Nach Genre filtern

Oameni mici și mari - povești pentru copii

Oameni mici și mari - povești pentru copii

oamenimicisimari

Lumea poveștilor e una pe care o ținem aproape indiferent de vârstă, ca să mai evadăm din când în când din cotidian, să ne simțim prinți și prințese sau invincibili în zilele mai dificile. Hai cu noi în lumea poveștilor audio! Ne întâlnim cu persoanje noi, la fiecare 2 săptămâni, vineri seara, iar cu cele pe care le știi deja, oricând ți-e dor de ei, apasă PLAY. Pregătim povești românești, dar mai punem la cale și surprize din când în când. Fie că îți plac poveștile citite sau interpretate cu patos ori ți-e dor de teatrul de păpuși, avem în tolbă povești pentru toată lumea.

46 - 46. Girafa cu dungi, o poveste spusă de Andra Oprean
0:00 / 0:00
1x
 • 46 - 46. Girafa cu dungi, o poveste spusă de Andra Oprean

  Ascultă și tu povestea Andrei.

  Tue, 30 Aug 2022 - 02min
 • 45 - 45. Aripile fluturelui, o poveste spusă de Andra Oprean

  Avem mare încredere în Andra și o îmbrăţişam cu drag.

  Ascultă și tu povestea Andrei.

  Tue, 23 Aug 2022 - 02min
 • 44 - 44. Mica Sirenă, o poveste spusă de Oana Martinca

  Mica Sirenă,de Hans Christian Anderson 

  Departe-n largul mării apa e albastră ca albăstrelele şi limpede cum e cristalul, dar e şi foarte adâncă, atât de adâncă încât nici o ancoră nu poate ajunge până la fund; ar trebui să pui o mulţime de turnuri de biserică, unele peste altele, ca să ajungi de la fund până la luciul apei.

  Să nu credeţi însă că acolo nu-i decât nisip şi mâl; nu, acolo cresc copaci ciudaţi şi ierburi ciudate, şi tulpinile şi frunzele lor sunt aşa de mlădioase încât se clatină la cea mai mică mişcare a apei, parcă ar fi vii. Toţi peştii, mici şi mari, se strecoară printre ramuri cum se strecoară păsările prin văzduh. În locul unde-i cea mai mare adâncime e palatul împăratului mării; zidurile sunt de mărgean şi ferestrele înalte şi arcuite sunt de chihlimbar străveziu; acoperişul e făcut din scoici care se deschid şi se închid după cum se mişcă apa. Şi în fiecare scoică e un mărgăritar de preţ; numai unul şi ar fi destul să împodobească măreţ coroana unui rege.

  Ascultă povestea!

  Thu, 04 Aug 2022 - 53min
 • 43 - 43. Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte

  Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moartede Petre Ispirescu

  A fost odată un împărat mare şi o împărăteasă, amândoi tineri şi frumoşi, şi, voind să aibă copii, a făcut de mai multe ori tot ce trebuia să facă pentru aceasta; a îmblat pe la vraci şi filosofi, ca să caute la stele şi să le ghicească dacă or să facă copii; dar în zadar. În sfârşit, auzind împăratul că este la un sat, aproape, un unchiaş dibaci, a trimis să-l cheme; dar el răspunse trimişilor că: cine are trebuinţă, să vie la dânsul. 

  S-au sculat deci împăratul şi împărăteasa şi, luând cu dânşii vro câţiva boieri mari, ostaşi şi slujitori, s-au dus la unchiaş acasă. Unchiaşul, cum i-a văzut de departe, a ieşit să-i întâmpine şi totodată le-a zis:

  – Bine aţi venit sănătoşi; dar ce îmbli, împărate, să afli? Dorinţa ce ai o să-ţi aducă întristare.

  – Eu nu am venit să te întreb asta, zise împăratul, ci, dacă ai ceva leacuri care să ne facă să avem copii, să-mi dai.

  – Am, răspunse unchiaşul; dar numai un copil o să faceţi. El o să fie Făt-Frumos şi drăgăstos, şi parte n-o să aveţi de el. Luând împăratul şi împărăteasa leacurile, s-au întors veseli la palat şi peste câteva zile împărăteasa s-a simţit însărcinată. Toată împărăţia şi toată curtea şi toţi slujitorii s-au veselit de această întâmplare.

  Ascultă povestea!

  Tue, 26 Jul 2022 - 29min
 • 42 - 42. ȚaraUndeVineriEraJoi, o poveste spusă de Tea Arjoca

  ȚaraUndeVineriEraJoi, după Octav Pancu Iași

  InTaraundevinerierajoi, povestile si povestirile au darul de a fi leacuri bune pentru orice si de a se gasi la indemana oricui, baietei sau fetite, zmeie sau crocodili, sabii sau sabioare, ciori sau castane, elefanti sau meduze, ghete sau palarii, degete mari sau degete mici, cizmulite sau stele. "Fantastice" sau numai "de necrezut", "fara mister" sau doar "caraghioase", nemaipomenita lor putere sporeste mereu, din si mai marea noastra putere de a crede in ele, dupa cum insusi povestitorul ne indeamna sa luam aminte, fie cand ne cheama in sprijin, fie cand ne sare in ajutor, fireste, tot cu o poveste.


  Fri, 22 Jul 2022 - 04min
Weitere Folgen anzeigen