Nach Genre filtern

Eu și Copilul Meu

Eu și Copilul Meu

Autism Voice

Aducem în prim plan teme fierbinți, de la neurostiinta la wellbeing, într-o colecție de discuții cu și pentru orice adult care vrea să își armonizeze sănătatea mentală, relațiile sau familia. Sfaturi pentru viața de zi cu zi și idei inovatoare, pentru lifestyle și sănătatea emoțională, mentală sau a relațiilor. Un podcast dezvoltat de către Asociația Autism Voice, suținut de NN România. https://autismvoice.ro

57 - DEZVOLTARE COGNITIVĂ și EMOȚIONALĂ prin METODA FEUERSTEIN - Laura Ion și Oana Hagiescu, Parentropolis
0:00 / 0:00
1x
 • 57 - DEZVOLTARE COGNITIVĂ și EMOȚIONALĂ prin METODA FEUERSTEIN - Laura Ion și Oana Hagiescu, Parentropolis

  42% dintre elevii români de 15 ani nu înțeleg un text citit, iar 49% nu au reușit să atingă un nivel de bază la Matematică. Elevii români nu știu să scrie, nu știu să citească, nu înțeleg un text simplu, nu cunosc elemente de bază din matematică și științe.


  Suntem pe penultimul loc în Europa, în fața Bulgariei, în ceea ce privește educația generală a copiilor noștri, iar școala românească, din păcate, este privită cu ochi furioși și cu invinuiri din toate părțile, conform ultimelor date primite în 2023 privind testările naționale, PISA, și nu numai.


  Ar fi foarte ușor să privim doar părțile negative. Toate rezultatele negative academice afectează, pe termen lung, dezvoltarea emoțională și cognitivă a copiilor noștri.

  Care ar fi soluțiile? Ce putem face în acest sens?

  De mai bine de zece ani există și în România anumite soluții în acest sens, printre ele fiind învățarea mediată Feuerstein.


  Laura Ion si Oana Hagiescu, fondatoarele Parentropolis și mediatori Feuerstein, ne prezintă în detaliu o soluție eficientă pentru a ne ajuta copiii să le placă să învețe.


  Laboratoarele de DEZVOLTARE COGNITIVĂ și EMOȚIONALĂ prin METODA FEUERSTEIN se concentrează pe dezvoltarea abilității de importanță vitală, și adesea neglijată, de a învăța cum să înveți, exploatând ulterior capacitățile intelectuale latente ale copilului.

  Învățarea mediată Feuerstein susține o atitudine activă de învățare, stimulează motivația intrinsecă, eficiența cognitivă și formarea conceptelor. Sprijină copilul pentru dezvoltarea de raționamente perspicace. Are ca scop eliminarea decalajelor de învățare, ajutându-i pe cursanți să evite greșelile prin îmbunătățirea competențelor de învățare.  Elevii învață noi moduri de gândire prin îndeplinirea unor sarcini în domenii precum comparația, clasificarea, analiza și sinteza, orientarea în spațiu și timp și raționamentul ipotetic. Înarmați cu aceste noi strategii, elevii "leagă" apoi aceste noi strategii de disciplinele din curriculum și rezolvă probleme în viața lor de zi cu zi.

  Vă invităm să o ascultați și să vă lăsați inspirați de informațiile lor.


  📌Acesta este un episod moderat cu drag de Nicoleta Mariana Orlea, susținut de NN România, si produs la Pagina de Media.


  Știi pe cineva care are nevoie de ajutor? Trimite-i acest link. ❤️

  Thu, 21 Mar 2024 - 28min
 • 56 - Leadership feminin, acasă și la birou - Elena Pap, Director Regional Up Group

  Mulți spun că o carieră de succes vine la pachet cu multe costuri ascunse: stres și multe probleme la nivel mental, afectiv și fizic.


