Podcasts by Category

SBS Bosnian - SBS na bosanskom jeziku

SBS Bosnian - SBS na bosanskom jeziku

SBS

Independent news and stories from SBS Audio, connecting you to life in Australia and Bosnian-speaking Australians. - Nezavisne vijesti i priče povezuju vas sa životom u Australiji i Australcima koji govore bosanski jezik.

2599 - #59 Talking about cooking (Med) - Učite engleski uz SBS #59 Talking about cooking (Med)
0:00 / 0:00
1x
  • 2599 - #59 Talking about cooking (Med) - Učite engleski uz SBS #59 Talking about cooking (Med)

    Learn how to talk about cooking and sharing recipes. - Razumijevanje i govorenje engleskog jezika može vam pomoći da poboljšate svoj život u Australiji. U svakoj epizodi ćemo objasniti australijski život i izraze. Lekcije su namijenjene ljudima sa srednjim nivoom znanja engleskog jezika. Poboljšaćete svoje znanje engleskog jezika, učiti o Australiji i zabaviti se u isto vrijeme! Nakon slušanja provjerite svoje znanje uz pomoć kviza. U našoj novoj epizodi vježbamo razgovor o nečemu što svi radimo, o kuhanju. Naučite kako razgovarati o kuhanju i dijeljenju recepata.

    Tue, 23 Apr 2024 - 13min
  • 2598 - Vijesti za 23. april 2024. godine

    Vijesti SBS-a iz Australije i svijeta na bosanskom jeziku.

    Tue, 23 Apr 2024 - 11min
  • 2597 - Amer Sadiković, predsjednik FK "Stari most" iz Brisebanea poziva na oživljavanje Sveaustralskog turnira

    Predsjednik Fudbalskog kluba "Stari most" iz Brisbanea Amer Sadiković upoznao nas je sa trenutnom pozicijom kluba u Ligi Queenslanda, njihovim profesionalnim uspjesima u proteklom periodu, velikim planovima u ovoj fudbalskoj sezoni, te u cilju oživljavanja Sveaustralijskog turnira, uputio posebnu poruku svim klubovima sa bosanskohercegovačkim predznakom u Australiji. U ovoj godini najviše su ponosni na formiranje ženskog tima.

    Tue, 23 Apr 2024 - 14min
  • 2596 - Ukratko iz Bosne i Hercegovine, 23.4.24.

    Pregled najvažnijih dešavanja na političkoj sceni u BiH tokom protekle sedmice.

    Tue, 23 Apr 2024 - 08min
  • 2595 - Uspješan model borbe protiv usamljenosti i izolacije

    Prema nedavnom izvještaju sve više Australaca doživljava usamljenost i psihičke probleme. Gotovo 35 posto ispitanika za svoju usamljenost okrivilo je nedostatak komunikacije s drugima i adekvatnih usluga podrške. Međutim, jedno malo preduzeće u Zapadnom Sydneyu nudi pozitivan model rjšenja ovog problema.

    Tue, 23 Apr 2024 - 10min
Show More Episodes