Nach Genre filtern

Ja, Preduzetnik

Ja, Preduzetnik

Ja, Preduzetnik

Serijal "Ja, Preduzetnik" ima želju da predstavi uspešne preduzetnike, te kroz njihove životne priče pruži mogućnost i drugima da saznaju koje su to lekcije, kako poslovne tako i životne, koje su im pomogle da dođu do uspeha koje su ostvarili. Razgovore vodi Đorđe Petrović, koji je i sam preduzetnik, osnivač i CEO holandske konsultantske firme Companies Connected.

129 - Petar Ćorluka, Violeta - Ja, Preduzetnik 89 (2. deo)
0:00 / 0:00
1x
 • 129 - Petar Ćorluka, Violeta - Ja, Preduzetnik 89 (2. deo)

  Petar Ćorluka je osnivač kompanije Violeta i predsednik uprave današnje istoimene grupacije. Kompanija Violeta je osnovana 2001. godine i danas je jedan od vodećih brendova higijenskih proizvoda. Osim proizvodnje, Violeta grupacija je usmerena na maloprodaju, distribuciju, izvoz, dom za starije i nemoćne, Montessori vrtić, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, sportski centar, a od nedavno u njihovom vlasništvu je i Lasta, jedan od najvećih konditorskih giganata iz vremena Jugoslavije. Da li je potrebno malo hrabrosti za uspešno preduzetništvo, kako je upoznavao naslednike sa porodičnim biznisom, koji bi menotrski savet dao mlađem sebi i još mnogo neprocenjivo vrednih mudrosti i znanja od fenomenalnog čoveka i preduzetnika, Petra Ćorluke.

  Fri, 14 Jul 2023 - 45min
 • 128 - Petar Ćorluka, Violeta - Ja, Preduzetnik 89 (1. deo)

  Petar Ćorluka je osnivač kompanije Violeta i predsednik uprave današnje istoimene grupacije. Kompanija Violeta je osnovana 2001. godine i danas je jedan od vodećih brendova higijenskih proizvoda. Osim proizvodnje, Violeta grupacija je usmerena na maloprodaju, distribuciju, izvoz, dom za starije i nemoćne, Montessori vrtić, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, sportski centar, a od nedavno u njihovom vlasništvu je i Lasta, jedan od najvećih konditorskih giganata iz vremena Jugoslavije. Kako je izgledalo odrastanje u Grudama, zašto je napustio posao u državnoj firmi i u 32. godini upustio se u preduzetništvo kroz trgovinu južnim voćem, zašto odlučuje da iz trgovine pređe u proizvodnju i zašto baš toalet papira, šta su glavne lekcije u radu sa ljudima, šta je glavni posao preduzetnika i još mnogo neprocenjivo vrednih mudrosti i znanja od fenomenalnog čoveka i preduzetnika, Petra Ćorluke.

  Wed, 10 May 2023 - 33min
 • 127 - Vedran Pušić, INFO MEDIA GROUP - Ja, Preduzetnik 87 (2. Deo)

  Vedran Pušić je vlasnik kompanije INFO MEDIA GROUP, osnovane u Banja Luci 2004. godine. Osnovna delatnost kompanije je advertising. Danas, to je grupacija koju čini 6 firmi, sa preko 100 zaposlenih, a fokus poslovanja je na uslugama marketinga, oglašavanja i tržišnog komuniciranja na teritoriji Bosne i Hercegovine i Adria regije. Kako je ušao na nova tržišta, ima li sličnosti i razlike između Srbije, Hrvatske i Slovenije; kako je došao do ideje i šta ga je podstaklo da krene na tržište Dubaija? Koje su njegove vizije i šta ga čini ponosnim? Šta bi preporučio početnicima u biznisu i još mnogo toga saznajte od fantastičnog Vedrana Pušića!

  Tue, 18 Apr 2023 - 1h 28min
 • 126 - Vedran Pušić, INFO MEDIA GROUP - Ja, Preduzetnik 87 (1. Deo)

  Vedran Pušić je vlasnik kompanije INFO MEDIA GROUP, osnovane u Banja Luci 2004. godine. Osnovna delatnost kompanije je advertising. Danas, to je grupacija koju čini 6 firmi, sa preko 100 zaposlenih, a fokus poslovanja je na uslugama marketinga, oglašavanja i tržišnog komuniciranja na teritoriji Bosne i Hercegovine i Adria regije. Kako je ušao u preduzetništvo i šta su njegovi počeci, da li je bavljenje sportom imalo uticaja na njega kao ličnost (i privatno i poslovno); zašto misli da bez rizika nema profita, te da svako ima srećni momenat; kako je izgradio današnju korporaciju i postao lider na tržištu Adria regije i još mnogo toga saznajte od fantastičnog Vedrana Pušića!

  Tue, 18 Apr 2023 - 1h 18min
 • 125 - Aleksandar Đorđević, ARDE LINE - Ja, Preduzetnik 83 (2. deo)

  Aleksandar Đorđević je stariji sin Slaviše Đorđevića, vlasnika kompanije Smaj produkt. Aleksandar je druga generacija, ali je pokrenuo i svoju nezavisnu kompaniju - ARDE LINE, koja se bavi proizvodnjom savremenih montažnih objekata. Koja su Aleksandrova prva sećanja na porodični biznis, kako se odrazilo na društveni (i školski) život to što je od detinjstva bio deo kompanije Smaj produkt, koliko je uticaja na odabir izbora zanimanja imala porodična kompanija, koliko je izazovno izgraditi autoritet u kompaniji kao dete osnivača gde te većina zaposlenih zna od najranijeg detinjstva, kako je izgledalo pokrenuti biznis samostalno bez pomoći (i mešanja) roditelja, kako je birao zaposlene, koje su to negativne stvari koje drugi ne vide kada govorimo o drugoj generaciji, kako izgleda donošenje odluka u porodičnoj kompaniji i još mnogo toga od jednog sjajnog mladog čoveka, Aleksandra Đorđevića.

  Sun, 19 Mar 2023 - 1h 21min
Weitere Folgen anzeigen