Filtra per genere

AD Voetbal podcast

AD Voetbal podcast

Algemeen Dagblad

Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat dagelijks met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.

Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform. 

772 - S6E91: 'Sevilla-PSV hoort in de top 10 van memorabele comebacks'
0:00 / 0:00
1x
 • 772 - S6E91: 'Sevilla-PSV hoort in de top 10 van memorabele comebacks'

  PSV overwintert in de Champions League. De ploeg van Peter Bosz kwam in Sevilla terug van een 2-0 achterstand en won in blessuretijd met 2-3. Doordat Arsenal van Lens won is PSV verzekerd van de achtste finales in de Champions League. Maarten Wijffels was in Sevilla bij het duel en praat erover na met Etienne Verhoeff in een nieuwe AD Voetbalpodcast.

  'PSV was eigenlijk klaar na die 2-0 achterstand. De rode kaart voor Ocampos hielp PSV, maar het is ook het invalbeleid', analyseert Wijffels. 'Dat is een kracht van PSV. Als er jongens inkomen zit er een drive bij die spelers. Ik volg Bosz als sinds hij begon als trainer bij AGOVV en toen zei hij al dat een voetbaltrainer altijd moet wisselen om een wedstrijd te kunnen winnen. 23 jaar later in Sevilla heeft hij ook weer zo gedacht.’

  Verder bespreken ze de andere Champions League duels, de kansen van Ajax en AZ op overwinteren en blikken ze vooruit op Feyenoord-PSV. Beluister de podcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Wed, 29 Nov 2023
 • 771 - S6E90: 'Feyenoord heeft gegokt en verloren'

  Feyenoord speelt na de winterstop in de Europa League. Een langer verblijf in Champions League zit er niet meer in na de 1-3 nederlaag tegen Atletico. Een duel waar Feyenoord nooit echt lekker in kwam. Vanuit De Kuip blikt Sjoerd Mossou met presentator Etienne Verhoeff terug op het duel. Verder bespreken ze Sevilla-PSV, de oproep van Marcel van Roosmalen en meer in een nieuwe AD Voetbalpodcast. 

  ‘Het was omgedraaid qua speelbeeld met het duel in Madrid', vertelt Mossou over het duel. 'Feyenoord kon het niveau van toen niet aantikken. Andersom was Atletico bij vlagen geweldig. Feyenoord bracht net te weinig in deze wedstrijd en dan heeft Atletico zo onvoorstelbaar veel kwaliteit, dat je hem terecht verliest.’

  PSV heeft nog hoop om te overwinteren in Europa. Dan moet het winnen in Sevilla. De laatste uitzege van PSV in de Champions League dateert van 27 november 2007 (CSKA Moskou uit). Maar Mossou ziet wel kansen. ‘Sevilla staat vijftiende in Spanje. Dat is wel een iets ander kaliber dan Atletico. Bovendien hebben ze sinds Diego Alonso coach is nog geen duel gewonnen in La Liga. Sevilla is een grote naam in het Europese voetbal dus geen koekenbakkers. Maar PSV heeft meer kans dan Feyenoord tegen Atletico heeft.’

  Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Tue, 28 Nov 2023
 • 770 - S6E89: 'Je wenst Feyenoord een magische avond in De Kuip toe'

  Kan Feyenoord overwinteren in de Champions League? Dan moet het vanavond winnen in Rotterdam van Atletico. Een lastige opgave, maar het kan. In de AD Voetbalpodcast bespreekt Etienne Verhoeff met Johan Inan de magische avond die de ploeg van Slot nodig heeft, de bestuurscrisis in Volendam en beslissingen in de Champions League.

  ‘Je wenst Feyenoord een magische avond toe in De Kuip', blikt Inan vooruit op Feyenoord-Atletico. 'Zo’n avond als thuis tegen Lazio Roma. Ze hebben wel vertrouwen, denk ik, door die wedstrijd en de uitwedstrijd bij Atletico. Als je in Madrid je wil kan opleggen op die ploeg, kan dat thuis ook.’ 

