Filtrar por género

Jurnal RFI

Jurnal RFI

RFI România

Ascultați programele și podcasturi RFI România. Podcasturi, interviuri, dosare, invitați - RFI

4372 - Fostul preşedinte Ion Iliescu este urmărit penal în Dosarul Mineriadei
0:00 / 0:00
1x
  • 4372 - Fostul preşedinte Ion Iliescu este urmărit penal în Dosarul Mineriadei

    Fostul preşedinte Ion Iliescu este urmărit penal în Dosarul Mineriadei iar procurorii i-au adus la cunoştinţă calitatea din dosar. Informarea s-a făcut la domiciliul fostului şef de stat, având în vedere vârsta înaintată şi starea precară de sănătate a acestuia. Care este greutatea acestui demers in unul din cele mai controversate dosare de dupa Revolutie, discutam imediat. 

     

    Ovidiu Voicu, societatea civilă: Partidele ar trebui să renunțe la candidații cu probleme în justiție

    Primul rand de alegeri se apropie. Si in acest ciclu electoral, unii candidati au probleme in justitie iar partidele nu sunt suficient de mature incat sa-i retraga din cursa. Este comentariul directorului executiv al Centrului pentru Inovare Publica, Ovidiu Voicu, in conditiile in care atat PSD cat si PNL si USR le propun alegatorilor inclusiv persoane anchetate sau chiar trimise in judecata. O analiza in 40 de minute.

    Eurostat: Aproape o treime dintre românii care au vârsta de muncă nu lucrează 

    Aproape o treime dintre românii care au vârsta de muncă nu lucrează, potrivit Eurostat. Inaintea noastra sunt doar grecii si italienii. Analistul economic Dragos Cabat interpreteaza procentele- o buna parte dintre români fie muncesc la negru, fie sunt plecați în străinătate și lucreaza acolo. Deci nu apar ca lucrand în Romania, dar asta nu înseamnă că ei nu lucreaza deloc spune la RFI analistul economic Dragoș Cabat.         

    Franţa este acuzată de «încălcări sistematice» ale drepturilor migranţilor, la frontiera cu Italia

    Franţa este acuzată de «încălcări sistematice» ale drepturilor migranţilor, la frontiera cu Italia. Claire Hédon, Apărătoarea Drepturilor din Franţa, publică o inedită şi amplă anchetă despre felul în care intervine poliţia. Raportul prezentat în urma anchetei care a durat doi ani este extrem de sever. El a fost înmânat ministerului de interne.    

    Fri, 26 Apr 2024
  • 4371 - Resurse noi, din deșeuri...

    Mihaela Sofronea, de la Green Group, una din cele mai mari companii de reciclare din Europa, ne spune cum se obțin din deșeuri resurse noi de fier, aluminiu, cupru, sticlă sau metale prețioase

    Fri, 26 Apr 2024
  • 4370 - Jurnalul de vineri, 26 aprilie 2024, 13h00

    Jurnal de știri

    Fri, 26 Apr 2024
  • 4369 - 'Mimosa', spațiu de explorare si experiment pentru cântăreața Amalia Gaiță

    Amalia Gaiță este cântăreață și compozitoare, remarcându-se pe scena soul-rock printr-o abordare eclectică, accesorizată cu influențe din funk și jazz. Alături de bandul format din Mihai Moldoveanu (bas), Vlad Cotruș (chitară) și Adrian Șchiopu (tobe), Amalia a lansat trei materiale discografice: “Melting Sun” în 2017 și “The Grey EP” și “Mimosa” în 2023. 

    Pasiunea pentru muzică a început pentru Amalia la vârsta de doar 6 ani, atunci când a debutat la competiții vocale și, treptat, a devenit parte din proiecte muzicale interesante. Pentru ea, muzica înseamnă joacă, explorare și experimentare. A crescut ascultând artiști precum Eric Clapton sau Sade, experimentând diverse genuri muzicale, de la jazz și soul până la rock. Și-a lansat albumul de debut în 2017, iar de atunci e o prezență constantă la principalele evenimente muzicale din țară.

    „Pentru mine, Mimosa a fost un nou stadiu al experienței creative de care m-am înconjurat în ultimii ani – mai liber, mai curajos. Diversă ca stări și abordări stilistice, muzica Mimosei, asemenea copacului, poartă o sensibilitate la atingere – se deschide și se închide, se ascunde și se descarcă electric" – spune Amalia Gaiță.

    Fri, 26 Apr 2024
  • 4368 - Jurnalul de vineri, 26 aprilie 2024, 10h00

    Jurnal de știri

    Fri, 26 Apr 2024
Mostrar más episodios