Filtra per genere

Het Land van Wierd Duk

Het Land van Wierd Duk

De Telegraaf

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

326 - 'Wereld gaat er heel anders uitzien'
0:00 / 0:00
1x
 • 326 - 'Wereld gaat er heel anders uitzien'

  Mocht Donald Trump opnieuw president worden dan zal de oorlog in Oekraïne een heel andere wending nemen, zegt verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „JD Vance, de beoogd vice president is faliekant tegen verdere steun aan Kiev. Het zal uit gaan lopen op vredesonderhandelingen.” Verder: wat deed groene tsaar Diederik Samsom op een intercontinentale vlucht?

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 18 Jul 2024
 • 325 - 'Gemeentes saboteren asielbeleid nieuwe regering'

  Tientallen gemeentes rollen plannen uit voor azc’s, terwijl het nieuwe kabinet de spreidingswet juist wil afschaffen. „Het is gewoon sabotage”, meent verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „Ze laten zien dat ze het met de kabinetsplannen oneens zijn.” Verder in de podcast: de NAVO waarschuwt nu ook China. Duk: „Een grootschalige oorlog lijkt op den duur onvermijdelijk.” En: wie is de linkse Franse agitator Mélenchon?

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 11 Jul 2024
 • 324 - “Linkse oppositie heeft niets geleerd”

  Het debat over de regeringsverklaring zakte door elke denkbare ondergrens, zegt verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. ,,De linkse oppositie had totaal geen verhaal, ze stonden urenlang te vingerwappen over woorden die kabinetsleden hebben gebruikt.” Verder in de podcast: belangrijke verkiezingen in onze buurlanden en: maak je niet zo druk over voetballers met dubbele nationaliteiten.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 04 Jul 2024
 • 323 - 'Rechts buigt voor links gedram’

  Ondanks een rechtse verkiezingsoverwinning blijft links de grenzen van het debat bepalen, zegt verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „Bosma mag niet naar Keti Koti en het bespreken van serieuze demografische veranderingen wordt ongewenst verklaard. Vreemd dat rechts hiervoor blijft buigen.” Verder in de podcast: windmolens zijn niet welkom aan de Gaasperplas in Amsterdam.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 27 Jun 2024
 • 322 - 'Nieuw kabinet: stop met gedogen parallelle samenlevingen'

  Critici van beoogd PVV-minister Marjolein Faber proberen af te leiden van een concreet probleem: in onze grote steden bestaan parallelle samenlevingen, zegt verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. „Noem het dan geen omvolking, maar islamisering of Arabisering, feit is dat de democratische rechtsstaat onder druk staat.” Verder in de podcast: hoe boeren hun hoop richten op de BBB.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 20 Jun 2024
Mostra altri episodi