Nach Genre filtern

Presa internaţională

Presa internaţională

RFI România

Ascultați programele și podcasturi RFI România. Podcasturi, interviuri, dosare, invitați - RFI

1732 - Când din prieten al Securității, devii dușman
0:00 / 0:00
1x
  • 1732 - Când din prieten al Securității, devii dușman

    Ce se întâmpla când informatorii renunțau la relația cu Securitatea? Cum proceda Securitatea în situațiile în care fostele ei surse treceau de cealaltă parte a baricadei?

    Discutăm în acest episode despre cazul Caraion, despre cum Securitatea a desfășurat o operațiune de compromitere a scriitorului prin intermediul publicației „Săptămâna” condusă de Eugen Barbu și Corneliu Vadim Tudor.

    Tot în acest episod discutăm despre măsurile de verificare ale rețelei informative.

    Tue, 23 Apr 2024
  • 1731 - Cum putem scuti statul de cheltuieli cu sănătatea

    Statistic, anul 2023 a consemnat cel mai ridicat nivel al produsului intern brut (PIB) înregistrat pentru țara noastră, peste 1.600 miliarde de lei, adică mai mult de 320 de miliarde de euro. Vestea proastă este că sistemul medical din România nu a simțit că economia “o duce bine”.

    Vestea bună este că românii au astăzi alternative la sistemul medical de stat, prin asigurările voluntare de sănătate, iar acestea, pe lângă utilitatea lor pentru pacient, scutesc statul de cheltuieli în plus cu asiguratul. Cum? 

    Aflăm de la Ion VACIU, Președinte Digital Transformation Council și Cristian-Dorel LĂCĂTUȘ, trainer și specialist asigurări.

    Tue, 23 Apr 2024
  • 1730 - Jurnalul de marți, 23 aprilie 2024, 17h00

    Jurnal de știri

    Tue, 23 Apr 2024
  • 1729 - Cătălin Cîrstoiu transmite că nu a fost decizia sa de a se retrage din cursa electorală

    In primul mesaj după ce PSD-PNL a decis să nu îi mai susțină candidatura, Cătălin Cîrstoiu a transmis că nu a fost decizia sa de a se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, întrucât „un medic nu abandonează niciodată”. După ore in sir de ședință, PNL și PSD au rupt alianța la București. Gabriela Firea și Sebastian Burduja vor candida pentru Primaria Generala. 


     

     

    Raport al Departamentului de Stat: Corupția e larg răspândită și în presă și în instituțiile de stat

    Un nou raport critic al Departamentului de Stat! Documentul arată că la nivelul instituțiilor de stat corupția este ”larg răspândită” și că mecanismele de finanțare a presei sunt ”corupte” – cu referire la banii dați de partidele politice catre mass media. Este un semnal de alarmă, libertatea presei ca și o justitie independentă sunt  cruciale pentru o democrație funcțională, spune Elena Calistru, preşedinte al Asociaţiei Funky Citizen. Un interviu in aceasta seara.  

    Armata trebuie să fie atractivă, spune președintele Klaus Iohannis, după eșecul recrutărilor MApN

    E nevoie de mai multă atractivitate pentru recrutări – „soldă pe măsura implicării fiecărui militar” și mai multă publicitate pozitivă. Iată ce spune șeful statului, dupa o prima etapa de recrutari care n-a fost un succes. MApN a anuntat ca  doar patru din zece candidați au fost recrutați din peste 5000 de posturi de soldaţi scoase la concurs. Cei mai mulţi nu au trecut proba fizică.

    Franța se luptă cu un fenomen inedit: răzbunările pe internet

    Iar in Franta, ia amploare un fenomen care pune presiune pe sistemul judiciar: răzbunarea inițiată pe internet. Premierul Gabriel Attal promitea, recent, o serie de măsuri pentru a-l combate si invita la o mobilizare generală împotriva acestui fenomen.

    Tue, 23 Apr 2024
  • 1728 - Jurnalul de marți, 23 aprilie 2024, 13h00

    Jurnal de știri

    Tue, 23 Apr 2024
Weitere Folgen anzeigen