Nach Genre filtern

El búnquer

El búnquer

Catalunya Ràdio

En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de dilluns a divendres a les nou del vespre, quan ja estan cansats d'haver sigut ciutadans exemplars durant tot el dia, es reuneixen al seu espai de confiança: un antic celler que han convertit en el seu local clandestí, un lloc gairebé de recés espiritual on poden opinar lliurement de tots els temes que vulguin, sense cap mena de pressió externa.

1402 - Millors moments (setmana 32)
0:00 / 0:00
1x
 • 1402 - Millors moments (setmana 32)

  Aquesta setmana les dues biografies més destacades han estat la de l'incansable Francesc Darder i la del gran escriptor anglès George Orwell! Francesc Darder va ser un burgès de Barcelona que es va obsessionar per la biologia i pels animals dissecats. En última instància, és qui va portar el negre de Banyoles. D'altra banda, tenim George Orwell, un home que tota la canalla convé que tingui present! Menys lords britànics i més escriptors com ell!

  Fri, 12 Apr 2024 - 52min
 • 1401 - Douglas Corrigan, Wrong Way Douglas: volia anar a Califòrnia i es va presentar a Irlanda

  Programa 4x128. En Douglas es va fer famós quan va cometre un error de navegació descomunal. Mai un pilot d'avió s'havia equivocat de sentit d'aquella manera. Semblava fet expressament! Després d'allò li deien Wrong Way, perquè en lloc d'anar cap a l'oest va anar cap a l'est; en lloc de volar cap a Califòrnia va anar a petar a Irlanda! Com pot ser que un pilot d'avió sigui tan sapastre?! Hi havia alguna intenció amagada? O estem davant del pilot amb menys orientació de tots els temps?

  Thu, 11 Apr 2024 - 50min
 • 1400 - George Orwell, defensor de la república durant la Guerra Civil. Va escriure "Homenatge a Catalunya"

  Programa 4x127. Es deia Eric Arthur Blair. Era un home valent, compromès amb la lluita obrera i un defensor dels més febles. Alguns diran que era excèntric, i serà ben veritat, però benvinguda sigui la bogeria si és per lluitar contra el feixisme. L'Eric va allistar-se a les files republicanes durant la Guerra Civil Espanyola, un conflicte que el va deixar massa tocat. Ferit i desgastat, l'Eric va decidir tornar a Anglaterra, ja que va adonar-se que els del seu bàndol preferien autodinamitar-se amb les lluites internes a lluitar contra l'enemic comú.

  Wed, 10 Apr 2024 - 50min
 • 1399 - Francesc Darder, el del negre de Banyoles i el Barnum català

  Programa 4x126. En Francesc Darder és qui va portar el pobre africà dissecat a Banyoles (per cert, no el va dissecar ell, ja el va comprar muntat). Ara que us hem cridat l'atenció, però, heu de saber que en Francesc també va fer moltes altres coses! Era un apassionat de la biologia i va ser director del zoo de Barcelona. Era un home inquiet, un emprenedor de l'època, que tant podia obrir una clínica veterinària com un museu natural o publicar una revista científica. Tot plegat tenia una pàtina de Phineas Barnum molt interessant.

  Tue, 09 Apr 2024 - 51min
 • 1396 - Heinrich Schliemann, l'excèntric milionari que va descobrir Troya

  Programa 4x125. En Heinrich Schliemann és de les persones més excèntriques i difícils de desxifrar que han passat per aquest programa! Normalment, els excèntrics milionaris els veus venir d'una hora lluny, com en Henry Paget, una vedet de cabaret obsessionat per anar sempre de vint-i-un botons, o en Timothy Dexter, un empresari afortunat que tenia estàtues de Napoleó al jardí. Però, en canvi, en Heinrich està fet d'una altra pasta (s'acosta una mica a Lord Carnarvon, el promotor de les excavacions arqueològiques a Egipte). Toca aspectes del ric excèntric i aspectes del depravat que s'enllita amb noies gairebé menors d'edat.

  Mon, 08 Apr 2024 - 51min
Weitere Folgen anzeigen