  La nivel de Europa, peste 45% dintre oameni susțin că șefii lor sunt de vină pentru multe dintre probleme lor cotidiene, ce le afectează activitatea atât la birou, cât și acasă. Mai mult, recente studii arată că 1 din 7 europeni suferă de depresie sau burnout din pricina micromanagementul sau al leadership-ului deficitar.


  La nivel de leaderi, peste 50% dintre aceștia se plâng că angajații nu mai vor să muncească sau nu mai sunt calificați pentru poziții. În ultimii trei ani, numeroase studii arată date din ce în ce mai îngrijorătoare despre dinamica angajator-angajat.


  Cu toate acestea, există și povești de succes, povești ce merită expuse cât mai mult, despre acei lideri ce găsesc și oferă soluțiile de bază pentru ca armonia să primeze, atât la birou, cât și acasă.


  Conform Eurostat, 34% din leaderii de companii din România sunt femei. Cum ajungi să fii un exemplu de leader feminin, în top 100 cele mai puternice femei din țară?


  Elena Pap, om de finanțe cu acte în regulă, de peste două decenii, conduce Up România, Moldova, Bulgaria și Grecia, cu sute de angajați în subordine, zeci de responsabilități și cu zâmbetul pe buze mereu.


  Este "doamna educatoare" pentru mulți dintre copiii angajaților ei și este invitată constant în vieților lor, dincolo de orele de birou. Mai mult, are o căsnicie frumoasă și o relație de invidiat cu fiica ei.


  Care este secretul ei pentru a fi un model exemplar de femeie puternică și feminină, într-o lume unde leaderi feminin sunt încă prea puțini?


  Cum reușește ea să păstreze balanța aceasta, carieră și familie, și să mențină bunăstarea psihică a angajaților ei? Vă invităm să o ascultați și să vă lăsați inspirați de povestea ei.

  📌Acesta este un episod moderat cu drag de Nicoleta Mariana Orlea, susținut de NN România, si produs la Pagina de Media.

  Știi pe cineva care are nevoie de ajutor? Trimite-i acest link. ❤️

  Wed, 06 Mar 2024 - 32min
 • 55 - Cum să fim părinți fără frică în 2024 - Marcela Ursu

  „Înainte de a „repara“ copilul, trebuie să ne „reparăm” pe noi.”

  Acesta este moto-ul Marcelei Ursu, Life Coach, antreprenoare, mama si scriitor. I-a luati multi ani sa vindece dinamica cu propriul copil, iar acum isi dedica timpul pentru a ajuta alti parinti sa treaca peste paradigma "fac eu ceva gresit sau copilul e de vina?".


  Intr-un nou studiu publicat in Social Psychological and Personality Science in 2023, se constata ca parintii care pun pe primul loc bunastarea copilului si apoi se gandesc la bunastarea lor, nu numai ca sunt mai fericiti, dar, de asemenea, isi gasesc un sens in viata datorita responsabilitatilor de crestere a copiilor.


  "Aceste descoperiri sunt in contrast cu unele opini din media conform carora atunci cand bunastarea copilului este prioritara este subminata bunastarea parintilor", spun cercetatorii .


  Care sa fie cu adevarat realitatea? Exista vreo formula magica prin care ambele "tabere" pot castiga pe termen lung? Este si altceva la mijloc?


  Va invitam sa ascultati raspunsurile Marcelei Ursu despre toate acestea, si nu numai.

  Marcela este antreprenoare de peste 20 de ani, mama cu aceeasi vechime, Life Coach pentru parinti si autoarea cartii "Iubind o viata" prin care ofera publicului larg mai multe instrumente de lucru privind relatiile parinte - copil.

  Mai multe detalii despre Marcela puteti gasi si aici - https://marcelaursu.ro/


  📌Acesta este un episod moderat cu drag de Nicoleta Mariana Orlea, susținut de NN România, si produs la Pagina de Media.


