Filtrar por gênero

Λάθος Στροφή Πήραμε με τον Λάμπρο Κώττη

Λάθος Στροφή Πήραμε με τον Λάμπρο Κώττη

Labros Kottis

Στα επεισόδια αυτού εδώ του podcast ένας 28χρονος, που τυχαίνει να είναι δικηγόρος στην Αθήνα, κάθεται πίσω από ένα μικρόφωνο και επιχειρεί να συζητήσει (κάποιες φορές μόνος του και άλλες με παρέα διάφορων καλεσμένων) για οτιδήποτε του τραβάει την προσοχή, τον απασχολεί ή του φαίνεται αστείο. Δε μπορεί να εγγυηθεί ότι οι σκέψεις του θα έχουν πάντα συνοχή. Μπορεί - όμως - και να έχουν. Με τον Λάμπρο Κώττη. Το artwork/illustration του podcast επιμελήθηκε ο υπερταλαντούχος Panagiotis Stagas. Βρείτε τον : @pan.stg

35 - Επεισόδιο 34 : Η Xanthi θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον , γνώμη μου.
0:00 / 0:00
1x
  • 35 - Επεισόδιο 34 : Η Xanthi θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον , γνώμη μου.

    Σε αυτό το επεισόδιο υποδέχομαι στο στούντιο τη Xanthi. Η πρώτη μου επαφή με τη Xanthi , ως καλλιτέχνιδα , ήταν η ηλεκτρονική διασκευή του "Κάνε Λιγάκη Υπομονή" το 2021.

    Αφορμή, λοιπόν, (αλλά όχι και αιτία) για τη συνάντησή μου με τη Xanthi αποτέλεσε η κυκλοφορία του "AN" . Το "ΑΝ" είναι το πρώτο τραγούδι στα ελληνικά που κυκλοφόρησε , μετά από μια σειρά αγγλικών τραγουδιών που είχε κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια. Η Xanthí είναι υπεύθυνη για τη σύνθεση, την ηχογράφηση και την παραγωγή του τραγουδιού "Αν" στο δικό της home studio. Η έμπνευσή της προέκυψε από το μπέρδεμα των αντιθέσεων και την αδιαφορία που συχνά χαρακτηρίζει τις ερωτικές σχέσεις. Ακουστικά, επηρεάστηκε από την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής στην Αθήνα. Μέσα από το "Αν", η Xanthí προσπαθεί να ενοποιήσει αυτές τις αντιθέσεις μουσικά, συνδυάζοντας τον προηγούμενο ηλεκτρονικό ποπ ήχο της με μια ρετρό ατμόσφαιρα που απευθύνεται σε πιο αντιestablishment κοινό. Επίσης, η Xanthi δηλώνει έτοιμη να πάρει τα τρένα. Η φάση - όμως - δεν τελειώνει εδώ. Στο σημερινό επεισόδιο , συμμετέχει και η Aliki Petaxti του αγαπημένου podcast , Who the fuck is Alice. Η Αλίκη έπαιξε στο βιντεοκλιπ του ΑΝ.

    Στο σημερινό επεισόδιο , δύο όμορφα κορίτσια θα μας πουν τη γνώμη τους. Επί παντός επιστητού. Και αυτό αποτελεί την πιο accurate περιγραφή αυτού του επεισοδίου.


    Ανακαλύψτε το ΑΝ : https://orcd.co/xanthi-an

    Ανακαλύψτε τη Xanthi : https://open.spotify.com/artist/0AnTTyAYRpUrhawnj0d3Rv


    Ηχοληψία , μοντάζ , μιξάζ : Αντώνης Παπαβομβολάκης και Music Row Studio.

    Art : Παναγιώτης Στάγκας (@pan.stg).


    Wed, 15 May 2024 - 50min
  • 34 - Επεισόδιο 33 : ο Θανάσης Νεοφώτιστος πιστεύει ότι το σινεμά είναι η μοίρα μας.

