Podcasts by Category

El búnquer

El búnquer

Catalunya Ràdio

En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de dilluns a divendres, a les 9 de la nit, quan ja estan cansats d'haver sigut ciutadans exemplars durant tot el dia, es reuneixen en el seu espai de confiança: una antiga de bodega que han convertit en el seu local clandestí, un lloc gairebé de recés espiritual on poden opinar lliurament de tots els temes que vulguin, sense cap mena de pressió externa.

1099 - David Bowie, amb un ull de cada color i 7 grams de cocaïna al dia
0:00 / 0:00
1x
 • 1099 - David Bowie, amb un ull de cada color i 7 grams de cocaïna al dia

  Programa 4x12. Avui ens toca The Thin White Duke! O The Thin White "Duck", com diria en Peyu, que també ha de ser un ànec prou bonic¿ Vosaltres penseu que el senyor David Bowie era una estrella única que brillava amb llum pròpia? O va ser un cometa que va passar fugaçment per la Terra i ell era en el lloc i el moment adequats? És un debat que no solucionarem avui. El que és important d'aquest capítol és que els més petits coneguin el personatge i tinguin una opinió pròpia.

  Thu, 21 Sep 2023 - 51min
 • 1098 - Tupac Amaru II, un convergent peruà que va rebel·lar-se contra els colonitzadors espanyols

  Programa 4x011. José Gabriel era un terratinent adinerat que vivia còmodament sota el virregnat que els colonitzadors espanyols havien instaurat al Perú. Al nano li importava bastant poc que els espanyols matessin els seus avantpassats i extingissin la civilització inca. Ell tenia una bona posició social, els nadius el respectaven i també gaudia dels privilegis atorgats pels colonitzadors. El problema és que des de Madrid van començar a apujar els impostos. Com a bon convergent, després que li toquessin la butxaca, el nostre amic va desvincular-se de tot el que feia pudor d'europeu, es va canviar el nom per Tupac Amaru i es va transformar en un màrtir nacionalista.

  Wed, 20 Sep 2023 - 51min
 • 1092 - Thomas Midgley, l'inventor més desastrós del món sencer. Un perill per a la humanitat

  Programa 4x10. Després de quatre temporades buscant sense parar, per fi ho hem aconseguit! Per fi l'hem trobat! Bunquerins i bunquerines, avui us presentem el científic més desastrós i més malastruc de la història! Estem parlant d'en Thomas Midgley, un inventor enginyós que semblava tenir una prometedora carrera a la General Motors. El problema és que en Thomas, sense saber ben bé com, sempre acabava embolicant la troca. En Thomas és un dels candidats al títol a la mort més ridícula del programa.

  Tue, 19 Sep 2023 - 51min
 • 1090 - Clara Schumann, un talent a l'ombra del sapastre del seu home

  Programa 4x9. No pot ser que féssim en Robert Schumann sense acabar parlant de la seva esposa Clara, una noieta de mirada pura i brillant que va deixar la seva carrera musical de banda per poder ajudar el sòmines del seu marit. En Robert era tan sapastre que es va rebentar la mà amb una andròmina per enfortir els dits i tocar més bé el piano. Després de l'accident, ella li havia de passar les notes a net i també interpretar-li les composicions. A més de cuidar-li els fills, no fos cas que en Robert s'esllomés fent de pare.

  Mon, 18 Sep 2023 - 51min
 • 1089 - Millors moments (setmana 02)

  Aquesta setmana s'ha de destacar el mèrit que ha tingut en Lik Simelum al llarg de la seva vida. Heu de pensar que en Lik viu a "l'illa amb més possibilitats del planeta de patir una catàstrofe natural". És un miracle que després de tants huracans i terratrèmols aquest home encara continuï viu! L'altra història que us portem és la d'en Manuel Malagrida, un olotí del segle XIX que no va parar quiet fins que va aconseguir el seu objectiu: fer-se ben milionari.

  Fri, 15 Sep 2023 - 52min
Show More Episodes