Filtra per genere

George Buhnici | #IGDLCC

George Buhnici | #IGDLCC

George BUHNICI

Acesta este podcastul lui George Buhnici. Un serial în care povestesc despre lucrurile care mă interesează, pasionează sau... enervează. Până când decidem despre ce va fi cel mai des, deocamdată vă povestesc cum a trecut primul în casa noastră pasivă sau ce am văzut interesant la CES 2019. Pentru că nu mă consider suficient, aduc ocazional alături de mine oameni mai deștepți ca Lorena sau Marian. Pe cine ai vrea să mai asculți? Ce teme ai vrea să abordez pe viitor? Scrie-mi pe www.buhnici.ro la comentarii.

229 - CUM ADUCEM DIASPORA ACASĂ? SEBASTIAN VĂDUVA #IGDLCC
0:00 / 0:00
1x
 • 229 - CUM ADUCEM DIASPORA ACASĂ? SEBASTIAN VĂDUVA #IGDLCC

  Jumătate de milion de români s-ar putea întoarce acasă până în 2029. Și știți ce? Asta ar fi o mega oportunitate pentru dezvoltarea României! Cum facem asta? Aici intervine planul lui Sebastian Văduva. Deși sper că va reuși, eu sunt ceva mai sceptic dar nu renunț la optimism așa că haideți să vedem ce ar însemna asta: Impactul economic - 500.000 de români ar aduce un boost economiei noastre! Ar consuma mai mult, ar investi în afaceri locale și ar crea noi joburi. Plus că experiența și skillurile lor ar duce la inovație în diferite industrii. Super tare, nu? Pensii și sănătate - Știm cu toții că populația României îmbătrânește și asta pune presiune pe sistemul de pensii și sănătate. Dar dacă s-ar întoarce româna șii ăștia în vârstă de muncă, ar echilibra balanța și ar asigura sustenabilitatea pe termen lung. Revigorarea comunităților locale - Multe zone rurale sunt afectate de depopulare, dar revenirea românilor din diaspora ar readuce viață în aceste comunități. Ar îmbunătăți infrastructura, serviciile publice și ar promova tradițiile și cultura noastră. Ar fi ca o gură de aer proaspăt! Schimb de experiență - Românii întorși din străinătate vin cu o grămadă de cunoștințe și experiențe valoroase. Dacă le-ar împărtăși cu noi, ar îmbunătăți practicile profesionale și ar alinia standardele românești cu cele internaționale. Ar fi un adevărat game-changer! Mai multe detalii despre planul lui Sebastian, găsești în cel mai nou episod #IGDLCC. Apropo. Sebastian e la a doua prezență aici iar în primul episod am vorbit despre religie și capitalism și chiar le-am împăcat. Recomand cu drag episodul.

  Sun, 14 Apr 2024 - 1h 38min
 • 228 - DECALOGUL UNUI OM CU GÂTUL RUPT - DAN MANOLĂCHESCU - #IGDLCC

  Vă invit să descoperiți povestea impresionantă a lui Dan Manolăchescu, un adevărat model de voință și reziliență. Dan a trecut printr-o experiență care pentru mulți ar fi fost un punct final - o căzătură banală de pe cal l-a lăsat complet paralizat acum 5 ani, medicii nedându-i nicio șansă de recuperare. Dar el nu s-a lăsat doborât și, cu o răbdare și o ambiție incredibile, a reușit nu doar să se pună pe picioare, ci chiar să escaladeze masivul Kilimanjaro la doar 3 ani după accident! Dan și-a urmat pasiunea pentru cai și a avut o viață activă de polisportiv, cu expediții montane și competiții ecvestre în întreaga lume. A practicat chiar și tirul cu arcul călare la nivel de campionat mondial. Până când o căzătură aparent banală i-a schimbat brusc viața... Dar Dan nu a renunțat niciodată. În perioada de recuperare, a forțat limitele cu urcări montane și revenirea pe schiuri. Iar la aniversarea a 3 ani de la accident, și-a propus o provocare aparent imposibilă - escaladarea Kilimanjaroului, reușind să ajungă până la 5685 metri! Povestea lui este un exemplu că marile victorii se obțin în lupta cu propriile limite și că atitudinea face diferența între a rămâne captiv sau a-ți reseta destinul. Nu ratați acest episod iși aflați direct de la Dan Manolăchescu cum a reușit să transforme un aparent sfârșit într-un nou început!

  Sun, 7 Apr 2024 - 2h 06min
 • 227 - CLIMA ROMÂNIEI VA FI CA ÎN GRECIA ȘI SUDUL SPANIEI - ADRIAN ASĂNICĂ #IGDLCC 224

  Dacă și pe tine te preocupă felul în care va arăta clima din țara noastră, episodul acesta este pentru tine. Nu conține avertizări catastrofale și nici nu arată cu degetul. În acest episod mi-am propus să privim proactiv la problemă pentru că nu știu cât de mult putem noi schimba vremea sau vremurile. Profesorul Adrian Asănică este decanul Facultății de Horticultură însă dincolo de poziția sa academică este un om pasionat de natura folositoare nouă. În acest podcast aflăm despre curmale și frăguțe dar și despre pirul devenit vedetă sub numele de iarnbă de Bermuda.

  Sun, 31 Mar 2024 - 1h 47min
 • 226 - DE CE PRIVESC CU SUSPICIUNE ROMÂNII BISERICA? - VASILE BĂNESCU #IGDLCC 223

  Acest interviu este important și sper să nu fie ultimul pe care mi-l acordă domnul profesor Vasile Bănescu. La scurt timp după înregistrare, Patriarhia a limitat aparițiile sale publice din cauza tensiunilor legate de Arhiepiscopia Tomisului. Până când ne vom revedea, lasă-mi aici întrebările care trebuie pusă într-o ediție viitoare.

  Tue, 26 Mar 2024 - 1h 39min
 • 225 - NE CUMPĂRĂM GREȘIT MAȘINILE - LUCIAN VIȘAN #IGDLCC

  L-am cunoscut prima dată când punea pe picioare cel mai important dealer Skoda în vremurile de glorie ale mărcii, apoi WeltAuto, Bavaria Used Cars, MHS Motors pentru ca acum să fie liderul unei companii care importă patru mărci, Eurial Invest: Peugeot, Citroen, Opel, DS. Lucian Vișan este unul dintre cei mai vechi, și mai competenți competenți specialiști din piața auto românească. Am apreciat la el sinceritatea directă și onestitatea atunci când știe că marca pentru care lucrează are și slăbiciuni. Valabil și pentru interviul de astăzi, unul cum prefer. Sper că și vouă să vă placă.

  Sun, 17 Mar 2024 - 2h 23min
Mostra altri episodi