Nach Genre filtern
- 16 - Hva forventes det av deg som student
Gjest: Førstelektor Mette Cyvin
Vertskap: Lektorstudent Julie Østrem og universitetslektor Birgitte Wergeland
Hva forventes det av deg som student og hvordan få en god start på studieåret, er tema i denne episoden. Her vil du få gode tips å ta med deg på veien.
Har du forslag til temaer du vil vi skal ta opp, ta kontakt med birgitte.wergeland@uia.no
Mon, 02 Aug 2021 - 40min - 15 - Bli bevisst dine kvaliteter og fallgruver som lærer
Gjester: Bente Elisabeth Vetland, Ingrid Emilie Engh og Julie Østrem
Vertskap: Birgitte Wergeland
I denne episoden av Klassen time handler det om å bli kjent med seg selv som lærer. Bente Elisabeth Vetland som er lærer ved KKG videregående, har sammen med Kristin Aase skrevet boken "Kjenn deg selv som lærer". Hvorfor er det så viktig å kjenne seg selv som lærer? Når jeg ikke klarer å skape god relasjon med en klasse, hva kan jeg da gjøre? Bente gir oss nyttige tips og verktøy til å forstå dynamikken som oppstår i klasserommet med elevene, og hvordan jeg som lærer kan bli bevisst mine kvaliteter og fallgruver.
Med meg har jeg lektorstudentene Julie Østremog Ingrid Emilie Engh.
Har du tips til temaer vi kan ta opp i Klassens time, ta kontakt med birgitte.wergland@uia.no
Mon, 28 Jun 2021 - 57min - 14 - Slipp det lekne og kreative løs i klasserommet med Ingunn og Vemund.
I denne episoden har jeg med meg to gjester som lever av sang og som dette året har tatt PPU. Det er Ingunn Olsen Høgetveit og Vemund Grunde Kjeldstad. Vi snakker om det kreative og improvisasjonens plass i klasserommet, og hvordan det bl.a. kan være med på å bygge individ og fellesskap. Vi reflekterer rundt læringsmiljø, improvisasjon, elevens og lærerens rolle. I den forbindelse har vi et lesetips, nemlig Jørgen Moltuback sin bok "Improvisasjon i klasserommet". Har du tips til noe som vi ta opp i Klassens time, send en mail til birgitte.wergeland@uia.no.
Thu, 17 Jun 2021 - 52min - 13 - Om flerspråklighet som ressurs med Margarita Olnova
Flerspråklighet, en ressurs eller et problem? I denne episoden har vi invitert stipendiat Margarita Olnova ved UiA. Hun har i sin forskning bl.a. sett på endringene i skolens styringsdokumenter, og intervjuet lærere og foreldre om flerspråklighet oppleves som en ressurs eller et problem. Har du tips eller ønsker til tema vi kan ta opp i Klassens time, ta kontakt med birgitte.wergeland@uia.no.
Tue, 18 May 2021 - 42min - 12 - Taushetsplikt med jurist Hilde Pettersen og student Dag Joar Cu Østtun
Alle lærere må skrive under på taushetsplikt. Men hva handler det om? Hva kan vi egentlig snakke med kolleger om? Vi kommer inn på dette og andre begreper som meldeplikt, opplysningsplikt og -rett. Med oss som gjester har vi Hilde Pettersen som jobber som jurist i skolelederforbundet og ppu-student Dag Joar Cu Østtun. Programvertene er lektor-student Julie Østrem og pedagogikklærer Birgitte Wergeland. Har du forslag til temaer vi bør snakke om, skriv en mail til birgitte.wergeland@uia.no.