    Ο Θανάσης Νεοφώτιστος βρήκε την πλήρωση. Έχοντας σπουδάσει Αρχιτεκτονική ή την "αρχή όλων των τεχνών" - όπως λέει και η ετυμολογία της λέξης - ο Θανάσης χτίζει με μαεστρία κόσμους, στους οποίους δραπετεύει. Έτσι ,λοιπόν, έγινε σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Από την Λεοφώρο Πατησίων (2018) , το Route 3 (2019), μέχρι και το βραβευμένο σε διεθνή φεστιβάλ, Air Hostess 737 (2022), ο Θανάσης εξερευνεί χαρακτήρες, οι οποίοι , έρμαια των εσωτερικών και των εξωτερικών συνθηκών, συχνά κλειστοφοβικά και σαν "ωρολογιακές βόμβες" , όπως μας λέει ο Θανάσης, κατορθώνουν να βρούν τη λύτρωση, να εισέλθουν σε ένα νέο στάδιο πνευματικής καθαρότητας. Σε αυτό το επεισόδιο, ο Θανάσης , με αφορμή το έργο του, μιλάει και για τον εαυτό του. Αναφέρεται στην προσωπική πορεία λύτρωσής του, τη βιωματική φράση "cinema is our fate", τη σχέση του με τη μητέρα του , το πως αυτή αντικατοπτρίζεται στο έργο του , τη μητρότητα εν γένει , το αφιέρωμα του The New Yorker και του Vanity Fair στο Air Hostess 737, τον καπιταλισμό και τη (δύσκολη) διαδικασία για να φτιάξει κανείς μια ταινία στην Ελλάδα του σήμερα. Επίσης, μας μιλά για την πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του, το "Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια", την οποία χαρακτηρίζει έργο ζωής. Σε αυτή την ταινία ο πρωταγωνιστής γεννιέται με γαλάζια μάτια σε έναν κόσμο που απαγορεύεται κανείς να έχει γαλάζια μάτια. (η τυχαίότητα του πράγματος!). Θανάση Νεοφώτιστε, είσαι πολύ ωραίος τύπος. Ηχοληψία/μοντάζ : Αντώνης Παπαβομβολάκης , Music Row Studio Art : Παναγιώτης Στάγκας (@pan.stg)

    Tue, 30 Apr 2024 - 40min
  • 33 - Επεισόδιο 32 : προπηλακισμός

    Ό,τι νιώθω καιρό τώρα (και ίσως και κάποιοι άλλοι). Θα τα πούμε σε ένα επόμενο (πιο αισιόδοξο🧚🏻‍♂️) επεισόδιο. Μην κανονικοποιήσουμε τη βία. Με πολλή αγάπη, Λάμπρος

    Wed, 13 Mar 2024 - 30min
  • 32 - Επεισόδιο 31 : ο Άρης Δημοκίδης θεωρεί «αλήθεια» τη ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα.

