Podcasts by Category

George Buhnici | #IGDLCC

George Buhnici | #IGDLCC

George BUHNICI

IGDLCC înseamnă Informații Gratis despre Lucruri care Costă! Totul ne costă dar mai ales timpul așa că am făcut această serie pentru a mă informa și educa alături de invitați din domeniile mele de interes. Te invit alături de mine în această călătorie. Mi-am propus să mă facă mai informat și mai adaptat la schimbările care vin. Sper să o facă și pentru tine.

262 - CE FEL DE ISTORIE SCRIEM ACUM? - IOAN STANOMIR, DUMITRU BORȚUN, ARMAND GOȘU #IGDLCC
0:00 / 0:00
1x
  • 262 - CE FEL DE ISTORIE SCRIEM ACUM? - IOAN STANOMIR, DUMITRU BORȚUN, ARMAND GOȘU #IGDLCC

    Într-un episod special înregistrat LIVE al podcast-ului IGDLCC, am adus în studio trei invitați excepționali care analizează cu luciditate ce se întâmplă sub ochii noștri în România și ce fel de istorie se scrie acum. Ioan Stanomir, Dumitru Borțun și Armand Goșu ne oferă perspective valoroase despre tensiunile din societatea românească, criza de încredere în instituții și provocările geopolitice cu care ne confruntăm. Am discutat despre influența trecutului asupra prezentului, despre erorile sistemului politic și despre cum deciziile recente ne pot duce spre un autoritarism electoral. Întrebarea cheie: este sau nu este în desfășurare o lovitură de stat? Invitații noștri analizează critic modul în care se derulează aceste evenimente, de la manipularea opiniei publice până la implicațiile externe. Nu am ocolit nici subiectele delicate, precum rolul rețelelor sociale în accelerarea unor figuri politice controversate, deciziile instituțiilor cheie și cum influențele externe au pus presiune pe sistemul nostru democratic. Este un episod despre claritate, înțelegere și responsabilitate. Dacă vrei să înțelegi mai bine ce se întâmplă în România și cum fiecare detaliu contează în marele puzzle al istoriei, acest episod este pentru tine. Nu doar că vei afla lucruri noi, dar vei pleca și cu întrebări importante despre viitor.

    Tue, 10 Dec 2024 - 1h 48min
  • 261 - MITURI, MANIPULĂRI ȘI POPULISME - IULIAN FOTA #IGDLCC 258

    Politicieni care jonglează cu fake news, problemele birocratice și decuplarea dintre liderii politici și realitatea cetățenilor. În stilul său franc, Iulian Fota analizează critic „meschinăria sistemului” și ne îndeamnă să reflectăm asupra unei posibile profesionalizări a politicii românești. Împreună, ne-am uitat la cum percep românii relațiile dintre Est și Vest, la ce înseamnă de fapt să fii „prorus” în 2024 și la cum s-a transformat discursul politic din ultimii 30 de ani. Dacă te interesează să afli mai multe despre cum România navighează prin aceste ape tulburi ale politicii globale, dar și cum poate fiecare dintre noi să contribuie la schimbare, acest episod este pentru tine. Ascultă și află de ce educația geopolitică este mai importantă ca oricând!

    Mon, 9 Dec 2024 - 2h 29min
  • 260 - „SENTIMENTUL E CĂ AVEM DE-A FACE CU O LOVITURĂ DE STAT!” DUMITRU BORȚUN #IGDLCC 257

    A fost sau nu a fost o lovitură de stat? E întrebarea care ne arată limitele Constituției României care a fost forțată înainte și după primul tur al alegerilor prezidențiale din 2024. Cine a călcat democrația României în picioare pentru a putea rămâne la putere. În acest episod al podcastului, am avut plăcerea să discut cu profesorul Dumitru Borțun despre multe subiecte arzătoare legate de politica românească și alegerile recente. Am dezbătut ascensiunea surprinzătoare a lui Călin Georgescu în turul întâi al alegerilor prezidențiale și am analizat contextul social și politic care a favorizat acest rezultat.

    Mon, 9 Dec 2024 - 2h 07min
  • 259 - PĂMÂNTUL E O BATERIE. CUM SCAPI DE FACTURI LA ÎNCĂLZIRE ȘI CURENT - OVIDIU ȚIFUI #IGDLCC

    Acest episod al podcastului îl are ca invitat pe Ovidiu Țifui, poate cel mai bun inginer de instalații din România. Într-o discuție amânată de prea mult timp, vorbim despre eficiența energetică și avantajele instalării pompelor de căldură față de centralele pe gaz. Ovidiu a explicat avantajele pompelor de căldură sol-apă și aer-apă și cum acestea pot asigura atât încălzirea, cât și răcirea eficientă a locuinței. Pentru mine, cel mai important a fost subiectul calității aerului interior și exterior, importanța ventilației corespunzătoare și folosirea filtrelor pentru a menține un mediu sănătos. Episodul oferă informații valoroase pentru cei interesați de eficiență energetică, sustenabilitate și soluții moderne de încălzire și răcire.

    Mon, 9 Dec 2024 - 1h 56min
  • 258 - ACUZAȚII ȘI NOROI. CUM RĂSPUNDE MIRCEA GEOANĂ #IGDLCC 255

    În acest episod al podcastului IGDLCC îl avem din nou invitat pe Mircea Geoană, care vine pentru a patra oară aici - primele două interviuri au fost din postura sa de la NATO pe tema războiului din Ucraina, al treilea a fost mai puțin util fiind încă la NATO când și-a anunțat candidatura, iar astăzi discutăm cu candidatul Geoană despre planurile sale pentru România. Discutăm deschis despre acuzațiile care i se aduc în această campanie, de la pretinsa vizită secretă la Moscova din 2009 până la presupusele legături cu consultantul israelian Tal Hanan. Geoană respinge toate aceste acuzații și argumentează că sunt parte dintr-o campanie coordonată de defăimare. Vorbim despre finanțarea campaniei sale și despre aparenta lipsă de vizibilitate și resurse comparativ cu partidele mari. Explorăm viziunea sa pentru România, de la reformarea statului și digitalizare până la politica externă și rolul țării în regiune. Un segment important al discuției este dedicat provocărilor din 2025 - de la recesiunea tehnică iminentă și deficitul bugetar uriaș, până la amenințările climatice și necesitatea pregătirii României pentru era inteligenței artificiale. Este o discuție amplă despre starea actuală a României și direcția în care ar trebui să mergem ca țară, cu un candidat care are experiență atât în politica internă cât și în structurile internaționale importante. PS - La final dezvăluim o poveste mai puțin cunoscută din 2004, când Mircea Geoană, pe atunci ministru de externe, a intervenit pentru eliberarea mea când am fost arestat în Bulgaria în timpul unei investigații jurnalistice.

    Tue, 12 Nov 2024 - 2h 28min
Show More Episodes