Filtra per genere

Het Land van Wierd Duk

Het Land van Wierd Duk

De Telegraaf

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

289 - ‘Bedreigd wegens liefde voor Israël’
0:00 / 0:00
1x
 • 289 - ‘Bedreigd wegens liefde voor Israël’

  Twee vriendinnen die een inzamelingsactie begonnen voor burgers en militairen in Israël worden in Nederland uitgescholden en bedreigd. ,,Alsof zij de duivel zouden steunen”, zegt verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. ,,De omgekeerde wereld.” Dit krijg je als je dagelijks anti-Israëlische propaganda over je heen krijgt in de media, constateert Duk. Ook in de podcast: hoe nu verder met het grote mandaat voor de PVV? En: stemden er nu wel of niet moslims op Wilders?

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 30 Nov 2023
 • 288 - ‘Winst Wilders is laatste waarschuwing aan gevestigde orde’

  Hoewel de populistische revolte al decennia sluimert, reageert de ‘gevestigde orde’ nog altijd met verbazing en verbijstering op de revolte van de PPV-kiezers, signaleren verslaggevers Wierd Duk, Kleis Jager en Marcel Vink in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. ,,Deze winst diende zich in elk geval aan vanaf 7 oktober”, zegt Duk. ,,Veel Nederlanders keken naar de Hamas-vlaggen in onze straten en herkenden dit land niet meer. Zij besloten als protest voor het eerst op de PVV te stemmen. Als laatste waarschuwing aan de gevestigde orde: neem ons eindelijk serieus.”

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 23 Nov 2023
 • 287 - Beleven we een stille revolutie?

  Doorsnee Nederlanders, ooit kiezers van de VVD, SP, CDA en PvdA, bekennen tegen verslaggever Wierd Duk dit keer op de PVV te gaan stemmen. Ook in de peilingen staan Wilders’ nationaal-populisten verrassend hoog. In een extra aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk proberen Duk en collega Kleis Jager dit fenomeen te duiden. Duk: ,,Deze mensen willen dat er wérkelijk iets veranderd: ze zien de anti-Joodse betogingen in onze straten, ze zien de enorme asielstroom en de ondermijning van onze verzorgingsstaat en ze vertrouwen ‘het kartel’ van politiek en media niet langer. Het lijkt een stille revolutie.”

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Mon, 20 Nov 2023
 • 286 - ‘In Arnhem tref je een afgrond tussen burger en bestuur’

  Saneringsplannen van een wijk in Arnhem zorgen bij bewoners voor stress, hartklachten, depressies en andere gezondheidsproblemen, concludeert verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. Duk verbaast zich over de enorme kloof tussen het linkse college en ‘gewone burgers’ wier huizen worden bedreigd met sloop. ,,Die mensen gaan er helemaal aan onderdoor.” Verder in de podcast: de oorlog in Israël roept bij bejaarde Joden herinneringen op aan de oorlog. En: waarom veel Nederlanders bekennen deze keer op Geert Wilders te zullen stemmen.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 16 Nov 2023
 • 285 - ‘Israël heeft volste recht zich te verdedigen’

  “Wie Israël het recht ontzegt om zich te verdedigen plaatst zichzelf buiten de beschaving”, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. ,,We vroegen ons destijds toch ook niet af of de geallieerden zich mochten verweren tegen Hitler?” Duk merkt dat met tegenstanders van Israël geen gesprek meer mogelijk is. ,,Zij weigeren zelfs om Hamas te veroordelen. Het is buitengewoon zorgelijk.” Verder in de podcast: de klimaatmars, dit weekend in Amsterdam, verenigt, volgens Duk, ‘alle gekkies op links’. ,,Ik ben heel benieuwd welke politieke kopstukken er zullen opduiken.”

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 09 Nov 2023
Mostra altri episodi