Nach Genre filtern

Oameni mici și mari - povești pentru copii

Oameni mici și mari - povești pentru copii

oamenimicisimari

Lumea poveștilor e una pe care o ținem aproape indiferent de vârstă, ca să mai evadăm din când în când din cotidian, să ne simțim prinți și prințese sau invincibili în zilele mai dificile. Hai cu noi în lumea poveștilor audio! Ne întâlnim cu persoanje noi, la fiecare 2 săptămâni, vineri seara, iar cu cele pe care le știi deja, oricând ți-e dor de ei, apasă PLAY. Pregătim povești românești, dar mai punem la cale și surprize din când în când. Fie că îți plac poveștile citite sau interpretate cu patos ori ți-e dor de teatrul de păpuși, avem în tolbă povești pentru toată lumea.

53 - 53. Amintiri din copilărie 1, o poveste spusă de Matei Ioan Rotaru
0:00 / 0:00
1x
 • 53 - 53. Amintiri din copilărie 1, o poveste spusă de Matei Ioan Rotaru

  Amintiri din copilărie 1, de Ion Creangă

  Stau câteodată şi-mi aduc aminte ce vremi şi ce oameni mai erau în părţile noastre pe când începusem şi eu, drăgăliţă-Doamne, a mă ridica băieţaş la casa părinţilor mei, în satul Humuleşti, din târg drept peste apa Neamţului; sat mare şi vesel, împărţit în trei părţi, care se ţin tot de una: Vatra satului, Delenii şi Bejenii.

  Ş-apoi Humuleştii, şi pe vremea aceea, nu erau numai aşa, un sat de oameni fără căpătâi, ci sat vechi răzăşesc, întemeiat în toată puterea cuvântului: cu gospodari tot unul şi unul, cu flăcăi voinici şi fete mândre, care ştiau a învârti şi hora, dar şi suveica, de vuia satul de vatale în toate părţile; cu biserică frumoasă şi nişte preoţi şi dascăli şi poporeni ca aceia, de făceau mare cinste satului lor. Şi părintele Ioan de sub deal, …

  Ascultă povestea!

  Thu, 20 Jul 2023 - 45min
 • 52 - 52. Povestea iepurașului îndrăgostit

  Povestea iepurașului îndrăgostit, o poveste scrisă de Lucia Conțan

  Nu stiu de ce toți bunicii din lume vor să stea la casă cu gradină atunci când devin bunici.

  Asta vrea și bunicul din povestea următoare.


  Ascultă povestea!

  Tue, 20 Jun 2023 - 10min
 • 51 - 51. Gâsca de aur, o poveste spusă de Anca Marina Uifălean

  Gâsca de aur,

  O poveste de Frații Grimm.

  A fost odată un om și omul acela avea trei feciori. Pe cel mai mic dintre ei îl porecliseră Prostilă și-l luau în râs și-l umpleau de ocări ori de câte ori aveau prilejul. Într-o buna zi, cel mai mare dintre frați vru să se ducă în pădure să taie lemne și, ...

  Ascultă povestea!

  Thu, 01 Jun 2023 - 16min
 • 50 - 50. Cel mai rapid leneș din junglă, o poveste spusă de Andra Oprean

  Ascultă și tu povestea Andrei.

  Wed, 31 May 2023 - 03min
 • 49 - 49. În pădure toate-s bune, numai croitorii sunt proști, o poveste spusă de Tea Arjoca

  În pădure toate-s bune, numai croitorii sunt proști, după Octav Pancu Iași Eu, copii, locuiesc vara în pădure. Mă simt tare bine. Aș rămâne aici și iarna, dar sunt cam friguros. În pădure nu-s sobe, nici calorifere, deci nici nu poate fi vorba. În pădure, dragii mei, toate-s bune, numai croitorii sunt proști. Foarte proști. Nu vi-i recomand, copii! Ce-am pățit eu cu ei o să povestesc și nepoților. Ascultați! Se apropia ziua băiatului meu, Alexandru. Împlinea 5 ani. Încă din primăvară i-am promis o haină nouă. Acum aveam prilejul să-mi țin cuvântul. Cineva m-a îndreptat spre croitoria ”Cei cinci mari meșteri croitori” Bună ziua! Asculă povestea! 

  Wed, 31 May 2023 - 09min
Weitere Folgen anzeigen