Nach Genre filtern

5-minuten Nederlands

5-minuten Nederlands

vijfminutennederlands

In deze podcast vertelt Caroline eenmaal per week iets over wat ze heeft meegemaakt, over de Nederlandse taal of cultuur. De podcast is bedoeld voor mensen die Nederlands op B1+ beheersen en hun kennis van de Nederlandse taal en cultuur willen vergroten.Als je meer info wilt ontvangen, stuur dan een email naar: 5minutennl@gmail.com

150 - 150 - De laatste podcast
0:00 / 0:00
1x
 • 150 - 150 - De laatste podcast

  Dit is dan helaas de laatste aflevering van de podcast. Iemand vroeg me wanneer ik heb besloten te stoppen en deze gedachte kwam bij me op toen het kabinet viel aan het begin van de zomer. Ik dacht: moet ik dan weer een podcast over verkiezingen maken? Veel onderwerpen waren immers al aan bod geweest in de afgelopen drie jaar. Ik heb de podcast iedere week met heel veel plezier gemaakt. Ik weet dat het ook veel luisteraars heeft geholpen...

  Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 150. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petjeaf.com/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

  Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

  Support the show
  Wed, 20 Sep 2023
 • 149 - 149 - Een rondje Nederland deel 2

  Twee weken geleden in aflevering 147 ben ik geëindigd in Dokkum, in het noorden van Nederland. Van daaruit ben ik via het midden van het land doorgereisd naar Dordrecht. Ken je trouwens de Hoge Veluwe? Dat is een groot natuurgebied ten zuiden van Apeldoorn. Je vindt er bossen, stuifzand en heidevelden. De hei staat nu in bloei, dus dat is een prachtig gezicht. Veel mensen komen naar het park om wild te spotten, zoals edelherten en wilde zwijnen. De meeste kans om deze dieren te zien is aan het einde van de dag bij een observatieplaats.

  Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 149. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petjeaf.com/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

  Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over w

  Support the show
  Wed, 13 Sep 2023
 • 148 - 148 - Keti Koti

  Op 1 juli is het Keti Koti. Dat is de dag waarop ieder jaar de afschaffing van de slavernij wordt gevierd. Er wordt stilgestaan bij de gruwelijke dingen die zijn gebeurd tijdens de slavernij. Keti Koti is Surinaams en betekent ‘Verbroken Keten”, dus dat tot slaaf gemaakte mensen niet langer vastzitten met kettingen. Vanaf de 17e eeuw voeren er schepen vanuit Europa naar Afrika. Van daaruit werden tot slaaf gemaakte mensen in het schip vervoerd naar Nederlandse koloniën, bijvoorbeeld Suriname ...

  Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 148. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petjeaf.com/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com.

  Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

  Support the show
  Wed, 06 Sep 2023
 • 147 - 147 - Een rondje Nederland deel I

  Eerst even een mededeling: het is precies 3 jaar geleden dat ik met de podcast begonnen ben. Ik heb het altijd erg leuk gevonden om een verhaaltje te vertellen en jullie zo iets mee te geven van het leven in Nederland. De laatste tijd merk ik echter dat ik het steeds lastiger vind om een onderwerp te vinden. Ik heb hier in de zomer over nagedacht en heb besloten te stoppen na aflevering 150. Een beetje met pijn in mijn hart, maar daarover meer in de allerlaatste podcast. Nu eerst een rondje Nederland! In de vakantieperiode heb ik een rondje door Nederland gemaakt om vrienden op te zoeken. Onderweg heb ik drie plaatsen bezocht, die heel mooi zijn. Zo grappig, want ik woon al m’n hele leven in Nederland, maar ik kende deze plaatsen nog niet zo goed. Ze zijn echt de moeite waard om te bezoeken.

  Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 147. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petjeaf.com/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com. Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

  Support the show
  Wed, 30 Aug 2023
 • 146 - 146 - Terug van vakantie

  Welkom terug bij de podcast! Na de zomerstop zijn we er weer met5-minuten Nederlands.Ik hoop dat jullie een goede zomer hebben gehad. Ik heb gemerkt dat er nog veel mensen bezig waren met Nederlands leren, want de oude podcasts werden iedere week nog vaak gedownload. Er is weer van alles gebeurd in ons land de afgelopen weken. Allereerst is het kabinet gevallen op 7 juli. Het kabinet kon het niet eens worden over de maatregelen om de instroom van asielzoekers te beperken. Hiermee is een einde gekomen aan het vierde kabinet onder leiding van premier Rutte .

  Welkom  bij de podcast 5-minuten Nederlands, aflevering 146. Als je de tekst van de podcast wilt lezen, kijk dan op de website https://petjeaf.com/5-minutennederlands. Als je de teksten van eerdere podcasts wilt ontvangen of vragen hebt, stuur dan een email naar 5minutennl@gmail.com. Mijn naam is Caroline, ik ben taaldocent op de universiteit en woon in Leiden. In deze podcasts vertel ik iets over mijn leven, over wat ik de afgelopen dagen heb beleefd of iets over de Nederlandse taal en cultuur. 

  Support the show
  Wed, 23 Aug 2023
Weitere Folgen anzeigen