Filtra per genere

Amerika Podcast | BNR

Amerika Podcast | BNR

BNR Nieuwsradio

Amerika, het land van hamburgers, sneakers, Donald Trump en Joe Biden. Van daklozen, miljardairs en de iPhone. Van tegenstellingen. Bernard Hammelburg en Jan Postma kijken in de Amerikaanse ziel.

343 - Valentijnsdag met Trump | Postma in Amerika
0:00 / 0:00
1x
 • 343 - Valentijnsdag met Trump | Postma in Amerika

  President Trump spendeerde ook aandacht aan Valentijnsdag, in de hoop dat zijn kiezers dat dan weer aan hem terugbetalen. Hij kwam met een opvallende oproep richting zijn vrouw Melania, maar of je daarna toch even wat over wil maken. Je hoort Amerika-correspondent Jan Postma over dit en meer.

  Luister ook |Amerika Podcast

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Fri, 16 Feb 2024
 • 342 - #219 Zijlijncoach

  We zitten vlak voor de primary in South Carolina, de staat waar Nikki Haley gouverneur was. Jan peilde de stemming onder kiezers, en je hoort ze twijfelen. De Grote Leider Donald Trump ligt duidelijk op kop.

  Trump decreteert, als een coach langs de zijlijn, de Republikeinse fracties in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Met gevolgen die ook wij voelen, zoals de vraag of er nog wel hulp aan Oekraïne komt. Hij kruist ook de degens met de NAVO-bondgenoten. Als die, zoals hij het noemt, ‘wanbetalers’ blijven, hoeven ze niet op Amerikaanse steun te rekenen als Rusland ze bedreigt. Sterker nog: wat hem betreft mag Poetin zijn gang gaan.

  Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten, dan kan dat met een tweet naar @janpostmaUSA of @BNRdewereld, of met een mailtje naar dewereld@bnr.nl. Je kunt ook je vraag inspreken of intikken op de Amerika Podcast WhatsApp: 06 28 13 50 20.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 15 Feb 2024
 • 341 - Hooggerechtshof buigt zich over Trump | Postma in Amerika

  Mag oud-president Trump meedoen aan de presidentsverkiezingen? Over die vraag buigt het Amerikaanse Hooggerechtshof zich. De staten Colorado en Maine besloten eerder om Trump van het stembiljet te schrappen. Amerika-correspondent Jan Postma legt uit hoe de zaak leeft en hoe die de campagne beïnvloedt.

  Luister ook |Amerika Podcast

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Fri, 09 Feb 2024
 • 340 - #218 Geen van deze kandidaten AUB

  Kun je een primary verliezen als je grootste tegenstander niet eens meedoet? Ja dat kan, weet nu ook Nikki Haley. In Nevada werd ze tweede, ondanks dat Trump niet eens op het stembiljet stond. De meeste Republikeinen in deze staat kozen voor de optie: “Geen van deze kandidaten.” Haley wuift het weg: die primary én caucus in Nevada zijn toch doorgestoken kaart.

  Daarnaast: een juridische Trump-update, en chaos in het congres met een ziekenhuispatiënt die zorgt voor een mislukte impeachment. 

  Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten, dan kan dat met een tweet naar @janpostmaUSA of @BNRdewereld, of met een mailtje naar dewereld@bnr.nl. Je kunt ook je vraag inspreken of intikken op de Amerika Podcast WhatsApp: 06 28 13 50 20.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Thu, 08 Feb 2024
 • 339 - Nieuw: De Oostflank - Europa’s grens onder hoogspanning

  Sinds de Russische inval in Oekraïne is Europa veranderd. Meer eenheid, grotere defensiebudgetten en een gezamenlijke strategie tegen Rusland. Maar vooral Oost-Europa ervaart de praktische kant van de oorlog. Want wie weet wat Poetins einddoel is? Onze verslaggevers nemen je in De Oostflank mee naar de oostgrens van Europa.

  Luister ook |1. Finland is altijd klaar voor oorlog

  Luister ook |2. Griekenland: 'the pin of the map'

  De oorlog heeft ertoe geleid dat Finland lid is geworden van de NAVO. Het land deelt een grens van drieduizend kilometer met Rusland. Moldavië ziet al sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie een Russisch leger binnen zijn landsgrenzen in de afvallige regio Transnistrië. En Polen wil maar liefst vier procent van het bbp in defensie investeren.

  Door de oorlog in Oekraïne hebben de omringende landen veel mensen op moeten vangen die gevlucht zijn voor de oorlog. In Polen alleen al zijn dat er een miljoen. En via Griekenland komen er ook vluchtelingen uit andere delen van de wereld Europa binnen, denk aan het onrustige Midden-Oosten en Afrika. Hoe beïnvloedt dit een land als Griekenland? En wat betekent dit voor het Europese vluchtelingenbeleid?

  In de podcast De Oostflank neemt BNR je mee naar deze regio. BNR-verslaggevers Martijn de Rijk, Geert Jan Hahn en Stefan de Vries reizen af naar Finland, Polen, Moldavië en Griekenland om te zien wat de impact van deze crises zijn op deze landen. Ze doen verslag en vertellen aan Nina van den Dungen wat ze hebben gezien en welke rol Europa hierin speelt.

  Over de makers:

  Nina van den Dungen is presentator van BNR. Ze maakt onder meer de programma’s Beter en Doorgelicht.

  Martijn de Rijk is algemeen verslaggever van BNR. Eerder maakte hij onder meer de podcast Hoge Bomen over de NS. Voor De Oostflank heeft hij Griekenland bezocht.

  Geert Jan Hahn is Europa-verslaggever voor BNR en maker van de BNR Perestrojkast. Voor De Oostflank heeft hij Moldavië bezocht.

  Stefan de Vries is Europa-correspondent voor BNR. Voor De Oostflank heeft hij Polen en Finland bezocht.

  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  Mon, 05 Feb 2024
Mostra altri episodi