  Știi pe cineva care are nevoie de ajutor? Trimite-i acest link. ❤️  Wed, 07 Feb 2024 - 28min
 • 54 - Cum schimbăm mentalitățile despre sport în generațiile Z și Alpha - Daniel Santa, impresar sportiv, antreprenor

  Principalul motiv care îi determină pe oameni să fie activi este îmbunătățirea stării de sănătate, urmată de dorința de îmbunătățire a condiției fizice și de relaxare. În România, în top 5 cele mai sedentare țări din Europa, cf. ultimelor rapoarte, are un nivelul de practicare a mișcării/a unui sport de doar 20%, cu mult sub media europeană, mai ales în rândul copiilor.

  Motivele acestei situații tragice sunt multiple, dar care ar fi soluțiile pentru ca noi și copii noștri, totuși, să putem incorpora, cumva, măcar câteva ore de mișcare în cotidian, pentru a ne crește calitatea vieții?

  Daniel Santa este tată, om de media de aproape 20 de ani, impresar sportiv acreditat World Athletics și directorul celei mai importante competiții de atletism din România, de altfel singura certificată World Athletics Elite Label din S-E Europei. Din dorința de a revitaliza atletismul românesc, dar și să maximizeze turismul sportiv din țara noastră, Daniel a dublat personalitatea acestei competiții, atrăgând, prin componenta sa festivalieră, turiști și alergători de peste hotare.

  Este un personaj-cheie în businessul sportiv din România, astfel că, de 4 ani, Daniel oferă atleților români șansa de a alerga umăr la umăr cu atleți internaționali din Top 20 Mondial și o șansă inclusiv spectatorilor, de a urmări la noi „acasă” cum se desfășoară o cursă de elită.

  Daniel își dorește ca noile generații să îmbrățișeze pasiunea pentru atletism și, în general, un stil de viață activ, întrucât cursele pentru copii și juniori nu lipsesc din calendarul Brașov Running Festival.

  Vă invităm să aflați din acest nou episod soluțiile potrivite pentru aceasta temă fierbinte în rândul nostru - timp, sedentatism, sănătate și copii.

  📌Acesta este un episod moderat cu drag de Nicoleta Mariana Orlea și susținut de NN România.

  Știi pe cineva care are nevoie de ajutor? Trimite-i acest link.

  Wed, 24 Jan 2024 - 31min
 • 53 - Care sunt lucrurile care contează astăzi în business, dar și în plan personal - Simona Grindeanu, Antreprenoare

  Cum e să îți iei în același timp angajamentul de a deveni și mamă și antreprenoare? Care dintre activități este de fapt mai solicitantă? Există oare vreo formulă magică pentru un echilibru între amândouă?


  Simona ne arată perspectiva ei de mamă, om de comunicare și PR, și cum a primit lecția răbdării și a înțelegerii. Deși este o perfecționistă, subliniază importanța de a cere ajutorul celor din jur atunci când nu mai poți.


  Fiind o femeie puternică, a reușit să elimine sabotorii care îi induceau diverse stări copleșitoare și s-a folosit de cele trăite pentru a-l învăța pe propriul copil despre educația emoțională.


  Vă invităm să ascultați acest nou episod, moderat cu drag de Nicoleta Mariana Orlea, filmat cu ajutorul Pagina de media și susținut de NN România.


  ✨Pe noi, ca de obicei, ne găsiți aici: https://autismvoice.ro/

  ✨Pe Simona Grindeanu o puteți contacta aici:

  https://www.instagram.com/simonagrindeanu/

  https://www.facebook.com/simonarosu2001

  Acesta a fost ultimul episod din cel de al V-lea sezon al podcastului Eu și Copilul Meu. Ne vom revedea cu drag din ianuarie 2024. Până atunci...

  Știi pe cineva care are nevoie de ajutor? Trimite-i acest link. ❤️

  Tue, 12 Dec 2023 - 26min
Weitere Folgen anzeigen