Nach Genre filtern

Presa internaţională

Presa internaţională

RFI România

Ascultați programele și podcasturi RFI România. Podcasturi, interviuri, dosare, invitați - RFI

2600 - Hospice construiește Spitalul Speranței, un centru de îngrijire paliativă pentru copii
0:00 / 0:00
1x
  • 2600 - Hospice construiește Spitalul Speranței, un centru de îngrijire paliativă pentru copii

    În țara noastră sunt peste 22 000 de copii cu afecțiuni grave și boli limitatoare de viață, iar pentru ei există doar 40 de paturi de spital disponibile. Practic, un singur pat la 550 de copii cu boli incurabile. Acesta este motivul pentru care Hospice Casa Speranței a pornit o campanie de susținere pentru construirea #SpitalulSperanței, un centru de îngrijire paliativă pentru copii, un loc unde vor avea parte de îngrijirile zilnice de care au nevoie, sprijin social, psihologic și spiritual. 

    Hospice Casa Speranței acordă de peste 30 de ani, servicii de îngrijire paliativă copiilor şi adulților cu boli incurabile. În cei 30 de ani de existență, organizația a deschis două spitale cu servicii integrate, în Brașov şi București, echipe mobile în cinci orașe – București, Brașov, Făgăraș, Zărnești și Giurgiu, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. Hospice a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. 

    Hospice Casa Speranței consideră îngrijirea paliativă un drept al omului, iar viziunea lor este că, în România, toți pacienții care suferă de o boală incurabilă trebuie să beneficieze de servicii de îngrijire paliativă adecvate, la momentul potrivit, astfel încât să trăiască cu demnitate fiecare clipă, aproape de cei dragi. De la înființare, Hospice Casa Speranței, a ajutat peste 45.000 de pacienți și peste 100.000 de aparținători. Despre construirea #SpitalulSperanței am vorbit cu Mirela Nemțanu, Director Executiv Hospice Casa Speranței. 

    Puteți sprijini misiunea Hospice (https://www.hospice.ro/doneaza/) și cauza îngrijirii paliative cu o donație sau cu un SMS la 8864 cu textul TIMP (4 euro). 

    Fri, 26 Jul 2024
  • 2599 - Jurnalul de vineri, 26 iulie 2024, 13h00

    Jurnal de știri

    Fri, 26 Jul 2024
  • 2598 - Alexandru Muraru, deputat PNL, despre Viktor Orban și planul AUR

    Deputatul PNL Alexandru Muraru consideră că prezența lui Viktor Orban la Tușnad ar trebui interzisă de autoritățile române. Premierul ungar ridiculizează instituțiile românești și cele europene, declară liderul PNL Iași.

    Viktor Orban aduce prejudicii de imagine României, prin declarațiile făcute an de an la Școala de Vară de la Tușnad, spune Alexandru Muraru: ”Mi se pare complet nefiresc ca premierul Ciolacu să-l invite la un prânz pe Viktor Orban, în condițiile în care toți ceilalți lideri europeni refuză să discute cu acest om, care a venit acum câteva săptămâni de la Moscova, punând instituțiile europene și tot leadershipul european într-o situație extrem de delicată și de unică (...). Declarațiile sale produc un prejudiciu de imagine imens României și autorităților române”.

    Pe de altă parte, deputatul PNL critică planul AUR de a construi un milion de locuințe ieftine: ”Folosul pe care-l obține George Simion din această campanie este unul cu bătaie lungă și anume o campanie menită să obțină datele a zeci, mii, sute de mii de români, care ulterior să fie folosite în alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale din acest an”.

    Alexandru Muraru precizează că a sesizat Parchetul: ”Această înșelătorie de proporții cosmice orchestrată de AUR și de George Simion riscă să se transforme într-o mare problemă socială”.

    Fri, 26 Jul 2024
  • 2597 - Jurnalul de vineri, 26 iulie 2024, 10h00

    Jurnal de știri

    Fri, 26 Jul 2024
  • 2596 - Călin Goia : “Aștept ca imnul “Din toată inima pentru Team România” să-i inspire pe sportivii români la J.O!”

    Lotul olimpic al României calificat la Jocurile Olimpice de la Paris are propriul imn : “Din toată inima pentru Team România”, creat de trupa Voltaj. Solistul Călin Goia spune cum s-a născut acest imn, cum au decurs filmările la videoclip și cântă refrenul piesei la sfârșitul interviului realizat de Tudor Furdui.

     

    Sursa video: youtube.com / Voltaj

    Fri, 26 Jul 2024
Weitere Folgen anzeigen