Nach Genre filtern

Vltava

Vltava

Český rozhlas

Zaměřeno na kulturu v širším slova smyslu.

9481 - Doba složitá: 2. díl: Máme na to sílu?
0:00 / 0:00
1x
  • 9481 - Doba složitá: 2. díl: Máme na to sílu?

    Odkud dnes můžeme čerpat sílu a naději? A můžeme si dovolit být slabí? Co to znamená, že je člověk silná osobnost? Poslechněte si filozofickou debatu Alice Koubové, Tomáše Koblížka a Anny Beaty Háblové v druhé epizodě podcastu Doba složitá.

    Tue, 30 Apr 2024 - 41min
  • 9480 - Mozaika: Prodej vstupenek na koncert Tisíc hlasů adventu spuštěn. K dispozici je jich jen omezený počet

    Dva koncerty projektu Tisíc hlasů adventu byly přesunuty na nové časy. 22. prosince si sborové zpěváky a SOČR můžete přijít poslechnout v 16 a 20 hodin. Spuštěn byl i předprodej vstupenek on-line, na pokladně Obecního domu v Praze a v rozhlasové prodejně na Vinohradské ulici v Praze.

    Mon, 29 Apr 2024 - 02min
  • 9479 - Akcent: Ať o umění ve veřejném prostoru rozhodují soutěže. Ostrava jde příkladem, Ústí se učí

    Saša Michailidis se ptá ředitelky Galerie Emila Filly a pedagožky UJEP v Ústí nad Labem Evy Imr Mrázikové a předsedkyně ostravského spolku Fiducia Ilony Rozehnalové. Debata sochaře Davida Černého a kurátorky GHMP Marie Foltýnové v ČT o instalaci stíhaček s motýlími křídly na fasádě pražského OD Máj vyvolala v médiích diskusi o roli a pravidlech umění ve veřejném prostoru. Jak k tomu přistupují spolky a galerie v regionech?

    Mon, 29 Apr 2024 - 25min
  • 9478 - Momenty: Veřejnoprávní média by neměla soupeřit s komerčními, říká režisér Hynek Bočan

    Český filmový a televizní scenárista a režisér mluví o současném českém hraném filmu i o svém přátelství s Jiřím Stránským. Zamýšlí se i nad stavem výuky na FAMU a důležitosti rodiny. Repríza z 3. října 2022.

    Mon, 29 Apr 2024 - 12min
  • 9477 - Vizitka: Scénárista Miro Šifra: Vždy jsem přemýšlel nad tím, jak mozek vnímá text

    Připouští, že nemá dokonalou češtinu a musí se tedy snažit vytvořit dobré dramatické situace. S režiséry se domlouvá už během psaní textů. Jak se pozná dobrý scénář? Proč své texty neodevzdává včas? Miro Šifra má za sebou třeba scénáře pro film Úsvit a televizní série To se vysvětlí, soudruzi! nebo Rédl. Teď chystá film Miky o mafiánovi, který na Slovensku spáchal desítku vražd. Ve Vizitce se ptala Karolína Koubová.

    Mon, 29 Apr 2024 - 38min
Weitere Folgen anzeigen