Wed, 28 Apr 2021 - 37min - 11 - Lærerrollen og engstelige elever med Ingrid Lund
I denne episoden har vi, Birgitte Wergeland og Julie Østrem fått med oss Ingrid Lund, professor ved UiA til å snakke om hvordan vi som lærere kan møte elever som er sjenerte, usikre eller engstelige. Vi kommer inn på læreren som klasseleder, "vi-fellesskapet" i klassen, hvordan snakke med elevene og foreldresamarbeidet. Vi får gode råd som vi håper mange av våre lyttere vil få bruk for. Har du forslag til temaer vi kan snakke om, ta kontakt med birgitte.wergeland@uia.no
Wed, 14 Apr 2021 - 39min - 10 - Om merkelapper vi setter på hverandre med Marcel Rådström
Ballen ruller videre etter episoden med Dorian. Marcel Rådström som arbeider ved Forum for levande historia i Stockholm synes også dette med fordommer er svært viktig tematikk. I denne episoden snakker vi ikke bare om fordommer, men forestilling og identitet. Hvordan jobber vi pedagogisk med våre forestillinger, fordommer og alle merkelappene vi setter på hverandre? Har du forslag til tema du synes vi bør ta opp, skriv en mail til birgitte.wergeland@uia.no.
Fri, 09 Apr 2021 - 32min - 9 - Hvordan bygge relasjon? Med Dag Sverre Jølstad og Nikolai Møller-Pettersen
Lektorstudent Julie Østrem og pedaogikklærer Birgitte Wergeland har satt relasjonsbygging på dagens agenda. For å lykkes med oppdraget som lærere, er en god relasjon til elevene essensielt. Men hvordan bygger vi en god relasjon og hva kan vi gjøre om vi ikke får det til? Vi har invitert relasjonsekspert, Dag Sverre Jølstad fra "Mobilt team" i Kristiansand kommune, og lektorstudent Nikolai Møller-Pettersen som brenner for relasjonsbygging i skolen.
Fri, 19 Mar 2021 - 38min - 8 - Hvordan bli en god lærer med Helen M. V. Eikeland
Hvordan bli en god lærere? Hva er viktig i utvikling av lærerkompetanse? I denne episoden er postdoktor Helen Eikeland ved Universitetet i Agder gjest, og tema for samtalen er betydningen av meg selv som individ og mine erfaringer.
Tue, 02 Mar 2021 - 37min - 7 - Om bærekraftige bedrifter
Etter møte med Bærekraftsenteret i Kristiansand, reflekterer vi rundt bærekraftige bedrifter. Vi stiller bl.a. spørsmål ved hva som er bærekraftig bedrift. Ellen gjør kort rede for EUs taksonomi og handlingsplan for bærekraftig finans. Medvirkende i podcasten er: Tone Brækken, Ellen Mydland og Linda Netland fra Flekkefjord videregående skole.
Thu, 25 Feb 2021 - 19min - 6 - Lekseprat med Per Garmannslund og Julie Østrem
Episodens tema er lekser. I norsk skole har vi en lang tradisjon med å gi lekser. Er det nødvendig og lærer vi egentlig noe av å gjøre lekser? I studio har jeg fått med meg dosent Per Garmannslund ved UiA som i disse dager undersøker nærmere dette feltet. I tillegg er jeg heldig som har fått med meg lektorstudent Julie Østrem til å lage podcastene fremover. Er du student og har forslag til tema, send det inn til birgitte.wergeland@uia.no.
Mon, 08 Feb 2021 - 24min - 5 - Foreldresamarbeid med Maryann Jortveit.
Som nyutdannet lærer kan man føle seg usikker i møte med mange ting. I denne episoden er Maryann Jortveit, førsteamanuensis ved institutt for pedagogikk invitert til å snakke om samarbeid med minoritetsspråklige foreldre. Maryann har forsket på kulturelt mangfold i skolen og har bl.a. skrevet om nettopp når usikkerheten er utgangspunktet for samarbeid.
Thu, 04 Feb 2021 - 21min - 4 - "Jeg er lektorstudent, og jeg er trans." Om kjønn og fordommer med Dorian Gabriel Norheim.