  In eigen land is het onrustig bij FC Volendam. De palingersoap kreeg een nieuwe wending nu de RvC het bestuur met Jan Smit erin naar huis stuurt. 'Je hoopt voor FC Volendam dat het niet door druppelt naar het veld. Aan de andere kant, de situatie bij FC Volendam is dubieus. Team Jonk heeft kijk op talent. Maar als clubleiding moet je zuiver zijn. Dat het technische team zou profiteren van transfers is geen gezonde situatie.’

  Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Mon, 27 Nov 2023
 • 769 - S6E88: 'Dit PSV straalt in alles een topclub uit'

  PSV maakt geen fout in de eerste moeilijke uitwedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij FC Twente werd met 0-3 gewonnen. Achtervolger Feyenoord won ook bijExcelsior. Naast twee belangrijke Champions League-duels voor beide teams, biedt dat ook genoeg stof voor komende zondag. In de AD Voetbalpodcast neemt Etienne Verhoeff het door met Mikos Gouka. ,,Dit PSV straalt in alles een topclub uit."

  Zeven punten is nu de voorsprong van de ploeg van Peter Bosz op titelverdediger en achtervolger Feyenoord. ,,Voor PSV is er niets te verliezen komende zondag in de Kuip. Feyenoord moet de competitie redden", oordeelt Gouka. ,,De zege van PSV bij FC Twente is een tik geweest voor de concurrentie. Als je uitzoomt en naar PSV kijkt vraag je je af van wie die gaan verliezen in de Eredivisie."

  Feyenoord won met 2-4 bij stadgenoot Excelsior, mede dankzij drie goals van Santiago Giménez. ,,Aan de andere kant, die gemiste kans komt in het einde van het jaar ook in de overzichten. In de Champions League moet Giménez laten zien dat hij het niveau aan kan en niet in de Eredivisie. Dat is nu nog wisselvallig. Atlético is het examen voor de scouts."

  Bij het geplaagde Vitesse zagen ze dat de 1-1 werd afgekeurd tegen Ajax, terwijl dat niet op buitenspel leek. ,,Je zou altijd voor de aanvallende partij moeten kiezen. Dus de assistent-scheidsrechter moet bij twijfel dan niet vlaggen en het aan de VAR overlaten of het buitenspel is of niet. Nu had de assistent al gevlagd en was de twijfel niet in het voordeel van Vitesse."

  Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Sun, 26 Nov 2023
 • 768 - S6E87: 'Wat doet Peter Bosz met niet volledig fitte Joey Veerman deze week?'

  Een nieuwe Eredivisieweekend staat voor de deur. Welke spelers hebben Arne Slot en Peter Bosz wel ter beschikking na de interlandperiode? Met in het achterhoofd twee belangrijke Champions League duels. Verder de monsterklus van Edward Sturing, de woorden van Popovich in Amerika richting de fans en voetbalclub als tv-producent. Etienne Verhoeff neemt het door met Johan Inan.

  'Voor Arne Slot is een beslissing over Geertruida iets makkelijker nu dan voor Bosz over Veerman;, zegt Inan als voorbeschouwing op het weekend. 'Feyenoord speelt dit weekend tegen Excelsior en midweeks wacht een cruciaal duel voor overwintering in de Champions League tegen Atletico. Dan zeg je Geertruida makkelijker op de bank tegen Excelsior. Kan je Veerman sparen tegen FC Twente lijkt de vraag bij PSV.’

  In Eindhoven hebben ze aanvallers en 10-en genoeg. Maar vervanging voor Jerdy Schouten of Joey Veerman is er eigenlijk niet. 'Schouten en Veerman is een echt tandem. Maar er is geen vervanging voor beide spelers. Als Veerman niet fit is zou Saibari daar kunnen spelen. Maar ja, stel dat Veerman 95% fit is, wat doe je dan?’

  Beluister de hele AD Voetbalpodcast nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.

  Support the show: https://krant.nl

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 23 Nov 2023
Mostra altri episodi