Podcasts by Category

El búnquer

El búnquer

Catalunya Ràdio

En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de dilluns a divendres a les nou del vespre, quan ja estan cansats d'haver sigut ciutadans exemplars durant tot el dia, es reuneixen al seu espai de confiança: un antic celler que han convertit en el seu local clandestí, un lloc gairebé de recés espiritual on poden opinar lliurement de tots els temes que vulguin, sense cap mena de pressió externa.

1559 - Millors moments (setmana 44)
0:00 / 0:00
1x
 • 1559 - Millors moments (setmana 44)

  El coix del carrer de Gurb i l'àngel de la mort, quin duet còmic tan curiós. I compte, perquè gairebé van coincidir! Penseu que en Vicenç Coma, un anarquista de gallet fàcil que va fer de xèrif a la plana de Vic durant la Guerra Civil, va acabar de presoner en un camp de concentració nazi. L'altre és el doctor Mengele, el responsable dels "serveis mèdics" d'Auschwitz.

  Fri, 05 Jul 2024 - 52min
 • 1558 - Últim capítol de la 4a temporada. Ell no inventava, sinó que millorava les coses (o les robava)

  Programa 4x172. Què hem de fer, avui? Biografia amb castell de focs i glamur com Jesucrist o el circ d'en Barnum? O un altre cop misèria com la vida del botxí borratxo de l'any passat? Avui no farem cap personatge desconegut, avui parlem d'un altre pes pesant de la història contemporània, un personatge que ha anat traient el cap des de la tercera biografia de la primera temporada! Un home murri com una guilla i amb un olfacte per als negocis extraordinari.

  Thu, 04 Jul 2024 - 51min
 • 1548 - Josef Mengele, l'àngel de la mort

  Programa 4x175. Penúltim capítol de la temporada! Dels més foscos i malparits que hem tingut, però calia fer un personatge que representa el màxim exponent de científic que ha jugat a ser Déu, del responsable dels "serveis mèdics" d'Auschwitz. Un científic nazi amb una psicopatia d'assassí en sèrie. Ja veieu que aquesta biografia pot ser classificada en diverses carpetes. De tota manera, ens emprenya comparar el doctor Mengele amb els altres científics bojos de la temporada, que no van fer mal a ningú i que van treballar com esclaus per fer avançar la ciència mèdica.

  Wed, 03 Jul 2024 - 51min
 • 1542 - Policarpa Salavarrieta, l'espia modista

  Programa 4x174. Abans d'acabar la temporada ens agradaria fer una altra biografia d'un personatge que va lluitar contra els imperialistes que van colonitzar l'Amèrica del Sud. La Nati no es podrà queixar! Fa unes temporades ens van dir que només trepitjàvem l'Amèrica del Sud per parlar d'assassins i de narcotraficants. Des de llavors us hem portat biografies ben variades. Les nostres preferides, com podeu comprovar, són les de les llibertadores i llibertadors que van lluitar fins a l'última gota de sang.

  Tue, 02 Jul 2024 - 50min
 • 1541 - Vicenç Coma, el coix del carrer de Gurb

  Programa 4x173. En Vicenç Coma va ser un tonenc que va marxar amb la seva família a l'estranger, a veure si així podien tenir un futur millor. Després de donar moltes voltes van anar a petar a... Vic (viatge trepidant). Després d'un temps sense sobresalts, un dia li van diagnosticar càncer al genoll. El pobre Vicenç se salvaria, però quedaria coix per sempre més. La seva coixera va fer que s'estalviés anar a lluitar durant la Guerra Civil, però en Vicenç era ben boig i va decidir prendre-hi partit, fent de pistoler per la Plana de Vic.

  Mon, 01 Jul 2024 - 51min
Show More Episodes