Nach Genre filtern

Tiepies Nederlands

Tiepies Nederlands

Tiepies Nederlands

Tiepies Nederlands is een podcast over het middelbaar onderwijs in Nederland. Meestal praten we over het schoolvak Nederlands, maar vaak ook over het onderwijssysteem van ons land. Daarbij stellen we ons steeds de vraag: waarom doen we wat we doen?

4 - Aflevering 4: Claire Boonstra wil het onderwijssysteem omgooien
0:00 / 0:00
1x
  • 4 - Aflevering 4: Claire Boonstra wil het onderwijssysteem omgooien

    Volgens Claire Boonstra moet het onderwijssysteem in Nederland op de schop. Waarom praten we zo vaak over de losse vakinhouden en niet over de inhoud die we collectief noemen wanneer ons gevraagd wordt naar de bedoeling van ons onderwijs? Waarom hebben we klassen, leerjaren, toetsen, schoolvakken? Over dat soort vragen heeft Claire zich de afgelopen jaren gebogen. Jacco Reitsma en Derwent Christmas zoeken naar het antwoord in de vierde aflevering van 'Tiepies Nederlands!'.

    Mon, 07 Jun 2021 - 1h 24min
  • 3 - Aflevering 3: Waarom wij Nederlands anders aanbieden

    In deze aflevering van 'Tiepies Nederlands!' praten Jacco Reitsma en Derwent Christmas over de onderwijsvernieuwingen binnen het vak Nederlands die ze met hun collega's op het Bornego College hebben doorgevoerd. Voorbij komen studiepleinen, modulair werken, werklessen, instructielessen en 'Lezen om te...' Met dit gesprek hopen ze andere docenten Nederlands te inspireren om met hun onderwijs aan de slag te gaan

    Fri, 28 May 2021 - 58min