I ukas episode handler det om kjønn, fordommer og identitet. Med meg har jeg Dorian Gabriel Norheim, som deler sine erfaringer med det å være lektorstudent og trans. Har du forslag til tema vi kan snakke om i "Klassens time", ta skriv til Birgitte.wergeland@uia.no
Thu, 21 Jan 2021 - 45min - 3 - Om foreldremøter og utviklingssamtaler i ungdomsskolen med Kari Ann Gjengaar
I denne episoden har jeg invitert Kari Ann Gjengaar til å snakke om hva kontaktlærerens rolle i foreldremøter og utviklingssamtaler. Hun har jobbet 20 år til sammen i skolen, og har mange gode råd og tips å komme med.
Fri, 15 Jan 2021 - 37min - 2 - Kontaktlærerens oppgaver med Tim Hope og Aina Bjelland
I første episode av Klassens time har jeg fått besøk av Tim Hope fra KKG og Aina Bjelland ved UiA. De har begge lang erfaring fra skole og snakker i dagens episode om klassekontaktens oppgave. Så hva er en kontaktlærer? For det første er det elevens viktigste kontaktperson på skolen. Det selvfølgelige utgangspunktet er at alle lærerne skal bidra til at elevene ved KKG trives, opplever mestring og sosial tilhørighet. Kontaktlærerne har imidlertid et særskilt oppfølgingsansvar og har oftest en kontaktlærermakker. Hør dagens første episode for enda mer info om klassekontaktens oppgaver.
Wed, 06 Jan 2021 - 24min - 1 - Velkommen til Klassens time
Jeg heter Birgitte Wergeland og jeg skal våren 21 bruke podcast til å ta opp temaer som våre studenter ønsker å lære mer om. Derfor, er du lærerstudent er det flott om du sender en mail med tema du ønsker jeg skal ta opp. Send mail til birgitte.wergeland@uia.no.
Tue, 05 Jan 2021 - 03min
Podcasts ähnlich wie Klassens time - UiA
- Forklart Aftenposten
- AksjeSladder AksjeSladder
- AVHØRT BATONG MEDIA og Bauer Media
- Langkjøring med Geir Schau Bauer Media
- Morgenklubben med Loven & Co Bauer Media
- Relasjonspodden Bauer Media
- På innsiden av psychohoder Bauer Media og Monster
- Dine Penger - Pengerådet Dine Penger
- Børsmorgen & Økonominyhetene Finansavisen
- HENLAGT - Espen Lee & Andy Larsgaard Henlagt AS
- Siri og de gode hjelperne KLYNGE og Bauer Media
- Leger om livet Lege Annette Dragland & Acast
- Uforklarlig med Lilli Bendriss Lyder Produksjoner
- Hjernesterk Moderne Media
- Pengesnakk Moderne Media
- Frokostshowet på P5 P4-gruppen
- Misjonen med Antonsen og Golden P4-gruppen
- Jan Thomas og Einar blir venner PLAN-B & Acast
- ForsvinningsFredag Podkast Sara Høydahl og Bauer Media
- Synnøve og Vanessa Vanessa Rudjord & Synnøve Skarbø
- Giæver og gjengen VG
- Krimpodden VG
Andere Bildung Podcasts
- Historier Som Endret Norge Gjenklang & Acast
- Mysterier fra Norge NRK
- Learn Spanish: Notes in Spanish Inspired Beginners Ben Curtis and Marina Diez
- La Verdadera Historia de México URUZ RADIO
- Radio Naukowe Radio Naukowe - Karolina Głowacka
- Historiska brott historiskabrott
- Norsk oppgave Hedda F Berge
- Bevissthetspodden Magasinet Medium
- Vin for begyndere Radioteket
- Fråga Tryffelsvinet - allt du vill veta om vin Tryffelsvinets Vinklubb
- Przemek Górczyk Podcast Przemek Górczyk
- Historier Som Endret Verden Gjenklang & Acast
- Jakt- og fiskepodden Statskog SF
- Henrettelsespodden Moderne Media og Untold
- LA MASKEN FALLE Mai Camilla Munkejord
- SinnSyn Psykolog Sondre Risholm Liverød & Acast
- Norskpodden Lingu
- Ta Kommandoen med Geir Aker PLAN-B & Acast
- Gamle greier Nasjonalbiblioteket
- Uforstyrra ROS