    Ο Άρης Δημοκίδης ανέκαθεν ζούσε από και για τη δημιουργία. Και κατάφερε να το κάνει με τους όρους του. Ξεκίνησε από το παιδικό του δωμάτιο, με τη δημιουργία των δικών του περιοδικών με κολλάζ, τη γραφομηχανή του και τη δική του καθημερινή σχολιαστική ραδιοφωνική εκπομπή , «Κάλλιο Πέντε και στο Χέρι» . Από εκείνον για εκείνον. Στη συνέχεια, από την Αγγλία των 90s, όπου και σπούδασε δημοσιογραφία , στη δημιουργία του δικού του blog και , τέλος, στη LIFO , όπου ο Άρης υπήρξε διευθυντής και δημιούργησε το δικό του χώρο «παιχνιδιού», το σάιτ Μικροπράγματα. Αυτόν τον τίτλο έχει και το podcast του, στο οποίο ο ίδιος παρουσιάζει τα εβδομαδιαία ηχητικά ντοκιμαντέρ του. Σε αυτά - με μια ψύχραιμη ματιά - ο ίδιος παραθέτει τα hard facts , τα σκληρά γεγονότα -δηλαδή- για το εκάστοτε θέμα με το οποίο ασχολείται, προσπαθώντας , έτσι , να φτάσει - στο μέτρο του δυνατού- στην αλήθεια. Αααα, ο Άρης έχει εκδώσει και τα δικά του παιδικά βιβλία. Σε αυτό το επεισόδιο του Λάθος Στροφή Πήραμε, ο Άρης μιλά για την πορεία του , τη δημιουργία των Μικροπραγμάτων , το δημιουργικό process των podcast του και τη δύναμη της ξεχασμένης παιδικότητας. Άραγε, τι θεωρεί ο ίδιος αλήθεια και τι ρόλο έχει αυτή στη ζωή του; Γιατί οι άνθρωποι τείνουμε να επικεντρωνόμαστε στο "σκληρό" και όχι στο "λυτρωτικό" της αλήθειας; Για τι πιστεύει ότι θα μιλούσε εαν δημιουργούσε ένα επεισόδιο με τίτλο "Η σκληρή αλήθεια για όλους μας"; Τι θα συμβούλευε τον μικρό Άρη του "Κάλλιο Πέντε και στο Χέρι"; Ή όλα αυτά με έξι λέξεις : ένας ωραίος άνθρωπος , ο Άρης Δημοκίδης. Άρη , σε ευχαριστώ. Μοντάζ και edit επεισοδίου : Music Row Studio και Αντώνης Παπαβομβολάκης.

    Tue, 05 Mar 2024 - 44min
  • 31 - Επεισόδιο 30 : η Ήρα Κατσούδα έχει το τέλειο comedic timing.

    Έχοντας παρακολουθήσει άπειρες ώρες από το καλλιτεχνικό έργο της, στο σημερινό επεισόδιο έχω την τιμή να φιλοξενήσω την κωμικό Ήρα Κατσούδα. Η καλλιτεχνική φωνή της Ήρας πάντα είχε impact σε εμένα. Είτε μέσω των solo παραστάσεών της, Χωρίς Γλουτένη , Για Γυναίκα, Καλή Είναι (τα βρίσκετε ολόκληρα στο YouTube) και ΜΙΝΙΜΑΛ, είτε μέσω των ποντκαστ της , ΜΙΝΙΜΑΛ the Podcast Game και ΜΠΡΑΗΝΤ ΣΑΗΝΤ, η Ήρα πάντα καταφέρνει να βρίσκει το (δύσκολο) "σωστό σημείο" του γέλιου. Σε αυτό το επεισόδιο , λοιπόν, η Ήρα μας μιλά για πολλά. Την κωμωδία, το stand up comedy , το τραύμα και το χιούμορ ως ένα πιο εσωτερικά δουλεμένο , δεύτερης ανάγνωσης coping mechanism του τραύματος. Η ίδια αναφέρεται στην πορεία της μέχρι να γίνει full time κωμικός , το corporate παρελθόν της, την αποδόμηση της πατριαρχίας και της τοξικής αρρενωπότητας μέσω του έργου της, τα κοινωνικά στερεότυπα και πως αυτά αντιμετωπίζονται στα κείμενά της, το heckling, την τρέχουσα παράστασή της , το ΜΙΝΙΜΑΛ και το ποντκαστ της, ΜΙΝΙΜΑΛ the podcast game . Αααα , και για μια ομηρία που έχει λάβει χώρα στο νιπτήρα της στο Παγκράτι. (δείτε το ΜΙΝΙΜΑΛ για να κατάλαβετε το reference). Ήρα , σε ευχαριστώ. Φιλοξενία : Music Row Studio Ηχοληψία και μιξάζ : Αντώνης Παπαβομβολάκης Artwork : Παναγιώτης Στάγκας (@pan.stg)

    Tue, 16 Jan 2024 - 45min
Mostrar mais episódios