Nach Genre filtern

IT Serbia Podcast

IT Serbia Podcast

Tihomir Opačić & Miloš Đekić

IT Serbia Podcast je samostalni projekat sa ciljem promocije IT industrije i njenih učesnika na području Srbije i regiona, kao i aktivacije široke zajednice IT stručnjaka.

28 - Uticaj reforme paušala na IT zajednicu u Srbiji
0:00 / 0:00
1x
 • 28 - Uticaj reforme paušala na IT zajednicu u Srbiji

  Paušal kakvog znamo odlazi u istoriju! Vlada Republike Srbije uveliko se priprema da donese novi Zakon koji će, za mnoge preduzetnike paušalce, značiti kraj radu za kompanije "preko agencije". Više o tome kako paušal funkcioniše danas, kakve nas promene očekuju, koje su potencijalne posledice, o novim kriterijuma za utvrđivanje statusa paušalaca i poreskim olakšicama za poslodavce govore Tihomir i Miloš.

  Fri, 27 Sep 2019 - 52min
 • 27 - On fighting elephants in the room with Lemi Orhan Ergin

  This one is for all you developers out there who consider yourselves software craftsmen. We interviewed a great agile enthusiast - Mr. Lemi Orhan Ergin - with tons of experience in software development...we mean software crafting :) And we learn much about agile culture, passion for creating software that brings value while trying to get those elephants out of the room.

  Thu, 17 Nov 2016 - 41min
 • 26 - On remote work and women in IT with Anna Chiara Bellini

  This episode is a treat! We had the pleasure to talk to Anna Chiara Bellini, a remarkable individual with a very long job title :) She's Director of Engineering Team Lead at Toptal and also Scholarship Program Lead. Starting with the ever-interesting topic of being a digital nomad, err...working remote, through some serious motivational moments, to how she works with Toptal to help women in tech by offering scholarships for aspiring female computer scientists, developers, and software engineers, what Anna has to say is inspirational, educational and makes a strong point. Enjoy!

  Thu, 13 Oct 2016 - 41min
 • 25 - U Srbiji se prave HOPA igre

  Konačno pričamo o industriji video igara u Srbiji! Gost ITSP bio je Mladen Stojiljković, producent u jednoj od domaćih gaming kompanija, MadHead Games. Od njega smo saznali više o tome šta su HOPA igre, kakvi su uslovi rada u ovoj industriji u Srbiji i kakav proces i tim je neophodan da bi ovakve igre došle od ideje do realizacije.

  Wed, 14 Sep 2016 - 53min
 • 24 - Nazad u veliki prljavi svet, Damir Ćuća

  ITSP tim ostao je u kontaktu sa Damirom Ćućom, jednim od prvih gostiju podcast emisija. Kada je došao (nazad) u Srbiju, kao svoj prvi cilj Damir je postavio da pokrene startup u Beogradu, oformi tim i da napravi prototip big data platforme za široko tržište. Svoj cilj je stvario, a ITSP je prati njegove sledeće korake, koji podrazumevaju odlazak u San Francisko i promociju njegove startup platforme. ITSP se izvinjava slušaocima na lošem kvalitetu snimka razgovora sa Damirom, koji je nastao zbog problema sa opremom. Ostajemo uvereni da će entuzijazam ovog razgovora pobediti nedostatak kvaliteta.

  Wed, 14 Sep 2016 - 50min
Weitere Folgen anzeigen