 30min
  • 33 - Cum să fii un tată cool pentru copilul tău - Dan Cruceru, Taticool, antreprenor

    Invitatul nostru de astăzi ne va povesti despre începuturi. 

    Începuturile vieții de părinte, și în special de tată, începuturile sale ca blogger, începuturile vieții sale de antreprenor.  

    Suntem încântați să vi-l prezentăm astăzi pe nimeni altul decât 𝐃𝐚𝐧 𝐂𝐫𝐮𝐜𝐞𝐫𝐮, cunoscut mai des printre noi, părinții - ca și 𝐓𝐚𝐭𝐢𝐜𝐨𝐨𝐥. ❤️  

    𝐃𝐚𝐫 𝐜𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐓𝐚𝐭𝐢𝐜𝐨𝐨𝐥? 𝐒𝐚𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞?  

    Apărut acum 8 ani dintr-un moment de răscruce, Taticool este o platformă care “spargem barierele matriarhatului”. În spatele acestui proiect se află Dan Cruceru, om de media, de profesie jurnalist, și mai ales, tată a 2 copii minunați.  Povestea sa a început în vremuri când publicul era reticent și era deseori trimis “la muncă”. Însă el nu s-a lăsat intimidat. Așa cum povestește el : eu sunt moldovean, am fost un copil sărac. Când mi-am propus să fac ceva mare din Taticool, nu mă opresc.”   

    𝐃𝐚𝐫 𝐜𝐮𝐦 𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐓𝐚𝐭𝐢𝐜𝐨𝐨𝐥 𝐚𝐭𝐚̂𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐨𝐥? Din cărți? Din copilăria sa? A învățat la cursuri? Chiar e totul atât de ușor pentru el, chiar și cu doi copii? Cum reușește?  Nu puteam să nu îi punem și aceste întrebări la care ne-a răspuns zâmbind.   

    “Fiecare copil este diferit. Nu există teorii care să se aplice identic fiecărui copil, fiecărei familii. Singurul sfat care se aplică 100% în orice caz este să “fii acolo.” Daca ești prezent zi de zi, mâine vei fi cu siguranță un părinte mai bun decât ieri. Află ce funcționează pentru tine.“ ❤️  


    ✨Pe Dan Cruceru îl puteți găsi pe 𝐡𝐭𝐭𝐩𝐬://𝐭𝐚𝐭𝐢𝐜𝐨𝐨𝐥.𝐞𝐮 unde scrie despre toate provocările părinților și, în special, ale taților.   

    Acest episod a fost moderat cu drag de către 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞𝐭𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐎𝐫𝐥𝐞𝐚, cu sprijinul ✨𝐍𝐍 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚. https://www.nn.ro

    ✨Pe noi, ca de obicei, ne găsiți aici: https://autismvoice.ro.   

    ✨Dacă vrei să ținem legătura: https://autismvoice.substack.com #autismvoice #taticool

    Thu, 02 Mar 2023 - 29min
  • 32 - Cui îi e frică de public speaking? Eli Neicuț, influencer de fapte bune

    De la voluntar, la influencer de fapte bune, la fata care vorbește despre problemele sociale din țara noastră, dar și la trainer de public speaking, 𝐄𝐥𝐢 𝐍𝐞𝐢𝐜𝐮𝐭̦ pune pasiune în toate rolurile pe care și le asumă și îi inspiră pe cei din jurul său.   

    În episodul de astăzi am aprofundat subiectul public speaking și tot ce aduce acesta cu el: emoții, teamă, beneficii, bucurii. 💙 

    Ne-a mărturisit că inclusiv relațiile noastre personale sunt puternic afectate de modul în care comunicăm și cât de nelipsită ar trebui să fie această abilitate.   

    Ne-a strecurat și câteva tips and tricks pentru un discurs de succes, pentru că este convinsă că “ce faci tu merită să ajungă la cât mai mulți oameni, astfel încât să poți face și bine, și bani.” 💙  

    Acest episod a fost “vorbit” cu drag de către 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞𝐭𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐎𝐫𝐥𝐞𝐚, cu sprijinul 𝐍𝐍 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚. https://www.nn.ro

    Pe Eli o puteți găsi, făcând fapte bune, aici: https://www.elivorbeste.com

    Pe noi, ca de obicei, ne găsiți aici: https://autismvoice.ro.  

    Dacă vrei să ținem legătura: https://autismvoice.substack.com

    Wed, 22 Feb 2023 - 25min
  • 31 - De ce avem nevoie de CSR în viața noastră? - Anna Katharina Scheidereiter, Kaufland România

    Cu siguranță ați observat că, în special la sfârșitul anului, multe ONG-uri solicită ajutor din partea companiilor mari și mici, și menționează că nu te costă nimic să redirectionezi 20%. Dar cum este acest lucru posibil?   

    📍Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit sau venit al companiei, gratuit și deductibil fiscal poate oferi o voce oricărui copil cu autism. Detalii despre legislație se găsesc aici: https://autismvoice.ro/portfolio-items/20-in-plus-spre-reusita/.  

    📍CSR – ce înseamnă și ce beneficii aduce? Responsabilitatea socială corporativă, pe scurt denumită CSR (corporate social responsibility) reprezintă o metadă a companiilor de a-și arăta responsabilitatea din punct de vedere social, de a contribui în mod pozitiv asupra societății, economiei sau mediului.   

    Stăm astăzi de vorba cu Anna Katherina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România despre cât de multe beneficii aduce această responsabilitate atât țării noastre, cât și celor care o practică.   

    Anna este născută și crescută în Germania și ne-a povestit că la 14 ani a văzut un film despre copiii străzii din România. Atât de mult a impresionat-o încât a simțit că vrea să afle mai multe și să se implice.  La 19 ani a luat contact cu voluntariatul în Romania, lucrând zi de zi cu copiii din centrele de zi, cu care a și aprofundat limba română. Tot alături de acești micuți a înțeles și care este misiunea sa. În 2011 a primit votul de încredere al companiei și astfel a luat naștere CSR-ul în Kaufland România.   

    Așa cum spunea și invitata noastră de săptămână trecută, Melania Medeleanu, noi, oamenii, suntem construiți de așa natură încât fericirea noastră este în strânsă legătură cu binele pe care îl putem dărui celorlalți.   

    În concluzie, Anna îndeamnă toate companiile să își asume o politică de CSR și subliniază beneficiile pe care aceasta le aduce, atât din punct de vedere organizațional, cât și din punct de vedere personal.   

    La rândul nostru, vă încurajam și noi să povestiți despre această soluție care nu doar că nu costă nimic, ci aduce și un plus valoare companiei în care lucrați.   

    ❤️ Acest episod vă este prezentat de către Nicoleta Mariana Orlea și susținut de către NN România.  

    https://www.nn.ro

    Wed, 15 Feb 2023 - 25min
Weitere Folgen anzeigen